בית פורומים בית שמש

מכתב פתוח למנהלי הפורום "בית שמש"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/8/2009 17:57 לינק ישיר 
מכתב פתוח למנהלי הפורום "בית שמש"

מכתב פתוח למנהלי הפורום "בית שמש".

שלום,

בדברי אני רוצה להתייחס לתפקודה של הנהלת הפורום בכל מה ש"חווינו" בימים האחרונים באשכול "אדון יעבץ חזר בשאלה!!!!!!!"  שפתח הניק "מקוה נייעס".
אך בראשית דברי תרשו לי להביע את תודתי להרב יעבץ שבזכותו זכיתי להכיר כמה חברים (וירטואלים) חדשים ישרים וחכמים.

ולעצם העניין...
לצערי ציפיתי שהנהלת הפורום תמחוק/תחסום את הניק מקוה שישתלח גידף וחירף אדם בשמו המלא ועוד מי שמשמש (בין אם מקוה אוהב זאת או לא אוהב) רב קהילה ברמב"ש.
נקל לשער מה היה קורה אילו הייתי נוקט אפילו רק בלשון זלזול ברב אחר (למשל: הרב פערלשטיין) או לחילופין הייתי מכנה עסקן מהמפלגה "הנכונה" (למשל: אבוטבול או מונטג) בשמות ובכינויים כפי שהניק מקוה קרא להרב יעבץ ( "משומד" , "אותו האיש",  "החוזר בשאלה", "כופר" "יצא מכלל ישראל").

אני מודה בלהט הויכוח גם הניק מקוה זכה (ואלי בצדק) לשלל כינויים (מוצץ הדם וכו'), אך בעוד שהוא מסתתר תחת אלמוניותו, הוא בוחר להשתלח כאמור באדם, יהודי, שומר תורה ומצוות שגר לידינו וחי איתנו.

נדמה לי שעם כל הכבוד לפתיחות של הפורום, ועם כל הכבוד לבידור לה זכינו ממקוה, אין לאפשר לדברים כאלו לקרות.

ראוי שמנהלי הפורום יעמידו את הניקים מקוה וההאיש ("האפיקורס"), על חומרת הדבר, ויתרו בהם שבאם לא ילמדו לטעון לגופם של דברים וימשיכו לטעון לגופם של אנשים, אזי דינם להיחסם.

נדמה לי שדברי גם עולים בקנה אחד עם תקנון הפורום "בחדרי חרדים".

אשמח לשמוע את תגובתם של מנהלי הפורום.

בברכה
מחשבות

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2009 18:04 לינק ישיר 

באשכול הסמוך ("אדון יעבץ חזר בשאלה!!!!!!!" )  "מבט" (ממנהלי הפורום) מגיב:
"מן הדין האשכול היה אמור להימחק בגלל זילזול חמור ברבנים. אך בהתייעצות עם רב הוחלט להשאיר את האשכול, לטענת הרב האשכול רק מועיל לו. (מקווה אתה יכול להמשיך )".
מבט,  אני מסכים עם מה שכתבת, האשכול רק סייע להרב יעבץ, אך לצערי אין זו הפעם הראשונה שהניק מקוה מרשה לעצמו להשתלח אישית בלשון פוגענית באנשים (הרב יעבץ, אלי פרידמן וכו'), ושוב אני חוזר חושבני שהגיע להעמיד אותו במקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2009 18:09 לינק ישיר 

ועכשיו לגיוס הניקים שלך יש לך את כל מספרי הטלפון של כולם?

או שאתם מחוברים בצורה אחרת?

לעצם הנושא אכן בקשה מעניינת, דרך אגב בפורם בחדרי יש כאן אשכול בנושא אותו האיש וגם שם כתבתי דברים דומים, עד עתה לא קיבלתי הערה מאיש שם!

דרך אגב יש אי דיוק בדבריך במה שכתבת מעולם לא קראתי לו "משומד" !!!!

ורק בגלל שזה אתה הייתי רוצה להוסיף עוד כמה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"יצא מכלל ישראל" כתוב בפוסקים מה היית רוצה שאעשה לא אכתוב את ההלכה? "אותו האיש" כינוי ידוע לחוזר בשאלה! "חוזר בשאלה" זה אחד שעשה פרסה הוא עשה וואחד פרסה, זה גם מה שאבא שלו אמר בשבוע שעבר למישהו עליו! ואם אבא שלו אמר למה אני לא יכול אה?

הוא "רב" כמו שאני עציץ! איפה קיבל את ההסמכה שלו? בצבא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2009 21:23 לינק ישיר 

מחשבות-הדיעה של מקוה (ואולי אפילו הסגנון) הם הדיעות של הרב גולדשטיין ועוד רבנים בשכונה, שלא נדבר על מה שיצא מבני ברק.  אינני חושב שיש מקום להשתיקו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 00:44 לינק ישיר 

לדעתי צריך למחוק את האשכול הזה מהר ומיד...

אתם מתנהגים כמו ילדים קטנים... זה פשוט מגעיל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 13:18 לינק ישיר 

אכן לדעתי האשכול יצא משליטה, אבל היו אשכולות תרבותיים יותר, למשל אשכול של רשת ב', לו היה יעב"ץ עולה לענות לשאלות באופן מסודר וברור הרי שהיה לנו דיון אנטלקטואלי תרבותי ומעורר מחשבה. חבל שזה לא קרה ולא קורה. בפרט שהרי הוא קורא את הנכתב..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 15:54 לינק ישיר 

אני מסכים עם דולה, הייתי שמח לו הרב יעבץ היה עולה לענות לשאלות באופן מסודר, אבל זה דורש התייחסות מכובדת ועינינית מצד השואלים.
 בכל מקרה שה לא קשור לעצם הפנייה למבט ולשא המנהלים בפורום, אשכול ששמו  "אדון יעבץ חזר בשאלה!!!!!!!" דינו היה להימחק מיידית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 17:50 לינק ישיר 

גם אני מצטרף להנ"ל.

אני חושב עם זאת, שכדאי קודם לקבל התחייבות ממקווה שלא יכתוב באותו אשכול כלל. אחרת הדיון יהפוך את כל משתתפיו ללעג וקלס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 17:55 לינק ישיר 

לא יקום ולא יהיה! אם אותו האיש כותב בניק ידוע שלו, אני מגיב!

שהוא ימכור כאן את משנתו הקלוקלת ואני יעמוד מהצד ויתן לו לנסות להרוס עוד כמה נשמות? השתגעתם?

הצביעו באשכול הסמוך, אז אהיה פטור ותוכלו לקרא לפורום כאן "אגודה אחת בית שמש"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 18:00 לינק ישיר 

אתה יכול להגיב בהתקפות כהוות רצונך ורצון המנהלים באשכולות אחרים.
 אך מאחר ואתה לא מסוגל לשמור על רצף של דיון הגיוני לא מן הראוי שתפריע למשתתפים אחרים שמעוניינים להביע את דעתם ולאפשר במה לכל אחד. 
אולי כצופה מן הצד תראה איך אנשים מעלים שאלות נוקבות לרב יעבץ ולא מניחים לו. מי יודע אולי אפילו נחזיר אותו בתשובה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 19:17 לינק ישיר 

דעותיו של הרב יעבץ ידועות והם לא מקובלות בציבור החרדי ובזה צודק מקווה נייעס.
אך ההתקפה הפרועה של מקווה נייעס על הרב יעבץ עברה כבר את גבול הטעם הטוב.
ועל כן הייתי מציע שמנהלי הפורום לא ימחקו את האשכול אדון יעבץ חזר בשאלה כי מכיל דיון ענייני אלא יעברו עליו ויצנזרו את הבטויים הקשים של מקווה נייעס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 20:40 לינק ישיר 

מקוה לא יתקוף, כל מי שיש לו מה לומר זכותו לומר, לשאול שאלות לקבל הבהרות. ברגע שנדע שיעב"ץ בכבודו עומד מאחורי המקלדת הרי שידברו אליו בצורה עניינית. מקוה יעלה את טיעוניו ואת מקורותיו יבקש הבהרות, יצטט ציטוטים יביא ראיות ואכן יעב"ץ יצטרך לענות, אחרת זאת דמגוגיה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 22:43 לינק ישיר 

מחשבות ומוישעאמס
אתם לא חושבים  שהגזמתם?
אתם תבקשו גם מרבנים אחרים יסבירו בפורום את שיטתם? מישהו חשב להסביר עוולות שנעשו לאנשים (כמובן לשם שמים)? מקווה דרש פעם מרבותיו הסברים?
הרב יעבץ לא חייב להסביר לאף אחד שום דבר חוץ מלעצמו ואם למקווה כואב שיצעק עד השמים
(לא בטוח שהשמים שלו הם שלי)
הדבר נאמר במיוחד בזמנים שמוציאים פסקים בכל נושא ללא נימוק הילכתי מקורות והסבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 16:19 לינק ישיר 

מחשבות
ככל שאנשים יראו את רמתם של אנשים קשים כמו מקווה כן יטב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 17:12 לינק ישיר 

יש כבוד,

תשמע, אחד מגדולי הרבנים של הדור הקודם רבי ברוך בער ליבוביץ זצ"ל אמר שמי שאומר שקשה להיות יהודי זה אחד שלא יודע מהי יהדות.

אני לא קשה כל כך.

בוא אראה לך מה זה להיות יהודי, יהודי אין הכוונה לאחד שממציא י"ג עיקרים חדשים, יהודי הוא אחד שמקבל מאביו מה צריך לעשות ואיך אביו עשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 17:57 לינק ישיר 

מקוה-כששאלו הגה"ר זעילג עפשאטיין (זקן ראשי ישיבות בארה"ב שנפטר השבוע) למה ישיבת מיר ברחוב ליפן כנגד הדיעה הרווחת אצל רוב ראשי הישיבה, הוא ענה "דעת תורה לא הומצאה עדיין". 
הרב שמואל אוירבאך אוחז בהרבה דיעות שהם שונות משל אביו.  נכדיו של הציץ אליעזר לא היו מכניסים את "הלכות מדינה" לביתם. האם הם לא יהודים ח"ו?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > מכתב פתוח למנהלי הפורום "בית שמש"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext