|
|
| נשלח ב-5/8/2009 16:47 |
|
| |
מקוה אחרי תשובותיך אני מתחיל לחשוב שהעולם באמת שטוח.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2009 17:54 |
|
| |
מן הדין האשכול היה אמור להימחק בגלל זילזול חמור ברבנים.
אך בהתייעצות עם רב הוחלט להשאיר את האשכול,
לטענת הרב האשכול רק מועיל לו.
(מקווה אתה יכול להמשיך )
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2009 18:11 |
|
| |
חחחחחחחחחחחחחחחח
אתה עדיין מדבר עם אותו האיש סליחה הרב? מאז שהעזבתם אותו מהבית כנסת שלכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 22:45 |
|
| |
בנתיים 1748 אנשים ראו את ההוצאת שם רע הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 09:56 |
|
| |
אהבה רבה,
1748 לחלק ל- 50 תגובות.
לא יותר מ- 35-40 צופים/כותבים בפורום ובודקים כל תגובה באובססיביות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 10:00 |
|
| |
המטרה המקורית היתה שהרבה יותר אנשים יראו, חבל שזה רק 1748
מרן החזו"א בספרו אמונה וביטחון פרק ג' כותב על סיפור שאחד מאוד חשוב הגיע פעם לעיר והתאכסן בביתו של אדם לשבת, מיד בתחילת ארוחת ליל שבת האור נכבה, הנה מידת דרך ארץ מחייבת להדליק עוד אור בבית אבל השבת מונעת זאת. מסביר מרן החזו"א שלפעמים מידת הדרך ארץ היא להמנע מהדלקת האור.
כמו כן כאן תקלטו! לשון הרע לא נקבע לפי אמות מידה מזרחיתיות זה נקבע עפ"י ההלכה, אם מישהו חוטא ומחטיא את הרבים בהשקפות פסולות ובהנהגות נגד דרך התורה המסורה בידינו חובתינו להתריע ולספר את מעלליו בכל התוקף.
אין כאן לשה"ר, אין כאן הוצאת שם רע, אין כאן דרך ארץ, אבל יש כאן השפלת אנשים שמחטיאים את הרבים ושמשנים מדרך המסורה לנו. ודבר זה חובה על כל יהודי שחפץ לעשות רצון ה'.
לא יעזרו כל הצעקות של דרך ארץ לשה"ר וכו' וכו' יחפש נא חוזר השאלה דת אחרת אצלנו יש תורה שלא נקבעת לפי הרגשות הבטן עם כל הכבוד.
ושוב פעם שאלתי שני רבנים חשובים שאישרו לי את הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 10:11 |
|
| |
מקווה ניעס, אולי תואיל (לא תועיל...) לגלות לנו מי הם הרבנים שהתירו לך להטריז ברבים?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 11:00 |
|
| |
בשונה ממך ושלל הניקים של המפלגה שלכם. אני לא אדם ציבורי אני לא באתי לפעול ציבורית. אני שאלתי את השאלה ההלכתית הפרטית שלי. אין לי שום ענין ובוודאי ובוודאי לא חייב לאף אחד דין וחשבון חוץ מלקב"ה.
באופן עקרוני אין לי בעיה לומר זאת אבל כחלק מהשארות תחת ניק ללא פירסום שמי, אין לי שום ענין לחקירות שיחלו מול אותם רבנים בנסיון לאתר את שמי ומעשיי.
אכן, אני לא מעוניין בהטרדות שאסבול עקב גילוי שמי. אם אנשי טוב היו מסוגלים להתמודד עם הטענות שלי ניחא אבל אתם הרי לא מסוגלים אז בשביל מה לי לסבול? אה?
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 12:06 |
|
| |
ראשית כפי שכבר ציינתי בעבר, אבקשך שלא להכליל אותי בשום קבוצה או מפלגה.
שנית, אתה אומנם לא אדם ציבורי אבל אתה מאלץ את השיח הציבורי בפורום לגלוש לפסים שנראים על פניהם כנוגדים את התורה.
ביקשתך בעבר להצדיק את מעשיך על ידי שתגדיר לנו בדיוק על איזה עבירה עברו אותם האנשים שאתה יוצא חוצץ נגדם. לא הצלחת לעשות כן, ואף הרמת את ידיך. לפיכך אני מבקש אותך לכל הפחות לומר לנו מי הם הרבנים שהתירו לך לנהוג כך ולאלץ את כולם לקרוא את דבריך המתובלים היטב ברפש.
הטיעון כאילו אתה לא חושף פרטים אלו בכדי לשמור על אלמוניות הניק שלך, הם גופא הטענה שטענתי לך שאתה עובר על ארור מכה רעהו בסתר. אדרבה, רכוש לך זוג ביצים מפלדת אל- חלד, וצא הלחם בעמלק בגאון ובששון מבלי להסתתר כאחד השפלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 15:48 |
|
| |
הרמתי את ידי? אני מעולם לא הרמתי את ידי. אתם הרמתם אותה בשבילי.
דרך אגב צורת הסילופים של המזרחי דומה למה שאתה עכשיו עשית, אני כתבתי שאין לי כח יותר להתווכח איתך הלוך ושוב כאשר גם כשאני עונה תשובה אתה כותב שלא עניתי ובזה הרמתי את ידי מכך שלא יעזור כמה פעמים שאכתוב את התשובה.
בא ואציע לך כמו לקוקה קולה רשימת רבנים וצא נא אתה ובדוק אותם לבד.
מתוך רבנים אלו.
הגרש"ז פערלשטיין
הגר"נ קופשיץ
הגר"מ גולדשטיין
הגרמ"ט דינקל
הגר"א קורנפלד
אם תבדוק אחד מאלו "שמכיר את שיטתו" של החוזר בשאלה ותשאל אותו אם מותר לפרסם ולדבר נגדו להשפיע על אחרים שלא ימשכו אחרי השקפותיו הפסולים אשמח לעשות כן!!! עשה טובה כאשר אתה שואל עליו קח איתך מכשיר הקלטה, בנוסף על אחד מהרבנים שהוזכרו ברשימה זו לדעת את כל פרטי המקרה ודיעותיו.
פרטי המקרה שהם צריכים לדעת הוא הכתבה בארץ אחרת, עלוניו באגודה אחת, עדויות של כאלה שאמר להם דברים בעד המזרחי ונגד שיטות החרדים, עדויות של כאלו שביקש מהם לשנות את צורת החינוך של ילדיהם ולא לשלוח לישיבה קטנה, עדויות של כאלה שסיפרו ששיכנעם לצאת מהכולל ולצאת לעבוד על אף שלמדו בכולל. אם אחד מהרבנים שיודעים דברים אלו יאמר בצורה ברורה שאסור לדבר עליו לשה"ר. מבטיחך כאן חגיגית שני דברים.
1. לא אדבר עליו יותר לשה"ר בלנ"ד [אלא א"כ יעשה דברים חמורים יותר ואז שוב צריך שאילת חכם]
2. אדאג שלא ישאר כאן דברים עליו בפורום.
עכשיו אם אתה מתכוון ברצינות גש למלאכה. שים לב רשימת הרבנים הם מהמתונים בבית שמש. לא מרבני הקנאים ולא מרבני הקיצוניים הסרוגים
תוקן על ידי מקוה_נייעס ב- 12/08/2009 15:44:51
אנשי טוב, אולי תועילו לגלות לנו מי הם הרבנים שלכם?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 16:22 |
|
| |
עדיין לא קיבלתי תשובה:
סעיף בשו"ע , הלכה ברמב"ם או מצווה מתרי"ג מצוות עליה עבר היהודי הנ"ל
אולי תגבה את זה גם ב : "עדויות של כאלה שאמר להם דברים בעד המזרחי ונגד שיטות החרדים, עדויות של כאלו שביקש מהם לשנות את צורת החינוך של ילדיהם ולא לשלוח לישיבה קטנה, עדויות של כאלה שסיפרו ששיכנעם לצאת מהכולל ולצאת לעבוד על אף שלמדו בכולל"
לאחר שיהיו לי את כל הנתונים אוכל לעשות שאלת חכם עד כמה מוטלת עלי החובה להוכיח אותך שאתה עובר על ארור מכה רעהו בסתר. וכן האם אני כבר מצווה לשנוא אותך וכו'
אבל בשביל להקל עליך אני מבקש רק :
סעיף בשו"ע , הלכה ברמב"ם או מצווה מתרי"ג מצוות
תודה רבה - ואל תרים ידיים בבקשה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 17:29 |
|
| |
מקוה-בכנס של "אחדות דרך התורה" שנערך בחודש אדר השנה בבית הכנסת בית תפילה בנוכחות רבני השכונה החרדים (הרבנים קורנפלד, פערלשטיין, זכרייש, ועוד) והדת"ל (הרבנים סאלאוויציק, קופרמן, מייירס, ועוד) דרש הרב מלינוביץ שלהמרות החילוקי דיעות והחיוב של הוכח תוכח שקיימים, כולם מסכימים שאין פה קבוצה שיצא מכלל ישראל וכל הדינים של לשון הרע בספרי הח"ח חלים לגבי הציבורים השונים בשכונה.
לא ראיתי איזה מחאה ממאן דהוא על הפסק הנ"ל, להמרות שהוא נאמר בפני ת"ח של הציבורים השונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 17:37 |
|
| |
סעיף בשו"ע , הלכה ברמב"ם או מצווה מתרי"ג מצוות
תודה רבה - ואל תרים ידיים בבקשה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 18:01 |
|
| |
דמגוגיה בגרוש, מה אתה מפחד גש לאחד מהרבנים ותדבר איתם! אני עשיתי כך! אתה מפחד? תכף גם תאמר שלא נותנים לך להכנס. חחחחחחח אל תבלבל את המח נתתי לך את כל מה שרצית, טענת שאני נגד התורה לך תשאל את החכמים הפוסקים! או בעצם קשה לך כי אתה כה לא סובל אותם שגם שאלה פשוטה בהלכה אתה מפחד לשאול רח"ל.
הנה המקורות שכבר הבאתי וזהו הסעיף בשו"ע שעבר עליו. תנסה לקרא לאט שלא יהיו לך ח"ו אי הבנות.
רמב"ם פי' המשניות סו"פ חלק בסנהדרין
וכשנתקלל לאדם יסוד מאלה היסודות, הרי יצא מן הכלל וכפר בעיקר ונקרא מין וכו' ומצוה לשונאו ולאבדו ועליו נאמר משנאיך ה' אשנא וגו'.
אבות דרבי נתן סו"פ ט"ז
הגהות מיימוניות פ"ו מהלכות דעות
רמ"א חו"מ סי' רע"ב ס"י
חפץ חיים כלל ד' ס"ד
ולשאלתך ששאלת מי אמר שנתקלקל אצלו אחד מאלו היסודות, התשובה היא הגר"א וסרמן אמר שמי שמאמין בשיטות שיעבץ מאמין בהם הריהו עובד ע"ז בשיתוף. החזו"א כתב שזה אלילות \ וכבר הבאתי את דבריו באשכול של השיטה, כמו"כ הבאתי את דבריו של המהרי"ל דיסקין עיי"ש באשכול.
הוא עבר על הסעיף הח"ח שאומר שמי שיש לו דיעות אפיקורסיות הוא יצא מכלל ישראל וזה הלכה פסוקה ברמב"ם ונמצאת בכל ספרי ההלכה!!!!!!!!!!!!!!!!
אני מקווה שתבין, מאוד מאוד מקווה! אבל יש בליבי חשש שתחזור לאותו משפט תביא לי הלכה בשו"ע. אין לי כח להתיחס לאנשים שמתעלמים ממה שאומרים להם.
קערעסטיר,
אני דיברתי על קבוצה? אני דיברתי על אדם בודד שמנסה להשפיע על קהילות שלימות שלא מתבייש במה שהוא עושה, שמתראיין לעיתונות ומטיף על השיטה שלו, שלא מתחבא תחת ניק אלא בריש גלי מוכר את השקפותיו הפסולות בלי להתבייש!!!!!! הבנת? אין קשר בין מה שאמר הרב מלינוביץ לכאן!
 |
|
|
|
|
|