בית פורומים פורום הפילוסופיה

התפלספות על שמות ניקים!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2009 00:15 לינק ישיר 

תלוי מה מכניסים בו, אם חשבון אינו טועה בחשבון, אם הגיון אינו טועה בהגיון, הכל תלוי בהזנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 02:47 לינק ישיר 

מחשבון לא פותר בעיות לוגיות
מחשב כן
אבל את הבעיות הלוגיות הוא אכן פותר באמצעות חשבון, הכל מבוסס על 0 ו-1 בלבד. על כן ולא.

אגב- אנחנו מכניסים למח שלנו נתונים כדי לפתור בעיות, ה"אני" המכניס אליו נתונים הוא חלק רוחני, לא מח, לא לב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 03:20 לינק ישיר 

מחשבון הינו מחשב עם נון ההקטנה. בכל אופן הכל תלוי באינפרומציה שהוא קיבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 12:49 לינק ישיר 

המחשבון כתב:
למה אין בתורה ולו התיחסות אחת לחשיבה שבראש, שמא אין דבר כזה?

אופק, המחשבון אכן מוגבל, אך אין לו אפשרות לטעות....

תלוי בתוכנה כמובן, כבר שמענו על "באגים"...

ואגב, ברוך שובך, המחשבון!

לגבי "חזןגדול", אני מנחשת את הזיקה בין המשמעות לשם הניק, זאת מפגישות מקריות שלי עם הניק בפורום: "לשמוע אל הרינה"...
תמיד צרוף שתי המילים המרכיבות את הניק-ניים דנן, מזכיר לי את טעמי המקרא...כמו "פזר גדול", "זקף גדול",

אשמח אם תפרט את המניעים שלך בבחירת הניק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 13:00 לינק ישיר 

הנביאה, יפה ניחשת... למרות שאני מעולם לא פגשתי אותך שם. אבל לענינינו אני לא יודע מה המשמעות של פזר גדול וזקף גדול אבל בדר"כ כשמשתמשים במילה גדול היא באה לבטא שם תואר של הפרזה בנושא המדובר, ככה שזה יכול להתפרש או אוהב חזנות בצורה מופרזת או שהחזן עצמו הוא טוב בתחומו.
ולגבי השם הנביאה ידוע במפרשים שהשם נביא נגזר מניב שפתיים, כנראה בנט מתאים יותר משהו שקשור לאצבעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 13:08 לינק ישיר 

הסיבה שלא נפגשנו נעוצה בעובדה שמעולם לא ביקשתי שם אישור כתיבה, מטעמים השמורים עימי.

אגב, האם ניפגש בירושלים בשבת הגדולה הקרובה, בה נזכה להתבשם מקולו הערב של הלפגוט?

לענין הניק שלי, למעשה הוא "נולד" באקראי מתוך זיקה ברורה לשמי הפרטי, לא ידוע לי על יכולות מיסטיות מיוחדות או על קריאת העתיד באילו שהם אופנים.

הפרשנות שנותנים לשמי ברחבי הפארק מפתיעה אותי כל פעם מחדש, ואני נהנית ממעמד ורספקט בלתי מעורערים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 13:23 לינק ישיר 

חוץ מאלו האמונים על דברי חז"ל (ב"ב יא:) מיום שנחרבה ביהמ"ק וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 13:27 לינק ישיר 

המחשבון, סמוכה אני ובטוחה כי  קראת בדף הראשון של אשכול זה למי אני מייחסת את האמירה המבריקה הזו!
לא קשה לנחש, לאיזו קבוצה אתה משתייך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 13:46 לינק ישיר 

לא ידעתי שר' יוחנן היה מילטנט!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 13:53 לינק ישיר 

:)

תוקן על ידי אופק20 ב- 03/08/2009 14:04:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 13:58 לינק ישיר 

בתלמוד הבבלי, מסכת בבא בתרא, דף י"ב, עמוד ב', מופיע הביטוי הבא:

אמר רבי יוחנן מיום שחרב בית המקדש ניטלה נבואה מן הנביאים וניתנה לשוטים ולתינוקות

מגלגלי העיניים למיניהם מבינים את המילה "שוטים" במשמעות של טיפשים. לפי גישה זו, רק לטיפשים יש את היכולת לנבא את העתיד, ולכן אנשים חכמים פטורים מלדעת מה יהיו תוצאות המעשים שהם מבצעים.

רבי יוחנן התכוון לומר דבר שונה לחלוטין.

וההבדל טמון במילה תינוקות.

תינוק, בלשון הגמרא, הוא ילד קטן העושה את צעדיו הראשונים בבית הספר, ורואה את העולם בעיניים תמימות ונטולות אינטרסים. השוטה, הוא אדם מבוגר שאין בו דעה, המפגר שלא התפתח, ומשמיע דברים בלי כל ביקורת וללא אינטרסים.

רבי יוחנן ביקש לומר שהנבואה אמנם בטלה מן העולם עם חורבן בית המקדש, אולם בדברים התמימים של אנשים נטולי אינטרסים ניתן למצוא את האמת ואת תיאור המציאות כפי שהיא. הבנת המציאות האמיתית היא המפתח לחיזוי העתיד להתרחש.

ניתן למצוא דמיון רב בין גישתו של רבי יוחנן ובין הסיפור הידוע של הנס קריסטיאן אנדרנסן, אודות הילד הקטן שאינו מונע על ידי אינטרסים, ואינו מפחד לצעוק: "המלך הוא עירום".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 14:07 לינק ישיר 

הרי זה סילוף ועיוות.

עייני בדברי ר' יוחנן ותיוכחי שלא מיניה ולא מקצתיה. אותה הנבואה שהייתה פעם אצל הנביאים, היא היא אשר ניטלה מהם, ונמסרה לשוטים ולתינוקות. ולפעמים יש להם משהו שהיא כעין נבואה. ולכן אנו מוצאים הרבה בחז"ל ובאגדה שהיו נגשים לתינוקות ואומרים להם: פסוק לי פסוקך! הרי באותה מידה היו יכולים ללכת לכל אדם, ולמה הלכו לתינוקות? אלא מוכרח שיש בהם לפעמים שמץ נבואה. וה"ה לשוטים.

נ.ב. הסיבה שלא הלכו לשוטים לבקש פסוק. כי איך נדע עד כמה שוטה צריך להיות כדי שתפול לו נבואה. משא"כ תינוק הוא תינוק אליבא דכו"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 20:25 לינק ישיר 

המחשבון, אין לי שום כוונה להדיין עמך יותר בנושא, ולו מהטעם שכבר דנו בזה בעבר.

מאחר שלא סיימת את המשפט לעיל אין לי עדיין את הכלים לדעת בברור לאיזו קבוצה מבין השתיים שמנה רבי יוחנן אני משתייכת, לפי שיטתך.

אני יכולה רק להניח שאתה רואה בי שוטה, כיון שתנוקת, זו אופציה לא ממש סבירה [או שכן?]...

לסיכום, אם אתה מתעקש להכריז עלי כשוטה, אינך זקוק לראיה מרבי יוחנן, אתה יכול להסתמך על הסימפטומים בשטח...

תוקן על ידי הנביאה ב- 03/08/2009 20:22:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 12:44 לינק ישיר 

אני לא יודע אם ההנחה שלך שטותית או ילדותית...

סתאאאם...

כששאלו איזה אסוסיאציות הניקים מעלים. הערתי שהניק לא מעלה אסוסיאציות חיוביות. לא את בתור אישיות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 21:36 לינק ישיר 

המחשבון, זה מדהים לקרוא איך שאתה לא מוכן להרפות, כששאלתי, דקדק שם, התייחסתי לגבי הקונוטציות, ולא האסוציאציות, קשה לי להאמין שזו הקונוטציה שלך בכל עת בה אתה מעיין בספרי המקורות, בהם המילה "נביא" מופיעה.

מלבד זאת, רבי יוחנן אמר לגבי נביאים ולא נביאות... [אם הכלל תופס בעמונים ומואבים, מדוע לא אף כאן?...:) ההערה הזו כמובן נכתבה דרך הלצה, ידוע לי רעיון נפלא בנושא, פתח אשכול, אגיב, בל"נ!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > התפלספות על שמות ניקים!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.