בית פורומים ספרים וסופרים

איש הספר הגאון הרב דוד צבי הילמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2010 22:59 לינק ישיר 

ואם נחזור לעיקרו של אשכול. סיפרתי לראש ישיבתנו הרה"ג שליט"א, על כל הכתוב בעניין הגניזה החרוסית וכו' וכן על הילמן. והוא פתח את עייניי בכמה הערות מחכימות, שחייבים לברר אצל שוכני הפורום.

הערה א. מי שהכיר את ר' חיים ליברמן יודע שהציטוט שהביאו בשמו בספר הזכרון של הורביץ: "שהגניזה היא מזוייפת ואעפי"כ היא קדושה וטהורה", לא יתכן בעולם שדברים אלו יצאו מפיו של רח"ל. הוא לא היה חסיד פאנט. אם זה מזוייף זה לא קדוש, ואם זה קדוש, זה לא יכול להיות מזוייף. זאת אגדה שלא הייתה.

ויש עוד כמה וכמה הערות שאביא אותם מאוחר יותר, כי עכשיו מתחיל השיעור הקבוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2010 23:35 לינק ישיר 

בלויא,

אז הרה"ג הראש ישיבה טוען שהרב משה ליפשיץ ז"ל הוא שקרן?  http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2655840&whichpage=8#R_4

ול'פני מנחם' לא היה את ההבחנה הגאונית של הראש ישיבה שלך? http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2655840&whichpage=8#R_2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2010 00:16 לינק ישיר 

שזר היה מקרוב לחסידות חב"ד, לכן היה עניין להשפיע עליו דרך אדמו"ר חב"ד. אין בכך כל הוכחה לגבי פעולתו של אדם כזה או אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2010 01:19 לינק ישיר 

פרסיקו, תתעורר, אדמו"ר הריי"צ בתקופה לאחר הגירתו לארה"ב, ייסד כמה ארגונים שתפקידם לפעול בקרב הציבור הכללי.

הוקמה רשת ישיבות עבור הציבור הכללי.

מחנה ישראל - ארגון עבור הציבור הכללי

מרכז לענייני חינוך - ארגון עבור הציבור הכללי

תעיין קצת באגרותיו מתקופה זו ותיווכח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2010 07:43 לינק ישיר 

מה קשורה כאן הבחנתו של הפני מנחם? וכי הוא דבר עם רח"ל. ראש ישיבתנו טוען שר"מ ליפשיץ לא הבין את דבריו של רח"ל. ההבדל בין ר"מ ליפשיץ לראש ישיבתנו הוא, שליפשיץ לא הכיר את רח"ל, ורה"י הכיר אותו עשרות שנים, ויודע מקרוב את מהלך נפשו וחסידותו.

דבר נוסף שעורר ראש הישיבה: לפי מה שהובא כאן ובעוד כמה מקומות, יוצא שהזייפן היה חבר במועדון "הנוסע המתמיד". רח"ל הכיר אותו ברוסיה, בליובאוויטש או בלנינגד. הרב לוי גרוסמן היה שכנו של הזייפן באוקראינה. גרשום שלום פגש בו בגרמניה. וכנראה שיש עוד כמה שהעידו שפגשו בו בעוד כמה וכמה מקומות בעולם. - זה נשמע מאד מאד מוזר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2010 08:25 לינק ישיר 

בלויא,

אם להתבטא בלשון עדינה, אתה לא אומר אמת. מי אמר שליברמן הכיר אותו בלובביץ' או בלנינגרד? אתה. מי אמר שהרב גרוסמן היה שכנו באוקראינה? אתה. מי אמר שג' שלום פגש בו בגרמניה? אתה. וכך גם עדותך על אלו שהעידו שפגשו בו בעוד מקומות בעולם.

הכל פרי דמיונך. אתה חסיד אמיתי שיכול להחכים את רבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2010 08:42 לינק ישיר 

בלויא,

יש לי המצאה בשיטת ההמצאות הגאוניות של לובביץ': ר' חיים ליברמן לא התכוון בכלל למה שהוא אמר, והאמת האמיתית כפי שנודעה ממקורבים יודעי דבר שהוא ידע באמת שכל גניזת חרסון/לובביץ' היא אמיתית וקודש קדשים, ובאמת אין לנו מושג למה ר' חיים ליברמן אמר שהוא יודע שזה מזוייף ושהכיר את הזייפן, ועל כרחך שאמר זאת רק מפני שכך היה צריך להיאמר...

או בדרך שונה: הרב משה ליפשיץ לא התכוון להגיד שהוא שמע מר' חיים ליברמן שהוא יודע שהכל זיוף ושהכיר את הזייפן, כי הרב ליפשיץ ידע שהוא לא שמע את זה מר' חיים ליברמן, ועל כרחך שמה שאמר הרב ליפשיץ זה בגלל שכך היה צריך להיאמר...

האם יש סיכוי שאתקבל לישיבה שלכם בזכות ההמצאה הזאת?

תוקן על ידי מעודד ב- 28/07/2010 08:44:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2010 09:46 לינק ישיר 

אין לך סיכוי להתקבל לישיבה שלנו. זאת ישיבה ולא מוסד.

אולי כדאי שתקרא את האשכול הזה ואת שכניו ותראה שכל אלו שהזכרתי פגשו בזייפן. לא אני המצאתי זאת. תקרא שוב.

הלוואי והייתי חסיד אמיתי. אבל דבר אחד למדתי מהחסידים, להתרחק מהכזבנים והצבועים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2010 10:00 לינק ישיר 

אתה באמת חושב שאתם ישיבה או שאתה אומר זאת בגלל שכך צריך להיאמר?

חבל שאתה מטריח אותי לקרוא שוב את האשכול הזה ושכניו. אני לא זוכר שקראתי את הדברים האלה. אני יודע שהרב לוי גרוסמן הכירו. ואברהם כהנא הכירו, והרב שמחה אסף הכירו, ור' חיים ליברמן הכירו. אבל לא כמו שאתה כתבת. אתה רוצה לנסות לתת לינקים? כדאי לך להתאמץ בשביל ה"יפוצו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2010 10:07 לינק ישיר 

תבדוק טוב היכן היו כל האנשים שהזכרת, ואיך יתכן שכל אלו פגשו בזייפן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2010 10:15 לינק ישיר 

לפני שאני אענה לך איפה הם פגשו אותו, תזכיר לי מי כתב שג' שלום פגש בו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2010 02:59 לינק ישיר 

כנראה גם הראש ישיבה של בלויא אמר כך לא מפני שזה האמת אלא שכך היה צריך להאמר, ואגב בספר הנ" מתואר ליפשית כידידו של ליברמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2010 10:17 לינק ישיר 

בספר מכתבי הגרי"ז מבריסק שי"ל לאחרונה מובאים שני מברקים מהגרי"ז לריי"צ. האחד בקשה ממנו שיורה לשר החינוך שזר לבל יתערב בעניני החינוך החרדי. והשני בקשה להשתדל עבור הצלת יהודי א' מרוסיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2010 10:27 לינק ישיר 

שמחה. נניח שהיו אלו פעולות של הריי"צ למען הכלל, ולא יוזמת אנ"ש להגדיל את הציבור שלהם. מעתה נשאלת השאלה האם תחרות גרידא היא שהביאה להשמצות הכתובות במסמך המאלף הנ"ל שהבאת ?  (ואגב היכן ההמשך שלו)

תוקן על ידי פרסיקו ב- 29/07/2010 11:22:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2010 06:34 לינק ישיר 

קנאה/שנאת החסידים, גרמה לפרשיה קשה זו.

הנה העמוד המרכזי של המכתב-

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > איש הספר הגאון הרב דוד צבי הילמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 39 40 41 לדף הבא סך הכל 41 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.