|
|
| נשלח ב-2/8/2010 19:29 |
|
| |
סתם שאלה, הבמת הנקרא? איפה ראיתה שדמו מותר ? כל כוונת הרבי היא שמחאת יחיד לא שווה, כי אם צריך מחאה רשמית בשם אגודת חסידי חב"ד שהם המייצגים של חב" כי יצכן שגם הילמן חשב שהוא חב"ד. חוץ מזה הרבי ענה על טענותיו במכתב, וכשראה שזה הופך לעניין של התנצחות הפסיק עם זה כמו שנכתב ע"י מישהו פה. חוץ מזה רואים מהמענה הנ"ל שגם הרב זווין מחה בפניו ודלא כמש"כ מר מעודד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 21:21 |
|
| |
כתב נצל -
< המקור שלי מספר לי: שמעתי ממקורבו של הגרד"צ הילמן שליט"א.
לאחר הופעת הספר אגרות בעל התניא ובני דורו, סיפר הגרא"ח נאה זצ"ל, להגרדצ"ה שהיה מקורב אליו כי זעליג סלונים [מנהיג חב"ד בירושלים אז] בא אליו להגרא"ח נאה זצ"ל, ואמר כי עליו לתת חלק (או 'פסק') להילמן על מה שעשה, כשם שהגרש"י זווין זצ"ל כבר נתן לו חלק. השיב לו הגרדצ"ה, הרב זווין כלל לא אמר לי דבר כזה. והגראח"נ זצ"ל חייך ואמר חבל, איני יכול לכתוב למענך, כי יתלשו את הלוחות שלי מבתי הכנסת. הגרדצ"ה כמי שנטל חלק נכבד מאוד באנציקלופדיה התלמודית [כתב הרבה מן הערכים הכבדים ביותר] והיה קרוב מאוד לגרש"י זווין זצ"ל, מספר כי הרב זווין הסכים עמו בכל העניין המדובר כאן.>
מסתבר אפוא, שהמסקנה שאם הרבי כתב כתבתי להרב זוין שיעשה מחאה, מיד קפץ הרב זווין דום, ובצע את 'ההוראה'. לידיעתכם הרב זווין לא היה כזה, אם כי מוצאו מחסידי חב"ד-בוברוסק, לא היה 'מקושר' ולא 'כפוף' ולא 'כייף'. אדרבה, הוא היה בעמדה שאמר לרבי מה לעשות ולא להיפך. אין כל ספק שהרב זווין לא מחה, ואדרבה כפי עדותו של הגרד"צ הילמן שליט"א הרב זווין הסכים עמו. ועובדה הם עבדו יחדיו שנים רבות, והיו בידידות רבה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 22:08 |
|
| |
יתכן מאד שלא קפץ דום כדבריך, אך ברור שאם הרבי אמר לו, אז לא תמך בהילמן בנושא זה., אך לכתוב שהיה בעמדה שאמר וכו' זו הרי שטות ואוילות גמורה, אפשר לעיין באג"ק ולראות את תוכן מכתבי הרבי אליו.אמנם היה עצמאי והרשה לעצמו לשאול את הרבי שאלות שחסיד מן השורה לא היה מעיז, ויצאו מזה רק חידושי תורה נפלאים מהרבי ומחוורא שמעתתא.. נראה לי שאפשר להגדירו שהיה כפוף אל הרבי ואולי יותר. מ"מ ישנם פה חכמים ממני שיוכלו להגדיר זאת טוב יותר.חוץ מזה מעניין מיהו המקור הנ"ל אולי מדובר בסוכן כפול ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 23:07 |
|
| |
בנוגע לנכתב כאן על הערכתו של הרב זוין לרמ"מ מלובביץ' ומידת כפיפותו אליו. להלן שלושה קטעים מתוך תולדותיו של הרב זוין כפי שכתב נכדו בהקדמה לאישים ושיטות ירושלים תשס"ז והובאו במקורות לערכו בויקיפדיה: א. עד כמה היתה הידידות וההערכה בין הרבי וסבא נראה מן המעשה הבא: כשהוצע להרבי הריי"צ לחתן רבי מנחם מנדל שניאורסון זצ"ל, ביקש את סבא לתהות על קנקנו ולומר לו חוות דעתו עליו. לילה שלם נסע סבא אז ברכבת עם רבי מנחם מנדל, והיה מפליא את גדלותו ויראת השמים שראה בו. ב. בהיותו בירושלים, בשנת תש"י, נסתלק האדמו"ר הריי"צ וסבא היה מאלה שערכו וכתבו כתב התקשרות לחתנו כ"ק אדמו"ר רמ"ש זצ"ל, וסבא על אף שקשיש היה מן הרבי ועל אף מעמדו בעולם, כפף את קומתו לפני הרבי זצ"ל. הערכה עצומה העריכו הרבי והתחשב מאוד בדעתו. על הקשר ההדוק שביניהם ועל יחס הערכה ניתן לראות באיגרות קודש, כשבכל כרך וכרך תופס סבא מקום נכבד ביותר וגם מתכתבים בכל מקצועות התורה ובכל תחומי החיים הציבוריים. ג. בהגיעו לגיל שבעים, תכננו מכיריו וידידיו, בעידודו של כ"ק אדמו"ר מלובביץ זצ"ל, לחגוג לו מסיבה מפוארת, וכבר מסרו מאמרים וברכות לאחד העיתונים הדתיים. כשנודע הדבר לסבא זצ"ל, ועל אף היותו חסיד, לא נח ולא שקט עד שהעניין התבטל כלא היה. "אינני אוהב לדרוך על יבלות – יובלות" – אמר. בהגיעו לגבורות, כתב לו האדמו"ר מלובביץ זצ"ל ש"היות ויודע אני מאז שאינו רוצה במסיבות, מכל מקום יעשה סעודה למנין אנשים מידידיו", ואכן את זה עשה.
תוקן על ידי בייפוס ב- 02/08/2010 23:51:32
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 06:53 |
|
| |
החזון איש וחב"ד.
לעיל פולפל בהרחבה על החזון איש וחב"ד והנה מצאתי סיפור מרתק, מתוך הספר "מעשה איש", השופך אור חדש על יחס
החזון איש לחב"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 07:52 |
|
| |
לגבי הרב זווין - אינני יודע מה מסופר בשם הרדצ"ה עליו, ואני כן יודע מה מקובל בינות חסידי חב"ד אודותיו. אולם מבלי להתייחס לזה ולזה - דומני שאכן סדרת המכתבים הרבים מהרבי אליו בכרכי ה"אגרות קודש", כפי שהזכירו משם נכדו של הרב זווין יכולים להעיד כאלף מונים על יחס ההערכה ההדדית ששררו בין הרבי לרב זווין, ואכן נראה כי היחס היה מעין חסיד ורבי, גם אם בזעיר-אנפין.
שמחה, אם היינו יכולים להאמין לכל סיפור שיצא בדפוס שקרה ככתבו וכלשונו - מצבנו היה טוב. קשה להאמין שסתם יהודי תלמיד-חכם אמיתי התבטא כך כפי שמובא בסיפור שהבאת, עאכו"כ אחד שנחשב לגאון וצדיק וכו'. שהרי יהודי שמתבטא כך, אין לו אף טיפת יראת-שמים, שהרי שנאת-ישראל ויראת-שמים לא הולכים יחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 08:35 |
|
| |
ההתפתלות של שלוחי חב"ד לאינטרנט לגבי יחס הגרש"י זווין לרבי משעשעת.
ואם באנו לזה, כדאי להביא מה שידוע היטב למקורבי הגרשי"ז שהיה אומר:
את הרבי הריי"צ יכולתי לפעמים להחזירו מדעתו, אך את הרבי הנוכחי [נרמ"מ]
איני מסוגל להזיזו מדעתו.
אם איני טועה זה נאמר בקשר ל'הוראה' וה'פסק'
שכל יהודי ירושלים חייבים לצאת בימי ערב הפסח מירושלים למרחק של 15 מיל,
כדי לא להתחייב בקרבן פסח ...
אגב, מעניין כיצד בסוף ירד מזה, אולי כמו שירד מ'מיהו יהודי'.
תוקן על ידי ספרות ב- 04/08/2010 08:11:44
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 08:46 |
|
| |
אין התפתלות.
הרב זווין במקורו היה חסיד קפוסט ומכיון שענף זה נעלם, התחבר לליובאוויטש.
התחברותו לליובאוויטש היתה גם מתוך הערצה אדירה לאדמו"רי ליובאוויטש, אבל היו לו גבולות מסויימים
ביחסו לאדמו"רי ליובאוויטש והוראותיהם, לכן אגב, עזב את קהילת חב"ד בתל אביב, לאחר שקבוצה גדולה
של חסידי ליובאוויטש הגיעו מרוסיה, והללו היו מקושרים באמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 09:09 |
|
| |
אגב בדיחה הזויה וכו' עפ"ל, שמעתי שכידוע התכתב הרב זווין עם הרבי על זה, והתבטא אז שאם הרבי היה אומר לצאת מירושלים וזהו, מבלי טעם הייתי מקבל, אבל מכיוון שאמר טעם אני יכל לדון בזה. מ"מ מחמת זה הפסיק להגיע לכותל בע"פ לומר ק"פ.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 09:20 |
|
| |
האם ידוע מה היה מצב החדר של חב"ד בת"א? וכי באמת כל מוסד שנכנס תחת השם חב"ד,מקבל אוטומטית הכשר? אולי הילדים שם היו מבתים לא כ"כ טובים? ישר,כששומעים התנגדות למשהו ששם חב"ד עליו,ישר יוצאים בהתקפה. ואיך הרבי מחב"ד היה מגיב אם ילדים חסידים היו הולכים לחדר ליטאי כשיש חדר חסידי שהם יכולים ללכת לשם?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 09:57 |
|
| |
"הילדים שם היו מבתים לא כ"כ טובים"
אתה צודק וגם מגידי השיעורים היו לא כ"כ - - -
"הילדים" - הגאון רבי שלמה ברמן, הגאון 'החוזר' רבי יואל כהן
המגידי שיעורים - הגאון רבי פוברסקי, הגאון המקובל רבי יואל קלופט, בעל ה"נתיבות שלום".
ובכדי להבין, תידע כי הישיבה והחדר בת"א באותה תקופה היו גוף אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 10:16 |
|
| |
ממ"ד היתה עוד בגידה והתבדלות חבדי"ת
תוקן על ידי פרימוס ב- 03/08/2010 10:18:02
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 10:21 |
|
| |
התבדלות, כתוצאה משאיפה לא להיכלל ברשת מפלגתית, אשר בה יתכנו אפליות כלפי מי שאינו חבר מפלגה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 13:22 |
|
| |
החויזר הגיע מבית חבד"י,כך שזה שנשלח לשם לא אומר שום דבר.
זה שיצא משם גאון אחד,לא מעיד כלום על טיבו של המוסד.
גם מהישוב יצאו הרבה ת"ח.
אני לא קבעתי שום דבר ביחס לאיכותו של החדר של חב"ד, רק העלתי נושא לדיון לפני שמחליטים לקבוע את עמדתו של החזו"א.
לא טענתי שום דבר בקשר למלמדים.
וגם אם זה נכון שהיו שם מלמדים טובים, זה לא אומר כלום לגבי טיב המקום, גם בהישוב החדש היו מלמדים טובים.
היה יהודי חשוב בת"א קראו לו ר' זאב יוסף ליפוביץ זצ"ל, שכמדומני שלימד בתחכמוני בת"א, נו אז זה אומר שהמוסד ההוא מוסד טוב.
תוקן על ידי סגסג ב- 03/08/2010 13:23:01
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 14:13 |
|
| |
סגסג - קודם-כל נהיה בטוחים שהחזו"א אכן אמר כדברים האלה. דבר שני, אם הדברים נאמרו בנוסח שלך - אדרבה, זה גם עליי מקובל לחלוטין. מהנוסח הכתוב משמע שחב"ד דייקא, מבלי הבט על שאר הדברים.
|
|
|
|
|