בית פורומים בית שמש

אדון יעבץ חזר בשאלה!!!!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2009 15:54 לינק ישיר 

מוישעאמס,
תגיד איפה התחבאת עד עכשיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 16:10 לינק ישיר 

הוא החליף את לבושו????????

את זה לא ידעתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 16:18 לינק ישיר 

לא שזה חשוב, אבל התשובה היא לא.
חוץ מעניין הציציות שהרב יעבץ התחיל די ממזמן ללכת עם פתיל תכלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 11:29 לינק ישיר 

שלום לכולם, לצערי ארחתי את "אדון יעבץ" בביתי יותר מפעם אחת וכן שוחחתי עמו רבות התברר לי כי לא רק שמקוה נייעס צודק, אלא הרבה יותר גרוע מכך...

יעבץ השתמד!!!

ככל הנראה איזה מסיונר תפס אותו ברשתו ושכנע אותו להאמין בנצרות, כרגע הוא עוד לא מאמין בברית החדשה - אותה הוא מתקשה לקבל - אך בברית הישנה הוא כבר מאמין והוא אף שינה רבות ממנהגיו בעקבות כך.

כפי שציין 'מחשבות' יעבץ החל -בניגוד לדעת הרבנים היום, על פי הברית הישנה - להטיל ציצית תכלת בבגדו, וכן קרא לאחרונה לבנו על שם נביא נוצרי מהברית הישנה: "חגי". וכן רבות.

הבן אדם פשוט משומד!!

נראה לי כי אביו צריך לשבת עליו שבעה ולא רק להצטער על שכיפתו אינה מקטיפה שזה רק עשוי להוריד מבן אדם את היראת שמיים שלו.

[נ.ב. :-)) ]

תוקן על ידי יהודים ב- 04/08/2009 11:26:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 11:40 לינק ישיר 

מקוה-בקשה צנועה.  גם במאבק שאתה מתנהל נגד הרב יעב"ץ, אינני חושב שהכל מותר. 
אל תיכנס לנושא של  מוסדות חינוך. אנשים שולחים את ילדיהם לפי הצרכים והדיטות הינוכיות של המוסד של הילד ולא הכל אידיולוגיה. דיונים כאלה יכולים לפגוע בילדים עצמם.  כיון שהרב יעבץ כותב את דעיתיו והשקפותיו ואינו מסתירם,  אין שום סיבה להעביר את הדיון לרה"י. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 13:47 לינק ישיר 

אין דבר המחזק יותר את תדמיתו של הרב יעבץ יותר מהבירבורים של מקוה_נייעס,
מהרפש הרדוד בו הוא משתמש רק מתבהרת התמונה מי נגד מי.

'מקוה' מתי תקלוט - אתם לא באותו ליגה!
האובססיביות שלך לגבי כמה נושאים קבועים - חולנית.
כבר הבנו מה מציף אצלך את המשקעים, אתה יכול להירגע ולפחות לשמור על תדמית של אדם ענייני ושקול, כך אולי תצליח להציג את האידיאולוגיה שלך - אם ברורה לך אחת כזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 14:12 לינק ישיר 

רק לשם ההבנה, מה דעת כל תומכי יעב"ץ על דברי הרבנים נגדו? או שמא ברגע שהם אמרו משהו על האתרוג יעב"ץ הם הפכו ללא רבנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 14:47 לינק ישיר 

דולה
אינני יכול לדבר בשם שום אדם אבל יש כמה דרכים ליישב.
1. יש הרבה גדולי ישראל, הגה"ר שלמה פישר הגה"ר זלמן נחמיה גולדברג שרוח אחרת עמהם לגבי הסוגיות האלה.  אבל בגלל דיעותם אף אחד מרודפיו לא פונה אליהם.
2.  המנגנון של מי נכנס לגדולים קשישים כמעט מבטיח שאין שום אפשרות להרב יעב"ץ להגן על עצמו בפני הגדולים שיצאו נגדו, ואין לו שום אפשרות ליישב את הטענות נגדו.
3. גם עסקני הציבור החרדי אינם שותים מפי הגדולים הנ"ל אלא רק משתמשים בהם כשזה נוח להם.  ע"ע נחל חרדי לגבי הגה"ר שטיינמן וע"ע האי תמיכה בג' של הגה"ר מיכל יהודה בבחירות האחרונות.  ה"דעת תורה" פה הוא די סלקטיבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2009 09:09 לינק ישיר 

צצו כאן מספר ניקים שהוצאו מהבוידם לצורך העזרה במאבק בחרדים!

אז כך, לחלקם אין צורך שאגיב התגובה הכי טובה היא פשוט לדאוג שלא ימחקו את תגובתם! לחלק השני  בהחלט ראוי להגיב.

קערעסטיר

קודם כל איני מנהל מאבק נגד יעבץ, יעבץ מנהל מאבק נגד הציבור החרדי, אני לא פניתי לאמצעי התקשורת לדבר נגד החרדים, אני לא פניתי לאנשים בכל מיני צורות לשנות את אורח חייהם, אני לא שיניתי את אורחת חיי ופעלתי נגד דהמוסרת שקיבלתי מאבי נגד משפחת אשתי ונגד כל רבותיי ומה שלמדתי בישיבות,  את כל זה עשה אותו האיש יעבץ, ולכן אני חושב שבאם הוא מפרסם את דעתו על מוסדות חינוך שונים חובה להבהיר מה הוא עושה ומה מטרתו.

שום דבר אינו מונע מיעבץ מלגשת להרב שטיינמן, אין שם שום אדם המונע אנשים מלהכנס, אף אחד לא שואל אותך לשמך וכל אדם באשר הוא יכול להכנס, זמני קבלת הקהל אצל הרב שטיינמן אחרי התפילות בביתו, אצל הגרמ"י לפקוביץ כנ"ל, אני נכנסתי מספר פעמים ואף אחד מעולם לא שאל אותי לשמי ומעשיי. אתה יכול לבדוק אותו אם אינך מאמין.

בוא נעשה ניסיון גש נא לגאון רבי זלמן נחמיה גולדברג שליט"א ושאל נא אותו על דעתו בנוגע לדתי לאומי, אני מבטיחך שלא תשמע דברים שתיהנה מהם עשה טובה קח הקלטה בכדי שנוכל לשמוע גם, אם אתה מחפש אותו אתה יכול למצוא אותו בלימודו בבית המדרש סדיגורה רח' שמואל הנביא ירושלים או בכרם ביבנה מספר פעמים בשבוע או בעוד כמה בתי כנסת בה הוא נמצא באופן קבוע.

דעת התורה לא סלקטיבי אבל אכן אם ישנם חילוקי דעות ישנם כאלו שאז עושים מה שנוח להם ואכן זה בעיה ונגד התורה, אבל זה שיש מישהו שלא עושה נכון זה לא מתיר לעשות נגדם לגמרי. בנושא הזה אין חולק בקרב הציבור החרדי הדתי לאומי זוהי שיטה שנגד התורה בכל המובנים, ומי שהולך בדרכה יתכן וימצא שהוא כלל וכלל אינו חרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2009 11:19 לינק ישיר 

מתגובתך:
1. " יעבץ מנהל מאבק נגד הציבור החרדי" באמת? הרב יעבץ (כן הרב!) אומר את דעותיו בגלוי
אבל לקרוא לזה מנהל מאבק בציבור החרדי זה יותר ממניפולציה זה עיוות ושקר.

2. "את כל זה עשה אותו האיש יעבץ" גם פה אתה משתמש בלשון "אותו האיש" כשהקונוטציה
ברורה שהרי כולנו יודעים מי היה אותו האיש. אבל אין לי להלין עליך את דרכי ההסתה הזאת לא אתה המצאת ראה נאום "היד שנגדעה" לפני הבחירות.

3. גם לשיטתך הרב יעבץ שומר מצוות לפחות כמו חרד"ל איך לא רעדה מקלדתך לכתוב בכותרת
"אדון יעבץ חזר בשאלה"? אבל ראה סעיף קודם ודו"ק.

4. ונחזור לפתיח "אדון יעבץ", כל רבהל'ה שבקושי יודע לפתוח ספר הלכה תתן לו תואר הרב האדמו"ר שליט"א  את מה ששכח הרב יעבץ אתה לעולם לא תספיק ללמוד אבל לכבד רבנים זה לא החלק החזק שלך ושל חבריך הלבלרים של ההשקפה הנכונה.

תוקן על ידי פום_פאקערט ב- 05/08/2009 11:16:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2009 14:38 לינק ישיר 

בעיניי מספיק לי מה שאמרו גדולי הדור כרבי אלחנן וסרמן וכו' שדתי לאומי זהו עבודה זרה בשיתוף בשביל לומר על אותו האיש יעבץ שהוא אותו האיש.

ועל מה שהוא יודע, אל תאמר לי מהו יודע ומה לא האמן לי אנחנו חברים וידידים טובים, הלוואי שלא אדע אף פעם מה שהוא יודע.

אם אתה מחפש מישהו שלמד תורה לקנטר היום אני יכול לומר לך שזהו "האיש" וזהו הדוגמא הטובה ביותר לכך!

עוד יבוא היום וכל מי שמסתובב לידו יודה לכל מה שכתבתי ואף מעבר לכך! [אא"כ יחזור בתשובה הלוואי]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2009 14:57 לינק ישיר 

הבעיה היא שאינכם מדברים על אותה התורה, כך לפחות זה נראה.

הרב יעבץ מדבר על תורת משה, תורת חז"ל תורת הראשונים ותורת האחרונים, תורות אלו מונחות לפנינו וכל אחד יכול ליטול כתרה של תורה ללמוד ולברר מה כתוב בתורות אלו.

הרב יעבץ לאחר לימוד התורה ולאחר בירור טוען שגם רבני הדתי לאומי הם רבנים וחכמי תורה שצריך להיזהר בכבודם, מהסיבה הפשוטה שגם הם יהודים תלמידי חכמים שלמדו תורה ויודעים מה כתוב ונזהרים לקיים אותה.

[ואל תביא ראיות מקלקולי המון העם הדתיים כי גם אצל החרדים יש קלקולים - הנידון כרגע הוא הרבנים והתלמידי חכמים שבשתי הקבוצות]

רבני הדתיים מוסמכים על פי התורה לפסוק הלכות בדיוק כשם שהרב אלחנן וסרמן מוסמך לפסוק הלכה.

רבני הדתיים מוסמכים להורות השקפה בדיוק כשם שהרב שך מוסמך להורות השקפה, אף אחד מהם לא קיבל במסורת כיצד לנהוג בעת קיבוץ גלויות שנעשה רבות בזכות החילונים. והעובדה שרבני הדתיים לאומיים בהם רבנים שגם החרדים הכירו בהם כרבנים גדולים כגון הראי"ה קוק והרב ריינס - החליטו שיש מקום לשתף פעולה עם ה"ציונים" זה לא הופך אותם להיות פסולים לבוא בקהל - היתה מחלוקת תורנית והם צדדו בעד.

ואחזור לתחילת דברי - שטענתי שאינכם מדברים על אותה התורה.

אדון/מר מקווה נייעס, אינך יכול לבוא ולצטט את רב אלחנן וסרמן כביכול משה רבינו התגלה אליו בלעדית והורה לו שדתי לאומי זה ע"ז בשיתוף. התורה היא לא שלך ועם כל הכבוד ואחר בקשת מחילה - גם לא של ר' אלחנן. הראי"ה קוק מוסמך אף הוא לבוא ולומר שדתי לאומי זה רצון ה' וכל מי שסומך עליו יכול להתגאות ולומר אני מקיים רצון ה'.

כך שאם אתה טוען דברים מוחלטים בשם התורה - כנראה אינך מדבר על תורת ה' שנמסרה לכל יהודי באשר הוא ואשר אין לחרדים זכות בלעדית אליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2009 15:37 לינק ישיר 

לשיטתך אתה אכן צודק!

לכן, אני מבקש להגדיר את מר יעבץ כרב אצל הדתי לאומי. בעיניי ובעיני רבים וטובים בציבור החרדי הדתי לאומי אינם אלא עובדי ע"ז בשיתוף.

ואכן מבחינת הדתי לאומי יעבץ אינו ,אותו האיש" אלא "ה"איש.

ולכן מעתה נקרא ליעבץ בשמו מראשי הדתי לאומי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2009 15:58 לינק ישיר 

מקווה, 

אבקש לדעת מכבוד תורתו, שנודע זה מכבר בבקיאותו בעבודות זרות למינהן, הגדרות בע"ז "דתי לאומי".

בפרט, אבקש לדעת איזו עבודה נחשבת ל'עבודה המיוחדת לה' בע"ז "דתי לאומי". שכן, אם אני לא טועה, עבודתה לא כוללת  זביחה, ניסוך, הקטרה והשתחוויה. 
ולא חלילה שאני רוצה לעובדה (מפיק הא), אלא שאני רוצה להתרחק מן הכיעור ומן הדומה לו.

ישר כוח

תשובה לשאלתי זו לא תפטור אותך מתשובה הוגנת לשאלתי כאן :
http://bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=3&topic_id=2666552&forum_id=3845

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2009 16:41 לינק ישיר 

מקוה נייעס, אתה עובד בשיטת היצר הרע, בתחילה הפכת את הרב יעבץ ל"אדון", אח"כ  ל"מר", אח"כ ל"רב" (דתי) והנה הוא הפך באיבחת מקלדת ל"ראש הציבור הדתי לאומי"...

חרדי המסכים עם פסק של רב דתי לאומי אינו הופך לדתי לאומי וזה לא מפחית מערכו כרב חרדי.

איני סבור שיש טעם להמשיך לדון בנושא, אמור רק בגלוי את שאתה חושב בלב:
 אני בעל הבית על התורה ורק מי שמסכים עם דעותי הוא היהודי  הנבחר וכל מי שלא הולך בדרכי הוא: חוזר בשאלה/ משומד/ עובד ע"ז/מסית ומדיח/ וכל שאר כינויי גנאי העומדים לרשותך. רק תבין שמה שעומד מאחורי הדברים האלה זה דבר אחד: גאווה.

אתה בטוח שאתה צודק. מי ערב לך לכך? הרבנים החרדים הקלאסיים?! והרי יש חולקים עליהם!
למה אתה בטוח בעצמך כל כך?!

הרי התורה המסורה בידינו ושאתה מאמין שהיא לא מוחלפת ולא תהא תורה אחרת אומרת לשים תכלת בבגד!
התורה המסורה בידינו אומרת לכבוש את ארץ ישראל בכוח!

התורה המסורה בידינו אומרת שלא לעשות תורה קרדות לחפור בה!

התורה המסורה בידינו אומרת ללמוד תנ"ך!

ועוד ועוד דברים ששהרבנים החרדים כלל לא מלמדים וזה רק מוכיח שהחרדים המעמיקים יותר שמגיעים למסקנה שצריך שינוי - הם הצודקים וכל המערער עליהם מערער על התורה!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > אדון יעבץ חזר בשאלה!!!!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.