|
|
| נשלח ב-20/7/2010 00:54 |
|
| |
[כל האשכול משעשע, אולי אסור לקרוא ערב תשעה באב... הוא הנצל הוא הדגים הוא היסק קשוח ועוד מרובה הניקים...]
אך כאנתרפלוג חובבן מעניין אותי לדעת מדוע הורד תוארו של חיים ליברמן אצל חבירו של איוב, שבעבר כינה אותו ר' חיים ליברמן (בתואר רח"ל) וכעת מוכרח לכנותו רק חיים ליברמן (ח"ל)? אני תוהה מה קרה אולי התברר לו שלא היה נשא לאשה מימיו ולכן אין לזכותו בתואר ר'? או אולי התברר שכל חסיד כבר אסור לו לקבל תואר זה (הרי אותו אוהבי מתנגדי חב"ד לאהוב מסיבות מובנות?). אולי בלבל בינו לבין חיים ליברמן העיתונאי של עיתוני אידיש בארצות הברית?
אולי מצא שכתב פעם משהו ביקורת נגד הגר"א (זהו החטא היחיד שבגלל זה כל יהודי מאבד חזקת כשרותו או משהו כזה).
סתם תהייה אל תוך הגנים הליטאים שאולי הם הנוגריים או יקיים שעברו מוטציה..............
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2010 09:34 |
|
| |
ההונגרים שעברו מוטציה מצאו את מקומם בדרך כלל דוקא בחב"ד...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2010 11:27 |
|
| |
אפילו בהרצאה פשוטה שנערכה בערב פתוח אודות קורס שנפתח בירושלים, לא יכל להתאפק מלהתבטא, ברמז עכ"פ, נגד חב"ד ומנהיגה, ולא נתקררה דעתו עד שחסיד חב"ד שנכח בהרצאה החליט שלא להשתתף בקורס. ומעניין לראות עוד פלפול שלם שלו, על הפסד פרנסה שגרם עי"ז למוסד בו הרצה.
תוקן על ידי ספרות ב- 23/07/2010 16:38:59
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2010 12:02 |
|
| |
שוב אנו עדים לתופעת "צמצום המתנגדים" שכתבתי עליה בעבר, ועדיין אני מתכונן לבוא ללייקוואד ביום מן הימים ולזכות למעמד "אובילנא" [איך המקוואות דשם?] בענין ההרצאה בירושלים (האם הכוונה ל"לומדה"?), משמע מדברי קאלאראשער שדוקא דעתו של אותו חסיד חב"ד לא נתקררה בגלל אותו רמז, ולא שדעתו של פרופ' הבלין היא שרתחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2010 13:22 |
|
| |
לא רק אותו חסיד חב"ד שם לב לזה, אלא שהוא היחיד שהחליט שלא ללמוד בגלל זה. היו מי ששמו-לב לדברים מטרידים אחרים בתפיסתו, אבל אין כאן המקום לדון באיש עצמו. מה שכן המקום כאן, כשם שחב"דניק ממוצע הינו משוחד וגם אם תראה לו באלף ראיות שהגניזה החרסונית בזיוף יסודה הרי שאין לו אפשרות "תיאולוגית" אם נגדיר זאת כך, להודות בזה - הוא הדין עם המדובר, שליובאוויטש ומנהיגה נמצאת אצלו בבחינת "תכלית שנאה שנאתים", וזאת בירושה משארי-בשרו, וכנראה מאחד ומיוחד שבהם שהיה גם מסור, צו אלע צרות. אז משחק ה'אובייקטיבי' והאקדמי שלו, מה לעשות, לא עובד עליי.
נ.ב
להוי ידוע שאני מכיר במעלותיו הרבות של הפרופ', והוא בהחלט אדם מקצועי וכו'. אבל יש שטח אחד בו הוא כלל לא מסוגל להיות אקדמי גם אם הוא היה מאוד רוצה - וזה כל דבר שקשור בליובאוויטש.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2010 09:56 |
|
| |
למען אלו שקוראים כאן ואינם רואים את האשכול של 'התדהמה ...', ומשום והייתם נקיים אעתיק כאן
את הקטע דלהלן
הזכירו כאן הרבה את פרופ' אברהם רובינשטיין, ואת דעתו, וחושבני שיהיה זה מן העניין למסור
מה שסיפר לי אחד מזקני הדור, שבזמנו כתב ערכים עבור האנציקלופדיה יודאיקה.
פרופ' רובינשטיין היה אחראי וממונה על תחום החסידות באנציקלופדיה זו,
אותו כותב התלבט איך לנהוג, מבחינה היסטורית, במקורות חב"ד ובכתבי הריי"צ.
רובינשטיין הורה לו בהחלטיות, אל תשתמש באף מקור כזה שבא מחב"ד או מהריי"צ.
ועכשיו מלה לחיטוט החולני של הקבוצה הידועה המסתובבת כאן בתחושת שליחות, ולא משנה באיזה
ניק הם מופיעים, ובאמת מה איכפת לנו מי הם ומה הם דארער או בלויא או זיסקינד, קאלאראשער,
אתנחתא, לבנוני, או איכפתי או כל כיוצא בהם [איני בקי מספיק בנבכי הפורום, אך ניקים אלו כולם
כאחד מקרינים שליחות...], ומה לנו אם הם מחליפים תפקידים או ניקים?
סימן ההיכר המובהק שלהם, שהם הולכים כולם בשורה אחת, ראשו של זה בצד זנבו של זה, וכולם
יסיטו מיד את הדיון בחיטוט חולני ל'גלות' מיהו הניק, ומה עשו אבותיו ואבות אבותיו, דודיו ובני דודיו,
בדיוק כמו השיעים וכל הפלגים בלבנון שלא ישכחו אף פעם
מי העליב את החמור של השייך לפני תשעים שנה, ומי העיז פניו באחרונת הפילגשים הצנועות.
אין לי ענין בכם ובטיבכם, איני יודע מה לי ולשימחוביץ ולמסור זה ולמורד אחר, או לשונאי חב"ד,
ולכל הקטטות והמריבות בביתכם, אין לי קשר לזה, לא הייתי קשור, ואתם פשוט יוצאים
מכליכם, וחושבים שהצלחתם להנחית מכה, עם כל הרמיזות הנואלות והטפשיות הללו, שלא אני
ולא הקוראים מבינים או מעוניינים.
ומה לי לפרופ' זה או אחר, כולכם [הקבוצה המסוימת מאד] פשוט חולים ומעוותים, אינכם
בני שיח עם מי שחוצה לכם, תמיד אתם סגורים בבועה שלכם, סבורים שאתה מעל הכול
והשאר הם רק 'מתנגדים מעופשים' או 'פולישע' צוהלים ורוקדים, ורק אנחנו מבחר המין החסידי.
אין לי סבלנות עכשיו להוכיח זאת, אך מספיק לערוך מחקר קטן על סגנון התגובות בפורום זה
או אחרים.
למזלנו כאן מרסנים אתכם ואינכם משתטוללים כמו בפורומים הסגורים, שלכם, ואין אנו
צריכים לסבול מהחרפות והגידופים והקללות והנאצות נגד גדולי ישראל, הפוסקים והמנהיגים
האמיתיים, הקדושים וטהורים, דברים שאסור להעלות על דל השפתיים כ"ש להעתיקם,
וזאת על הח"ח, על החזו"א, על הגר"א קוטלר על הגר"י סרנא ועל הגרא"מ שך, ושלא לומר
כל הרבנים והצדיקים למטה מהם שסובלים מזה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2010 10:19 |
|
| |
מילא פעם אחת נפלט לבן אדם שטות, אבל לחזור עליה פעמיים?! זה כבר יותר מידיי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2010 10:38 |
|
| |
נצל, זמן רב לא נהניתי כך מהודעה בהיידפארק (ובנדו"ד - בעיקר מהסיפא שספק גדול בליבי אם לא גיחכת בעצמך בשעת הכתיבה), וע"כ תודתי נתונה לך מעמקי לבבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2010 16:01 |
|
| |
היה זה בקורס של לומדה קורס לעריכה תורנית,שבאמת היה כדאי לפתוח אשכול על קורס זה כאן. דוקא כשהוא דיבר על זה,לא זוכר שהיה שם מישהו שהגיב על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2010 20:11 |
|
| |
נכון, בשעת מעשה אף-אחד לא הגיב ע"כ. את התגובות שמעתי לאחמ"כ. היו מי שהתרשמו ממנו עמוקות, ולא רק ממנו - אך הדים נשמעו בקשר לכו"כ דברים בגישתו של הפרופ' הנכבד, ביניהם גם נושא זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2010 18:46 |
|
| |
אף אחד לא הגיב, אבל החיוכים אמרו יותר מדי... ד"א, באירוע נכחו חסיד חב"ד אחד או שנים, אם היו יותר הם כנראה התחפשו לחס"גים, מול כמה עשרות ליטאים ומעט חסידים, מה שמראה מי קהל היעד של קורסים לעריכה תורנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2010 20:16 |
|
| |
היו ארבעה חסידי חב"ד באותו ערב, שניים מהם עם לבוש ארוך שכנראה השתלבו במראה הכללי. לא חשוב, לא זו הנקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2010 02:39 |
|
| |
מעודד. אין לי מה לומר. יש אנשים [גם כאן בפורום] שהם למעלה מטעם ודעת או למטה מטעם ודעת, ולא ניתן לדון עמם בצורה לוגית. ידידינו אתנחתא כנראה מסכים עם ההאשמות החמורות שהוטחו כאן במנהיגי לובאוויץ' ולא נותר לו אלא להתלונן על השמטת הר' משמו של רח"ל, אז בשבילך השמטתי את הר' אחר שנודע לי מעשיו המקולקלים במשפט הספרים הידוע. [יענקל. לא רק בדרך כלל אלא בנידון דנן בדווקא] לא ידעתי שהפרופ' הבלין בעל יחוס גדול כ"כ להגאון רבי אביגדור גאב"ד פינסק זצללה"ה. ולענין דברי נצל בסופו על ההתיחסות של חסידי לובאוויץ' לגדולי התורה. אעתיק את הרשום על התייחסות ה'רבי' לחזו"א: "בשנת האבילות אחרי הרבי הריי"צ, הרבי התפלל בחדר של אדמו"ר הריי"צ, ולאחר התפילה, שוחח עם הנוכחים. פעם אחת שאלוהו בדבר שיעור הטלית קטן, ואמר שישנו טלית קטן מכ"ק חותנו וצריך למודדו, כי שיעורו קטן מהשיעורים הגדולים, אמנם בדרך כלל יש לסמוך על שיעוריו של ר' חיים נאה, חמי אחז מהלימוד שלו. הרב ר' יואל כהן אמר: והרי יש איזה שיעור של אחד החזון איש. על כך ענה הרבי בצחוק: הוא אומר "אחד" החזון איש. הם נותנים לו פידיונות, והוא אומר מישהו אחד. אחר כך אמר בביטול על פסקו של החזו"א: זה בודאי כלום, העיקר לחלוק על חסידים. [ומקורו:'דיוקנו של חסיד עמ' ק']. היינו של'דעתו' של אותו מנהיג לובאוויץ' כל שיטת החזו"א בשיעורים היא כדי לחלוק על חסידים!! ועוד פנינה אחת מאתר חבדיפדי"ה [בויכוח אם מותר להזכיר את שמו של הסטייפלער] "וכך נוכל לכתוב ערכים על המן, אביגדור, קוטלר, גפני" עפ"ל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2010 03:07 |
|
| |
אליהוא, אחד בשיעור קומתו התורנית של הרבי מליובאוויטש יכל בהחלט לחלוק על החזו"א, כי מה לעשות, הוא לא היה תנא. אבל כשאתה כותב בזלזול על אחד כמו הרבי מליובאוויטש, זה בזיון לך ולא לאף-אחד אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2010 10:12 |
|
| |
לקאלעשער יש הבדל בין לחלוק לבין לזלזל,להגיד שהעיקר לחלוק על חסידים,זה האשמה חמורה מאין כמותה,וזה זלזול. מעבר לזה,שאין צורך אפילו להסביר כמה המשפט הזה לא נכון.
|
|
|
|
|