דאס שרייבט איינער אין בחדרי חרדים
בן חוה,
זה שנים שאיני אוכל בשר כלל ואילו עופות אך ורק משוחט ששוחט עבור כמה אנשים ואני נמנה עליהם, הסיבה שהפסקתי לאכול מכל ההכשרים הללו, לאחר שביקרתי במשחטה מפורסמת ומאז בכמה משחטות אחרות ועיני השחירו, קיבלתי על עצמי לא עוד, אני לא נוגע בבשר כזה, ולכן לא תראה אותי במסעדה כלשהי וגם לא קונה שוורמה וכדומה כל אוכל בשרי בחנויות, זה אצלי בבחינת מחוץ לתחום
מאז, אני עוקב אחר הנעשה במשחטות ובעולם הכשרות ואני קובע מתוך ידיעה ברורה, כי הרב קרשינסקי הקים קול זעקה כשגילה כי לא בדקו את צומות הגידין, על זה אין עוררין, גם מי שטוענים כי הוא לא פסל את שחיטתם מודים כי התעוררה בעיה רצינית
קיוויתי למצוא מכתב ברור מהרב קרשינסקי באחד העיתונים הרשמיים היכן שלא יוכלו לטעון כי מדובר במכתב מזוייף. מה שהראו לנו באתרים השונים אלו פשקווילים פשוטם כמשמעם, ואיני מקבל בענין הזה גירסת צד, מפני שכאן אני צריך לשמוע את הרב קרשינסקי בכבודו ובעצמו, וסיפורים שהוא אמר לזה כך ולזה כך אין להם ערך מפני שלשקר זה אחד הדברים הכי קלים במיוחד באינטרנט, ועל כולם גם מי שאינו משקר עדיין אינו אומר אמת
אהיה האחרון שארצה חלילה שיהודים יכשלו בנבלות וטריפות, ולכן ללא כל קשר במי מדובר אני מתפלל ומקוה כי יהודים לא נכשלו חלילה באכילת טריפות, אבל יחד עם זאת אם עדיין הייתי סומך על אחד ההכשרים ונניח במקרה שלנו על ההכשר של קרית יואל, הייתי כבר מפסיק לאכול מן ההכשר הזה, מפני שמדובר במכשול רציני כזה שהוא כלל לא פשוט, גם ולמרות שיטענו כי ברוב העופות אין את הבעיה
כואב לי לכתוב זאת, אבל תאמין לי, אני כותב זאת עם כאב וזעקה מן הלב, כי אין ערך לכשרות כללית כלשהי המכינה כמויות גדולות של שחיטה, מי שילמד את שורש הבעיה ימצא כי הכמוויות הן אחד המכשולים הרציניים ביותר, כשמדובר בכמות קטנה אפשר להבטיח כי אוכלים כשר, בכמויות של עשרות אלפים ביום, הוא בלתי אפשרי שלא יהיו מכשולים, ומי שיטען כי אין מכשולים הוא פשוט שקרן
לא רציתי לכתוב זאת קודם אבל מאחר וכתבת מה שכתבת אתה מאלץ אותי לכתוב כי ממידע אישי שיש לי - ולא פחוח טוב משל 13AVE - קרית יואל מכשילה את הרבים בכמה וכמה תחומים הקשורים בכשרות ולא כאן המקום להאריך בהם, לכתוב כי הם מן המהדרין אין זה אמת, הם מקילים בכמה תחומים יותר מאחרים, אבל זו זכותם מפני שיש להם על מי לסמוך, ובכל זאת ישנם יהודים הקונים את הלוקש כי מדובר בהכשר מהודר ואוכלים ואינם יודעים כי זה בדיוק כמו אותו הכשר המפרסם כי מדובר במהדרין מן המהדרין ו'יאכלו ענוים וישבעו' והעובד בחנות קנה נקניקיות של דבר אחר
כאשר למדתי את מה שקרה וקורה בקרית יואל אני מודה לה' שפקח את עיני לא להאמין להכשרים הללו - לאף אחד מהם - ולחפש רק משחיטות קטנות שהן מהודרות באמת מפני שאפשר לעקוב אחר כל פרט ולא לפספס בגלל המהירות והצורך להספיק. במשחטות הקטנות שום דבר לא ממהר, ואם יש צורך אז עובדים עוד כמה שעות