|
|
| נשלח ב-2/8/2009 14:09 |
|
| |
מקוה, לא יעזור לך כמה סימני קריאה שתשים אחרי כל משפט, לא ישנו את העובדה שאתה רדוד כמפלס המים שבמקוה, הבנת?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ולעצם העניין,
חלק מדבריך הם שקרים, חלק חצאי אמיתות וחלק דברים נכונים שהרב יעבץ גאה בהם, לא מסתיר אותם ואני אפרט.
כתבת: "הבחורציק שינה את לבושו ללבוש דתי לאומי" - שקר ראיתי אותו לאחרונה ולא ראיתי איזה שהוא שינוי בולט בלבושו - חוץ מזה שהטענה הזאת גם אם היתה נכונה היא רדודה, אז מה אם הוא שינה את לבושו? האם לבושך ניתן כתורה מסיני? לבושך הוא לבוש של ג'נטלמנים מאירופה או קוז'קים מרוסיה, מה קידש אותם?
כתבת: "הוגה בצוותא עם אנשי הדתי לאומי את השקפת העולם של הכת החדשה שהקים" - הוא בהחלט מתייעץ עם רבנים בעלי השקפה דתית לאומית ואף גאה בכך. רבנים אלו הם תלמידי חכמים מובהקים, מי שמך לקרוא להם כת?
כתבת: אביו שיחי' לא מוצא את נפשו מצער - זה באמת מצער. אבל מה בדיוק אמור לעשות בן שהגיע למסקנא כי דרכו של אביו שגויה? ובכלל מדוע שאביו לא יקבל שיש 70 פנים לתורה? הרי בנו ממשיך לשמור על קלה כבחמורה אלא שהשקופתיו שונות מהשקפותיו שלו.
כתבת: "בימים אלו אני (הכוונה להרב יעבץ) עסוק בעיקר בלימוד ספרי הריא"ה קוק" - אשרהו וטוב חלקהו שבכך הוא עסוק! במה אתה עסוק מקוה יקר שלי? של נעליך מעל רגליך לפני שאתה מזלזל בהרב קוק, שכל גדולי הדור בזמנו, גם אם חלקו על דעתו לא חלקו על גדולתו בתורה. מי אתה שתכריע בין גדולים?
כתבת: הבן החדש "חגי" - יש לך בעיה עם השם? תפנה לוועדת הרבנים שלך הם כבר ישכתבו עבורך תנך חדש.
כתבת: הבן החדש "חגי" ילמד בבי"ס ד"ל - מהיכן אתה יודע איפה ילדיו של הרב יעבץ ילמדו בעוד כך וכך שנים? חגי נולד במזל"ט לפני כמה חודשים...
בקשר לתנועת "טוב" - הרי שלא גילית שום דבר חדש. תנועת טוב לא מצטמצמת רק למישור המוניציפאלי ובהחלט יש לה מה להגיד המישור הארצי, הן בחלק האידיאולוגי והן בחלק המעשי, כבר הצהרתי ולא בפעם הראשונה שהמרחק ביני (ושאר מצביע טוב) ובינך וחבריך מרמב"ש ב' הוא לעין ארוך יותר מאשר המרחק ביני לבין שכני החרדלניקים.
לגבי ההערה שלך לפום אינני חושב שאתה תרנגול, תרנגול לפחות לא מדבר שטויות...
לגבי ההערה שלך כלפי - צר לי פשוט לא הבנתי אותה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 14:11 |
|
| |
בונט,
זה לא מעניין אותי מה שמישהו עושה באופן פרטי, ואני לא מכיר את האדם שעליו אתה מדבר, אותי מעניין אנשים שבאים לשנות את התורה באיצטלא של מפלגה/דרך/שיטה/כת/או כל רעיון אחר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 14:17 |
|
| |
מקוה - שופך הדם
אני נמצא כאן בפורום יומיים ואתה חושב שאני יעבץ אז סבבה שיערב לך. אני אומנם קצת משועמם ובשביל זה כיף לי לדסקס אם מושחת שכמוך אבל יעבץ יושב כעת חברותא עם יהודי שגם אותו בטח תגדיר ככופר וכיוון שאני חבר של יעבץ אני מעריך שהוא לא יורד לדיוטות נמוכות כמו שאני יורד בימים האחרונים שאני כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 14:21 |
|
| |
יש כבוד, מקוה לא שופך דם של אף אחד, הוא מזמן הפך להיות הליצן של הפורום, אנחנו פשוט נהנים ממנו, משיחה עם הרב יעבץ אני יודע שגם הוא נהנה...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 14:25 |
|
| |
מחשבות,
סיפר לי חבר משותף שהחוזר בשאלה יעבץ החל נועל סנדלים ללא גרבים, אם זה לא שינוי לבוש אז מה זה שינוי לבוש. אכן לבוש הוא לא הכל אבל אצל מי שלבוש זה הכל ולכן הוא משנה אותו זה סימן שמשהו קרה הבנת אותי? ודרך אגב הלבוש שלי התקדש בכך שאנשים כמוך לא אוהבים ללבוש את זה!
סימני הקריאה עשוי לכאלה שאינם מבינים הערות וכל מיני משפטים, נדמה לי שאמרת שאתה לא הבנת למה אני מתכוון!
הדתי לאומי קרא להם ר' אלחנן וסרמן "כופרים" וכך אחזו בשיטתו כל גדולי הדור כמו החזו"א הגרי"ז הסתפיילר הרב שך וגדולי הדור החרדים החיים עמנו היום! האמן לי "כת" זו מילה עדינה לאוהבי ישראל נשים וכו'.
לא הכרעתי בדעתו של הרב קוק כלום, אבל מי שנפגע ועקב כך עובר שיטה ומתחיל לדפוק את החרדים בלימוד משנתו של הרב קוק משתמש במשנתו של הרב קוק לנגח את התורה.
בנוגע לתנועת "טוב" אלף פעמים הצהרתם לפני הבחירות שלא מדובר במשהו אידואולגי!!!!! אין לי כח לחפש את האשכולות בנידון אבל אתה מוזמן!!! אני כל הזמן טענתי שאתם מספרים שהכל כביכול בהסכמה עם הגדולים החרדים ומדובר במשהו מונציפלי, אז תחליט הרב שטיינמן הוא הרב שלכם או הדתי לאומי?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 14:31 |
|
| |
"שופך דם" "עלילת דם" הכל קשור אצלך לדם?
צא מהאימרות האלה. תגיד, קיבלו את הילדים שלך למגן אבות? אני לא מאמין! דרך אגב אני לא מבין אתה הרי הצהרת שאתה מאמין בשיטת רפפורט!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 14:37 |
|
| |
או קי
מקוה הבנתי עד כמה אתה בקיא ב"רשעתו" של הרב יעבץ
עכשיו אולי תלמד אותנו מהו דרך הישר ומה הנימוקים שלך לכל ההנהגות הקדושות אשר אופפות
אותך כדי שנוכל להבדיל בין טוב לרע
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 14:42 |
|
| |
הרב יעבץ מכובדי,
תחלואי החברה החרדית כבר ידועים. בשנות השמונים והתשעים של המאה הקודמת הם הופיעו כסימני נפיחות קלים, שרמזו על דלקות תת עוריות. אולם, ב"ה, בעשר שנים האחרונות המוגלה החלה לזלוג החוצה, בתהליך, שלדעתי, הינו חלק מריפוי המחלה. קצת מביך לראותך בהצתה די מאוחרת מצהיר קבל עם ועדה על גילוי המחלה. עוד יותר מביכה הדרך שבחרת להתמודד עמה.
אמנם אתה בוודאי אדם אמיץ לב, וגם חכם, כך אומרים. אבל שכחת שבליבה של החברה החרדית המיינסטרימית ישנו מבצר אחד שבתוכו יושבים גדולי הדור, שמטעמם הם, ויש אומרים בניווטם של שומרי הראש שלהם, יוצאים חוצץ כנגד מגמות חברתיות שונות. אולי זה לא נכון ולא הוגן אבל זו המציאות. ועם מציאות זו צריך להתמודד כי במלחמה במבצר זה רבים וטובים ממך נכשלו.
אם תתבונן בתהליכים שעברה החברה, תשכיל בוודאי לראות שהרחוב בסופו של דבר נותן את הטון ודי מתווה את הדרך. פתרון אמיתי לתחלואים יהיה בשקט בשקט ויתחיל מתחתית הסולם. ישנם הרבה דברים שאתה בחוכמתך היית יכול לעשות. כמו למשל: הקמת קהילה שפויה של אברכים ובעלי בתים תלמידי חכמים, או הקמת תלמודי תורה, בתי ספר לבנות, ישיבות, ותיכונים, שיעודדו חשיבה עצמאית במסגרת התורה.
כיבוס הכביסה ברחובה של עיר רק מושך אש ומזיק לעניין. כי במאבק של מבצרי התורה נגדך תמצא את עצמך מהר מאוד עם צבא שבאבנקי דל מאחוריך. מעטים הם החרדים החושבים, שיסכימו להצטרף למאבק שיצטייר כאילו הוא בועט בחברה החרדית. ההתמודדות עם הקיצוניים אינה קלה אבל הכוח שלהם הרבה יותר קטן ממה שכביכול נראה כלפי חוץ. ודווקא מאבק ישיר ומתוקשר נגדם ירחיק גורמים מתונים מהשכונה. וגרוע מכך, יבודד אותך כתמהוני.
לסיום תרשה לי להזכירך את דברי ר' אברום יצחוק זצ"ל
"הצדיקים האמיתיים אינם קובלים על החושך אלא מוסיפים אור, אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק, אינם קובלים על הבורות אלא מוסיפים חכמה".
תוקן על ידי מוישעאמס ב- 02/08/2009 14:42:06
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 15:13 |
|
| |
מוישעאמס,
יש לך 2 טעויות לדעתי
1. הקב"ה נותן בליבם של רשעים לעשות טעויות גם אם עושים כל מה שהם יכולים להצניע את דרכם הנלוזה.
2. הוא מצא את עצמו עם ציבור שאבבנקי עוד לפני שהוא התחיל ללכת עם סנדלי חקי וציצית תכלת.
טוב שסוף סוף מתחיל לצאת האמת, הכל מאבק תקשורתי לראות איך משנים את דעת התורה והחרדים! צריך ללכת בצורה כזאת בכדי שיסכימו להצטרף.
פתאטי.
ולכל אלו שמזדזעים מהלשון שלי מה הייתם אומרים על משפט שכזה?
הנה ידוע כי כלל ישראל סובל תמיד משני דברים מבחוץ, מעלילות דם, ומבפנים ע"י משיחי שקר אשר מתחילתן הם מפתים ומבטיחים להעלות לארץ ישראל, וסופן של כל משיחי השקר הוא שמד לאלפים ולרבבות מישראל, והמסתכל בעין חודרת יראה כי גם בזמנינו ישנו למשיח שקר הזה, אשר התלבש בכת הידועה האומרת בפיה להוליך לארץ ישראל, ובאמת היא מוליכה לכפירה גמורה בעיקר.
הציונות שלבשו בה אידיאלים רוח ונפש משכה אחריה החינוך הכפרני ושאר חוקות הגויים והבלי אליל, והנכנס לחברתם נכנס מלכתחילה לעבוד את פסילם המקיף בעבודתיו את כל תחומי החיים.
נו מה תאמרו על זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 15:22 |
|
| |
יוצרי הדמות הוירטואלית מקווה_נייעס,
לדעתי באשכול זה סטיתם ממטרותיה התרבותיות של הדמות. הדמות של מקווה_נייעס תמיד היוותה משקל נגד לאלי פרדימן. לא יתכן שתעשו שימוש באותה דמות לדיונים מישניים. זהו זלזול באינטליגנציה של דרי הפורום. לדעתי, בכלל הייתם צריכים לקרוא לדמות שלכם "בובליל".
.
נא לא להתעצל ליצור דמות חדשה שתהווה אנטיגונה לרב יעבץ. ואם אפשר לשכלל את הרמה בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 15:25 |
|
| |
חברה נפלתם!
ניסיתי להזהיר אתכם בתחילת האשכול (הודעה שלישית באשכול) ולא שמעתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 15:26 |
|
| |
פשש
מקוה - שופך הדם ממש גאונות
וולאה אייך הצלחת להשאיר אותנו פעורי פה
נו מה תאמרו על זה? פשוט גאוני
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 15:30 |
|
| |
חבל,
זה כל מה שיש לכם להגיב? שום דבר על הטענות שהעלתי כאן? מה קרה נגמרו הטענות?
תודו בעובדה אחת הבחור פשוט חזר בשאלה!
אם אתם גברים באמת תודו שצדקתי בטענות שטענתי כלפי תנועת "טוב"
וכשתודו, תעשו כן בשמה של הליברליות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 15:39 |
|
| |
מקווה,
דמעות הציפו את עיני כשקראתי את תגובתך האחרונה. אתה הלא ממש מנסה, אז למה לא מתייחסים אליך ברצינות!?
אז אולי פעם אחת ולתמיד נגדיר את היחסים בינך לבין בחדרי חרדים בית שמש.
מעיון מהיר בכל הודעותיך, לא מצאתי הודעת אחת בה אתה לא עושה שימוש בהשמצות אישיות. יש לך טענות הגיוניות למכביר, אבל מבכר להציג אותם בצורה נלוזה רצופת סיסמאות שכבר בכיתה ד' לגלגנו עליהן.
תתמקד בשיטות לא באנשים.
כמובן שכל האמור לעיל לא רלוונטי אם מטרתך בדר"כ להוות בידור קליל. שכן, בזה אתה מצליח לא רע.
תוקן על ידי מוישעאמס ב- 02/08/2009 15:36:11
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 15:52 |
|
| |
מקוה אם אי פעם תחזור בתשובה אין סיכוי שתגיע לדרגה רוחנית שבה נמצא הרב יעבץ אחרי "צאתו בשאלה"
ובזאת סיימתי להתייחס לגופם של אנשים
תוקן על ידי פום_פאקערט ב- 02/08/2009 15:48:12
|
|
|
|
|