בית פורומים עצור כאן חושבים

תשעה באב בזמן שיבנה בית המקדש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2009 12:50 לינק ישיר 

קוטקאנט
השלטון האמריקאי שאנו כפופים לו,ואחוזי ההתבוללות העצומים בקרב העם היהודי,אינם יכולים להחשב לגאולה שלמה,

וכבר הזכיר נישטאיך את רומי בבית שני- ואני הקטן מוסיף את היוונים לפני זה ואת הפרסים לפניהם.
כלומר כל בית שני -בשוב ה' את שיבת ציון הינו כחלומים-  מדינת היהודים היתה תחת שלטון זר,
מלחמות השכנים הסאנבלטים , היו לאורך כל שלטון  האוטונומיה היהודית כאמור.
אבל אף אחד לא חשב אז שזו לא הגאולה,
את החודשים של גאולת ויציאת מצרים החליפו- בחודשים בעלי שם בבלי ופרסי- להדגיש כי- הגאולה של בית שני גדולה מזו של גאולת  מצריים.- כדברי ירמיהו.

בית ראשון- כמעט רוב שנותיה  היתה במלחמות או משועבדת  בצורה זו או אחרת למצריים לאשור ולבבל.
שלא לדבר על השמדת ממלכת ישראל.- 

המלך שלמה -נאלץ להתחתן נישואים פוליטים עם בנות מלכים מהאזור להשגת שקט ושלום.

תקופת השופטים שהיתה צמודה לגאולת מצריים, -היהודים בה לא זכו ליותר מארבעים שנה לשקט.
בתקופת המדבר- מיד לאחר יציאת מצריים והגאולה עם ישראל לא זכה לשקט יחסי כמו היום.
רק בעיניך תביט- אל תתן לאנשים רעים ומושחתים לסלף את ההיסטוריה!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 13:26 לינק ישיר 

ירוחם,
אני לא יכול להתאפק מלהעיר לך, על המשפט האחרון, "אל תתן לאנשים רעים ומושחתים לסלף את ההיסטוריה"
למה לדעתך סילוף ההיסטוריה זהו רוע ומושחתות, לדעתי השימוש המוגזם במילות גנאי, גורם לאיבוד האפקט שלהם,
האם נראה לך הגיוני, שרוצח סדרתי או אנס קבוצתי, יזכה לאותו תואר שזוכה מסלף היסטוריה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 13:34 לינק ישיר 

ב"ה.

ואולי הוא התכוון באמת לאנס הקבוצתי ולרוצח הסדרתי. הם מקלקלים את התדמית החיובית של דורנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 13:43 לינק ישיר 

אפשרי
 האונס הסדרתי- אונס- 3 -6- נשים והרוצח כנ"ל

המסלף את ההיסטוריה שוטף את מוחם של עשרות אלפי אנשים. הופך אותם לאומללים, ולכפויי טובה כלפי ה',
הוא אונס את הנפש- לפעמים זה יותר גרוע, או אולי לא פחות גרוע, כי שניהם פוגעים בנפש.

אפשרי אבל לסתור את דברי בעובדות! אם יש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 14:48 לינק ישיר 

ירוחם,
האם אתה מתכוון לדברי חז"ל [במדבר רבה פנחס כ"א] "גדול המחטיא את האדם יותר מן ההורגו?
[ראה בט"ז או"ח סי' תר"ע שחלק על טעם הלבוש כי אין להרבות בסעודה בחנוכה, מפני שלא היתה גזירה על הנפשות, שהרי גדול המחטיא את חברו יותר מן ההורגו, שמא נחלקנו במחלוקתם? ודו"ק]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 15:04 לינק ישיר 

אפשרי

לא, כי בעיני המסלפים גוזרים גם על הגוף- וגם על הנפש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 15:27 לינק ישיר 

ירוחם,
על הגוף כיצד?
טרם חלה נער איראני בשפעת קלה בגלל הכחשת שואה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 16:31 לינק ישיר 

ירוחם ואפשרי, צר לי שאני קוטע את הדו"ד ביניכם, אך בנושאו של אשכול, ניתן לשאול:

האם כאשר יבנה הבית שלישי נהיה בהכרח טובים יותר?! עם שלטון עצמאי?!

ואם לא, כלומר יבנה הבית ועדיין נהיה כפופים לדוד סם תקציבית ולשלטון פורק העול - אזי תמשיכו לצום בט' באב?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 16:55 לינק ישיר 

יהודים,
עכשיו גם אתה הסטת את נושא הדיון [שלך!?], משינוי הלכה במקום הצורך, לדיון האם דוגמא ספציפית זו של ת"ב נחשבת או תיחשב כמקום הצורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2009 17:30 לינק ישיר 

אפשרי

נער אירני חלה וגם חלה בגלל הכחשת השואה-  (יש אמרבגו( אמנם אנברגו יחסית קלה ובהחלט לא מספקת)  על אירן,
ואין באירן לפעמים  תרופות  וחיסונים למניעת מחלות - ולכן כפי שפורסם לפני כמה זמן, בהחלט ישנה בעיה, בבריאות הציבור יחסית.

אני יודע שהנער האירני לא מענין אותך, אבל הנער מירושליים ובית שמש מחסידי תולדות אהרון וסאטמר, חי חיים  בחוסר גשמיי,

בגלל האמונה המסולפת  כי הם בגלות, ורק משיח צדקנו- שכמובן חייב להיות חסיד סאטמר יגאלהו

בחרתי דוגמה קיצונית- אבל הבעיה קיימת גם בקהילות הלא כל כך קיצוניות, ופעמנם אפילו - בין כותבי הפורום.,

יהודים
היתי רוצה שתתאר את העבודה וצורתה בבית השלישי?? אתה מתאר לך אותה בעייניך, לפי מה שאתה מכיר מהכתובים ומהגמרא?
אגב הרמב"ם- במורה- כותב כי הקרבת הקרבנות נעשתה תחת לחץ של בני ישראל שיצאו ממצרים והיו רגילים בכך., והיא לא רצון ה'

לגופו של שאלתך, באם נהיה טובים יותר? ודאי ודאי- ראה היום את עם ישראל- הוא טוב הוא טוב מאד- יחסית, למה שהיה - עם ישראל בכל שנות קיומו,

אנחנו היום- הכי ,הכי ,הכי, טובים מכל בחינה וצורה.. כמובן כשמשווים  בצורה ענינית ונכונה. בלי סופרלטיבים - שאין להם קשר למציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2009 14:44 לינק ישיר 

לאחר צאת השבת

למה חרבו הבית השני וירושלים?

http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1027247

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2009 22:35 לינק ישיר 

ירוחם.
אין בטענה שאנו תחת שלטון זר,לומר שאין סממנים של תחילת גאולה,בלי להכנס לשלבים.
אך אני חושב כי תסכים גם אתה שמצב של גאולה שלמה עדיין לא כאן.
באשר לשלטון הזר בתקופות הבית,אין ספק כי זה לא היה מצב אידיאלי,אך הגלות המלאה נחבת בהצטרפות של כל האלמנטים,כולל פיזור העם וחורבן הבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2009 23:56 לינק ישיר 

ירוחם,
נראה לי  שיש לך כישרון מיוחד, לא לקרוא מה שכותבים לך.
הסברתי שאני מתייחס למוסדות מתוקנים, לאו דוקא לדור.
ובכלל לא ברור לי מאיפה החלטת שאני חושב שפעם היה אידאלי אל מול היום.
אדרבה אני חושב שבסופו של דבר היום יש פוטנציאל גבוה יותר מאשר אי פעם.
בדיוק בגלל זה אני שואף לתיקון מוסדות העם.
בכל מקרה אם כבר הזכרנו את הפטרת השבת הרי שדבריך מקבלים אור כמעט מגוחך באשר דוקא בסוף ההפטרה הזו נאמר:
"{ס} כד לָכֵן נְאֻם הָאָדוֹן יְהוָה צְבָאוֹת אֲבִיר יִשְׂרָאֵל  הוֹי אֶנָּחֵם מִצָּרַי וְאִנָּקְמָה מֵאוֹיְבָי.  כה וְאָשִׁיבָה יָדִי עָלַיִךְ וְאֶצְרֹף כַּבֹּר סִיגָיִךְ וְאָסִירָה כָּל-בְּדִילָיִךְ. 
 כו וְאָשִׁיבָה שֹׁפְטַיִךְ כְּבָרִאשֹׁנָה וְיֹעֲצַיִךְ כְּבַתְּחִלָּה אַחֲרֵי-כֵן יִקָּרֵא לָךְ עִיר הַצֶּדֶק קִרְיָה נֶאֱמָנָה.  כז צִיּוֹן בְּמִשְׁפָּט תִּפָּדֶה וְשָׁבֶיהָ בִּצְדָקָה."
         נראה שהנביא חשב קצת אחרת ממך, הלא כן?      

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2009 09:51 לינק ישיר 

קוטקאנט
אך אני חושב כי תסכים גם אתה שמצב של גאולה שלמה עדיין לא כאן

שבוע טוב- בא נבדוק למה ששנינו מסכימים!
לפני זה רצוי  לדעת, מה פרושה  של המילה גאולה- או גאולה שלמה.- האם אתה  מוכן להגדיר?

הבדיקה הטובה ומהימנה ביותר, היא- איך היתה הגאולה השלמה של עם ישראל- וביחס לגאולות אלו נשוה.-.

פעמיים היו לעמנו גאולות שלמות.

פעם הראשונה  גאולת מצריים-  היתה הגאולה השלמה  על זה אין עוררים !- ומה היה מצבו של  עם ישראל , לאחר הגאולה הזו?
רוחנית?- (דור המדבר אין להם חלק  בע"הב), למרות משה אהרון מרים וחור. דור השופטים והמלכים?

הגאלה השניה - שיבת ציון מבבל. מה היה מצבו של העם מדינית ,כלכלית ,רוחנית, ובטחונית?

ומה מצב העם היום? לעומת שתי הגאולות הודאיות ?, האם המצב לא הרבה הרבה יותר טוב" רוחנית כלכלית ומדינית?

מה אתה מצפה מגאולה? הגדרות חדשות? הגדרות יותר טובות מהגדרות שניתנו לאבותנו על ידי ה' ?
מדוע להיות כפויי טובה, ולא לברך על כל הטובה שה' נתן לעמו?, האם אתה לא מברך על מזון טוב כשזה לא בדיוק ערב לך?
אתה תארת לך את הטעם אחרת, -למרות שאת התבשיל הזה כמו כל תבשיל רקח מנהיג הבירה
לא תודה לו למרות הכל על כל הטוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2009 10:54 לינק ישיר 

איש ציפור
הסברתי שאני מתייחס למוסדות מתוקנים, לאו דוקא לדור.

אני באמת לא מבין אותך,  מה זה מוסדות? או מויסדעס? מצב - נמדד לפי מצבו הכללי של העם או המדינה.
ולא לפי מצב או נוהל של מוסד זה או אחר, בפרט רואים פרטים. את הכלל  בוחנים לפי הכלל, שמורכב כמובן מהרבה פרטים, אבל לא כל פרט משנה את המאזן, לטוב או לרע .

תודה על הציטטה מהנביא

וְאָשִׁיבָה שֹׁפְטַיִךְ כְּבָרִאשֹׁנָה וְיֹעֲצַיִךְ כְּבַתְּחִלָּה אַחֲרֵי-כֵן יִקָּרֵא לָךְ עִיר הַצֶּדֶק קִרְיָה נֶאֱמָנָה.  
כז צִיּוֹן בְּמִשְׁפָּט תִּפָּדֶה וְשָׁבֶיהָ בִּצְדָקָה.

אין עורר על כך כי מערכת המשפט הישראלי - שומע משפט יתום ואלמנה גר ותושב,
שופט את השרים הסוררים לוקחי השוחד והשלמונים, בלי מורא ובלי משוא פנים, כל הנבאים היו מתגאים במערכת המשפט המשובחת( חברתית) כזו.,
וצדקה- כל הנבאים ואנשי החסד היו מברכים על שרותי הרוחה של ישראל, הבטחת הכנסה, סעד, תגמולים לזקנים ושארים,וכ' אפילו לעולים, שזה מקרוב באו,
שרותי הבריאות של המדינה- הנו אחד  מהטובים-חברתית, אזרחי ארצות הברית אנגליה ואחרים  מקנאים בשרות זה. כאן לא יזרקו אותך לרחוב חולה מכיון שנגמר לך הביטוח. כמו באמריקה, ובמקומות אחרים בעולם ,
זה לא מספיק - נכון- זה אף פעם לא מספיק, צריכים לשפר? וודאי וודאי, אבל צריך גם להודות על האמת. ולראות את הטוב, 
המדינה נמצאת כל הזמן בתהליכם של תיקוני עוולות חברתיות. לוקחי שוחד ופקידים ובעלי שררה מנוולים תמיד היו ותמיד יהיו, זה טבע האדם, יש לתקן ולחנך אבל זה לא תמיד. עוזר.

וְאָשִׁיבָה שֹׁפְטַיִךְ כְּבָרִאשֹׁנָה וְיֹעֲצַיִךְ כְּבַתְּחִלָּה אַחֲרֵי-כֵן יִקָּרֵא לָךְ עִיר הַצֶּדֶק קִרְיָה נֶאֱמָנָה.

לכאורה על אלו שופטים כברשונה מדבר הנביא? ועל אלו יועצים כבתחילה?
 נלענ"ד- ואשיבה שופטייך כבראשונה- הכונה ליומו הראשון בתפקיד של השופט והיועץ ,
 כי ביום הראשון כל שופט וכל יועץ הדורים אמביציות וכונות טובות, והם חושבים רק על הדרכים הטובות, שבהם יתנהלו.- הסיאוב בא  עם הזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תשעה באב בזמן שיבנה בית המקדש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.