|
|
| נשלח ב-7/8/2009 18:46 |
|
| |
אני לא מסתכל כעת בפנים, אבל מוזכר שהיה ראוי, וזה רק מראה שלמרות שהיה ראוי, לא קיבל.
אתה שואל מנין לי? וכבר ביארתי זאת, משום שרוח הקודש במובן של השראה מוזכרת פעמים רבות לאחר מכן, למשל בערובין אמרו "מלמד שאמר רבן גמליאל ברוח הקדש" וכן בנדרים "צפה רבי מאיר ברוח הקדש".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2009 18:56 |
|
| |
לץ
רוח הקודש זו לא נבואה, הדיון הוא על הנבואה ולא על רוח הקודש, דרגה נמוכה יותר.
שבת שלום
|
|
| נשלח ב-8/8/2009 21:28 |
|
| |
ירוחם
שבוע טוב
במשך השבת עיינתי בפנים וברור שאינך צודק, בפרק הקודם מוזכר שבימי אליהו היתה רוח הקודש מרובה שכן מצינו הרבה בני נביאים ומתנבאים, ובפרק המדובר כתוב "משמתו חגי זכריה ומלאכי פסקה רוח הקדש", האם לא ברור שבמות שלשת הנביאים האחרונים בטלה הנבואה, שזו העובדה - נביאים אחרונים = ביטול הנבואה. ואילו רוח הקדש מוזכרת הרבה פעמים לאחר מכן בחז"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2009 23:37 |
|
| |
לץ
אנחנו מדברים בשפה שונה כנראה- האם בעייניך נבואה זו רוח הקודש? אני מדבר על ביטול הנבואה לפי חז"ל,
ואתה מדבר על רוח הקודש- ממה נפשך אם הנבואה היא רוח הקודש, הרי היא לא בטלה , ובכל מקרה מה אתה עושה אם פרושו של ר' צדוק?
נחדד השאלה? מתי לדעתך בוטלה הנבואה?
ולמה לדעתך בוטלה?
עזוב את רוח הקודש תתיחס רק אל הנבואה.
|
|
| נשלח ב-9/8/2009 01:16 |
|
| |
אולי אינך יודע, אבל חז"ל בכמה מקומות כינו את הנבואה בשם "רוח הקדש", וגם כאן בתוספתא בסוטה כשדיברו על ביטול רוח הקדש במות אחרון הנביאים, התכוונו לביטול הנבואה.
והשימוש המאוחר יותר רוח הקדש ככינוי להשראה כל שהיא הוא מושג בפני עצמו, שעד היום יש כידוע לאמשינוב'ר וגם לבבא יקותיאל וגם לחלבן מאילת.
עם הפירוש של ר' צדוק אני לא עושה שום דבר, רק ציטטתי אותו כי חשבתי שזה מעניין.
שאלת מתי לדעתך בוטלה הנבואה, ותשובתי היא שפיטרו אותי מהמשרה שלי בשמים, ולכן אין לי גישה לארכיונים. אין לי מושג מתי, רק ציטטתי לך שתי מקורות כי חשבתי שזה מעניין. מצטער אם זה שיעמם אותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2009 20:23 |
|
| |
לץ
לא שיעמם אותי- להפך עיינתי בתוספתא ועיינתי במדרש, חצי משכרי לך הוא, אבל השאלה על הגמרא בב"ב עומדת
איך רב דימי אמר מה שאמר? האם הוא לא ידע מה שהלץ יודע?
|
|
|