|
|
| נשלח ב-23/7/2009 15:35 |
|
| |
ידידי הציפור
אני חושב שבהחלט היתה לא תפיסה יותר מהפכנית בענין הזה (שמצריכה עיון דיון וליבון) שהיה סביר שלא תובן ע"י המון העם בטח שלא לאורך השנים
זה מאד מענין ומעסיק אותי הרבה זמן- למה??? כשחכם גדול כשיהיה- רוצה להתיר משהו- סביר שלא תובן ע"י המון העם בטח שלא לאורך השנים
אבל כשחכם אחר שיהיה גדול או קטן, האוסר משהו, זה מיד מובן ע"י העם, ואין עוררין
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 23/07/2009 15:36:23
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 15:43 |
|
| |
הדיון הוסט במעט ממה שרציתי לדון בו, רציתי ל"בקר" את השמרנות ההלכתית הקיימת היום ומשמרת הלכות שבטל טעמם.
על מנת לחדד את האבסורד נקטתי בדוגמה של המשך אבֶל גם אחרי שהבית בנוי.
כלל לא דנתי על תשעה באב בזמנינו או בזמן בית שני. דנתי על תשעה באב בזמן המקדש השלישי.
להלן דוגמאות לדברים דומים:
- צום י"ז בתמוז (שהוא על הבקעת העיר)
- ציון "ראש השנה" במשך יומיים
- הדלקת נרות שבת בבית מלא אורה.
ועוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 15:49 |
|
| |
ר' ירוחם,
כשמבטלים את ט' באב סביר יותר שישכח חיסרון המקדש , ויובן ע"י ההמון ש"אפשר להיות יהודים שלימים" גם ככה.
מאשר מסר מורכב יותר (כמו זה שלהבנתי רבי רצה להנחיל) שעכשיו צריך לעסוק בתיקון ההווה ובניית העתיד ולא בבכי על העבר.
יתכן תאורטית שלו חכמים היו מצטרפים לתפיסתו של רבי היה אפשר להעביר את המסר המורכב הזה (ע"י גורמים אחרים שהיו מחדירים לתודעת העם, שיום יבוא ונחזור למקומינו ועימנו יקום גם מקדש השם) אבל היות והמציאות פועלת אחרת, ההכרעה ההלכתית גם היא היתה אחרת.
|
| נשלח ב-23/7/2009 15:53 |
|
| |
ואני כיהודה ועוד לקרא מוסיף לרשימתו של יהודים:
איך זה עדיין מתפללים "השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחלה" כשהייד פארק בנוי במלא הדרו ועל מכונו?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 16:06 |
|
| |
איש ציפור
ברצינות !- אתה מדבר על חיסרון המקדש?! איזה בית מקדש בדיוק חסר לך, הראשון.?? עיין בתנ"ך. ראה ספר ישעיהו ירמיהו ומלכים.
הבית השני חסר לך? מה בדיוק חסר לך? השחיתות המוסרית? השלמונים וכו' ראה יומא- הרי כהנים גדולים לא הוציאו שנתם, ולא בגלל צידקות גדולה.
אז למה בדיוק אתה מתגעגע,? לאמירה- חדש ימנו כקדם שופטנו כבראשונה? מתי זה היה הקדם הזה? שאנו כה צריכים לשאוף אליו? מתי היו השופטים הללו כבתחילה? מתי זה היה? ומי בדיוק הם היו?
בלי סיפורים עובדות בבקשה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 16:19 |
|
| |
שמעתי, כמדומני בשם שושני שחדש ימינו כקדם זה חלק מהקינות. אם לא מצפים להתקדמות לפחות שנחזור לקדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 16:33 |
|
| |
לירוחם
"הבית השני חסר לך? מה בדיוק חסר לך?"
כך כתבת.
אני סקרנית לדעת למה אתה מכוון בתפילת שמונה עשרה"והשב העבודה לדביר ביתך"
והראינו בבניינו ...והשב כהנים לעבודתם"
דער לץ
"כשהייד פארק בנוי במלא הדרו "
ושוב בחודש אב מצאת זמן להתלוצץ ?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 16:34 |
|
| |
צענע ארשה לעצמי להיות עו"ד של ירוחם האם מתכוונים למה שהיה ובמה שהיה היו כל הבעיות שירוחם העלה, או שמתכוונים למשהו אחר שבעצם אין לנו מושג עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 16:39 |
|
| |
| דער_לץ כתב: |  | ואני כיהודה ועוד לקרא מוסיף לרשימתו של יהודים:
איך זה עדיין מתפללים "השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחלה" כשהייד פארק בנוי במלא הדרו ועל מכונו?
|
|
לץ, מאחר והינך מוסיף דברים לרשימתי, אשמח לשמוע מה ליצנות יש בדבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 16:40 |
|
| |
למה שלא נשאף ונצפה לקדם- קדימה התקדמות? לזמנים טובים יותר מכל בחינה
כי אנו יותר מודעים היום מבעבר, וחכמים ויודעים יותר מהעבר, ונדע מה לא לעשות.
למה לשאוף ולהתגעגע- לקדם- קדום קדמון- זמנים שאנו יודעים שהיו רעים מכל ובכל בחינה? בלי אפשרות תיקון.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 16:45 |
|
| |
ירוחם,
אני מתגעגע או יותר נכון שואף לשיבתן של מסגרות מתוקנות לעם ישראל.
זה שבעבר לא תמיד השתמשו בהם כראוי (למרות שהתמונה השחורה ,שאתה כ"כ משתדל להציג בהחלט מוגזמת בעיני) לא אומר שהמסגרות לא ראויות בכלל ובפרט אל מול מה שיש היום...
|
| נשלח ב-23/7/2009 16:57 |
|
| |
אישי
מתי היו מסגרות מתוקנות יותר לעם ישראל- מהיום? פרט בבקשה!
מוגזמות- נדבר לאחר קריאת ההפטרה של השבת, תמשיך לקרא בהמשך גם בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 17:20 |
|
| |
ירוחם,
בימי משה בימי דוד, בימי כנסת הגדולה , בימי רבינו הקדוש.
חסר לך.
אדרבה נדבר אחרי קריאת ההפטרה + עיון קל בעיתוני סוף השבוע, ותוכל לספר לי בעצמך כמה התקדמנו בתחום הזה מהימים של ערב החורבן ...
|
| נשלח ב-23/7/2009 17:42 |
|
| |
יהודים
אתה מערב שני נושאים שונים שאין ביניהם שום קשר.
א.נושא השמרנות ההלכתית,אתה קובל על המשך קיום מצוות שאינן רלבנטיות,נושא מלא וגדוש ונתון לשיקול דעתו של כלל הציבור.
ישנו משל שכותב מיכי אברהם בספרו.קבוצת אנשים צעדה במדבר הלוהט במשך כמה שנים בדרכם למקום מגורים חדש,לאורך תקופת הצעידה במדבר,לבשו האנשים מכנסיים קצרות, ושאר בגדי קיץ.לאחר שנים מספר הגיעו למקום קר מאד,אותם אנשים מתו, ובניהם התפצלו לשני מחנות , הויכוח סבב סביב נושא הלבוש,חלק מהבנים סבר שמסורת הדורות הקודמים הייתה לבישת בגדי קיץ,לכן גם הם המשיכו ללבוש את בגדי הקיץ בקור המקפיא,ולעומתם טענו חלק מהבנים,כי מסורת אבותיהם הייתה להתאים את הלבוש למזג האויר,ולכן היום יש ללבוש מעילים.
מי מבין המחנות הוא הצודק? כל אחד מהם טוען לשמירה על מסורת אבותיו.
ב.נושא הגאולה,והגדרת המצב בו אנו נמצאים כיום כגאולה.
גם על הנושא הזה יש מקום לדון,האם המצב היום הוא גאולה?
ובכלל,מי אמר שהאבל הוא רק על הגלות ולא על חורבן הבית,אני מניח כי אין בכוונתך לטעון כי מסגד "אל-אקצה" נחשב לבית השלישי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 17:55 |
|
| |
באשכולי "בוכים כבר אלפיים שנה":
http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1998523
שאלתי:
בוכים כבר אלפיים שנה על בית המקדש שחרב, על בית מקדש שבנה הורדוס!
לדברי הגמרא (בבא בתרא דף ג עמוד ב), היה הורדוס עבד שמרד באדוניו, רצח את כל בית המלוכה, הרג את כל החכמים, אולי נקרופיל.
"... אמרי: מי שלא ראה בנין הורדוס, לא ראה בנין נאה מימיו".
ולא קבלתי תשובה.
אולי על הימים הטובים שהיו אז?
האם הימים (הקשורים לירושלים ולבית המקדש) של אז, אכן היו ימים טובים?
האם אנו רוצים שאותם הימים יחזרו ?
על מה בוכים?
על מה שהיה או על מה שאנו רוצים להאמין שהיה?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 23/07/2009 18:04:17
|
|
|
|
|