בית פורומים אחים אנחנו

שוידערליך: ק"י פלייש סקאנדאל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2009 21:57 לינק ישיר 

פוסקהדור כתב:
זייער פשוט
פאר א צייט צוריק, (שפעטער מברר זיין מער פונקטליך)
האט הגאון ר' מאיר בראנסדארפער זצ"ל  בעל קני בושם
מעורר געווען די רבנים אין חוץ לארץ וועגן דעם פראבלעם פון צומת הגידין
וואס איז א שאלה פון טריפה דאורייתא
זענען געגאנגען די רבנים און מברר געווען דעם פראבלעם,

אפשר ביסטו מיר מסביר וואס די ווערטער מיינען? וואס האט ער מעורר געווען? וואס האבן זיי מברר געווען? זענען זיי בודק צו נישט??
פאר דו זאגסט א ליגנט - בפרט ווען סאיז באגלייט מיט מעשיות - ארבעט עס אויס געהעריג.

יעצט איז די מעשה אז ביי אנדערע בית השחיטות וואס קויפן גוטע קוואליטי פלייש
קען מען עס קוים באמערקן, ס'איז אפילו נישט קיין מיעוט שאינו מצוי,
אבער אין קרית יואל, ווי מען קויפט די דזשאנק טשיקענס, דארט איז דער פראבלעם אסאך מער שכיח.

1) טא פארוואס גייען די אנדערע שחיטות אנהייבן בודק זיין?  2) איך ווייס נישט ווען עס איז געבוירן די ווארט דשאנק טשיקן, אבער אזויפיל ווייס איך זיכער אז סקווירא נעמט פון די זעלבע פלאץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 22:06 לינק ישיר 

זיי מוחל ליין איבער דא, און הערשט נאכדעם פרוביר מיך אפצופרעגן. יישר כח.

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=2&topic_id=2668305#R_9

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 22:09 לינק ישיר 

עלילת הצומות וגידין

http://www.box.net/shared/bklivi1szp

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 22:19 לינק ישיר 

לעולם יהא אדם.................ומודה על האמת
איך האב יעצט געהערט פון הגה"צ מהרש"ל וויינבערגער שליט"א אז די חשש איז געווען און ארץ ישראל אלע יארן משא"כ דא און אמעריקא נישט אבער יעצט איז עס דא אויך געשען און דאס איז די זעלבע פראבלעם און אלע בית השחיטות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2009 23:36 לינק ישיר 

ענדיג צו: און די בית השחיטה המהודרת איז געווען "די איינציגסטע" וועלכע זענען אפילו פאר א טאג נישט געווען אינעם חשש, צוליב וואס מ'האט שוין אנגעהויבן בודק זיין תיכף ווען ס'האט זיך אנגעהויבן דער פראבלעם אין קליינע פראצענטן (ווען מאיז עפ"י הלכה נישט מחוייב בודק צו זיין).

===

ס'איז נישט די ערשטע מאל וואס הגרש"ל גייט נישט מיט מיט'ן ווינט פון די פארטיי שישקעס. וגם הוא זכור לטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 00:23 לינק ישיר 

איך גיי נישט פאבראצירן קיין מעשיות אזוי ווי............... איך זאג נאך פונקטליך די ווערטער וואס איך האב געהערט פונעם חשוב'ן דיין שליט"א

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 04:00 לינק ישיר 

העלוי? עטגאסט איז דא? העלוי? קיינער הערט נישט? פוסקהדור, ביסט יא דא? העלאוי?? שמעון93 ביסט דא? נו? העלא? וואו זענט איר פארשוואונדן?

===

יעצט גייט'ס ליינט'ס איבער אלעס וואס דא איז געשטאנען אין דעם אשכול, און דערנאך ווען איר וועט ליינען די היסטארישע פארמעגליך פאקטן וועט איר וויסן מיט וואספארא נאמנות עס צו ליינען. וד"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 04:03 לינק ישיר 

פוסק הדור, טוה מיר א פערזענליכע טובה, איך גלייך ארויסצוהאבן זאכן קלאר

זיי מיר ביטע מסביר וואס איז דאס פונקטליך "דזשאנק טשיקן" מיט וואס איז עס דזשאנק? פארוואס איז עס דזשאנק? איך בין שטארק נייגעריג צו ס'איז בכלל דא אזא זאך, קענסטו מיר טוהן די טובה?

יישר כח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 04:06 לינק ישיר 

רעד צו איינער וואס איז באהאווענט אין דעי זאכן

איך האב שוין נעכטן נאכט גערעד צו א משגיח כשרות
און ער האט מיך אויך געזאגט די זעלבע זאך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 04:08 לינק ישיר 

שמעון, יחזקאלע האט שוין גערעדט צו איינעם אנשטאט דיר...

יחזקאלע כתב:
לעולם יהא אדם.................ומודה על האמת
איך האב יעצט געהערט פון הגה"צ מהרש"ל וויינבערגער שליט"א אז די חשש איז געווען און ארץ ישראל אלע יארן משא"כ דא און אמעריקא נישט אבער יעצט איז עס דא אויך געשען און דאס איז די זעלבע פראבלעם און אלע בית השחיטות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 04:11 לינק ישיר 

האסט נישט גענטפערט צום נושא

איך האב נאכגעזאגט פון א משגיח כשרות
אז קרית יואל נעמט שוואכע קוואליטעיט טשיקען'ס
וועגן דעם מאכט זיך דארט מער שאלות ווי ערגעץ אנדערש.

און מיט דעם שליס איך מיינע ווערטער אין דעם נושא.

תוקן על ידי שמעון93 ב- 07/08/2009 4:08:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 05:43 לינק ישיר 

וויאזוי זאגט מען אזא פאל?... ביסט גערעכט!

(א שאד דו האסט שוין געשלאסן דיינע ווערטער. איך וויל אזוי שטארק הערן א שטיקל איידיע וואס עס מיינט שוואכע קוואליטעט טשיקנס. זיי זענען געמאכט פון פלעסטיק? סינטעטיש? זיי ווערן געבוירן אן א איי פון די מאמע? זיי האבן נישט קיין נירן?... וואס נאך אפשר, איך קען נישט אליין טראכטן. העלף מיר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 06:50 לינק ישיר 

http://bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2668829&whichpage=1#R_15

תוקן על ידי גראדערמעכל ב- 07/08/2009 6:51:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 07:16 לינק ישיר 

דאס שרייבט איינער אין בחדרי חרדים

בן חוה,

זה שנים שאיני אוכל בשר כלל ואילו עופות אך ורק משוחט ששוחט עבור כמה אנשים ואני נמנה עליהם, הסיבה שהפסקתי לאכול מכל ההכשרים הללו, לאחר שביקרתי במשחטה מפורסמת ומאז בכמה משחטות אחרות ועיני השחירו, קיבלתי על עצמי לא עוד, אני לא נוגע בבשר כזה, ולכן לא תראה אותי במסעדה כלשהי וגם לא קונה שוורמה וכדומה כל אוכל בשרי בחנויות, זה אצלי בבחינת מחוץ לתחום

מאז, אני עוקב אחר הנעשה במשחטות ובעולם הכשרות ואני קובע מתוך ידיעה ברורה, כי הרב קרשינסקי הקים קול זעקה כשגילה כי לא בדקו את צומות הגידין, על זה אין עוררין, גם מי שטוענים כי הוא לא פסל את שחיטתם מודים כי התעוררה בעיה רצינית

קיוויתי למצוא מכתב ברור מהרב קרשינסקי באחד העיתונים הרשמיים היכן שלא יוכלו לטעון כי מדובר במכתב מזוייף. מה שהראו לנו באתרים השונים אלו פשקווילים פשוטם כמשמעם, ואיני מקבל בענין הזה גירסת צד, מפני שכאן אני צריך לשמוע את הרב קרשינסקי בכבודו ובעצמו, וסיפורים שהוא אמר לזה כך ולזה כך אין להם ערך מפני שלשקר זה אחד הדברים הכי קלים במיוחד באינטרנט, ועל כולם גם מי שאינו משקר עדיין אינו אומר אמת

אהיה האחרון שארצה חלילה שיהודים יכשלו בנבלות וטריפות, ולכן ללא כל קשר במי מדובר אני מתפלל ומקוה כי יהודים לא נכשלו חלילה באכילת טריפות, אבל יחד עם זאת אם עדיין הייתי סומך על אחד ההכשרים ונניח במקרה שלנו על ההכשר של קרית יואל, הייתי כבר מפסיק לאכול מן ההכשר הזה, מפני שמדובר במכשול רציני כזה שהוא כלל לא פשוט, גם ולמרות שיטענו כי ברוב העופות אין את הבעיה

כואב לי לכתוב זאת, אבל תאמין לי, אני כותב זאת עם כאב וזעקה מן הלב, כי אין ערך לכשרות כללית כלשהי המכינה כמויות גדולות של שחיטה, מי שילמד את שורש הבעיה ימצא כי הכמוויות הן אחד המכשולים הרציניים ביותר, כשמדובר בכמות קטנה אפשר להבטיח כי אוכלים כשר, בכמויות של עשרות אלפים ביום, הוא בלתי אפשרי שלא יהיו מכשולים, ומי שיטען כי אין מכשולים הוא פשוט שקרן

לא רציתי לכתוב זאת קודם אבל מאחר וכתבת מה שכתבת אתה מאלץ אותי לכתוב כי ממידע אישי שיש לי - ולא פחוח טוב משל 13AVE - קרית יואל מכשילה את הרבים בכמה וכמה תחומים הקשורים בכשרות ולא כאן המקום להאריך בהם, לכתוב כי הם מן המהדרין אין זה אמת, הם מקילים בכמה תחומים יותר מאחרים, אבל זו זכותם מפני שיש להם על מי לסמוך, ובכל זאת ישנם יהודים הקונים את הלוקש כי מדובר בהכשר מהודר ואוכלים ואינם יודעים כי זה בדיוק כמו אותו הכשר המפרסם כי מדובר במהדרין מן המהדרין ו'יאכלו ענוים וישבעו' והעובד בחנות קנה נקניקיות של דבר אחר

כאשר למדתי את מה שקרה וקורה בקרית יואל אני מודה לה' שפקח את עיני לא להאמין להכשרים הללו - לאף אחד מהם - ולחפש רק משחיטות קטנות שהן מהודרות באמת מפני שאפשר לעקוב אחר כל פרט ולא לפספס בגלל המהירות והצורך להספיק. במשחטות הקטנות שום דבר לא ממהר, ואם יש צורך אז עובדים עוד כמה שעות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2009 07:51 לינק ישיר 

תוקן על ידי גראדערמעכל ב- 07/08/2009 8:05:39

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחים אנחנו > שוידערליך: ק"י פלייש סקאנדאל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.