בית פורומים שידוכי חרדים

בקשת עצה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2009 15:19 לינק ישיר 

מזתומרת איך אפשר?

הם ההורים שלך!!!

תסבירי להם שתורה ומידות הולכים יחד יופי, נכון שזה העיקר, אבל מותר לך להנות מעוד עולם.

ה' יעזור
אבל בבקשה עזרי לו לעזור לך כמה שאת יכולה, אם את חושבת שהשתדלת מספיק אז אין לך יותר מה לעשות.. מה אני אגיד לך-

ה' יעזור...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2009 12:32 לינק ישיר 

רווקים אולי תתפשרי על מתחזקים שמצד אחד צדיקים ומאידך מכירים עולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 09:27 לינק ישיר 

רוני. עכשיו אני קוראת את זה. זה לא בא בחשבון.. כי מתחזקים זה דורש התפשרות על רוחניות מכמה בחינות (מכירה את ההיצע הזה..) זה לא אני..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/8/2009 01:53 לינק ישיר 

מתחזקים זה לא הכיוון בכלל.

הרווקים אם אני מצליח להבין נכון את באה מרקע חסידי. ואם זה נכון אז הבעיה היא הרבה יותר קלה מאשר אצל הלטאים. יש הרבה חסידים שהם פתוחים מצד אחד אבל זה לא מפריע להם להיות גם חסידים ועובדים. כל השאלה באיזה חסידות את. אבל לא זה העניין.

מה שאני חושב שאת צריכה לצאת מפה הוא דבר אחד. את צריכה לשבת אם ההורים שלך או אם אח או אחות שגדולים ממך ולהסביר להם שיסבירו להורים שלך שחד משמעית זה הכיוון שלך ולא שום דבר אחר. ואם הם לא מעונינים לשמוע אז צריך לחשוב מה עושים מחדש. אבל תסבירי להם בנועם שזה הכיוון שלך ואת לא רוצה שהם יחתנו אותו בכוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2009 00:12 לינק ישיר 

רצוי מאוד שתעדכני את הגורמים הרלוונטיים מה את בדיוק מחפשת. למרות שצר לי לומר לך, אך אם מציעים לך בחורים שלטענתך, לא מתאימים לך מבחינה רוחנית, אז כנראה שאותם אנשים שמציעים לך, לא חושבים כמוך שאת בחורה ברמה רוחנית כמו שאת חושבת, וזה קצת מוזר (לאור איך שתיארת את עצמך לעיל)...

אני אוסיף ואומר שאני באמת לא מבינה את ההיתממות הזאת. את נחשבת ונראית דוסית וגם מחפש צו"ל ממש שיעסוק בתורה בלבד, למרות שיש לך פתיחות מסוימת. יש לי 3 מילים לומר: מוזר מוזר מוזר.

את הרי יודעת בתוך תוכך שברמה המציאותית, את לא כ"כ חזקה כמו שאת מתארת, עובדה לכך, שאם היית מבחינה רוחנית בחורה כמו שתיארת, אני יכולה להבטיח לך שהן הסביבה והן אותם גורמים שמציעים לך, לא היו מפספסים את זה, בטח שלא כשהם באים אליך עם הצעה...
זה ממש מצחיק אותי הקטע שבחורות שגולשות באינטרנט (גם אם זה רק ל"בחדרי חרדים- שידוכי חרדים") יחשיבו בחור שגולש באינטרנט כבחור פחות טוב ואיתו הן לא היו רוצות לצאת ולזה הן בטח לא יקראו פתיחות מסוימת ואילו כשהן גולשות באינטרנט זה לצערן בגלל שהן נפתחו במידה מסוימת.

עצה ידידותית ממני אליך- קצת מודעות עצמית תשנה את התמונה... ב"הצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/8/2009 17:46 לינק ישיר 

מיוווחדת כל מילה מיליון דולר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2009 22:42 לינק ישיר 

בס"ד

קודם כל - אני ספרדיה. אני לא חסידית ולא ליטאית!!!

מיוווחדת כתב:
רצוי מאוד שתעדכני את הגורמים הרלוונטיים מה את בדיוק מחפשת. למרות שצר לי לומר לך, אך אם מציעים לך בחורים שלטענתך, לא מתאימים לך מבחינה רוחנית, אז כנראה שאותם אנשים שמציעים לך, לא חושבים כמוך שאת בחורה ברמה רוחנית כמו שאת חושבת, וזה קצת מוזר (לאור איך שתיארת את עצמך לעיל)...

אני אוסיף ואומר שאני באמת לא מבינה את ההיתממות הזאת. את נחשבת ונראית דוסית וגם מחפש צו"ל ממש שיעסוק בתורה בלבד, למרות שיש לך פתיחות מסוימת. יש לי 3 מילים לומר: מוזר מוזר מוזר.

טוב. אבהיר קצת יותר. אין הכוונה שמציעים שבבניקים (ה"י!!).. וגם לא מודרנים. אלא עובדים (או עם אופציה כזו בעתיד הקרוב..) זאת אומרת שלמדו בישיבות, או שעדיין לומדים, בחורים שמרביצים שטייגען, אך בכל זאת לא עם כיוון כזה בעתיד.

את הרי יודעת בתוך תוכך שברמה המציאותית, את לא כ"כ חזקה כמו שאת מתארת, עובדה לכך, שאם היית מבחינה רוחנית בחורה כמו שתיארת, אני יכולה להבטיח לך שהן הסביבה והן אותם גורמים שמציעים לך, לא היו מפספסים את זה, בטח שלא כשהם באים אליך עם הצעה...

כשמציעים אנשים מבחוץ (לא משפחה) - אני מקבלת הצעות בדיוק כרצוני, רק שמשום מה זה לא מתקדם. המשפחה כן מחפשת בחור שיעבוד.

זה ממש מצחיק אותי הקטע שבחורות שגולשות באינטרנט (גם אם זה רק ל"בחדרי חרדים- שידוכי חרדים") יחשיבו בחור שגולש באינטרנט כבחור פחות טוב ואיתו הן לא היו רוצות לצאת ולזה הן בטח לא יקראו פתיחות מסוימת ואילו כשהן גולשות באינטרנט זה לצערן בגלל שהן נפתחו במידה מסוימת.

צר לי לאכזבך - בחור שגלש באינטרנט - לא נפסל אצלי בגלל עובדה זו.

עצה ידידותית ממני אליך- קצת מודעות עצמית תשנה את התמונה... ב"הצלחה!

לו לא היתה לי מודעות עצמית - לא היה מפריע לי העניין.

ולסיום-

מיוחדת, את לא מכירה אותי. ושפטת אותי לרעה על לא כלום. אין לי עם זה שום בעיה, זכותך המלאה - אך גם עצה בשבילך - "אל תדין את חברך עד שתגיע למקומו"!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/8/2009 19:13 לינק ישיר 

א. איני מכיר אותך ואי אפשר לשפוט בעולם הוירטואלי, אך מי אמר שבאמת מה שאת צריכה הוא "צו"ל ממש"?
ב. וגם אם כן, תוכלי להבהיר למי שמנהל אצלך את נושא השידוכין שזה רצונך.
ג. אם בכל אופן אלו ההצעות, אין לך מה להפסיד מלבדוק.
ד. ויותר מהכל, נראה לי שלך בעצמך לא ממש ברור מה את מחפשת. שבי עם אדם קרוב, חברת נפש או דמות מחנכת קרובה ואהובה, וביחד עשו חושבים על איזה דברים היית מתעקשת והיכן היית מוכנה לוותר בשביל המיועד (ולדעת כמובן שאין מושלם...).

יהיה ה' בעזרך.
בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 15:12 לינק ישיר 

משגיח,

א. אמנם בעולם הוירטואלי ה כ ל קיים, והרבה מעולם זה הם ההפיך מצו"ל ממש. אך מסתומא שמעתם על המושג 'נפילה'. וכמו שלא תגיד לדובר לשה"ר למה הוא שומר שבת.. כך אין זכות לומר למי שנכשל עם נט - למה הוא רוצה להקים בית של תורה.

ב. כל מי שניסה לייעץ כתב - 'תפני למי שמציע שידוכים שזה רצוני' - מתי תבינו שזה בלתי אפשרי? (הווי אומר - זה לא חודר לתודעה בשביל שיעשו בזה שימוש מעשי).

ג. בודקת ומבררת. ותמיד זה - מידות טובות - אין שום שום שום בעיה, רוחניות - תלוי אם תהיה פרנסה.. אני לא צריכה שזה יהיה תלוי בפרנסה אלא שהפרנסה תהיה תלויה ברוחניות..

ד. כפי שכתבתי לעיל - מודעות עצמית יש לי במידה רבה. כך שלומר שלא ברור לי מה אני מחפשת - זה היפך הדיוק.

תודה בכל אופן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2009 21:06 לינק ישיר 
זה כ"כ אני מה שהגדרת

לפעמים אני חוושבת שאני מוזרה שונה.....נכון אני קצת מודרנית בלבוש....אבל חזקה מבפנים בשידוך אין פשרות על רוחניות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 22:14 לינק ישיר 

בס"ד

מה את רוצה בדיוק שנאמר לך? מה הרמת הרוחנית שלך?
את זה את צריכה לדעת!
את רוצה שנחליט בשבילך? ממש לא!

אבל מכיוון אחר... נראה לי שבעברך את באמת היית דוסית כהגדרך.
כנראה שבמשך הזמן נפתחת ואת כבר לא דוסית! אבל הסביבה הקרובה שלך מחיזקה אותך כדוסית.

והנה, את מוצאת את עצמך בדילמה.
את לא באמת רוצה בחור שישב וילמד כל היום וכל הלילה גם בשירותים. כי את כבר נפתחת, ראית עולם ויש לך עוד רצונות. מצד שני, כל עיניי סביבתך נשואות אלייך לקחת בחור דוס! כי ככה מכירים אותך.

ככה אני מרגיש מבין השורות. לפני שאת מגיבה נסי להעמיק ולחשוב האם זה נכון.

איך פותרים את הבעיה! האמת שאותי זה מכעיס באופן אישי שאנשים מגיעים למצב בו הם חיים חיים כפולים. הפתרון הוא פשוט אבל קשה. לצאת החוצה ולחצין את מה שאת כיום!

בהצלחה.

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2009 16:24 לינק ישיר 

אני לא חושבת שיש כאן בעיה של חיים כפולים.

הבעיה שלה, כך זה נראה, שהיא לא מצליחה להבהיר להורים שלה מה היא רוצה.
או יותר נכון, מצליחה לאמר, אבל לא לשכנע (והם משפיעים מאוד על השידוך, במקרה שלה).

הם רוצים משהו שיעבוד והיא רוצה משהו שישב וילמד.

השאלה היא איך אפשר לאמר להורים שאלו החיים שלה, והיא תתמודד עם זה בעתיד,
בצורה משכנעת, ברורה ומכובדת (לא להטיח דברים ולאמר בסוף "עם כל הכבוד!!!").

(הרווקים, סליחה על שדברתי עליך בגוף שלישי.
 אמנם אין לי תשובה בשבילך, אבל אני מקווה שהבנתי את שאלתך והבהרתי אותה).

לולי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/8/2009 00:45 לינק ישיר 

הרווקים אני רוצה להגיד לך משהו מזווית אישית של הבעיה שלי. ואולי מכאן תסיקו מסקנות.

אני למשל בחור אם ראש פתוח חיצוני אני נראה בחור רגיל חסידי לכל דבר ומי שלא יודע לא חולם לרגע שאני בחור שלא לומד בישיבה אלא עובד.

אני בחור שבראש אני פתוח ואולי אפילו קצת יותר מידי. היום קוראים לזה בחור מודרני.

אבל חוץ מהראש פתוח יש לי כללים שזה אומר 3 תפילות ביום במניין. שיעור כל יום לפחות שעה.

איפה הבעיה שלי כפי שמגדירים אותה השדכנים? שאני בחור חסידי. יש לי אדמו"ר שכל דבר אני מתייעץ איתו. אני מתפלל שלוש תפילות ביום במניין. ויש לי שיעור כל יום. איך אמר לי פעם שדכן ששאלתי אותו למה אתה לא מציע לי שידוכים, תקשיב הוא אומר לי. עד שלא תוכיח לי אחרת אני לוקח אותך כבחור חולה נפש... הייתי בהלם אמרתו לו למה אתה חושב כך? הוא אמר לי כי אתה בחור רגיל לכל דבר כלפי חוץ וכלפי פנים. וכנראה הסיבה שאתה לא בישיבה היא שיש לך איזו מחלה שאתה לא יכול להיות בישיבה... אמרתי לו למה אתה חושב כך? הוא ענה לי כי כל בחור אחר במצב שלך ובנתונים שלך היה מזמן מוריד את הלבוש והיה ניהיה פרחח. וזה שאני שמרתי על עצמי בכל השינים שלי כל השנים לא מעניין אותו בכלל. אצלהם (השדכנים) יש או בישיבה בחור סטנדרט. או בחור פרחח.

את מבינה איזה עולם אכזר ומגעיל אנחנו חיים? בחור ששומר על עצמו ומרגיש שהוא לא מסוגל להיות במסגרת כי לא בא לו ללמוד או לא משנה אבל יוצא לעבוד ונשאר בחור ירא שמים וכ'ו הוא בחור שלא מקובל בחברה והוא חולה נפש.

אבל אם הייתי פרחח מזמן היו מוצאים לו איזה פרחה או שאני הייתי מוצא לבד ושלום על ישראל.

אצלינו בציבור החרדי יש בעיה אם אלו שמנסים ללכת נגד התלם. אפילו שאני לא קורא למה שעשיתי ללכת נגד התלם. כי אני חושב שבמקום לשבת כל היום לראות איך להעביר את היום בישיבה בלי שהשמגיח ישים לב אלי וסתם להעביר את היום. במקום זה לך לעבוד בעבודה מכובדת ותביא כסף וכ'ו אני כבר בעייתי.

אני יספר לך יותר מזה. אני מגיל 18 בשידוכים. את רוצה לשמוע כמה הצעות הציעו לי עד היום? 5 שידוכים בלבד.....................

למה אני אומר לך את כל זה? כי אצלינו יש רק שחור או לבן. מי שמנסה ללכת באמצע או שמנסה להביא צבע אחר קצת לחיים ישר הוא מנודה מהרחוב מהסביבה וכולם ביחד. אותו דבר הבחורות אצלינו. או שהם מודרניות שהם מחפשים בחורים שחוץ מללכת אם החליפה והכובע ושיהיה כתוב בעיתון שם של ישיבה מכובדת יותר מזה הם לא דורשים מהם כלום. או בחורה טובה על באמת שמחפשת בחור טוב. בחורה שהיא מודרנית קצת בלבוש או שהיא ראש פתוח יותר מידי קשה לה יותר למצוא שידוך. אפילו שרוב הבחורים ככה והכל אבל הקודים של המשחק במגזר החרדי הם אחרת. כמה וכמה גירושים יש היום רק בגלל שפתאום הבעל מגלה את הפרצוף האמיתי שלו ומראה לכולם שהבחור הפצצה של עולם הישיבות הוא בעצם בחור אם ראש פתוח ולא כ"כ מעניין אותו ללמוד והוא רוצה לעבוד וכ'ו? וכמה הפוך.

בקיצור למסקנה היא שאנחנו צריכים להתנהג לפי הקודים ומי שלא חוטף זבנג רציני מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2009 13:33 לינק ישיר 

אייס_קפה כתב:
לפעמים אני חוושבת שאני מוזרה שונה.....נכון אני קצת מודרנית בלבוש....אבל חזקה מבפנים בשידוך אין פשרות על רוחניות...

מה שנכון,נכון!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2009 10:06 לינק ישיר 

אסיק_good כתב:

בס"ד

מה את רוצה בדיוק שנאמר לך? מה הרמת הרוחנית שלך?
את זה את צריכה לדעת!
את רוצה שנחליט בשבילך? ממש לא!

אבל מכיוון אחר... נראה לי שבעברך את באמת היית דוסית כהגדרך.
כנראה שבמשך הזמן נפתחת ואת כבר לא דוסית! אבל הסביבה הקרובה שלך מחיזקה אותך כדוסית.

יואו יש כאן טעות שחוזרת על עצמה. אצל כולכם. אני עדיין דוסית. לא השתניתי כלום. לא בלבוש ולא בהשקפה. אני חזקה וצו"לית מצד עצמי!!! הבעיה היחידה שהחברה מסביב מציעה משהו שמתאים ל מ ש פ ח ה ולא לי!!!!

והנה, את מוצאת את עצמך בדילמה.
את לא באמת רוצה בחור שישב וילמד כל היום וכל הלילה גם בשירותים. כי את כבר נפתחת, ראית עולם ויש לך עוד רצונות. מצד שני, כל עיניי סביבתך נשואות אלייך לקחת בחור דוס! כי ככה מכירים אותך. 

אני רוצה דוס כי אני כזו. לא מזיז לי מהחברה כלום!

ככה אני מרגיש מבין השורות. לפני שאת מגיבה נסי להעמיק ולחשוב האם זה נכון.

איך פותרים את הבעיה! האמת שאותי זה מכעיס באופן אישי שאנשים מגיעים למצב בו הם חיים חיים כפולים. הפתרון הוא פשוט אבל קשה. לצאת החוצה ולחצין את מה שאת כיום!

אני חיה את החיים הכי אמיתיים. נפתחתי אמנם. אבל לא זה נושא הדיון שביקשתי להעלות!! אלא מה עושים עם העובדה שהמשפחה ואני זה לא היינו הך ברוחניות!!

בהצלחה.

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בקשת עצה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.