|
|
| נשלח ב-28/7/2009 11:09 |
|
| |
כתבת בעצמך את המילה שיוצרת את ההבדל,יחסית.
נכון,באופן יחסי מצבינו טוב,אך האם אין עוד למה לייחל?
יש עוד למה לייחל,בין אם למצב אוטופי שלא היה כמותו בהיסטוריה,ובין אם לשינוי של פרטים חשובים,כבניין הבית,שלטון עצמאי מוחלט,קיבוץ גלויות מוחלט,והאדרת שם ה' בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 11:13 |
|
| |
נו די ירוחם אתה מתווכח איתי ? הבאתי לך פחות או יותר את דברי הרמב"ם ,אתה מוזמן לנסות להתווכח איתו... בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 11:25 |
|
| |
איש
אני לא מתוכח לא איתך ולא עם הרמב"ם, פשוט העמדתי את הדברים על דיוקם.
קוטקאנט
לא ידעתי שבני בניו של חוני המעגל אתה
תענית דף יט.
אמר לפניו: רבונו של עולם! בניך שמו פניהם עלי שאני כבן בית לפניך, נשבע אני בשמך הגדול שאיני זז מכאן עד שתרחם על בניך. התחילו גשמים מנטפין, אמר: לא כך שאלתי, אלא גשמי בורות שיחין ומערות. התחילו לירד בזעף, אמר: לא כך שאלתי, אלא גשמי רצון ברכה ונדבה. ירדו כתקנן,
עד שלא הכל לפי הציפיות שלך אתה לא אומר תודה!! אז זה היה סיפור יפה היום זה סיפור עצוב.
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 11:34 |
|
| |
דברים על דיוקם ?? הרמב"ם כותב על שיבת מלכות בית דוד, אתה אומר מדינה (בלי לטעון שכך נכון לפרש את הרמב"ם לדעתך) הרמב"ם מדבר על שיבת החוקים כבראשונה ואתה אומר שזה אף פעם לא היה וכן על זה הדרך... סלח לי אבל אני לא בטוח, שאתה מודע בכלל למה שיוצא מתחת למקלדתך אתה יכול להיות בטוח בזה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 12:10 |
|
| |
איש ציפור
אתה איש משונה או אולי ציפור משונה,אפשרי העיר לך על כך כבר, אתה כותב מה שאתה רוצה, אתה רשאי, אבל למה אתה קושר זאת כתשובה לדברים שלא נאמרו
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 12:56 |
|
| |
ושם ? ככל הנראה אני גם איש משונה גם ציפור משונה, וגם ובעיקר אישציפור משונה למה אתה חושב שאני קושר את דברי לדברים שלא נאמרו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 14:33 |
|
| |
ירוחם, אתה כותב שלדעתך העובדה שבית המקדש אינו בנוי לא מעידה על כך שלא הגיעה הגאולה, ועל כך יש להעיר שהבניין עצמו לא חשוב כמו העובדה שאפילו היינו רוצים בכל מאודנו לבנות כבר עכשיו את בית המקדש, ואפילו היינו כבר אוספים תרומות ומזמינים שיש ובלוקים וטיח ופרקט- אנחנו לא יכולים- וזאת העובדה שמעידה שהריבונות היהודית לא שלמה והגאולה טרם הגיעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 14:37 |
|
| |
ירוחם.
אינני בקיא בשורשיי עד תקופה זו,אך אבדוק זאת בכובד ראש.
ניתן לזהות תכונות נוספות שמקשרות ביני לבינו,גם אני- כשהחברותא שלי לא מופיע אני חוזר לישון שבעים שנה.
לגופם של דברים,ההפך הוא הנכון,אמירת תודה חשובה,גם כשהיא באה על דברים פעוטים,על אחת כמה וכמה בנושאים מהותיים וקריטיים כל כך,אך אין זה סותר לבקשת גאולה שלמה שהובטחה לנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 15:43 |
|
| |
קוטקאנט
אין דבר כזה גאולה שלמה,- כהגדרת כל המגיבים- לא היה כדבר הזה, אין כדבר הזה- ולא יהיה כדבר הזה,
דברים אוטופייםמקומם בישיבה ואקדמיה במחלקה לפילוסופיה, ולפשר החלומות
האדם מגיע לשלמות רצונותיו רק לאחר מותו- אחר מותו הוא כבר לא רוצה כלום,
כל זמן שהאדם חי, הוא שואף להתקדם, ולתקן ולהשיג, דקה לפני מותו, הוא עדיין חושב על כך, כי הוא הולך למות ולא השיג את חצי תאוותו. כך גם לא ישיג את הגאולה שהוא מתאר לעצמו
איך אנו אומרים באני מאמין- אני מאמין בביאת המשיח- לא בבאו של המשיח-כי בביאת- הווה מתמשך
אתה מדבר על הגאולה השלמה שהובטח לנו? מי שמוסמך להבטיח זה רק אלוקים, מתי הוא הבטיח לנו את הגאולה השלמה כהגדרתכם?
לרשום כפול
אף פעם לא עשינו מה שרצינו, תמיד הפריעו, זה אף פעם לא הלך חלק, אם אתה מכיר את ההיסטוריה של בנין בית שני?
רישיון הבניה לבית המקדש- ניתן בועדת בנין ערים והפרובינציה בשושן-
יותר משלש פעמים הוציאו צו הפסקת עבודה לבנין, הבניה לכן נמשכה כמאה שנים, ואל תחשוב איזה בנין גדול זה היה, לעומת בנין הורדוס זה היה צריף -עשוי מעצים, הגאלה התעקבה בגלל זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 16:39 |
|
| |
ירוחם, מה זה משנה באיזו ועדה נתנו את הרשיון? העיקר שכבר מילאו את כל הטפסים ונתנו את כל האישורים.
הסיפור של הפסקת הבנייה מזכיר ריב של ילדים קטנים שמשחקים בלגו. אחד מתחיל לבנות, השני אומר "גם אני רוצה", הראשון לא מוכן, מתחילים לריב ואז האמא אומרת "אם אתם רבים, אני לוקחת לכם את הלגו ואף אחד לא בונה". הקיצור, אם גם היום היינו במצב שבניית הבית היתה מתעכבת רק בגלל בירוקרטיה לא היה לי מה להשיב לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 16:51 |
|
| |
הסיפור רק מזכיר שלא הינו ברשות עצמנו, הסיפור רק מזכיר שלמרות זאת זה נקרא גאולה.
בית המקדש לא נבנה- כי רוב עם ישראל לא מעונין שבית המקדש יבנה .
כפי שכתבתי- בתי המקדש לא תרמו שום דבר טוב לעם ישראל, רק להפך, ולכן העם בעצם בתוך תוכו לא רוצה בבינינה - הם מרגישים טוב גם בלעדיה.זה לא חסר לרוב העם
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 17:05 |
|
| |
ירוחם האם אתה צם בתשעה באב, והואיל ואני מניח שכן, מדוע?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 18:14 |
|
| |
ירוחם, לפי דעתי הסיפור דווקא מוכיח שלעניין הגאולה, לפעמים אוטונומיה עדיפה אפילו על מדינה, אולי לא היינו ברשות עצמנו אבל היה לנו מה שנקרא היום "חופש פולחן מלא", העובדה שאתה מוותר מראש על האופציה לבנות את בית המקדש (כי לדעתך הוא יביא יותר נזק מתועלת) היא בבחינת בקשת הקלות בקריטריונים. אם נעשה צעד נוסף באותו כיוון נוכל אולי לומר שאם מדינת ישראל היתה מוקמת באוגנדה גם זאת היתה גאולה (כי העם יושב לבטח והמצב כלכלי שפיר וכולם מקובצים מארבע רוחות ומה זה כבר משנה איפה). אגב, גם לפני בניית הבית השני רוב העם לא רצה בבניינו (לא עת בא עת וגו').
עוד הערה: גם אתה תסכים שבתי המקדש תרמו דברים טובים לעם ישראל. בית המקדש השני, למשל, החזיר את ארץ ישראל להיות המרכז הרוחני, הכלכלי, המדיני והחברתי בניגוד (כביכול) לכל הסיכויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 23:53 |
|
| |
בעל
אני אכן צם בתשעה באב, וגם בי"ז בתמוז ובי בטבת, לא מתגלח ולא אוכל בשר, מתאבל עם כל עם ישראל על השריפה, המתמשכת של עמנו,, אני מבין אבל, כי -האבל-, הוא רק סימבול ולא דרך חיים
יש לזכור- ולא לחיות בזכרון, בעיקר לא לחיות בשקרים ורמאות עצמית, ולדבר וליחל לדברים ותרחישים שבעצם אנו לא רוצים שיהיהו.,
יתירה מכך אנו מיחלים לדברים- בפה- וכלפי חןץ דברים שלעולם יותר לא יהיו, אנו חיים בעולם של שקרים. שקרים איומים של שקר עצמי. כך זה נמשך כבר אלפיים שנה
ספר הכוזרי מאמר ב אות כד
אין דבורנו: השתחוו להר קדשו, והשתחוו להדום רגליו, והמחזיר שכינתו לציון וזולת זה, אלא כצפצוף הזרזיר , שאין אנחנו חושבים על מה שנאמר בזה וזולתו, כאשר אמרת מלך כוזר
לרשום כפול
איני יודע מה כה טוב היה באוטונומיה של בית שני.? השחיתות המוסרית.? הדתית והממלכתית?.
מה היה בה כה טוב.? בית המקדש? שם הרי היה מרכז הסאוב, החל מהכהן הגדול, וכלה בפרחי כהונה, ואבותיהם, שאת הזכות לשוק וחזה,- העדיפו על חיי אדם, שטומאת כלים היתה חשובה יותר, מחיי אדם.
ארץ ישראל היא מולדתי למרות שלא נולדתי בה, אני לא יכול לראות את עצמי חי במדינה אחרת. כי אין בשבילי מדינה אחרת ,
אני מאמין כדברי הרמב"ן כי רק בא"י אנו מצווים על קיום המצוות, ולכן אני כאן, ואני בטוח שיושבי הגלויות מרצון, לא קיימו מצוה אחת בצורה משמעותית כהלכתה, כדברי החתם סופר.
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2009 08:43 |
|
| |
איכה
|
|
|
|
|