|
|
| נשלח ב-28/7/2009 14:04 |
|
| |
[החופש,
כתבת - "כאשר חרדי נתפס גונב, עושה מעשים מגונים או מבצע כל עבירה אחרת, אפילו מבצע תאונה באשמתו או שלא באשמתו, הדיווח יכלול בהכרח את העובדה כי "גבר חרדי עשה כך וכך". לעולם לא ימצא יחס זהה, בשפלותו הנבזית, כנגד שום אוכלוסיה אחרת בישראל. "גבר ערבי"?! "גבר רוסי"?! "גבר אתיופי" "גבר דתי לאומי"?! "גבר פוסט-ציוני"?!"
מדבריך ניכר שאינך מכיר את התקשורת בארץ (לא הכתובה ולא האלקטרונית), ומסתבר שגם לא תקשורת בכלל, בכל העולם. בניו של מיעוט תמיד ייצגו את כל ה"עדה" שלהם ("פוסט-ציוני" ממש לא שייך כאן, כי זו לא הגדרה "עדתית" בשום דרך). מתי זה משתנה? כאשר המיעוט הספציפי אינו נחשב יותר מיעוט בעיני המדווחים - אם בגלל "הוראות מגבוה", בדמות חינוך, חוקים (למשל בארה"ב, בעניין השחורים) וכו', ואם מטעמים של השתנות תרבותית בחברה הספציפית .
לדעתי, חוסר ההבנה שלך את הנקודה הבסיסית הזו (בסיסית בעבור כל מי שאי-פעם קרא עיתון בישראל), או גרוע יותר - ההתעלמות שלך ממנה וציור המציאות כהפוכה ממה שהיא באמת, הוא אחת הבעיות החמורות של החברה החרדית (כפי שהיא מצטיירת לפני בשבועות האחרונים, בעיקר מן הפורומים החרדים) - ניתוק מהמציאות הסובבת הוא לא משהו שיכול לשרוד לאורך זמן, בלא מחירים קשים. אולי הקשה שבהם הוא ההכרה המבצבצת לעתים, שהעולם הסובב ממשיך להתנהל, גם כשאני עוצמת עינים ולא מכירה בו, ולפעמים אפילו בוחר להתעלם ממני בחזרה.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 14:06 |
|
| |
קוטקאנט
איני יודע איפה אתה חי? אבל רצוי שתכנס לאחת הספריות של העיתונים- הכניסה חופשית- ותעלל בהם,
מתוך זיכרון קצר
1 הפגנת עמונה
2 הפגנות הכתומים בכל הארץ
3הפגנות השמאל כנגד הגדר- כמה הרוגים ופצועים.?
4 הפגנות הערבים בואדי ערה ובגליל 12 הרוגים
5 הפגנות ההסתדרות במפרץ חיפה 20נ מאסרים, והעמדה למשפט
6הפגנת הדרוזים בפקעין,
7 הפגנת הסטודנטים בתל אביב,
עיין בעיתונים מאז- וראה את הברוטאליות של המשטרה- כלפי החרדים התנהגו בכפפות משי, למרות החיתולים הצואים והיריקות וקריאות נאצי, לבנים של ניצולי שואה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 14:17 |
|
| |
אמשלום, ראשית שלום . לעצם הדברים דומני שגם אם אינך טועה לגמרי ,את לא מדייקת , באשר למשל רוצח הילדה היה משויך לקבוצה מאוד מוגדרת חברתית ופוליטית (מהנדס ,חתום על מסמכי סרבנות וכד') ובכ"ז לא מצינו התייחסות מתייגת להקשר הזה, מה שמצוי מאוד כאשר הפושע או די בכך שיהיה פושע לכאורה, שייך לצד ה"לא נכון" (מבחינת העיתונאים והמיינסטרים הציבורי) של המפה החברתית-פוליטית-דתית. את רוצה שאמצא לך כתבות עם ביקורת ש"מנתחות" באופן מאוד מעמיק (אני סרקסטי למקרה שלא הבחנת) את תחלואות מבנה המשפחה החרדית ו/או הדתית לאור שכחת ילד באוטו או בעקבות תאונת דרכים מזעזעת שקרתה כשילדה צעירה יחסית חצתה את הכביש עם עגלה ובה אחיה/ותה הקטן/ה ? (כמובן מבלי ניסיון מבחינתי להצדיק את הנורמות האלו שבחלקן בהחלט בעייתיות גן בעיני(
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 14:21 |
|
| |
ירוחם.
אני חי היכן שאתה חי,כפי שאני מעריך.
מערכת שלטון החוק נוקטת בצעדים קשים כנגד כל מפירי החוק,כפי שהבאת דוגמאות,ניתן גם להביא דוגמאות לאלימות כלפי חרדים בשלל הפגנות המחאה,עם בהפגנות השבת,חילולי קברים,ושאר ההפגנות, המשטרה נקטה באלימות רבה,ואינני חושב שתתכחש לעובדה זו.
הדיון כאן כלל לא נסוב על התנהגות המשטרה,אלא סביב יחס התקשורת לפרשיות פליליות של אנשים חרדיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 14:28 |
|
| |
איש ציפור.
לדעתי יש להבדיל בין נושאים שיש להם קשר עם תופעות במגזר החרדי,לבין פרשיות פליליות באופן כללי.
כתבות עומק העוסקות במניעים לשכיחות של תופעות בעייתיות בקרב המגזר,הן לגיטימיות לחלוטין.לעומת זאת התלהמות תקשורתית מכוונת בסיפורים מקומיים,עודף הפרסום לו הם זוכים,וכן עצם ייחוס המעשים לאנשים על פי רקע דתי,הן תופעות פסולות,אך כפי שכבר כתבתי מקודם,מערכת ההסברה החרדית היא גורם חשוב בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 14:34 |
|
| |
בס"ד
קוטקאנט
למיטב ידיעתי, החרדים אינם מציגים ואינם מתיימרים להציג את השלימות המוסרית של עצמם כגוף פרטי אלא את השלימות הערכית והמוסרית של התורה כגוף כללי של העם היהודי. באופן טבעי, החרדים מייצגים זאת יותר אבל אין זה אומר שהשלימות היא נחלת החברה אלא נחלת תורת ישראל.
הבעיה מתחילה דווקא במגזר הלא דתי ובראשם התשקורת. שמרוב התכחשותו ליהדותו הרי הוא נתלה בכל "מעידה" של חרדי כזה או אחר כדי להצדיק ולהנציח את מרדנותו. כמה שהדברים כואבים אבל המה המציאות. ומסיימים בטוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 14:44 |
|
| |
אור עליון.
הלוואי והיה כדבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 14:51 |
|
| |
קוטקאנט, הבעיה היא שכתבתות ה"עומק" האלו מסומנות ומסמנות מראש מטרות ולא לגמרי בתום לב, ובטח שלא תוך כדי גילויים נאותים, ו/או הסתייגויות מתאימה . התוצאה היא שמאמרי ה"עומק" (לכאורה) האלו הם בעצם אלו שמכשירים את הקרקע, לכך שבשלב הבא הציבור הרחב קונה את ההתלמהויות כמובנות מאליהן , הדרך מכאן לדה לגיטמציה מוחלטת של הציבור הזה והפרת זכויותיו בבוטות קצרה מאוד.(ראה למשל מה שקרה עם המתנחלים בכלל ואלו מגוש קטיף בפרט...)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 14:53 |
|
| |
[אישציפור שלום,
אין בינינו שום מחלוקת, אתה פשוט הבאת דוגמא ל"כלל" שאני הצגתי - האב שרצח את ביתו לא השתייך לעדת מיעוט, מבחינת התקשורת, ולכן ברור שהוא יחיד ומיוחד ואינו מייצג איש. זה טבע העולם - מי שאינו כמוני, תמיד הוא סוג של "כולם" (כל השחורים נראים אותו דבר, כל מלוכסני העינים דומים זה לזה, כל החרדים מגולמים בחרדי אחד). ברור שאין זה כך בעבור מי שמשתייך לאחת הקבוצות האלה (השחורים מבדילים היטב בין שחור אחד למשנהו, והקוריאנים מזהים מיד את הסינים ויסבירו לך מדוע אין בינם לבינם שום דמיון, כך גם חסידים וליטאים או ב"בים וירושלמים וכו').]
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 15:01 |
|
| |
טוב, אגב למה את כותבת בסוגריים ? אגב 2 אם לא עברת דירה מאז, אני גר היום לא רחוק ממך...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 15:04 |
|
| |
נדב,
בוא נתחיל עם מה שאנו מסכימים.
אנו מסכימים ש...:
1) הפוליטיקה החרדית לא בוחלת באמצעים להשיג מטרותיה, לא נוהגת באחריות ומשניאה את עצמה.
2) כלל האוכלוסייה (כולל [ובמיוחד?] הציבור הדתי לאומי) שונאים את החרדים.
3) ברובה, התקשורת החרדית לא מקצועית, טיפשית, מתייחסת בזלזול, ובמקרים רבים בסוג-של-הסתה כנגד השונה מהם.
אבל צריך גם לזכור ש..:
1) הפוליטיקה החילונית אופורטוניסטית אף היא, וכחבריהם הדתיים, גם החילונים מתבססים על העצמת הצלחתם האישית, בלי קשר לימין או לשמאל, העיקר שיקדמו אותם. גם פוליטיקה כזו מראה על הנחת חוסר חשיבות לגבי הבעיות של התושבים האחרים לטובת ההצלחה האישית. עיין ערך: אריאל שרון, ציפי לבני, ביבי נתניהו, שאול מופז, אהוד ברק והרשימה – אינסופית!
2) התקשורת החילונית מתיימרת לדבר בשם ערכים של כבוד אדם, שוויון זכויות, יושר ופועלת לפי קוד אתי מסוים. אני לא מצליח להאמין שקיים קוד אתי כלשהו שיסכים או יאפשר מצב בו דיווחים עיתונאיים "תמימים" (לא פובליציסטיקה, אלא דיווח על עובדות) יאגרו בתוכן נימה שהיא לא רק ארסית ומסיתה לשנאה, אלא חיצי קרב אידיאולוגי במטרה להכחיד את האויב התרבותי, בן מיעוטים בחברה. אני גם לא מצליח להאמין שאתה, נדב, מסכים לקבל התנהגות כזו. אחרי ככלות הכול, אופי התנהגות זה, של מסע דה-לגיטמציה המוצנע בתוך הפעולות השוטפות והטריוואליות של התקשרות נעשה יום יום גם כנגד חוגים דתיים לאומיים (שלא לדבר על חרדיים לאומיים), וגם כנגד רבות ממסורות הדת (אין בתקשורת שום זכר לימי האבל והחורבן, ימים שנשמרו בקפדנות אלפיים שנה, עד ל"סיומה" של הגלות, עם קום המדינה) .
בנוסף לכך אינני מסכים איתך, וחולק עליך בנחרצות, על העובדות הבאות:
1) קשה לדבר באחוזים, אבל אוכלוסיה חרדית גדולה מאוד, גדולה מכדי לבטל אותה, עובדת לפרנסתה ואינה מתקיימת על גבו של אף אחד. קודם כל: הציבור הספרדי החרדי, ברובו המוחץ, לא קיבל על עצמו את התרבות הליטאית אשכנזית "למות באוהלה של תורה" עדי עד. כמו כן רובו המוחץ של הציבור החסידי (שלא לדבר על חב"ד), שהם אנשים עובדים ולא מתקיימים על גבו של איש. בנוסף לכל אלו, רבים רבים מהציבור הליטאי אף הם הולכים לעבוד ולהתפרנס במקצועות של חול ושל קודש. הכללה זו עצמה, אליה נגררת בעקבות התקשורת, היא דומה בדיוק לאותן הכללות שנפצו באירופה המזרחית בנוסח: כל היהודים מלווים ביריבית, כל היהודי גנבים, כל היהודים אוכלים את כספנו ואחראים לצרותינו. הנה לנו התפרצות של שד הסטיגמה מבית היוצר הפאשיסטי, שהגיע עד לארץ ישראל.
2) לומר שהחרדים אינם ציוניים, זה נכון. להגיד שהם אנטי ציוניים זהו שקר זדוני, ולהדביק להם את תווית התנהגותם של פלג נטורי קרתא – זהו כבר תעמולה שנאתית מנוסחם של גדולי התעמולנים הפאשיסטיים והאנטישמיים מימות עולם. כי-הוא-זה, אין זה שונה. החרדים ברובם, אינם ציוניים, ומעצם ההיותם דתיים-חרדים אינם יכולים להיות ציוניים, באשר הציונות ביקשה "את העולם הישן עד היסוד נחריבה" -ויחד עם זאת, עם כל הקושי האידיאולוגי, רוב החרדים, רוב מוחלט, חרד לגורלה של המדינה ומתפלל להצלחתה ולשגשוגה. החרדים של היום דומים בהשקפותיהם המדיניות, למרבה הפלא, דווקא לאנשי תנועות העבודה בשנות הארבעים. מי שמכחיש זאת – אחת מן השתיים, או שטרם נחשף לתופעה היסטורית מרתקת זו, או שהוא משקר בכוונה להכפיש ציבור שאינו הוא. כמובן, הציבור החרדי לא שש לומר טעינו, אבל מי שקורא בין השיטין יודע היטב, שהחרדים כיום, גם אם אינם ציוניים, הם בעלי תפיסות שבהרבה חלקים (חוץ ממה שקשור לדת...) זהות לתפיסות הציונות. נבדלים מהם הבדלה גמורה נטורי קרתא, שמסיבת התנגדותם זו נושקים הם (אם בגלוי ואם בהסתר) לתנועות השחרור הפלסטיניות למיניהם).
בקיצור, התקשורת מבצעת בליץ של הסתה לשנאה ודה לגיטמציה לכל מה שאינה היא (ו"היא" – ליברלזים טהור, עם ניחוחות פוסט-מודרניים, סוציאליסטיים, טיפ-טיפה קוסמופליטייים והמון-המון רגשי נחיתות): תראו מה הם עשו לציבור ענק של מתנחלים (קשרו אותם בחבל הטבור לפלג קיצוני), ועכשיו, כשבאה הזדמנות כזו מצוינת, הם מפעילים את כל התעמולה של שינוי – כאילו הם אינם ממומנים מרשות ציבורית א פוליטית וא עדתית.
זו השאלה שלי: זה לגיטימי לנהל מלחמת תרבות, עם המון אמצעים דמוגגיים פסולים, מעל רשויות תקשורת ציבוריות וגם פרטיות?!
תוקנו טעויות הקלדה
תוקן על ידי החופש_לדעת ב- 28/07/2009 15:51:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 16:28 |
|
| |
חופש:
1. האוכלוסיה בכלל מתיחסת לחרדים באיזו מין תערובת של זעם-פחד-שנאה-חוסר הבנה ומצד שני יש גם לא מעט מתפעלים מתופעות מסוימות.
בציבור הדתי לאומי המצב מאד מסובך ויש כל מיני סוגי אנשים, החל ממעריצי חרדים דרך המתחנפים להם מפני שהם מדמים אותם כבעלי ברית פוליטיים וכלה במתנגדים. כמעט לכל דתי לאומי, לדעתי, יש קרובים חרדים מדרגה ראשונה או שניה.
2. צריך להבדיל בין אופורטוניזם אישי וציבורי. פוליטיקאי כזה או אחר הוא אופורטוניסט אבל הוא לא יציע לג'ינג'ים הטבות מס כדי שיבחרו בו. באופן כללי אתה יכול לראות שרשימות שרצות על בסיס הטבות לסקטור אחד ושישרף העולם - מפלגת נהגי מוניות, או חברי אגד, או ניצולי שואה -לא נכנסות לכנסת כי אנשים (פרט לחרדים) מעוניינים להצביע על נושאים מרכזיים של חוץ ובטחון שהם מרגישים [בצדק או לא] שהם בנפשם. אני לא מדבר על אופורטוניזם של אדם אלא של ציבור המצביעים שלו [המפלגות הערביות הן דוגמה מיוחדת שאין כאן מקומה כמובן]
3. יש באמת הרבה פחות רתיעה ותיוג של ש"סניקים עובדים, או לחילופין ההתיחסות אליהם היא על בסיס שונה מזה של הציבור האשכנזי החרדי הקלאסי.
לדעתי אתה מגזים בכמה סדרי גודל ביחס לאחוז החרדים העובדים הן ליטאים והן חסידים. אדרבה יבואו משתתפי הפורום החרדים ויעידו כמה אנשים מבית הכנסת שהם מתפללים בו עובדים לפרנסתם שלא בעולם הישיבות. איפה כל האנשים האלו? למה אני לא פוגש אותם בשום מקום?
4. לדעתי בנושא הציונות אתה מיתמם או מדמיין. החרדים (לא מדבר על ש"סניקים) הם אכן אנטי ציונים, ומכירים במדינה מהזוית שהקרציה מכירה בכלב. קשה כמובן להוכיח את זה בגלל השפה הכפולה שמאפיינת את המגזר אבל הדברים ברורים לענ"ד לכל מבין. תראה לי פסק אחד בשו"ת חרדי שבו המדינה קיימת כישות ואינה מוכס העומד מאליו.
יכול להיות שלהבדיל מנטו"ק, חרדי בני ברק מבינים שברגע נתון זה אם המדינה נופלת הם נשחטים על ידי ערבים ולכן הם לא מתפללים להפסד של צה"ל במלחמה, אבל זה לא משנה את התפיסה הבסיסית של התגרות בגויים ושלש שבועות וכיוצ"ב.
5. אינני אוהב של התקשורת הישראלית אבל אני גם לא אוהב דיון לא ענייני. זכותי כמתנחל לחשוב שהתקשורת מקפחת אותי ועדיין לטעון שיחסה כלפי החרדים הוא הרבה יותר ממה שמגיע להם לאור הסטנדרטים התקשורתיים שלהם עצמם (והטענה לפיה "לי אין קוד אתי אבל אתה שיש לך לפחות תתנהג כלפיו" היא מגוחכת). כמו כל גמל אולי אינני רואה את הדבשת של עצמי אבל לפחות לגבי האחרים אני פחות או יותר אובייקטיבי, ולא אסכים לשלילה גורפת של ה"תקשורת" כולה רק מפני שיש לי תלונות עליה בתחום מסוים.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 17:03 |
|
| |
שנרב כתבת: [המפלגות הערביות הן דוגמה מיוחדת שאין כאן מקומה כמובן]
למה לא בעצם?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 17:11 |
|
| |
בעל
כי אצלם יש זהות בין האינטרס הפרטני של הציבור אותו הם מיצגים לבין עמדה ב"נושא הראשי" של הציבוריות הישראלית היינו חוץ וביטחון. הם לא יכולים להרויח מלמכור את קולותיהם לנתניהו וכצלה לכן הם די מוגבלים בתמרון הפוליטי.
אדרבה אחת התלונות שאתה שומע מן המגזר הערבי היא שחברי הכנסת שלהם לא דואגים מספיק לביוב ולחינוך בכפרים ובערים שלהם מפני שהם עסוקים באסטרטגיה של חיזבאללה וכדומה.
חוץ מזה גם המגזר הערבי אינו בדיוק אהוב לבה של הציבוריות הישראלית, ומסיבות ברורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2009 19:09 |
|
| |
שנרב
ומכירים במדינה מהזוית שהקרציה מכירה בכלב
בוטה אבל חמוד
|
|