|
|
| נשלח ב-11/8/2009 14:31 |
|
| |
המילה "צדק" לכאורה קרובה יותר לדין מאשר לרחמים או לחסד ובכל אופן מתן פרוטה לעני אנו מכנים בשם "צדקה" ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 15:22 |
|
| |
כנראה שמן הצדק לתת צדקה
ואולי גם מן הצדק להיות "צדיק"
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 10:44 |
|
| |
רציו' אע"פ שבמובן הפשוט אתה צודק שצדקה זה כמו חסד כי אף אחד לא מכריח אותנו לתת צדקה אבל בכל זאת ברור שאופק צודקת שמן הצדק לתת צדקה וכמו שכתוב בגמ' זו שאלה שאל טורנוסרופוס הרשע את ר"ע אם אלוקיכם אוהב עניים הוא מפני מה אינו מפרנסן א"ל כדי שנידון אנו בהם לחיי עולם. כלו' כל מה שהקב"ה ברא עניים זה כדי שאנחנו נפרנס אותם אז ברור שזה מן הצדק ולא מן החסד.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2009 16:06 |
|
| |
בית משפט הוא מקום שבו דנים אנשים בתביעות של אחד על השני ויש שופט שהוא עורך את המשפט ופוסק דין.
קבוצת מילים שיש לה איזה מסר מסוים נקראת ג"כ משפט.
האם יש קשר בין המשפטים?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 16:11 |
|
| |
אולי משפט זה תהליך שמוביל למשהו סופי, בעל משמעות אחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2009 03:33 |
|
| |
| מחשבת_לב כתב: |  | | אולי משפט זה תהליך שמוביל למשהו סופי, בעל משמעות אחת. |
|
אבל יש משפטים שיש להם כמה משמעויות (משפטי מילים). בכ"ז הרעיון שלך יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2009 03:37 |
|
| |
אני רואה שהאשכול הזה הפך לחקר השפה, מקצוע הבלשנות, בכייף, אז יש לי גם מילה משלי, מה הקשר בין מצוין לבין דבר שהוא מצוין במפה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2009 14:15 |
|
| |
שניהם דברים ספציפיים, נקודתיים.
ציון מצוין זה אומר שהוא מיוחד וספציפי..
הכל ניחושים שלי, לא תורה מסיני...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 02:39 |
|
| |
האם יש קשר בין ערב שהוא טעים לערב של הלואה ולערב שלפני לילה ואולי גם לערבה של סוכות?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2009 01:42 |
|
| |
מחשבת לב, אופק, איפה אתם? נגמרו ההברקות?..
אני אוסיף בינתיים עוד משהו אפילו שלא קיבלתי תשובה עוד לגבי ה"ערב" דלעייל.
סיכה (סיכת ראש) וסיכה בשמן קשורים זה לזה?
לא יודע אבל משום מה נראה לי שדוקא לסיכות אולי לא צריך להיות קשר, מה אתם אומרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2009 02:21 |
|
| |
רק 'ערב לחיך' ו'ערב להלואה' נהגים אותו הדבר, אבל ערב של הלילה זו מילה אחרת לגמרי וגם ערבה, אולי לערבה יש קשר לערבה- מדבר/נגב.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2009 08:39 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2009 08:47 |
|
| |
אולי ניתן לגרום לערבה שתהיה ערבה לחיך ע"י הכנת חביתת ערבות בהושענא רבא...
לגבי 'מצוין' - נדרים דף כ: - "דמצייני כמלאכי השרת", כתב הר"ן: "שהן מצויינים ונבדלין משאר בני אדם כמלאכי השרת כדאמרינן בהגדה מלמד שהיו ישראל מצויינין שם כלומר שהיו עם בפני עצמן ולא נתערבו במצרים".
כמו שאמרה אופק - מצוין - מופרש, מובדל - משתמשים בזה כשאומרים מצויין בתור "ייחודי"...לא רגיל...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2009 11:03 |
|
| |
זחלץ_קליח, בצילום שהבאת מביא בשם הרש"ר הירש על מילת "ערב" שהוא העדר האור וגורם לערבוב הסדר והראות. וכבר קדמו האבן עזרא שם שכתב שכשמחשיך היום נראות כל הצורות מעורבות. ואולי הם שתי דברים שונים?
|
|
|
|
|