בית פורומים ספרים וסופרים

איש הספר הגאון הרב דוד צבי הילמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2009 20:08 לינק ישיר 

מעודד. זה נכון שהציעו למי ממשפחתך להשתדך עם משפחת הגאון איש הספר רק שאין לך היכן לברר. או שסתם נראה כך לפי השאלות שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 00:07 לינק ישיר 

הערב שמעתי שהרד"צ  מתפלל בנוסח אחיד והולך עם כובע עגול כמו גליציה חליפה ארוכה כמו פולין בלי עניבה כמו ליובאויטש ולומד גמרא כמו מתנגד מידע נוסף בהמשך בל"נ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 07:59 לינק ישיר 

ואם בשידוכים עסקינן, הרי "הגאון איש הספר" לא סולד משידוכים עם חב"ד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 11:17 לינק ישיר 

ועדיין לא כתבו כלום בקשר לספר המצות של הרמב"ם, ששמו של הרד"צ מופיע על השער (כך זכור לי, אין לי את הספר), ולי נדמה שזה החוליה הכי חלשה ברמב"ם מהדורת פרנקל.
גם אין בו ספר המפתח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 14:07 לינק ישיר 

[לא על השער כי אם חתום על ההקדמה.
העובדה שזו החוליה הכי חלשה מתבקשת מאליה מכך שזה החלק היחיד בסדרה שמתורגם, והם לא טרחו לתרגמו, כראוי.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 14:25 לינק ישיר 

ערימת קישורים שאם לא תועיל להארת דמותו של רדצ"ה. לכה"פ תמקד את הדיון ותנפהו מעניניים שלובנו במקומות אחרים.

רמב"ם פרנקל וספר המפתח [וראו עוד מעט על תופעה מוזרה בספר הליקוטים של מהדורה זו]
מעט על מאמרו האחרון שהתפרסם בו זמנית במוריה וישורון. וזכו טיעונים אלו לקנות להם אשכול משלהם.

מעודד. אם כנה רצונך לדעת את טיבו וכחו של הרב הילמן ולא להתעסק רק בצהוב ובפיקנטרי של עמדותיו כלפי חב"ד ולהיפך. הטה נא את הדיון לחידושו העיקרי. והוא התעסקות בכל התחומים המכונים מדעי היהדות תוך ביטול גמור לאלו שהתעסקו בתחומים אלו ממבט חצוני ומחקרי. [אמת שרדצ"ה אינו הראשון בכך וקדמו בכך ר"ח ליברמן ואולי עוד אחרים אבל הוא מחזיק בעוז בשיטה זו ועל אויביו יצריח. והמעיין בחילופי הדברים שעברו בין דגים למוישה גרויס בקישור האחרון שצויין יבחין בין השיטין עד היכן הדברים מגעים] 

דער לץ כתב:
  בקשר לשאלה אם נכון שהוא תלמיד של הגרא"ח נאה. זכורני שבבלוג הידוע לשימצה של ש.ק. מצוטט הקטע בקצות השלחן בו מביא הגר"ח נאה את מה ששמע מתלמידו החביב לו מאד וכו' ועוד כמה שבחים רד"צ הילמן. אני לא מעיז לשים נפשי בכפי ולהיכנס לאותו שאול תחתית שוב בכדי לבדוק נקודה זו.. אבל אני מניח שבקלות אפשר למצוא את הקטע הזה גם בדרכים אחרות.

שמתי נפשי בכפי ונמצאו הדברים מכוונים ונכונים וכ"כ הגרא"ח נאה בספרו שיעור מקוה [ירושלים תשי"א ]עמ' קסח "העירני ע"ז ידידי הב' החו"ב נפלא עדיו לגאון מו"ה דוד צבי הילמן שליט"א"
[אגב. בלי להיכנס לדיון על טיבו של אותו בית בושת. איני סבור שמחברו הוא ש.ק ואכ"מ]

תוקן על ידי אלייעזר ב- 21/07/2009 14:25:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 14:29 לינק ישיר 

מצורף קובץ

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 18:12 לינק ישיר 

אלייעזר כתב:
שמתי נפשי בכפי ונמצאו הדברים מכוונים ונכונים וכ"כ הגרא"ח נאה בספרו שיעור מקוה [ירושלים תשי"א ]עמ' קסח "העירני ע"ז ידידי הב' החו"ב נפלא עדיו לגאון מו"ה דוד צבי הילמן שליט"א"
אלייעזר,
אני מודה לך על המקור הזה (רק לא הבנתי למה הקדמת לזה הביטוי "שמתי נפשי בכפי").
האם ידוע לך עוד דמויות שעליהם כתב הגרא"ח נאה ז"ל באופן זה?
מעניין אותי באמת האם הגרדצ"ה היה מתווך כלשהו בין מרן החזו"א להגרא"ח נאה. אלו שמדברים איתו אולי שמעו ממנו.
אגב, מה דעת הגרדצ"ה במחלוקת השיעורים?
הקישורים שנתת כבר הכרתי (אבל תודה שריכזת אותם פה). עברתי עליהם שוב וחשבתי אולי באמת 'דגים' שהזכרת, שניכר מכתיבתו שהוא קרוב להגרדצ"ה, יעשה עמנו חסד ויספר מהידוע לו.

זיסקינד,
לא הבנתי כוונתך. האם זהו כתב ידו של הגרדצ"ה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 19:33 לינק ישיר 

מעודד. ידוע לך כבר עד כמה היה מקורב לחזו"א (שאלה שהצגת בעבר כעובדה  וכמדו' שעדיין לא מצאת לה סימוכין (אם כי סביר כי כבחור בפוניבז' הוא עלה אליו לפעמים) ומה ידוע על הקשר שלו עם תלמידיו של החזו"א (שגם זה דבר  הוזכר וכנ"ל), עם מי מהם היה או עודנו בקשר, ובאיזה ענין.

(דארער, רד"צ הילמן כבר בא בקשרי שידוכין עם משפחות מחב"ד או שגם משפחות ליטאיות שהן בני שילשים לחב"ד נחשבים בעיניך כחב"ד).

תוקן על ידי קלויזמן ב- 21/07/2009 19:40:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 20:55 לינק ישיר 

בני ריבעים ובני שילשים אינם נחשבים חב"ד...

(אך עדיין אני באמצע בירור בקשר לחידושים של אחד הגאונים שהתפרסמו ב'מוריה' גל' קנ"ט מהיכן באו אותם חידושים, האם מיגיעת מוחו בלבד, או שמא חלילה העתיקם מאיזהו מקומן ושכח לציין מהיכן. ועדיין נשאר הענין בצ"ע גדול).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 22:33 לינק ישיר 

לפחות גם אתה יודע עכשיו שיש משפחות שפרשו מחב"ד ונשארו חרדיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 22:48 לינק ישיר 

יש משפחות ש"התגלגלו" החוצה (בנים שנשלחו מסיבה זו או אחרת לישיבות אחרות וכדומה).

אין כמעט אנשים שפרשו במכוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 22:59 לינק ישיר 

לא יתכן שמישהו יפרוש מחב"ד וישאר חרדי. ברגע שהוא פורש מחב"ד הוא מפסיק להיות חרד לדבר ה' - זה כ"כ פשוט שכל הסבר מיותר.

ועדיין אני לא 'זכיתי' לראות חסיד חב"ד אמיתי שפרש. אין דבר כזה. (היו כל מיני נספחים, או חבדסקערס ירושלמים וכדומה שלא היו ממש חב"ד שעזבו. וטוב שעזבו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 23:14 לינק ישיר 

הקשר בין זה לנושא האשכול הולך ומתרופף - והטענה האחרונה של דארער (בחצי הראשון) מתקבלת כמובן על הדעת, בתנאי שהמקבל הריהו בעצמו חסיד חב"ד - אבל בכל אופן מהלך הדברים מזכיר לי אשכול אחר שעסקו בו בסוגים שונים של חסידי חב"ד, ושם נטען על ידי גולשים בעלי אוריינטציה זהה לאלה שכאן, שלא ייתכן בעליל דבר כזה חסיד חב"ד שיש לו איזו נגיעה לציונות והמזרחי, לא בדורו של האדמו"ר הריי"צ ולא בדורו של האדמו"ר האחרון. והטכניקה פשוטה מאד: כל שם שהעלו באותו אשכול כדוגמא לחסיד כזה, מייד קבעו אותם גורמים שלא מדובר כלל בחסיד חב"ד אמיתי, אלא בחיקוי בלבד, ואפילו הוא יושב בנשיאות אגו"ח חב"ד בארה"ב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2009 00:33 לינק ישיר 

כקורא קבוע של הפורום אין לי אלא להתפלא על הקושי של כמה מהחברים פה לשמור על "כבוד האכסניה", וסוכ"ס גם על כבודם הם, כשהנושא קשור איכשהוא לחב"ד.

חבדני"ק בן חבדני"ק אני, וגאה הנני בכך.   ואין לי שום קושי ל"הודות" שאכן, היו כו"כ שעזבו את דרך חב"ד ונשארו חרדים לדבר ה'. כך היא דרכו של עולם.  היו הרבה שגדלו מחוץ לחב"ד, "צצו", ונשארו בחב"ד.  היו אחרים שצצו ולא נשארו.  היו אחרים שהיו ועזבו, מסיבות שונות ומשונות.  זאת שטות להתעסק בזה ו"להוכיח" מזה משהו,  בדיוק כפי שהי' זה שטות להגיד, לדוגמא, שכל צעיר "נושר" חרדי הופך להיות עבריין חסר תקנה.  או שתופעת הנשירה כשלעצמה "מוכיח" צדקת שיטה זו או אחרת.

היו רבים וטובים שלא מסכימים עם דרך חב"ד מסיבות שונות.  בדיוק כפי שלא כל מי שהתנגד לדרך החסידות בדורות עברו הי' "מיסנגד" מלא שנאה, כך עכשיו מותר שלא להסכים עם דרך מסויים ביהדות בלי לשנוא וללכלך  כלום אסור לי, כחבדני"ק, להאמין שהחזון אי"ש, לדוגמא, הי' אדם גדול, בלי להסכים לשיטתו ההשקפתית?

ואני פונה לכותבים כולם, חבדניקים ואחרים כאחד: למה, אבל למה, חייב כל אשכול בנושא להיתדרדר לנושאים ילדותיים כאלו? למה אי אפשר לנהל דיון ענייני, שמכבד את הפורום ואת הכותבים?

(נולדתי ועדיין הנני גר בארה"ב.  אינני נוהג לכתוב בלה"ק, וסליחה מראש על שגיאות בביטוי ובכתיבה).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > איש הספר הגאון הרב דוד צבי הילמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 לדף הבא סך הכל 41 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.