בית פורומים פורום הפילוסופיה

הסטטיסטיקה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/8/2009 17:33 לינק ישיר 

גם אני לא מזהה הבדל. "תשע חנויות" הינה דוגמא קלאסית של רוב, והיא דומה להפליא לסטטיסטיקה.

אמנם ה"רוב" יותר מיקל. שחד בתרי בטיל לגמרי. משא"כ בסטטיסטיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2009 21:25 לינק ישיר 

קצת ערבבת.

'חד בתרי בטיל' אינו קשור ל'רוב' של סטטיסטיקה אלא לעירוב מאכל אסור במותר כשהעירוב הוא מבטל לגמרי את האיסור

מחמת ש'באוכל' העירוב הוא 'הביטול' (כמו שהסוכר נבלע ולעלם בתוך המים), אך ב'רוב' הסטטיסטיקאי המיעוט אינו נעלם רק

קיימת הסתברות והגיון שהנידון מהרוב ולא מהמיעוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 02:23 לינק ישיר 

פסיכובלוג, נכון אין מדובר ב"ביטול" [בתשע חנויות, שזה לכאורה הרוב הסטטיסטי] אבל, מחשבון, זו גם לא סטטיסטיקה.
ה"רוב" ההלכתי משמש לקביעת המציאות ההלכתית, בין אם רוב זה 'גזירת הכתוב' ובין אם זו סברא של בירור החתיכה שהגיעה מהרוב, מעתה ואילך ההתיחסות אל החתיכה היא כאחת מהסוג של הרוב, ואילו בסטטיסטיקה המציאות לא משתנית אלא זו רק הסתברות שמשמשת את מי שמעוניין, כשההסתברות עלולה לאכזב כי היא אינה קובעת את המציאות, האדם יכול במקרה מציאותי להתייחס לחתיכה על פי הסטטיסטיקה ואז לגלות ולהיוכח שהיא מהמיעוט והסטטיסטיקה איכזבה, משא"כ ברוב הילכתי שקובע את המציאות ההלכתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 17:45 לינק ישיר 

אין הבדל בין הרוב התלמודי לבין הסטטיסטיקה, אלא שלסטטיסטיקה התלמודית יש השפעה כבדה שהופכת את 'ההסתברות' ל'מציאות'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 19:12 לינק ישיר 

א. אכן, התכוונתי להבדל בתוצאה.
ב.קיימת אפשרות [שבה בחרו טובים ורבים] ללמוד שכל דין רוב הוא גזירת הכתוב נטו, ללא קשר לסברת ההסתברות, עפי"ז אין מושג של 'סטטיסטיקה תלמודית' אלא דין של 'אחרי רבים להטות', ואז אין דמיון אפי' תאורטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2009 23:44 לינק ישיר 

המחשבון,
הבאת בפתיחת האשכול דוגמה של סטטיסטיקה של נשיכות כלבים. האמת היא שהשאלה היא אפילו על הסתברויות פשוטות בהרבה. כולם יכולים לומר שהסיכוי לקבל עץ בהטלת מטבע הוא 50%, אבל למה? האם העובדה שיש כאן שתי אפשרויות מחייבת שלכל אחת מהן יש 50%? גם בנוגע לקריסת התקרה תחתיה אני נמצא יש שתי אפשרויות: או שהיא תקרוס, או שהיא לא. ובכל אופן אף אחד לא יגיד לי שזה אומר שיש סיכוי של 50% שהיא תקרוס וימליץ לי לברוח מהבית (הדוגמה של חיים שפירא בספרו "שיחות על תורת המשחקים"). אז למה בהטלת מטבע כל כך ברור ששתי האפשרויות שוות זו לזו?

אם אתה יכול לענות על השאלה הזאת, אתה גם יכול לענות על השאלה המורכבת יותר שלך, משום שאפשר לפרק את הגורמים לנשיכות כלבים למרכיבים פשוטים יותר (הסיכויים שיהיו לכלב גורמים שמרגיזים אותו: פרעושים או חום, הסיכויים שבדיוק יהיה לידו מישהו) וגם אותם לפרק למרכיבים פשוטים יותר, ובסופו של דבר נקבל סדרת אירועים (פשוטים כמו הטלת מטבע) שהשקלול של כל אחד מההסתברויות הפשוטות שלהם ייתן לנו את תוצאת הסטטיסטיקה של נשיכות כלבים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > הסטטיסטיקה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext