בית פורומים ספרים וסופרים

דברי חידות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/7/2009 20:05 לינק ישיר 

אכן. התכוונתי לרמ"ש מדווינסק. הערותיכם צדקו ממני. מרחביה הרעיון עם ראי"ל שטיינמן לא הבנתי באיזה מספריו רמז מהות שמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 20:28 לינק ישיר 

[כיוונתי לספרו מפקודיך אתבונן]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 20:35 לינק ישיר 

מרחביה, שכחת את הסמיילי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 00:15 לינק ישיר 

פורש המפה מביא כי נפגשו הוגה עם נביא.
מי הוא ומי הם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 00:23 לינק ישיר 

על אף שברור שההוגה והנביא לא נפגשו, ועד כמה שזכור לי האגדה שפורש המפה מביא זאת, גם היא טעות. כונתך לרמ"א אפלטון וירמיהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 00:34 לינק ישיר 

ח"ו, להגיד על הרמ"א שכתב דבר כזה (וגם אני טעיתי בזה), מישהו שכתב על דברי הרמ"א תיאר זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 00:36 לינק ישיר 

והחידה מהעמוד הקודם, לגבי הבאת ראיה למעשה מבנות צלפחד. יש לציין לדברי התלמוד בב"ב דף ק"כ ע"א:
"להלן מנאן הכתוב דרך גדולתן וכאן דרך חכמתן, מסייעא ליה לר' אמי דא"ר אמי בישיבה הלך אחר חכמה במסיבה הלך אחר זקנה".
ופירש רשב"ם:
להלן, כשנישאו בנות צלפחד מנאן הכתוב דרך גדולתן, דכתיב ותהיינה מחלה תרצה חגלה ומלכה ונועה בנות צלפחד לבני דודיהן לנשים, ומסתבר דכך נולדו כדכתיב לא יעשה כן במקומנו לתת הצעירה לפני הבכירה.
במסיבה, של משתה וה"ה לנישואין.

תוקן על ידי יום_הששי ב- 24/07/2009 0:33:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 07:10 לינק ישיר 

יום_הששי כתב:
על אף שברור שההוגה והנביא לא נפגשו, ועד כמה שזכור לי האגדה שפורש המפה מביא זאת, גם היא טעות. כונתך לרמ"א אפלטון וירמיהו.

כתבו כאן פעם שלפי חשבון סדר עולם יכול להיות שנפגשו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 08:31 לינק ישיר 

האם ירמיהו ואפלטון אכן נפגשו?
ונגעו בזה מעט גם כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 09:00 לינק ישיר 

שני הקישורים מובילים לאותו מקום..
וכנראה החסר הוא הראשון כי הם בבחינת "נגעו מעט" ואין במו אריכות בנושא.
אפשר שאגדה זו נוצרה בעקבות עדויות על פגישת אריסטו עם יהודי בעל יכולות רוחניות, שסיפור זה מתועד כבר ע"י תלמידי אריסטו. וגם מתאים לנסיעתו של אריסטו למזרח התיכון. והיו ששיערו שיהודי זה היה עזרא הסופר.
ואם המקורות האלו אינם מוכרים לחכמים דכאן, אשמח להעלותם בהזדמנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 09:47 לינק ישיר 

עיקר מה שכתבתי שזה לא היה, אי"ז מפני ראיה שזה לא היה, שהרוצה לתרצה בדוחק יתרץ, אלא מפני שהמקור המאוחר לזה, אינו סיבה לחשוב שזה היה.
אבל האגדה מספרת שהם נפגשו בחורבן הבית, ואם ניקח את הסדר עולם המסורתי, היה אז אפלטון, אם בכלל נולד, תינוק קטן וחמוד, ובלי הזקן הידוע מהתמונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 10:25 לינק ישיר 

עד כמה שאני זוכר האגדה המקורית לא "בחורבן הבית" אלא על חורבות ירושלים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 10:50 לינק ישיר 

[כוונת אלייעזר לאשכול האם ירמיהו ואפלטון אכן נפגשו. ובו אכן נידון הענין מכל צדדיו.]

תוקן על ידי מרחביה ב- 24/07/2009 10:48:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 12:12 לינק ישיר 

באשכול המלונקק כאן מצאתי חיזוק לדברי, כי האגדה על פגישת אפלטונוס עם ירמיה היא שיבוש של התיאור על פגישת אריסטוטלוס עם היהודי המופלא.

כי שם מצוטטים דברי ספר אחד בשם לשלשת הקבלה:

"כ' שלשלת הקבלה דף ק"א א' כי ראה בפירוש הכוזרי שחבר ר' נתנאל אבן כספי שאמר אפלטון אני הייתי עם ירמיה במצרים, ובתחלה הייתי לועג על דבריו ולבסוף ראיתי כי דבריו דברי אלהים חיים ושהוא חכם ונביא. וכ"כ תורת העולה חלק א' פי"א. אך שם בשלשלת הקבלה כתב פלטוני היה כמו ג' אלפים שפ"ה (ע"ש והיה שמו אריסטוקלו, ורבותינו שינו שמו וקראוהו פלטוני והיה תלמיד פיטגורה והיה יפה תואר ויפה מראה משכמו ומעלה גבוה מכל העם והיה מזרע מלוכה מצד האב ומזרע פילון הפילוסוף מצד אם. ובהיותו קטן מוטל בעריסה הלכה דבורה עם חבורה גדולה על פיו ולא הזיקו לו ויתנחשו שיהיה חכם גדול עכ"ל(".

הרי שמתחילה היה שמו אריסטוקולו, "ורבותינו שינו שמו וקראוהו פלטוני". (כל קשר לפיטגורס או לפילון כמובן מוטעה בין באריסטו בין באפלטון).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2011 11:03 לינק ישיר 

אחים מפורסמים ולא מאב בפולקלור החסידי מי הם? 

תוקן על ידי סתם_שאלה ב- 10/03/2011 11:14:01

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > דברי חידות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.