בית פורומים ספרים וסופרים

הודעה על חידוש גליונות דאצ'ה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/9/2009 15:03 לינק ישיר 

אך מה הפשר לשם כה מוזר ואף מזלזל לבמה רוצה להיות רציני> פסו שמות נורמליים יותר? (כבר שאלתי שאלה זו בעבר ונמחקה במחיקה כללית כאן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2009 17:09 לינק ישיר 

[אלייעזר, לא אתה הוא שדיברת על הקושי העצום לגלול את הדפים  .
לא חשבתי שאף אחד לא יחשוב על הרעיון הגאוני הזה. וכל מה שהתכונתי לומר שאיני מבין מה הבין השואל מלכתחילה].

תוקן על ידי יום_הששי ב- 04/09/2009 17:07:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2009 15:15 לינק ישיר 

מרחביה כתב:
בנייד שלפני (תוצרת Dell) השינוי נעשה באמצעות לחיצה בו זמנית על צירוף המקשים Ctrl + Alt ואחד החיצים. ההגדרות ניתנות לשינוי בהגדרות תצוגה (ניתן להגיע מלוח הבקרה או בקליק ימני על שולחן העבודה > מאפיינים). בלשונית הגדרות בוחרים במתקדם, שם ישנה לשונית ששייכת ליצרן כרטיס המסך (Intel במקרה שלי) ובה ההגדרות.

תשו"ח. גם בנייד שלי (טושיבה) הצלתי לעשות כן. [הלכתי בדרכו של מרחביה. לאחר הבחירה ביצרן כרטיס המסך (גם אצלי Intel) יש לבחור במאפיני גרפיקה> הגדרות תצוגה. שם יש לאשר את האופציה הפוך סיבוב לזמין. לאחמ"כ יש להקיש על הלשונית מקשים חמים ולהפוך אפשרות זו לזמינה]

ועדיין לא ראיתי עולמי בטוב ועדיין לא נחה נפשי בקריאה כזו ועדיין אני קורא לעורכי דאצ'ה לחשוב ולרחם גם עלינו 'מעני כבל'

[יום השישי.
אף אני ראיתי בשאלה זו קוריוז ומן הסתם אלמלא ראיתה כך לא הייתי זוכרה...]

תוקן על ידי אלייעזר ב- 06/09/2009 15:12:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2009 07:44 לינק ישיר 

לצערי חברי המערכת לא גילו אף רמז קל להתחשבות בבקשתי, שדווקא כאן זכתה לתמיכה מכובדת. חבל.

ואגב. בגליון הנוכחי הרב אליהו סולוביצ'יק בפתח מאמרו כותב כדברים האלו: 'מה עוד שבפירושי ר"ח שקועים הרבה מפירושי הגאונים בכלל ורב האי גאון בפרט, וכך אנו מתקרבים לקודש הקודשים - בתי המדרש של מחוללי התלמוד וכו' [הדגשה שלי] 

לא כ"כ הבנתי האם הגאונים חוללו את התלמוד? (מילא ה'סתמאים' רבנן סבוראי. אבל הגאונים!?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2009 08:21 לינק ישיר 

אלייעזר, תנסה לקרוא את הדברים בצורה קצת אחרת:
'מה עוד שבפירושי ר"ח שקועים הרבה מפירושי הגאונים בכלל ורב האי גאון בפרט, וכך אנו מתקרבים לקודש הקודשים - בתי המדרש של מחוללי התלמוד וכו' [הדגשה שלי...].

בעמ' 3, טוען הכותב, שפסוקים "זכר עשה לנפלאותיו" ו"טרף נתן ליראיו" נכתבו לעלות כפסוק אחד. ונראה שנעלם ממנו שכך כבר כתבו כמה ראשונים. עי' למשל ראבי"ה ראש השנה סי' תקל"ו ושבלי הלקט ראש השנה סי' ר"צ. [גם מה שכתב "נתבאר בגמ' ונפסק להלכה שפסוקי זכרונות הם פסוקים המבטאים זכרון ה' את עם ישראל לטובה". אין כזה הלכה בשום מקום, אלא יש רק הלכה שלא יהיה זה לרעה, אלא שעיקר כונת הכותב לשאול מסברא, כיון שאין זה זכרון של ה' כלל].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2009 10:26 לינק ישיר 

אליעזר,
האם לא הוגן יותר לקיים מו"מ ישיר עם חברי המערכת בדוא"ל. (כפי שמשתקף מהתחלת האשכול מערכת דאצ'ה רשמית  אינה משתתפת בדיוני הפורום. הודעה לספרות...), נראה לי שספרים וסופרים איננה הכתובת הנכונה להצעתך הנ"ל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2009 13:35 לינק ישיר 

יום השישי. קריאה אפשרית אבל מקהה מאד את הרעיון שבדברים (באותה מידה ניתן לומר כי בעוסקנו בתורת ר' ברוך בער אנו מתקרבים יותר לתורתם של הראשונים...)

[מרמרוש. איני רוצה ל"דחוף" יוזמה שיש בה תועלת עבורי והפסד לאחרים.  עניין אותי לדעת מה סוברים הציבור בעניין זה]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2009 21:15 לינק ישיר 

נראה כי נענית, אליייעזר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2009 22:44 לינק ישיר 

בדאצ'ע האחרון כותב מישהו ברצינות שהחמדת ימים נתחבר ע"י נתן העזתי. האם  יש עדיין מי שסבור כך? ואיך השאירוהו העורכים מבלי להעיר על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2009 23:08 לינק ישיר 

אני ראיתי שם הנוסח: "אך אם נייחס אותו לנתן העזתי" וכו', והכוונה היא לפי מה שהבנתי לצאת גם ידי הסוברים כן או הסוברים שחלקים ממנו עכ"פ נלקטו מתוך ספרי נתן העזתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2009 04:52 לינק ישיר 

מרחביה. אכן כן וכבר השגחתי בכך בגליון הקודם אלא שהיה לבי מהסס שמא אך מקרה הוא. עתה משנשנה החזון פעמיים ניתן להניח שהעורכים הנכבדים קיבלו בקשתי ותודתי מסורה להם. כן יתקבלו כל בקשותינו ותפלותינו לפני אדון כל אכי"ר.

שלא להניח הגליון חלק ח"ו. בגליון זה כתב הרב יצחק זילבר על ראשי הבתים בפיוט "ויאתיו" וכתב שא"צ לתיקון שהציעו במחזור כתר מלכות בשם ספר תעודת שלמה עיי"ש.
אעיר רק שהתיקון אכן מופיע בספר תעודת שלמה (אויפך תע"ח אות ח) ופטורים אנו מלדון בטיב ציוני המקורות שבמחזור הנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2009 12:36 לינק ישיר 

בשורה משמחת כל לב.
יש מישהוא שטורח לשמור את דאצ'ה לטובת הדורות הבאים. כה לחי
http://beitariela.blogli.co.il/

אגב. רק אני התפלאתי לראות בשבוע האחרון שדאצ'ה התחילו עם פרסומות???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2009 13:45 לינק ישיר 

לא הכל ניתן להעשות בהתנדבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 13:22 לינק ישיר 

תודה לך אבישי, על הכתבה היפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 02:19 לינק ישיר 

מישהו יכול להעלות לרשת את קבצי הדאצ'ה גליונות 55-60?

תודה מראש

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הודעה על חידוש גליונות דאצ'ה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.