גל המעצרים בארצות הברית ממשיך להסעיר את היהדות החרדית בעולם. ר' דוד גולדהירש הוא אחד האנשים שבבוקר יום חמישי האחרון נלקח ממיטתו הישר לתוך מערבולת שכעת כולם יודעים כיצד החלה, אך קשה להעריך כיצד תסתיים.
בראיון שנוהל עימו בשפת אידיש, מספר גולדהירש המנהל את גמ"ח חסידי בויאן בויליאמסבורג, כי הופתע כמו רבים אחרים בעת שנעצר.
איפה היית כשעצרו אותך?
לקחו אותי מהבית בשעה 6 בבוקר. דפקו על הדלת, אשתי פתחה אמרו לה שמחפשים אותי. התלבשתי, ירדתי אליהם, אמרו לי אתה עצור כעת. אמרתי אין בעיה והושטתי את שני ידי, הלבישו אותי באזיקים. ומהבית לקחו אותי למתקן של הFBI במנהטן, שם שאלו אותי מספר שאלות, עליהם לא עניתי. כשלקחו אותי לניו ג'רסי, ראיתי עוד הרבה אנשים חרדים ואחרים, חיכיתי הרבה זמן במעצר, כשבעצם לא אמרו לי כלום.
לא סיפרו לך במה אתה חשוד?
הראו לי תמונה, מדבר בטלפון במשרד של חבר, שאלו אותי אם זה אני, ואמרתי שכן.
אתה הכרת את מי שפוצץ את כל הפרשה, המכונה כעת 'מוסר'?
אני לא הכרתי את שלמה דואק. אולי ראיתי אותו פעם אחת כשדואק בא בתור נהג של מישהו שאותו כן הכרתי.
מתוך העצורים, הכרת מישהו ?
לא הכרתי את רוב האנשים. חלק קטן מהם שמעתי את שמותיהם בגלל שהם גרים בסביבתי, אבל לא הכרתי אותם היכרות ממשית.
מה הם תנאי מעצרך כעת?
עכשיו אני יכול לצאת לתפילה. מחר אני מתכנן ללכת לבקש שישחררו אותי לנהל את סדר היום הרגיל שלי. אחרי סידור הערבות, לכאורא הם יסכימו ולא אצטרך להשאר במעצר בית. בשבת יכלתי ללכת להתפלל והייתי בבית הכנסת בו אני מתפלל כל שבת.
יש לך איזה מסר לעם ישראל, למכריך מישראל ?
אני רוצה להעביר מסר לחברים בארץ, שיתפללו עלי.
בויליאמסבורג מספרים היום על דפוס הפעולה וההפללה המכוונת של אותו 'מוסר' כפי שנחשפה היום ב"חרדים" ועוררה סערה רבה. על פי מקורביו של ר' שעיה עהרנטל, מנהל 'בנות ירושלים' בארצות הברית, שנעצר אף הוא בפרשה. הפעם הראשונה והאחרונה שעהרנטל פגש את דואק, הייתה שבוע וחצי לפני מעצרו. מכר שלישי הכיר ביניהם וביקש מעהרנטל להמיר צ'ק ע"ס 3 מליון דולר. דואק שהגיע בעצמו לקחת את הכסף המזומן והזדהה באמצעות דרכונו, אפילו לא ספר האם הסכום מדויק, הודה ונטל עמו את סכום הכסף.
ב'דיל' העיירה השקטה שהפכה לסוערת ומתוחה ישנם קריאות למצות את הדין עם 'המוסר'. תושבים בעיירה רותחים על החוצפה והתעוזה שבאיש. "הוא לא רק סיפר מה שלא היה צריך לספר, הוא גם הלך בעצמו ופעל כ'סוכן' של הFBI והפיל עוד ועוד אנשים, הכל בכדי להציל את עורו" אומר תושב בעיירה לכתב 'חרדים'.
בעיירה ישנם קריאות מפורשות לפעול נגד דואק כפי שמופיע בשולחן ערוך. נכון לעכשיו ביתו חשוך ושומם, אף אחד אינו יודע היכן הוא מסתתר והשמועות גורסו כי הוא הוברח לאיטליה.
בתוך כך, הרב דוד יוסף בנו של מרן הרב עובדיה יוסף הודיע הערב לאברכי הכוללים ב'יחווה דעת', כי זמן הלימודים - זמן אלול, יחל כרגיל, "אין משבר כלכלי יצא דופן ואם יהיה צורך בשבועות הקרובים אצא שוב לארה"ב בכדי להביא כספים לאברכי הכולל" אמר הרב למקורביו.
הרב גם הזים את השמועות כאילו הוא ברח, "כל המעצרים היו בהפתעה גמורה, לא ברחתי כי אף אחד לא ידע שעומדים לעצור מישהו". כפי שדווח ב"חרדים" בשבוע שעבר, כרטיס הטיסה היה מוכן ומזומן מראש ללילה שלפני. 6 שעות לפני התפוצצות הפרשה וגל המעצרי
http://www.*************/CatLobbyMain.aspx?catID=1