בית פורומים אוהבי תורה

פרשת וָאֶתְחַנַּן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/7/2009 10:56 לינק ישיר 
פרשת וָאֶתְחַנַּן

פרשת וָאֶתְחַנַּן

בס"ד

פרשת וָאֶתְחַנַּן

ו

ָאֶתְחַנַּן אֶל-ה' בָּעֵת הַהִוא לֵאמֹר"(ג,כג)

דעת זקנים מבעלי התוספות מפרש – ואתחנן אל ה' – שבעה שמות נקראו לתפלה ואלו הן:תפילה,תחינה, זעקה, צעקה, נפילה, פגיעה, רנה,

ובכולן לא התפלל משה אלא בתחינה, ולמה? לפי שבה משה אמר לקב"ה

הודעני נא את דרכך, באיזה מידה אתה מנהיג את העולם, אמר לו הקב"ה וחנותי את אשר אחון כלומר כל מה שאני עושה עימהם מתנת חינם אני נותן להם, אמר לו משה באותה מידה שאמרת לי התנהג ותן לי במתנת חינם שאעבור את הירדן ולכן אמר ואתחנן לשון וחנותי.

משה רבנו מתפלל לבורא עולם 515 תפילות כדי להיכנס לא"י עד שבורא עולם מבקש ממנו שיפסיק להתפלל כי הוא לא יכנס לארץ, משה רבנו שזכה ללמוד וללמד את עם ישראל ולהגיע למדרגה של מלאך מבקש ומתחנן להיכנס לא"י , הוא מבקש בכל דרך אפשרית אפילו בתור בעל חי העיקר להיכנס, נשאלת השאלה למה משה רוצה להיכנס לארץ, אומנם זו ארץ הקודש ומעלתה גבוהה וגם מי שזוכה להיקבר בארץ זכותו רבה, אבל למשה רבנו לא חסרו זכויות ומצוות רבות והשכר שמחכה לו לאחר שהוא עוזב את העולם הזה ומגיע לעולם הבא הוא גבוה מאוד בזכות המצוות הרבות שהוא קיים, אומנם בא"י ישנם מצוות שרק אדם החי בא"י יכול לקיים אותם , אבל יחסית למצוות שמשה קיים לא מדובר בהרבה וגם בכל מה שקשור לגידול פירות האילן הדבר מצריך זמן עד שיהיה אפשר להביא תרומה מהם, משה מבקש להיכנס לארץ לשעה אחת ולקיים מצווה אחת לפחות, איזו מצווה אפשר לקיים תוך שעה?

מצוות הפרשת החלה חיובה הוא רק בא"י ומשה רוצה להיכנס לקיים את המצווה ולצאת.

בד"כ נשים רבות זוכות לקיים את המצווה הזאת וגברים כמעט שלא חושבים על הנושא ולא מתאמצים בכיוון .

כל אחד אומר לעצמו לגבי המצווה הזאת, טוב אז לא יצא לי לקיים אותה.

משה רבנו חשוב לו לקיים עוד ועוד מצוות ובזכות כניסה לארץ הוא יזכה לקיים עוד מצוות.

למשה לא חסר מצוות אבל משה יודע שכל תפקיד האדם זה להרבות כבוד שמים, כשאדם מקיים מצווה הוא מרבה כבוד שמים ועושה קידוש השם, וכל מצווה שאדם מקיים נותנת לו חיות , המצווה משפיעה על האדם , לכן חסידים ואנשי מעשה מהדרים במצוות ומחפשים עוד ועוד מצוות לקיים, כשחוסיין מלך ירדן, הגיע לירושלים  לפגישה עם ראש הממשלה נסעה קבוצת אנשים מבני ברק לראותו במטרה לברך

את ברכת " ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שנתן מכבודו לבשר ודם"

עוד מצווה לקיים, כל מצווה משפיעה בצורה ישירה על האדם ומעלה אותו מעלה, קיום מצווה נוספת אינה חומרה, אם יש לך אפשרות לקיים עוד מצווה ואתה מקיים אותה בצורה שלמה ומלאה אתה מתחזק עוד יותר באמונה ומתקרב בעוד צעד להקב"ה, משה רבנו רצה ללמד אותנו שלכל מצווה יש חשיבות מיוחדת ואין לזלזל במצוות, ישנה פרסומת האומרת "אם לא תטעם,איך תדע" , כשאדם לא מנסה לקיים עוד מצוות ומסתפק במצוות בסיסיות ולא מנסה להתחזק בעבודת השם, הוא למעשה עומד במקום ואף  גורם לעצמו ללכת אחורה, לכן על

כל אדם לנצל כל מצווה שבאה לידיו ולקיים אותה בשלמות.

עוד מובא בהמשך הפרק, הפסוק " וְאַתֶּם הַדְּבֵקִים בַּה' אֱלֹקיכֶם חַיִּים כֻּלְּכֶם הַיּוֹם"(ד,ד), ישנם אנשים הרחוקים משמירת תורה ומצוות ומסתכלים על מי שמקיים אורח חיים דתי כאנשים מסכנים ח"ו, אנשים שאין להם חיים, משועבדים למצוות , אסור זה ואסור גם את זה, איזה חיים אלו? וזו הטעות שלהם כי אדם ששומר תורה ומצוות הוא זה שחי,

מי שלא חי זה האדם שלא שומר מצוות ומשועבד לתאוות החיים, משועבד למה שהחברה מכתיבה, למה שהתקשורת אומרת שנכון לעשות וראשו מתחיל לחשוב בצורה שונה עקב מסרים קבועים שהוא מקבל מכלי התקשורת השונים, אדם ששומר מצוות הוא חי, כשאדם חוזר בתשובה הוא יוצא ממרוץ החיים ומתחיל לחיות, הוא אוכל ומברך ומבין שהאוכל לא הגיע אליו מהמנכ"ל של החברה אלא ישירות מבורא עולם ויש לו הנאה ממה שהוא אוכל והוא מבין למה הוא אוכל וכמה הוא צריך לאכול והכל למען בורא, רבים שהחלו לשמור תורה מצוות מעידים שעד היום לא היו להם חיים ולמרות כל השפע לא הייתה להם הנאה, והיום ב"ה

כשהם מקדשים את החומר ומקיימים מצוות יש להם הנאה מהחיים ומתקיים בהם הפסוק וְאַתֶּם הַדְּבֵקִים בַּה'  חַיִּים כֻּלְּכֶם הַיּוֹם".

האופנים של יואב

אבא של יואב הבטיח לו שבתום שנת הלימודים אם הציונים שלו יהיו טובים הוא יקנה לו ב"ה

אופנים חדשות, ואכן בסוף השנה התעודה של יואב גרמה לנחת רב לאביו והוא אמר לו שהוא ייקים את ההבטחה שלו.

שיואב הצטרף לאביו לקניות בשוק הוא ראה בדרך  חנות שמוכרת אופניים בדיוק כמו שהוא רצה

והם עולת רק 150 שקל , יואב ביקש מאביו לקנות והוא השיב בשלילה למרות שהוא הבטיח לו.

לאחר שבוע שוב ראה יואב את אותם אופניים בחלון הראווה רק שהפעם היה מבצע והם יעלו רק 89.99 שקל, יואב הראה זאת לאביו שגם הפעם סירב לרכוש לו את האופניים.

כעבור חודש שיואב הצטרף שוב לאביו לקניות , אביו נכנס ישירות לחנות וקנה את האופניים המבוקשת רק שהפעם הם עלו 250 שקל , אותם אופניים שראו בחנות אחר במחיר נמוך יותר.

יואב שמח על האופניים החדשות אבל לא הבין למה לא קנות לו אותם שהמחיר היה 89.99 ועכשיו המחיר יקר יותר, למה לא ניצלו את המחיר הטוב ופעם משלמים כפול.

הוא שאל לפשר הדברים את אביו שהסביר לו כך:

את ההבטחה לקנות אופניים אני רציתי לקיים רק שבחודש שעבר לא היה לי כסף ולמרות שהמחיר היה מוצלח אני לא רציתי לרכוש שאין לי כסף ולהתחייב על מה שאין, עכשיו ב"ה

קיבלתי משכורת ויש לי כסף בכיס ואין לי בעיה לקנות מה שאני צריך גם אם המחיר יקר.

כך לימד אביו את יואב שאין להתחייב על רכישת דברים גם שיש "מבצעים" נוחים ושיש כסף קונים ואם לא אז לא קונים.
התחייבויות כספיות שלא לצורך או במועד לא מתאים יכולות לגרום רק לאי נחת לאדם.

לכן לא מתחייבים על מה שאין, כי אין אנו יודעים מה יוליד יום.

שבת שלום!

לעילוי נשמת עדינה בת שפרה ז"ל , רוננה בת אהובה ז"ל, משה בן עליזה ז"ל, יורם בן קלרה ז"ל , חיים בן חווה ז"ל.  לבריאות ולהצלחת מנחם בן חווה, אלברט בן עליזה, , שירה וינון ואמיתי בני שושנה  ,שמחה בת מנותה, אסף בן ורדה,רני בת טובה,חיים בן שמחה, רבקה רובי בת פרלה,אליס ורונית בנות שמחה ,גנט בת חווה, שיר בת מוריה, שושנה  בת עדינה, דרורי בן טלי,מיכל בת ברוריה והילדים, תמי בת עדינה ,זיווג הגון  לאהרון רן בן שושנה  ושמעון חביב בן לבנה שלומי יעקובי  בן עדינה.   

לתגובות להערות ולהארות ולקבלת העלון במייל: [email protected] 

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אוהבי תורה > פרשת וָאֶתְחַנַּן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext