בית פורומים ספרים וסופרים

איש הספר הגאון הרב דוד צבי הילמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2009 07:17 לינק ישיר 

זה בגדר זה וזה גורם. פשוט שרמב"ם פרנקל הונחה בידי  הר' הילמן הנ"ל והוא שקבע מי נוטה להשקופה הטהורה או לאו (ולכן זלזל ברב קאפח זצ"ל) ובמיוחד שיש לו שנאה אישית לרבי ולחב"ד ולכל מה שריח חבדית נודפת הימנה. (ידעתי למשל שקובץ אור ישראל ממונסי שעורכו הוא חסיד חב"ד ולמורת רוחם של כמה וכמה מכניס הרבה מחב"ד, הרי הר' הילמן הנ"ל התבטא שאינו יכול לשתתף בו שכן זה יותר מדאי חבדי עבורו...  על הסיפטום שלו לא אדבר כאן)

ביחד עם זאת, אין לשכוח שרמב"ם פרנקל הינו כיום מוצר ליטאי גמור וכל האישים והעורכים הם ליטאים, ולכן זה צמוד להשקופה הליטאית הספוגה ארס ושנאה נגד חב"ד ואחד מן סימניה היא כידוע החרמת חב"ד וממילא לא יכניסו את תורת אדמו"ר בשום פנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 08:15 לינק ישיר 

ברמב"ם פרנקל מתעלמים מכל מי שאינו משתייך באופן ברור לתת-תת החוג אליו משתייכים העורכים
כך לדוגמא התעלמו מספרי חידושים וביאורים להגר"ח גריינימן לעומת אילת השחר ומנחת יהודה המוזכרים
או אפילו ספר אור לציון להגרב"צ אבא שאול לא זוכה להתייחסות ככל הנראה בשל העובדה שלא זכה להתחכך בכמה אינשי דמעלי
אפשר להאריך בגודל הגיחוך שבהחלטות העורכים. כמו תורה תמימה שמוזכר לעומת קול מבשר להגר"מ ראטה שאינו מוזכר ועוד רבות ועוד חזון למועד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 11:02 לינק ישיר 

ספר המפתח נועד בסה"כ להיות מקדם מכירות למהדורה, ולא התיימר להקיף את כל מפרשי הרמב"ם.
300 הספרים שמופתחו על סדר הרמב"ם, נבחרו לפי חיבתם אצל לומדי הישיבות הלומדים לפי שיטת העיון שמיסודו של ר"ח סולובייצ'יק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 11:42 לינק ישיר 

טיעון דמגוגי ופטרוני ביותר (רציתי לכתוב "שנהוג בעיקר בבתי מדרש ליטאיים", אח"כ חככתי בדעתי והגעתי למסקנה שהפטרונות לא שייכת רק לליטאים, והפורום הזה יוכיח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 11:57 לינק ישיר 

הר"ש פרנקל ז"ל היה חסיד גור, וא"כ למה כל העריכה נעשתה לפי ההשקפה הליטאית ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 12:58 לינק ישיר 

נשארתי חייב כמה תשובות.
מעודד.  לא ברור לי מה אתה מחפש ומה מטרתך אולי תסביר יותר ויקל על מיקוד הדיון.
ר"מ ליפשיץ היה ידען חסיד גור וספר הזיכרון עליו נדפס בנ"י תשנ"ו ונמצא באוצר החכמה.
הגרד"צ למד אצל הרא"א דסלר כנראה בפונביז' [דהיינו לפני תשי"ד פטירת הרא"א דסלר] יתכן שהיה קשר ביניהם בשל הקירבה לחב"ד.
דארער. אני מכיר באופן אישי כמה מענפי משפחת הבלין שכיום אינם שייכים לתנועת חב"ד ומפיהם שמעתי על עוד רבים כמותם.
לענין ספר המפתח כבר נידוש באשכול הנ"ל, אך כמובן אין להתמם בסגנון הגד"צ על הרב קוק כאילו אין מה להביא, וכן לענין הרבי מלובביץ', הר"ש פרנקל היה מקורב מאד לבעל הקהילות יעקב ונדפסו ציונים רק לספרים שהיו מקובלים על הגאון הנ"ל. [קרי למעט הרב קוק חב"ד יביע אומר וכו'].  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 13:26 לינק ישיר 

בקשתי ממך להעלות 5 שמות משפחה שעזבו מרצונם את חב"ד. ומה אתה מביא לי?! וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 13:30 לינק ישיר 

צר לי אבל לא הבנתי את דבריך. האם הם נאנסו ע"י האנקביזיציה לעזוב את התנועה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 13:38 לינק ישיר 

צר לי, אתה כן הבנת! האם אתה מעוניין שאספר כאן, בפני עם ועדה, מדוע חלק מהמשפחה שהזכרת את שמה אינה נמצאת היום בחב"ד? אני חושב שהדבר מיותר לחלוטין.

והדרה בקשתי הצנועה: אנא ממך, תרשום רק 5 משפחות שעזבו את חב"ד. כתבת "משפחות רבות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 13:56 לינק ישיר 

פשיטא שיעבץ צודק. וכי ספר המפתח אינו על זו הדרך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 16:05 לינק ישיר 

הלבן כתב:

ב)      מאז תשי"ג, כמדומה שהנכד אינו מתייחס בשום מקום לחב"ד. ובשל החלטתו, הנה גם ב"מפתח" של הרמב"ם פרנקל, אין שום הזכרה מספריו של הרבי.

חלק מהכותבים למעלה שהעלו סברות מדוע לא הוזכרו ספרי לובביץ' אולי שמעו זאת מפי הגרדצ"ה. אך לא ציינו זאת, כך שעדיין איני יודע טעמו שלו עד שנשמע זאת בצורה ברורה.

לי עצמי נדמה שאם זו "החלטתו" (כמ"ש 'הלבן') אזי יש לראותה כיחס לדברים שהובאו למעלה, בקישור שנתתי למאמר הרב הבלין בישורון (שהזכיר אליהוא), ושם כותב הכותב שהוא מצטער על העמידה בד"א (הרב הבלין פתר: בדף אחד. למרות שבדרך ככל הפתרון "בד' אמות" אבל כאן מסתבר כמ"ש הרב הבלין) בגלל "שזהו ג"כ מגע וקישור".
הדברים ברורים שמנהיג לובביץ' הוא שהחליט שאינו רוצה "מגע וקישור" שיתבטאו בהדפסת דברים שלו ביחד עם ספרים של כאלו שאינו רוצה "מגע וקישור" איתם.
אם זו הבנת הדברים הרי שאין להתפלא כלל על הגרדצ"ה שקיבל היחס הזה והפכו לדו-צדדי. מכל מקום ודאי שאין להתלונן על הגרדצ"ה שהחליט כך, שהרי לא הוא הראשון שקבע הכלל שלא יהיה "מגע וקישור" בהדפסה בדף אחד / בספר אחד.
נותר רק לברר מה כתב הגרדצ"ה שכל כך הכעיס וגרם לקביעת הכלל שלא יהיה "מגע וקישור".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 16:44 לינק ישיר 

דארער. אינני יודע מדוע אתה חושב שאני בכל נפתולי תולדות חב"ד, לפי מה שמסר לי א' מבני המשפחה דרכו של סבם לא היתה נוחה מהנהגתו של הרי"ץ והגיע איתו לעימותים על כך עד שפרש מהתנועה. כמו"כ סיפר לי אחד שגם ענף אחר ממשפחת חן פרשו מחב"ד [כמדומה רבי ישעיה משה חן מכרכור, בנו מתגורר בכפר חסידים וכל נכדיו בישיבות ליטאיות רגילות], וכן ממשפחת הלפרין צאצאי בעל התניא יש הרבה עוזבים. אם כי כל זה אי"ז משנה לכאן ולכאן רק כיון שתמהת כאילו זה לא יתכן, טרחתי להשיבך.
מעודד. מה שכתב הגרד"צ הוא כמובן שהגניזה החרסונית היא כזב, וזה בלתי נסבל לחסידי חב"ד ורבם.
יעבץ וקלויזמן. אין סיבה להתמם [300 ספרים הוא בסה"מ על זמנים, בכרכים האחרונים יש אלפי ספרים מכל גוני הקשת עד כמעט לאחרונה], ואין סיבה להתביש שלדעת הקה"י אנשים אלו פסולים מלבוא בקהל ספר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 16:55 לינק ישיר 

[אזהרת מדרון חלקלק!!!

אנא, היצמדו לנושא האשכול.

ספר המפתח ושיטתו נדושו כבר באשכול אחר ודי בכך].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 17:21 לינק ישיר 

מדוע זה תטרח להשיביני בדברים שמעולם לא היו.

באשר לנושא האשכול, מה לי ולכל החוקרים וכו' כאשר קדושי עליון אומרים, קדוש, קדוש, קדוש, כפי שציטטתי לעיל את הבית ישראל. (ויש בזה עוד פרטים רבים, שעדיין מתאפק אני מלהביאם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 17:24 לינק ישיר 
בחזרה לנושא האשכול - איש הספר הגאון הרב דוד צבי הילמן

א) כמה וכמה מאנשי הספר החרדים לדבר ה' מגדירים ש"האיש הספר" (בה' הידיעה) הראשון במעלה בדורנו הוא הגרדצ"ה. יש לו בקיאות עצומה בלשונות רבותינו הפוסקים והמפרשים, ראשונים ואחרונים, ונאמן לשיטת רבותינו המקובלים על כלל הציבור החרדי. בין יתר הפרסומים שלו גם כו"כ ערכים מפורטים שנדפסו באנציקלופדיה התלמודית (עדיין לא ידוע איזה ערכים. וליודע ולמפרסם תבוא ברכה מעם ה').

ב) הפרסום הראשון של הגרדצ"ה, בהיותו בן 26, היה דוקא ספר בתחום שכיום הוא נמנע מלעסוק בו. וסיבת הדבר, שבנספח לספר דן אודות הנקרא "'גניזה החרסונית" והוכיח את זיופה. מאז קנה מחקרו שביתה אצל כל אנשי הספר והחוקרים ומקובל על כולם. גם אנשים מחצר לובביץ' מודים (לפחות בחצי פה) שצודק הגרדצ"ה בקביעתו. ברור שבזמן שפרסם זאת הגרדצ"ה לא עשה זאת בכוונה לנגח את לובביץ' והזכיר את הטועים בהגדרתו אותם כגדולי ישראל. אבל אצל קנאי לובביץ' סימנו את הגרדצ"ה ופתחו עליו במתקפה, וכשאדם נייטראלי הדפיס תשובתו הענינית של הגרדצ"ה, אזי התרעמו על עצם החוצפה להדפיס תשובתו ביחד עם טענותיהם, כי יש בזה "מגע וקישור". דבר זה לא מונע אבל מאנשי לובביץ' לטעון היום כנגד הגרדצ"ה שהחליט שלא לכלול ספרי "נשיא הדור" ברמב"ם מהדורת פרנקל, בדומה להחלטתו שלא לכלול ספרי הרב קוק. בדומה לזה, גם בלובביץ' נמנעים מלהזכיר הספר 'אגרות ובעל התניא ובני דורו' של הגרדצ"ה, וגם נמנעים מלציין לספרים שנדפסו בהוצאת "מוסד הרב קוק" וכשעושים זאת לא מזכירים בדוקא את שם ההוצאה. אבל את הוצאת פרנקל כן מזכירים, אולי מפני שטרם נתפרסם אצלם שהגרדצ"ה הוא בתפקיד בכיר.

ג) עדין צריך בירור, וזה מטרת האשכול, הקשר של הגרדצ"ה עם רבותינו החזו"א וממשיכי דרכו. כיצד מקבל את פסקיהם (שיש המבוססים על פסקי המ"ב, בעוד אבותיו הסתמכו על פסקי הגר"ז), וכיצד מעריכים הם את ידיעותיו וכשרונותיו הברוכים. ציינו למעלה העובדא שמתפלל בנוסח בעל התניא (ואולי זה מצד אל תטוש וכו') אמנם לא ידוע אם הוא עצמו ממשיך לעסוק גם בתורת הנסתר ואם מגדיר עצמו כממשיך דרך חב"ד המקורית מזמן הסבא רבה הגרד"צ חן. וזה צריך להודות שמקרב משפחות שמקורן באנשי חב"ד מדורות עברו נתגלו בעלי כשרונות והתמדה וכו' וכו' שהואילו בלימודם לכלל ישראל, והגרדצ"ה הוא אחד מהם, כמו גם הגרש"ז הבלין (שהוזכר למעלה) שמכנה עצמו ידידו של הגרדצ"ה, ולהזכיר גם את שוכני עפר כהגאונים המפורסמים הגרא"ח נאה ז"ל והגרב"ש שניאורסון ז"ל והגר"י לנדא ז"ל. ותופעה זו ראויה אולי לאשכול בפני עצמו.

תוקן על ידי מעודד ב- 19/07/2009 17:24:13

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > איש הספר הגאון הרב דוד צבי הילמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 39 40 41 לדף הבא סך הכל 41 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.