|
|
| נשלח ב-14/12/2010 22:34 |
|
| |
את הפרט הזה לא מצאתי שם. נדמה לך או שראית?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2010 23:14 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 00:10 |
|
| |
זה לא קשור למיטב ידיעתי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 09:52 |
|
| |
אם כי הטענות שלו על אגרות בעה"ת לא היו לגופם של דברים לא נראה שהוא לא האמין בהם. וממילא מה שבמק"א מצאת שהוא פחד מהתמודדות פא"א (וכמו שציין הקונדק') אינה ראיה לכאורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 10:06 |
|
| |
הגר"א פחד מהתמודדות פא"פ, כידוע הסיפור שאדמור הזקן בעל התניא הגיע אליו ורצה להידבר עמו והוא ברח מהחלון ולא שב לעיר עד שנודע שאדמור הזקן הלך
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 10:21 |
|
| |
מרוב פחד הוא גם אח"כ לא שב והמשיך לברוח לכיוון א"י (ובדרך כתב את אגרתו הידועה ממנה ניכר מצבו שנאלץ לברוח מהבית בלי להפרד אפילו) נורא נוראות!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 10:34 |
|
| |
לא ברח מהחלון אלא 'סגר הדלת בעדנו פעמים, וכאשר דברו לו גדולי העיר רבנו הנה זה הרב המפורסם שלהם בא להתוכח עם כת"ה וכאשר ינוצח בודאי הנה בזה יהי' שלום על ישראל ודחה אותם בדיחויים, וכאשר התחילו להפציר בו מאד חלף והלך לו ונסע מן העיר ושהה שם עד יום נסיעתינו מהיר כידוע לזקני עירם... ובאמת דננהו לכף זכות להיות כי כבר נחלט הענין אצלו בהחלט גמור בלי שום ס"ס בעולם ונגמר הדין אצלו עפ"י ג"ע רבים וכן שלמים המוחזקים בכשרות לאדם הרואה לעיניים...' (לשון בעה"ת באגרתו).
אתה רוצה לומר שרבך נחלט הענין אצלו, וע"כ לא הסכים להתמודד?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 11:40 |
|
| |
אני שמח לראות אברא שהצלחתי לחלץ ממך תגובה נוספת, מעבר ל2 הקודמות שכבר רשמת בתקופת גלישתך הקצרצרה כאן בפורומים (אתה מבין לבד שתגובתך לא היתה לעניין, כן?) מצוקי ארץ - תודה על תיקון הטעות בנוגע לגוף העניין: א. שים לב שמה שאתה תופס כמובן מאליו הוא לימוד זכות של אדה"ז על הגר"א ולא כזה 'מובן מאליו', אם זה היה להיפך לא בטוחני שכך הייתם מתייחסים לכך. ב. אני לא בא לאמר למה הרבי לא רצה להיכנס לנושא, אני לא מבין בזה ולא מנסה להבין, רק רציתי להראות ולראות כיצד אתם מתמודדים עם טיעון מסוג זה כלפיכם, ואת דרכי ההתמודדות (או חוסר ההתמודדות) שלכם תקישו גם כלפי הנושא המדובר. בתקווה שהובנתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 11:58 |
|
| |
אה, דעתי ממש לא רלוונטית, אני בכלל לא תופס את הלימוד זכות הזה כדבר מובן מאליו, אני חושב שהוא לא רצה להתמודד עם זה מסיבות אחרות לגמרי, אבל דעתי ממש לא חשובה ולא רלוונטית כי מה שחשוב הוא איך זה הצטייר בסביבתו, ואיך שאני מפרש את זה זה דבר שהוא רלוונטי רק לגבי. לי אין בעיה עם זה שמישהו לא רוצה להתמודד, בפרט כשהוא אומר את זה קבל עם ועדה, והוא גם לא חייב לנמק, ככה נוח יותר לכולם וכל אחד יכול לפרש את זה כמו שנוח לו, אבל זה מה שקורה בפועל ואין לאף אחד זכות להתלונן על זה באמת (כנ"ל לגבי שתי הדוגמאות שבאו כאן ואכמ"ל).
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 12:00 |
|
| |
חבל שלא נדברו. בדורות הבאים ראשי החסידים והליטאים, ישבו יחד ופעלו יחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 12:16 |
|
| |
| מעודד כתב: |  | |
ב) מאז תשי"ג, כמדומה שהנכד אינו מתייחס בשום מקום לחב"ד. ובשל החלטתו, הנה גם ב"מפתח" של הרמב"ם פרנקל, אין שום הזכרה מספריו של הרבי.
חלק מהכותבים למעלה שהעלו סברות מדוע לא הוזכרו ספרי לובביץ' אולי שמעו זאת מפי הגרדצ"ה. אך לא ציינו זאת, כך שעדיין איני יודע טעמו שלו עד שנשמע זאת בצורה ברורה.
לי עצמי נדמה שאם זו "החלטתו" (כמ"ש 'הלבן') אזי יש לראותה כיחס לדברים שהובאו למעלה, בקישור שנתתי למאמר הרב הבלין בישורון (שהזכיר אליהוא), ושם כותב הכותב שהוא מצטער על העמידה בד"א (הרב הבלין פתר: בדף אחד. למרות שבדרך ככל הפתרון "בד' אמות" אבל כאן מסתבר כמ"ש הרב הבלין) בגלל "שזהו ג"כ מגע וקישור". הדברים ברורים שמנהיג לובביץ' הוא שהחליט שאינו רוצה "מגע וקישור" שיתבטאו בהדפסת דברים שלו ביחד עם ספרים של כאלו שאינו רוצה "מגע וקישור" איתם. אם זו הבנת הדברים הרי שאין להתפלא כלל על הגרדצ"ה שקיבל היחס הזה והפכו לדו-צדדי. מכל מקום ודאי שאין להתלונן על הגרדצ"ה שהחליט כך, שהרי לא הוא הראשון שקבע הכלל שלא יהיה "מגע וקישור" בהדפסה בדף אחד / בספר אחד. נותר רק לברר מה כתב הגרדצ"ה שכל כך הכעיס וגרם לקביעת הכלל שלא יהיה "מגע וקישור". |
|
תוקן על ידי אלמוני3 ב- 15/12/2010 12:17:25
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 12:17 |
|
| |
צקלוני, עיין בקישור המובא בהודעתי הקודמת
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 12:57 |
|
| |
לאחר כל זה אולי אפשר לדעת סוף סוף במה מדובר? מה כתוב שם בכתבי הגניזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 14:24 |
|
| |
אלמוני תודה. תוכל רק לציין בבקשה באיזה עמוד נכתבו דברי מעודד. ומינה אולי נדע היכן פורסמו דברי הרבי ורדצ"ה זה בצד זה ומה היתה תגובתו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 14:41 |
|
| |
לא הבנתי, הויכוח כאן הוא היכן נדפסו דברי הרבי מליובאוויטש והגרדצ"ה זה לצד זה? אטו מילתא רבתא היא?
ראו כאן (בסוף העמוד) עם כל ההפניות המדוייקות:
|
|
|
|
|