בית פורומים ספרים וסופרים

איש הספר הגאון הרב דוד צבי הילמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/7/2010 09:54 לינק ישיר 

מעניין, הפעם אתה כבר לא נזקק ל"זקן" מירושלים. מידיעה אישית אתה יודע שגליצנשטיין מזייף. האם יתכן שאתה הוא אותו "זקן" מירושלים, שיש לו קשר 'כלשהו' למשפיע עליו מסופר בספר? האם יתכן שאתה מחליף ניקים בכל שני וחמישי? האם יתכן שגליצנשטיין נחשף למכתבי שימחוביץ' בקשר לאותו משפיע? האם יתכן ששנאתך למקור חייך מעביר אותך על דעתך?

ובכן גליצנשטיין הוא איש ישר,שאין ישר ממנו. את דברי הב"י הוא העלה על הכתב מיד בצאתו מהב"י. ובאשר לפרסום הדברים בזמנו, הוא קיבל הוראה מפורשת  ומנומקת מדוע לא להגיב לדברי הח... ואנא אל תמשוך אותי במקלדתי. עכשיו אתה יכול להמשיך ולהשתולל, כדרכך בקודש.

תוקן על ידי דארער ב- 18/07/2010 09:55:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 10:04 לינק ישיר 

דארער כתב:
 הסיפור הוא אמיתי. זאת הייתה דעתו של הבית ישראל, חד חלק וברור.

נסיון החיים לימד אותי שישנם אנשים (או קבוצות) שלא ניתן להזיזם מדעתם על אף שהמציאות טופחת על פניהם.
הם לעולם לא יתנו לעובדות לבלבל להם את התיאוריה.

אביא  2  דוגמאות מתוך הרבה: 1. אצל המשיחיסטים בחב"ד, פטירתו של הרבי מלואבביץ זצ"ל , לא הוכיחה להם כלום, והוא נשאר שם "שליט"א".
2. אצל תומכי ההתנתקות. תוצאותיה, לא הביאו אותם להכיר בטעותם.

לכן אין בדעתי להמשיך ולהתוכח עם דארער, שכן לפי תגובותיו כאן, הוא שייך לאותם סוג אנשים הנ"ל, ואין לי שום עניין להשחית מילים לשוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 12:55 לינק ישיר 

מהיכרות קרובה, רבת שנים, עם הרה"ח ר' חנוך גליצנשטיין, אני יכול להעיד שהאיש הזה הוא אנציקלופדיה מהלכת בעל ידע רב ועצום שחיבר עשרות ספרים. לא פגשתי איש יותר ישר ונאמן ממנו. כדי לבוא ולהאשים אותו בזיוף, צריך הרבה רשעות, גסות רוח וטפשות בלי סוף.

כאן מתאים המשל שהביא לעיל בר-בי: להאשים את גליצנשטיין בזיוף זה כמו שמישהו יעיד שהרב שך הכריז על הרבי מליובאוויטש כמלך המשיח. (רק חבל שהרב שך לא הכריז את ההכרזה האמורה, כי אז לא היו היום משיחיסטים בחב"ד. וד"ל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 14:13 לינק ישיר 

בלויא

האם תוכל להסכים להשערתי לעיל שגליצנשטיין  לא הבין את דברי הב"י ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 15:00 לינק ישיר 

לא אוכל להסכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 16:53 לינק ישיר 

דארער ובלויא, ראו כיצד אתם מהתלים בציבור. קודם מספר לנו דארער שיש יהודי בירושלים ...
ואפשר לשאול אותו ...? אחר כך הוא מואיל לומר שחנוך גליצנשטיין היה נוכח ואפשר לשאול אותו
אבל אין לא טלפון ...! ב144 הוא אינו מופיע כלל, ובאגרון רשום מספר שאיננו מחובר.
אולי תואילו לתת קצה חוט של אפשרות לפחות לשאול.
קודם כול עומדת למבחן אמינותו של דארער [האם השם הזה מציין את ממדיו של הכותב?],
ורק אח"כ אם נשמע משהו מגליצנשטיין, ששתק כל השנים, נצטרך לדון באמינותו שלו.
ו'טובים' השנים, הטוב והדארער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 17:24 לינק ישיר 

אני - בשונה מנצל - אינני מחפש כלל את מס' הטלפון של אף אחד.
שכן הדבר היחיד שיכול לעניין אותי בנושא, היא דעתו של הב"י, ובדבר הזה אין לי מה לברר , שכן  זה  ברור לי כשמש.

שאר הדברים  - שבהחלט יכולים להיות פיקנטיים - והם: האם הרב גליצנשטיין - או הדוברים בשמו -דוברים  אמת או לא, ואם הם בכ"ז דוברים אמת, האיך הגיעו לידי טעות כ"כ חמורה, ומה הרקע לטעותם, אותי כל זה אינו מעניין  עד כדי כך שאטרח ואחפש טלפונים ואערוך חקירות מה בדיוק היה ונאמר לפני עשרות בשנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 17:29 לינק ישיר 

יש מנהג מוזר בירושלים שאנשים רושמים את הטלפון ע"ש זוגתם שתחי'. חפש קצת ותמצא. בינתיים, נצל הוא שמהתל בציבור ומספר אגדות על "משלחות שהיו אצל הב"י והרב גרוסמן", פרי דמיונו הפורה.

ברבי, לא הבנתי, אתה הרי הצהרת שלא תעסוק יותר בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 17:58 לינק ישיר 

אברהם חנוך גליצנשטיין בחב"דפדיה.

בזק:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 19:13 לינק ישיר 

רבותי,

תרשו לי לסכם את מה שקורה כאן בעמ' האחרונים.

זה קשור לפרשת גניזת חרסון/לובביץ' שבאמת הפרשה הזאת ראויה שיהיה לה אשכול מיוחד (כמו שכתבתי בהתחלה http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2655840&whichpage=1#R_13 ואי"ה בל"נ אני אפתח כזה כי התאסף אצלי הרבה חומר מאז פתחתי את האשכול הזה) בגלל שהנושא של האשכול, איש הספר הגאון הרדצ"ה, היה לו חלק נכבד (למרות שלא היה הראשון) בחשיפת התרמית הזאת, וזה גם ספרו הראשון שכתב והוציא לאור.

וזה הסיכום

בעמ' הראשון של האשכול כתב דארער

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2655840&whichpage=1#R_10

"שמעתי מעד שמיעה ששמע מהבית ישראל בשם אביו האמרי אמת: "מכתבי הגניזה הם קודש קודשים, חוץ מכמה מכתבים בודדים שהמוכרים זייפו כדי להגדיל ממונם"."

על זה הגיב בעמ' 2 בר_בי_רב

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2655840&whichpage=2#R_9

"לאחר שקיבל האמרי אמת העתק מן הכתבים של הגניזה החרסונית, ששלח אליו חסיד חב"ד רבי שמואל בן רבי ש"ז גור אריה מאודיסה ,  הוא כותב באיגרת לחתנו הרב י.מ. אלתר הי"ד  בין השאר: "קבלתי החבילה המכונה מכתבי הבעש"ט, וכבר גיליתי טפח שמה, נכון מי שיערער עכ"פ ברמז".
במכתב נוסף לגיסו ר' פינחס יעקב הכהן לוין הוא כותב:" בטח נודע לך אשר המכתבים אשר נדפסו מחדש בחותם הבעש"ט ז"ל, כולם מזוייפים, וכאשר הוצאת סגולה מתעתדים לחזור ולהדפיסם, טוב להודיעם"."

ומיד בתגובה אח"כ כתב לו דארער:

"ישנו יהודי בירושלים שהבית ישראל הזמין אותו לביתו וביקש ממנו לכתוב לרבי מליובאוויטש (לאחר שהילמן פירסם באחד העיתונים ששמע מהבית ישראל בשם האמרי אמת שכל מכתבי הגניזה הם מזוייפים) שהדברים שנאמרו בשמו אינם נכונים, ואדרבה הוא שמע מאביו שהמכתבים הם קודש קדשים (הוא חזר כמו"כ פעמים "קודש קדשים") רק שלדעתו ישנם מכתבים בודדים שהסוחר הכניס בין המכתבים שהם כנראה מזוייפים.
היהודי הזה שהה יחד עם יהודי נוסף בביתו של הבית ישראל במשך 17 דקות, דבר נדיר מאד אצל הבית ישראל. הדברים הועלו על הכתב ונשלחו לרבי מליובאוויטש.
במענה על מכתב זה התקבל מכתב מהרבי מליובאוויטש. (שלא כדאי להרחיב בו כעת)

ויש להוסיף, שהראשון אליו פנה הבית ישראל כדי להודיע לרבי מליובאוויטש את דעתו היה הרה"ג רב"ש שניאורסון, והוא שביקש מאותו יהודי להכנס לבית ישראל."

ובא אליהוא וכתב:

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2655840&whichpage=2#R_13

"בענין הגניזה החרסונית באמת הוא דברים בטלים לעסוק בזה. אלא שרק להודיע שאין החי מכחיש את החי. מכתבי האמרי אמת נדפסו כמדומני לראשונה בקובץ תגים א' עמ' 95."

(על המכתבים האלה הוסיף פרטים נצל בעמ' 6

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2655840&whichpage=6#R_11

"שני מכתבים של האמרי אמת [שפורסמו ע"י חסיד גור,
הרב אברמוביץ רב בת"א, בכתב עת ביבליוגרפי תורני מדעי, בשם 'תגים']" )

ובעמ' 3 כתבתי לדארער

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2655840&whichpage=3#R_2

"ציטטו כאן למעלה ממכתבי גור. לעומת מכתבים אלו אתה בא עם סיפור, בלי שמות, אבל עם הרבה "פרטים". "

ובסוף עמ' 4 שוב כתב דארער

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2655840&whichpage=4#R_15

"באשר לנושא האשכול, מה לי ולכל החוקרים וכו' כאשר קדושי עליון אומרים, קדוש, קדוש, קדוש, כפי שציטטתי לעיל את הבית ישראל. (ויש בזה עוד פרטים רבים, שעדיין מתאפק אני מלהביאם)."

ואז בעמ' 6 נכנס נצל לתמונה וכאן לא אעתיק את הדברים כי כל העמוד ולאחריו מלא בזה ואני רק אסכם את הנקודות:

נצל שאל מדוע זה לא נדפס בסידרת המכתבים של רבם. "מדוע איש אינו יודע על כך. ומדוע לא נדפס באגרות קודש? האם יש סיבה לשמור מכתב זה בסוד?"

על השאלה הזאת עדיין לא ניתנה תשובה.

בתוך הדברים מזכיר נצל את ה"גאון האדיר ר' חנוך גליצנשטיין." אבל אח"כ הביאו כאן לאתר של לובביץ' שמביאים שהוא חיבר ספרי סיפורים אבל לא מדברים על גאונותו. וכך גם דארער שכתב מיד אח"כ ש"מי שמטיל ספק בדברים שכתבתי, יכול לפנות לר' חנוך גליצנשטיין מירושלים שהיה עד ראיה לכל הסיפור הזה."

בר_בי_רב שולח אותנו לראות "בספר ראש גולת אריאל ח"א עמ' שס"ב הערה 47."

הספר הזה אינו בהיברו-בוקס ובבקשה לטרוח להעתיק או לפחות לכתוב לנו תוכן או נקודת הדברים.

דארער מציע "לשאול את הרב גליצנשטיין מה הייתה תגובתו של הרבי מליובאוויטש לדברי הבית ישראל. מאד מעניין." אבל דארער לא רוצה לגלות לנו את הדברים. לא מובן למה זה דברים שאי אפשר לכתוב רק לרמוז עליהם שאפשר לשמוע אותם מפלוני?

אח"כ גילה לנו נצל עוד ידיעות ביבליוגרפיות על גניזת חרסון/לובביץ', שבסוף שנת תשי"ד היה מאמר על זה בעיתון שערים חתום ע"י "ישראל צבי". כנראה שנצל יודע שאין סופר או חוקר בשם הזה ולכן הוא קובע שזה שם בדוי. והוא גם מביא "יש אומרים" שזה הרב גליצנשטיין. בינתיים לא קיבלנו ראיה לכך שדברי ה"יש אומרים" נכונים.

נצל מביא פה עוד ענין שלדעתי זה ראוי לדון באשכול נפרד כי זה לא קשור לפה. הוא מספר על זיוף מאמר בעיתון הבוקר שחזר ונדפס בספר חברון. לדברי המקור של נצל מי שזייף הוא הרב גליצנשטיין שזייף את מאמר אביו. לדעתי זאת האשמה חמורה מאד וגם לא מסתברת שהרי נצל עצמו כותב שספר חברון הוא בעריכת עודד אבישר ולמה שבן יזייף מאמר אביו?

ובנושא האשכול שלנו יש שני דברים חשובים, אחד זה שנצל גילה לנו עוד ידיעה והיא שהגרדצ"ה ענה לישראל צבי בעיתון דגלנו בשנת תשט"ו. ולאידך לפי דברי דארער הבית ישראל מגור גילה דעתו עליו ("והוא גם הוסיף ואמר כמה דברים על הילמן וד"ל.") אבל דארער שומר זאת בסוד, אבל אולי הסוד הוא זמני, כדרכו של דארער שהוא מגלה לנו דברים טיפין טיפין.

שאר הפטפוטים והמס' טלפון של הרבנית גליצנשטיין אני לא מבין מה זה שייך. אם הרב גליצנשטיין פרסם משהו בדפוס תביאו, ואם הוא אומר משהו תביאו בשמו, בלי רמזים, ואל תשלחו אותנו להתקשר אליו.

תוקן על ידי מעודד ב- 18/07/2010 19:18:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 21:17 לינק ישיר 

כיום כבר נכנס ה'תגים' בהברו בוקס עי"ש
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=25485&st=&pgnum=95
 יתכן שכונת הבית ישראל היתה ע"ד ח' ליברמן שהזכרתי (רח"ל בשבילך- מעודד) שהוא קודש קדשים אבל לא נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 22:41 לינק ישיר 

אליהוא,

ישכ"ח.

לא הבנתי כוונתך בהסברת כוונתו של הבית ישראל. הוא דיבר על חיים ליברמן? (ולמה אתה כותב ש'רח"ל' זה בשבילי? אתה הוא זה שכתב כך ראה בתגובתי http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2655840&whichpage=3#R_3) או שאתה רוצה לומר שהבית ישראל סבר כמו דברי ליברמן שהבאת? אבל איני מבין את זה איך זה אפשר שאין סתירה בין "קודש קדשים" ל"לא נכון"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 22:59 לינק ישיר 

דארער כתב:
"ברבי, לא הבנתי, אתה הרי הצהרת שלא תעסוק יותר בנושא."

טוב, עכשו אני כבר מבין הכל.
שכן אני רואה את רמת הדיוק והאמינות שבדבריך.

היכן הצהרתי שלא אעסוק עוד בנושא ?!
אני כתבתי :"
לכן אין בדעתי להמשיך ולהתוכח עם דארער, שכן לפי תגובותיו כאן, הוא שייך לאותם סוג אנשים הנ"ל, ואין לי שום עניין להשחית מילים לשוא." כלומר, אתך לא אמשיך להתווכח עוד בנושא, ותל"מ.

מעודד כתב:
בר_בי_רב שולח אותנו לראות "בספר ראש גולת אריאל ח"א עמ' שס"ב הערה 47."
הספר הזה אינו בהיברו-בוקס ובבקשה לטרוח להעתיק או לפחות לכתוב לנו תוכן או נקודת הדברים.

ובכן, לבקשתך,אעתיק את כל הערת השוליים מהספר 'ראש גולת אריאל' , על אף שאת עיקרי הדברים כבר כתבתי בהודעתי הקודמות.

"בנקודה זו יש בנותן טעם ועניין להזכיר את השקפתו השלילית של רבינו זצ"ל (הא"א) בנוגע למכתבים המדומים של "הגניזה החרסונית" (ראה אודותיה בספרו של הרב דוד צבי הילמן "איגרות בעל התניא ובני דורו" ירושלים תשי"ג עמ' ר"מ ואילך) שיוחסו כביכול לראשוני החסידות, הבעש"ט הק' ותלמידיו.
באיגרת לחתנו הרי"מ אלתר הי"ד הוא כותב בין השאר:  "קבלתי החבילה המכונה מכתבי הבעש"ט, וכבר גיליתי טפח שמה, נכון מי שיערער עכ"פ ברמז. (הכוונה כפה"נ להעתק מן הכתבים ששלח אליו החסיד הליובאוויצ'י ר' שמואל ברש"ז גור אריה ע"ה מאודיסה שרכש בשעתו את ה"גניזה" כפי שמסופר במאמרו של אספן האבטוגרפים דר. אברהם שבדרון מירושלים בשבועון "מאזניים" שנת תרפ"ט גל' י"ח).
במכתב נוסף לגיסו ר' פינחס יעקב הכהן לוין ז"ל אנו קוראים: "בטח נודע לך אשר המכתבים אשר נדפסו מחדש בחותם הבעש"ט ז"ל, כולם מזוייפים, וכאשר הוצאת סגולה (הוצאת ספרים חרדית בלודז') מתעתדים לחזור ולהדפיסם, טוב להודיעם".
מסופר שבאחד מבקוריו בא"י לפני השואה הלך רבינו זצ"ל לראות ספרים וכת"י בבתי עקד שונים, כדרכו בקודש בכל מקום שבא אליו, ואחד המלומדים (דר. ק. וואהרמן) הראה לו פריטים"מקוריים" אחדים מהגניזה החרסונית שנרכשו ע"י הספריה בדמים מרובים. רבינו זצ"ל נתן מבט חטוף בניירות ופסק את פסוקו: מזוייפים !  ומסםפר בנו הגרפ"מ שליט"א (האדמו"ר הפנ"מ זצ"ל) ששמע מפי גיסו הרי"מ אלתר הי"ד כי באחד הימים אח"כ נתקבל בגור מכתב ששלח אותו מלומד, המתנצל כי אמנם בשעתו לא היה מוכן כ"כ לקבל את קביעתו של הרבי בדבר זיוף מסמכי ה"גניזה", אבל אחרי ששלחו דוגמה מהמכתבים לבדיקה מעבדתית בוינה, והתברר שגיל הנייר הוא מתקופה מאוחרת לכהפ"ח ב-100 שנה מהתאריך הנקוב בהם, לא נותר לו כי אם לשטוח שאלה סקרנית: מהיכן ידע זאת הרבי ללא שום בדיקה ? מה היו הוכחותיו שהמסמכים מזוייפים ? שאל אז הרי"מ אלתר את רבינו זצ"ל מה להשיב לו, וענהו שיכתוב כי הזיוף ניכר מתוך הסגנון והתארים וכיו"ב שאינם מתאימים לבעלי המכתבים המדומים, אולם מאוחר יותר סח הרי"מ אלתר שהרגיש בשעת מעשה שרבינו זצ"ל מתחמק ואומר ככה רק כדי לדחותו בקש לאותו מלומד, אך האמת היא שלא הרגיש כל קדושה כשהחזיק המכתבים בידיו, ולכן שפט בבירור שאינם מכתבים מקוריים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 23:16 לינק ישיר 

בר_בי_רב,

ישכ"ח.

מתי נדפס הספר הזה שהעתקת ממנו? בחיי הבית ישראל? ובכל אופן רואים מזה גם שהפני מנחם לא שמע את השמועה של דארער.

לעצם הנושא נמצא שהלינק שנתן אליהוא דוחה בצורה החלטית את השמועה של דארער:

הגרדצ"ה כתב בשנת תשט"ו וז"ל: "אדמו"ר מגור זצ"ל, שנשלחו אליו העתקו המכתבים (כמובא בספרי עמ' רמ"א), חיווה דעתו כי מזוייפים הם, וכפי ששמעתי מפי בנו, האדמו"ר שליט"א, הגיע למסקנתו זאת על סמך הסגנון, התארים וכדו', שאינם הולמים את אלו החתומים, כביכול, על המכתבים. [היתה לפני העתקה ממכתבו של האדמו"ר מגור זצ"ל, מיום א' אמור כ"ד למב"י (תרפ"ה – ח'?) אל אחיינו וגיסו ר' פינחס-יעקב לעוווין שיחי' ונעתק בסופו בזה"ל: "בטח נודע לך אשר המכתבים אשר נדפסו מחדש בחותם הבעש"ט ז"ל כולם מזויפים, וכאשר הוצאת סגולה מתעתדים לחזור ולהדפיסם טוב להודיעם". עכ"ל.]" עכ"ל הגרדצ"ה.

דארער טוען שאחרי פרסום הדברים קרא הבית ישראל (הוא "האדמו"ר שליט"א" עליו כתב הגרדצ"ה) למישהו וביקש להודיע שהדברים שנאמרו בשמו אינם נכונים ואדרבה הוא שמע מאביו (האמרי אמת) שהמכתבים הם קודש קדשים.

וכעת מתגלה לנו שבשנת תשכ"ט הדפיס חסיד גור שהתעסק בהדפסת מכתבי האמרי אמת מאמר בתגים ומדבריו עולה שלא שמע את השמועה של דארער. אילו השמועה של דארער היתה נכונה בודאי היה קורא הבית ישראל לאותו חסיד שלו ומבקש אותו לתקן ולפרסם שאביו אחז שהמכתבים הם קודש קדשים.

בזה אפשר לחתום את הנושא או לנסות לפתח שמועה חדשה ומקורית (כמו הרעיון הנפלא על העתקת המכתבים ע"י חסידי רוז'ין).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 23:20 לינק ישיר 

הספר "ראש גולת אריאל" ח"א הודפס בשנת תש"נ.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > איש הספר הגאון הרב דוד צבי הילמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 39 40 41 לדף הבא סך הכל 41 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.