בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

קטגוריא בתלמידי חכמים - סופם של הע"ר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/8/2009 23:13 לינק ישיר 

פרשת ר' שלמה בניזרי

הע"ר הרשעים מתמוגגים מנחת בראותם את היהודים ( הרבנים - החרדים )
יורדים על ארבע ומתחננים בפניהם לרחם לחון לוותר לבניזרי , אפשר רק לתאר את אחוז השומן המתווסף להם
בנחת הנגרם להם בהשפילם את החרדים ורבניהם .

אבל לא לעולם חוסן !

כרגע הם אלה שעל הסוס , אך הנה ימים באים נאום ה' והגלגל יתהפך וכל הר וגבעת רשע וגאווה
ישפלו וכל גיא יינשא , הם עוד יפלו לרגליהם של אלה שהיום הם בזים להם ויתחננו לסליחה מחילה וכפרה
כאשר מן הצד השני הם יראו את הגיהנם הפעורה לפניהם .

ימי שילטונם ותהילתם הולך ונגמר ואנו חוזים בפרפורי הגסיסה האחרונים שלהם
ואנו יודעים ומאמינים כי לא יעזור להם שום דבר !
כסופם של כל אויבי ישראל לדורותיהם גם סופם של אלה יגיע בקרוב בע"ה .

יראו עינינו וישמח ליבנו בראות ישראל צדיק נקם בערב-רב הרשעים בקרוב ממש אכי"ר .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2009 00:44 לינק ישיר 

להבנתך, בוודאות הרב בניזרי לא טעה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2009 06:59 לינק ישיר 

"וכאשר יענו אותו, כן ירבה, וכן יפרוץ, ויקוצו מפני בני ישראל" (שמות א'). מלמד שהיו דומיין ישראל בעיניהם כקוצים (רשי)
הרי הערב רב הוא אספסוף שעלה ממצרים והתחבר לעם ישראל וכל "התרגילים" שעשו מצרים נגד עם ישראל עושים צאצאיהם כעת לעם ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2009 09:26 לינק ישיר 

freedom004 כתב:
להבנתך, בוודאות הרב בניזרי לא טעה?

לא זאת השאלה חביבי ולא זה המבט בו יש להסתכל על הדברים .

גם על הנאצים ועל היהודים היית מפנה שאלה בסגנון כזה ?

"אתה בא להגיד לי שהנאצים טעו בכל מה שהם טענו על היהודים ולא היה שום קורטוב
של אמת בטענותיהם ?"

נשמע טוב אה ?

וככלל אומר לך - אני לא מדבר עם אנשים שמאמינים לממסד , קרי לע"ר .
הם זקוקים לטיפול עשרת אלפים .
טיפול כזה לא מעבירים בכתב , בטח לא באינטרנט מטופש .

תוקן על ידי המיייחל ב- 21/08/2009 9:23:17

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2009 15:11 לינק ישיר 

רגע בניזרי ודרעי אשמים או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2009 17:45 לינק ישיר 

המייחל אתה מערבב כאן מין בשאינו מינו ידידי..

זה שבממסד יש מושחתים ונתעבים זה דבר אחד, אך האם ניתן לומר שכל פעולות הממסד הן מושחתות ולא צודקות? המציאות הוכיחה ומוכיחה שלא.

נכון החלק הע"ר שבממסד מתמוגג ומחכך ידיים בהנאה בכך שתפסו יהודי מאמין ברשתם, אך האם זה אומר שבהגדרה כל יהודי מאמין שנתפס ונענש ע"י הממסד הוא צדיק שנענש בשקר?
האם זה אומר שאותו יהודי לא חטא בכך שהביא עצמו לידיהם? (ובכך בעצם 'תרם' גם הוא לחילול שם ה')

האם לע"ר יש אפשרות בכלל 'לגעת' ביהודי שנזהר בקלה כבחמורה? [בחוקי התורה כמובן]

הטענה שלך לגבי הנאצים די דמגוגית , ואני מעדיף לא להתייחס אליה.

את הסיפא שלך לא הבנתי, האם אתה אומר שא"א להאמין כלל לממסד בכל ענין או רק בעניני משפט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2009 22:06 לינק ישיר 

אמרתי ואומר שוב :

אני לא פרטנר לוויכוחים .

גם בחיים האמיתיים אני משתדל להימנע מעימותים מילוליים וניסיונות לשנות את דעתו של השני,
ק"ו כאשר מדובר על החלפת דעות בנט , אין לי לא רצון ולא אנרגיה מיותרת לעשות זאת .

רק זאת אומר שאת הבעיה אני לא רואה בע"ר , אותם יחסל הקב"ה , הבעיה שלי היא ביהודים תמימים
ונאיבים כמוך שלא מצליחים לזהות את האויב האמיתי של קב"ה אורייתא וישראל .

אתכם יש לי בעיה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2009 22:23 לינק ישיר 

השאלה הפילוסופית של איש החופש דומה לשאלה הפילוסופית המטופשת האם אלקים יכול לברוא אבן שלא יוכל להרים,אותו סגנון היא השאלה האם בניזרי ודרעי לא חטאו..
המלחמה שאנו מנהלים נגד מערכת המשפט היא לא במטרה להצדיק חוטאים,המלחמה שלנו היא נגד מערכת שהמטרה שלה היא מלחמת חורמה בקודשי ישראל.
אנחנו לא נלחמים על עצם גזר הדין כמו שמערכת המשפט לא שפטה את בניזרי ודרעי לשם עשיית צדק.
יש כאן מלחמה ממושכת בין האור והחושך והנושא של דרעי ובניזרי משמש כגל שעליו רוכבים הלוחמים משני הצדדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 01:32 לינק ישיר 

שיחקת אותה שרוליק , תגובה לעניין .

חזק וברוך תהיה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2009 02:53 לינק ישיר 

isratal,

השאלה שלי ממש לא פילוסופית אלא פשוטה בתכלית והיא למה מצדיקים אדם ("הוא זכאי", זה שבאים לבקש לחון את בניזרי, וכי למה?) רק מתוך שנשפט על ידי מערכת מקולקלת? וכי אין שום סיכוי שהוא אולי כן מעל בתפקידו בצורה כזו או אחרת?
זה שהמערכת מקולקלת ומסואבת לית מאן דפליג, זה שהיא לא ברת תיקון אלא צריך להתחיל הכל מחדש לפי תורת ישראל גם זה לכו"ע.
ההבדל ביננו הוא שאצלך כל המערכת רקובה ללא יוצא מהכלל, וכל המערכת מנהלת מלחמת חורמה מול קודשי ישראל, הלוואי שזה היה ככה, היה הרבה יותר קל לסמן את האויב, שחור ולבן.
המציאות מורכבת יותר, יש מאלה שרק מריחים קודש משתגעים -ואלה באמת ע"ר מוחלט, אבל יש כאלה שנגררים אחריהם, ויש כאלה שבכלל לא הולכים בגישה כזו. על שיטתך נאמר "האיש אחד יחטא ועל כל העדה תקצוף".

ובנימה אישית, היה נחמד יותר לנהל דיון בלי עקיצות אישיות.

המייחל,

ברור לשנינו שאנחנו חולקים השקפות עולם שונות.
ההבדל בנושא הזה פשוט שורשי מאוד (התייחסות לחוטאים, מיהו ע"ר וכו') וזה מציף הבדלים חזקים בהשקפה.
"צבת בצבת עשויה"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 08:47 לינק ישיר 

בוודאי שזו מערכת רקובה וזה יסוד ביהדות שכל זמן שאין בית המקדש קיים ישלטו בנו בני השפחות "שפחה כי תירש גבירתה" .

אין אמון במערכת המשפט וכל מטרתה אינה אלא לנצל את כוחה (הזמני) למטרה אחרת.

הכל הולך אחר הכוונה אלמלא הייתה כוונתם לצדק אמיתי ללא כוונות זדון נגד שומרי התורה כי אז לא היו מגיעים לפסיקות מעוותות כמו לדרעי ובניזרי (ולאחרים)

למערכת המשפט לא מעניין דרעי ובניזרי מעניין אותם איך מכניעים את התרבות היהודית העומדת מאחוריהם הווה אומר תורת ישראל.

לכן כל שאלה מה עשו בניזרי ודרעי ומה לא עשו לא מעניינת אף אחד לא אותנו ולא את מערכת המשפט כי יש להם משימה אחרת חשובה יותר..  
עד כאן תגובתי לכל אדם מכאן ואילך ליודעי חן בלבד ואין רשות לשאר בני אדם להמשיך
.

עירובין מה, א.

אמר רב יהודה אמר רב נכרים שצרו על עיירות ישראל אין יוצאין עליהם בכלי זיינן ואין מחללין עליהן את השבת במה דברים אמורים כשבאו על עסקי ממון אבל באו על עסקי נפשות יוצאין עליהן בכלי זיינן ומחללין עליהן את השבת, ובעיר הסמוכה לספר אפילו לא באו על עסקי נפשות אלא על עסקי תבן וקש יוצאין עליהן בכלי זיינן ומחללין עליהן את השבת, אמר רב יוסף בר מניומי אמר רב נחמן ובבל כעיר הסמוכה לספר דמיא ותרגומא נהרדעא, דרש רבי דוסתאי דמן בירי מאי דכתיב (שמואל א כג) ויגידו לדוד לאמר הנה פלשתים נלחמים בקעילה והמה שוסים את הגרנות, תנא, קעילה עיר הסמוכה לספר היתה והם לא באו אלא על עסקי תבן וקש דכתיב והמה שוסים את הגרנות וכתיב (שמואל א כג) וישאל דוד בה' לאמר האלך והכיתי בפלשתים האלה ויאמר ה' אל דוד לך והכית בפלשתים והושעת את קעילה.

בברייתא המובאת כאן חילקו חכמים בין אויבים הבאים על עסקי תבן וקש לבין באים על עסקי נפשות, על עסקי תבן וקש אין מחללים השבת ועל עסקי נפשות כן מחללים, ולמה עיר הסמוכה לספר (גבול) מחללים אפילו באו על עסקי תבן וקש? התשובה,שמא יבואו הגויים לכובשה ומתוך כך יבואו להלחם בכל המדינה, ולחכמים היה כל כך ברור שזה יקרה עד שהורו שאין מאמינים להם ויוצאים בשבת למלחמה נגדם.

והגמ' מביאה ראייה מדוד שנלחם בפלשתים על קעילה למרות שהיתה עיר הסמוכה לספר ולמרות שבאו על עסקי תבן וקש בלבד, ושאל באורים ותומים ואמרו לו עלה והלחם בם וכך עשה.

אנו כעם שעדיין לא נגאל שרויים במצב של עיר הסמוכה לספר ("עיר הסמוכה לספר - עיר שמבדלת בין גבול ישראל לגבול האומות יוצאין עליהם - שמא ילכדוה) וכל אויב וצר חולם לכובשנו והפיתוי כל כך גדול שאפילו כוונתם לעסקי תבן וקש יבואו אח"כ לכבוש, אנחנו שומרי התורה מבדילים בין אומות העולם לישראל ולכן כשצרים עלינו אפילו על עסקי תבן וקש לא מאמינים להם ויוצאים  נגדם למלחמה כי אם ינצחו הגויים את העיר הזאת המדינה כולה תהיה נוחה להיכבש וזו סכנה שחכמים ראו היתר לצאת נגדם בשבת, את ההשלכות של הלכה זו ניתן לייחס לא רק למלחמה בחרבות אלא יותר מזה למלחמת הרוח ממש כמו במלחמת החשמונאים ביוונים,וזה המצב שאנו נמצאים כעת כששלטון השפחה עומד עלינו תמיד לכובשנו, ואלמלא לא נלחם עליהם אפילו על עסקי תבן וקש יבואו לכבוש מאיתנו כל התורה כולה מבחינת כיתבו לכם על קרן השור שאין לכם חלק באלקי ישראל, ולאור הלכה זו ניתן להבין גם את הפגנות החרדים בשבת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 16:30 לינק ישיר 

כשהמשפט והצדק לא נפגשים
הטענה שבית המשפט העליון מפלה אנשים חרדים לרעה וכי בתי משפט מחמירים בעונשם של חרדים, הינה טענה מבוססת על מידע ונתונים • שי הורוויץ יוצא 'מחוץ לקופסא' וקובע: הכל בגלל שנאה טהורה

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=11639&cat_id=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2009 09:09 לינק ישיר 

מדינת ישראל בכלל ומערכת המשפט והמשטרה בפרט הם שלוחי הס"מ ופלונית
להשמיד ולהחריב את עם ישראל ברוחניות ולחר מכן בגשמיות .

ככאלה על היהדות הנאמנה להילחם בכל האמצעים העומדים לרשותה
בדיוק כפי שעשו היהודים בכל הדורות כאשר עמדו עלינו לכלותינו
ורק לאחר שאנו מצידנו עשינו את כל אשר היה בכוחנו לעשות הקב"ה
הצילנו מידם .

אני נזכר במה שמובא בשם החפץ חיים ז"ל אשר בזמנו התפשטה גזירת חטיפת הנערים
לצבא הרוסי ולאחר שהתופעה הגיעה למימדים גדולים התבטא הרב ואמר
שאחרנו את המועד וכבר אין מה לעשות אך אם היינו נלחמים בהם מההתחלה
כשהתחיל הסיפור אפילו במחיר של אובדן נפשות מעם ישראל השטן היה רואה
שאנו הולכים עם זה עד הסוף והיה נרתע ומניח לנו .

כך גם בסיפור הזה של הקמת המדינה והשמד הרוחני שהתלווה אליה .
לא נלחמו מספיק .

וכיום - האם הפגנות והבערת שכונות החרדיות זו הדרך...ממש לא .

מה כן ?  מכוניות ומשאיות תופת במקומות מסויימים .  זה מעשי ?  ודאי שלא .

אחרנו את הרכבת מזמן .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2009 21:30 לינק ישיר 

שלום רב,
אני לא אכנס לויכוח.  אני רק מרגישה שמחובתי להביע מחאה.  אני לא חושבת שמדינת ישראל היא מעשה שטן, אלא מתנה מהקב"ה בתהליך הגאולה.  בודאי שהמדינה לא נראית כפי שאנו רוצים לראותה.  בודאי שאלה שעומדים בראשה לא מנהיגים כפי שיהודי צריך להיות.  אבל מכל הנבואות מסתבר שאמורה להיות פה ישות יהודית בזמן שמשיח יגיע.  אני מאמינה שעד בוא המשיח, או עם בוא המשיח, כולנו נתפקח ונשפר את דרכינו - אלה שנקראים חילונים, וגם אנחנו, שאמורים להבין איך יהודי צריך להתנהג. 

העיקר - עלינו להרבות באהבת ישראל וגם בחיזוק ראייתינו את עצמנו כ-עם ישראל - ולא רק כיהודים בודדים.

בתקוה שלא הרגזתי או פגעתי באף אחד....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2009 01:57 לינק ישיר 

חני14,

יש כאן 2 השקפות שמתנגשות בעוצמה רבה, כבר עשרות שנים, כשלמעשה שורש המחלוקת הוא
עוד מלפני אלפי שנים כשגדולי עולם מזה ומזה ניצבים {ומי שיסתכל עמוק יותר גם יראה פה מאבק בין דין לחסד}.
יש מקום ל-2 הדעות כשלכל אחת מהן תפקיד ברור ונצרך.

על קצה קצהו של המזלג..
הגישה המייצגת את מידת הדין שמרה ושומרת על יהדותינו לאורך הדורות בזמנים הקשים ובמיוחד בגלות. היא הבסיס למידת החסד, יראה קודמת לאהבה, ואז זוכים לבחינת 'יראת הרוממות' (רמח"ל).

מידת החסד האהבה והאחדות היא המפתח להתקדמות הרוחנית של האדם, שכן עיקר ההתקדמות הרוחנית היא ע"י כלל הציבור - "אלוקים ניצב בעדת א-ל", משיכת השפע ע"י השלום - כלי נושא ברכה, כל נושא ה-60 ריבוא וכו' (ברמה העמוקה יותר הכלל מרכיב ומתקן את כלל התיקון, אדה"ר, ייחוד קוב"ה ושכינתיה וכו').

ללא דין "וישמן ישורון ויבעט" , ללא חסד אין "ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך".

אין העולם יכול\אמור להתקיים ע"י אחת המידות האלו לבד( "ה'| ה', א-ל רחום וחנון..."), השילוב של שניהם הוא המוליך את האדם לתיקונו השלם.

ל'מעשה' אם כל אחד מאיתנו, שיודע על עצמו שנוטה יותר לכיוון אחת המידות יידע לאזן עצמו לקו האמצע, אם מבחינת המחשבה אם מבחינת המוסר ואם מבחינת חיי היום יום, יגיע ל'גאולה הפרטית' כשמתוכה הדרך סלולה לגאולת הכלל. רעיונית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > קטגוריא בתלמידי חכמים - סופם של הע"ר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.