|
|
| נשלח ב-22/12/2010 19:13 |
|
| |
אמנון עדיין זה לא שולל את העניין שדווקא הנ"ל נבחרו להוליך את העניין של הקמת המדינה, וככלל לתת אפשרות ליהודים לחיות בארץ ישראל, גם הרצל היה בעל רעיונות אנטישמיים, אך נראה שבסוף ימיו שינה את דעתו. לגבי הטענות על רכבת קסטנר ושיתופיי פעולה של יהודים עם האס אס. הדברים הללו מפורסמים מאד. גם היום יש שיתוף פעולה ישיר עם מכחישי השואה, ושיש לזה לגיטמציה עקיפית ע"י גדולי תורה ומורי הוראה הנותנים יד להם. ההנהגה הערבית החל מאבו מאזן וכלה ברג'וב הינם פושעים נאלחים שיזמו פעולת טרור ורצח יהודים. והייתכן שייתנו להם יד והכרה?
פנימיות תורתינו הק' מלמדת אותנו לשנות את צורת החשיבה שלנו, שהיא החיצונית והטכנית ולהעמיק בעומקם של תהליכים רוחניים . ועל פי זה אני מדבר. אכן בן גוריון אפיקורס, וכמו כן השאר המה פורקי עול אבל מסובב הסיבות מסר להם את המפתחות בכינונה של מדינה ויש להעמיד את הדברים במקומם. ואין זה שייך זה לזה כלל לומר שאין זה נעשה במציאות. אכן כבר דרשנו על כך שזה סוד הכתוב שפחה כי תירש גבירתה. אולם הדברים הללו סיבתם ארוכה מאד מדוע נעשה כך, ואין המקום הזה להאריך.
בברכה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 21:17 |
|
| |
ב"ה
עדיאל לא שללתי כלום, כשהזכרתי את ד.ב.ג בראשונה זה היה משום שיש לו חלק נכבד בסאגה הנקראת "תורתו אומנותו" ואי אפשר להתעלם מכך, כי נכון שגדולי הדור ועסקניהם בתקופת קום המדינה אשמים בכך, אך כדי ליצור את עגל הזהב לא מספיק כוחו של אהרון הכהן הקדוש אלא את לחיצת ידם של ראשי הערב רב מצד הטומאה סטרא דשמאל.
בהמשך הבאתי מקור חלקי למה שביקש 'אמתאשלג'.
באשר לדבריך על היות ד.ב.ג בחיר השם להקים מדינה, לא התייחסתי עד כה לחיוב או לשלילה...
אבל יואיל כבודו להראות לי איפה יש מצווה להקים מדינה ככל הגויים ומדינה בכלל, ואיפה מצוין שמסובב הסיבות מוסר לאפיקורסים מפתחות בכינונה של מדינה אם קיימת אחת כזו בלקסיקון הארץ ישראלי שלו ושל חכמיו.
להזכירך יהודים חרדים שומרי תורה ומצוות חיו כאן הרבה לפני שהיתה מדינה ולא היתה שום מניעה להמשיך להעלות יהודים גם ללא שלטון ד.ב.ג שר"י שמנע ממליוני יהודים לעלות כדי לא להרוס לו את צביונה של המדינה שלו.
זה שהקב"ה ממליך מלכים מאומות העולם דבר ידוע, אבל זה שהקב"ה ממליך אפיקורסים מבני עמינו ונותן להם מפתחות כדי לזהם לו את בבת עינו ארצו הקדושה לא שמעתי על כך.
אין לי עסק בנסתרות וכשאני רוצה להבין את רצון השם מדוע דברים קורים כביכול נגד תורתו הקדושה אני מעיין בדברי חז"ל ומוצא דברים מעניינים כגון : "כל המחניף לרשע סופו נופל בידו, ואם אינו נופל בידו נופל ביד בניו, ואם אינו נופל ביד בניו נופל ביד בן בנו" (סוטה מא:)
עדיאל, אתה יודע כמה רבנים החניפו לד.ב.ג ובכלל לרשעים מבני מינו ועד היום מתחנפים לשוליתו שימון פרס ?
תיכף נאמר שפרס נשיא כי השם 'בחר' בו מסיבותיו....
ואז אבוי על כל מי שמקללו... שנאמר נשיא בעמך....
דרך האמת שזורה בדברי חז"ל ולא באקסיומות של כיוון שהמציאות נראית X זה בגלל שהקב"ה בחר שתהיה X, אנחנו ובעיקר מנהיגינו כולל כל הרבנים שהכרת ואי פעם תכיר בוחרים שתיראה X.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 22:35 |
|
| |
לאמנון היקר והנדיר, כתבתי תשובה ארוכה הנשפכת מהלב. ונמחקה באורך פלא. אכן הללו אפיקורסים ואין בזה חולק.ואינני מדבר שיש מצווה שמדינת ישראל תקום ע"י הפושעים והמתיוונים הללו, עוד מהכרזת בלפור על ההכרה בנתינת מקום לעם היהודי בארץ ישראל, ראה בכך רבינו בעל הסולם כסימן להחשת גאולתינו, וכמו כן שהכריזו על המדינה אמר אכן הרגשתי מעט יום טוב, ומה עוד שתלשו ליהודים בפולין במלחמת העולם ה1 אמר זה סימן שמוכרחים לעלות לארץ ישראל, לא די בכך שארגן קבוצה סודית שתעלה לארץ ישראל טרם פרוץ השואה שחזה, עקב הזנחת לימוד פנימיות תורתינו הק'. אינני סבור כלל שהמלכות הזלה השולטת בארצינו הק', שבהם נמצאים כל ראשי הכפירה וראשי כתות הערב רב, שסימנם נג"ע ר,ע וששותפים עימם גם גדולי התורה וראשי הישיבות לצערי הרב, וכל אדמו"ר ורבי איכפת ליה מכבוד עצמו וקהילתו ולא מכב' השכינה. והדברים הללו הנני מביע מהם סלידה ושאט נפש שאין לתאר על גודל חורבן ושממות השכינה הק' , ושלהקב"ה אין בית, וכולם פותחים חצרות וקהילות ושולטים על דעת הציבור שלנו, ומטרתם הראשית לא לשם ה' יתברך, אלא למען עצמם, להגדיל כבודם וזהבם וחיי תענוגות. וזה עיקר חורבנינו וכבר זעקו על זה הנביאים הקדושים. אני חריף פי כמה ממך משלטון המרד הכופר בארצינו הק', וכואב ליבי מאד על הולכת שולל של מליונים, שהפכו את החומריות הכסף והזהב לאלוהים שלהם, וזה רוב רובו של הציבור החרדי, הסבורים שה' נמצא עימם אולם אינו שם. כי להקב"ה אין בית כבר 2000 שנה. ושוב ניתנה לנו ההזדמנות לגאולתינו אולם חסרה לנו שלימות ההשגה והדעת שהיא בעצם השגת פנימיות התורה חכמת הקבלה בה יפקון ישראל מהגלות. וביום הגלות תורת האר"י כמעט כיום אשר נתנה תורה מסיני.כדברי בעל הסולם. שוב, לא אסתיר את שמחתי, כל פעם שהנני רואה את דבריך היקרים והאמיתיים המזעזעים אמות הסיפים , טוב שזכינו. ומהדיבורים ניכר על רום השכל והנשמה השוכנת בגופך בריך רחמנא דלא השבית לנו גואל. בברכה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 12:04 |
|
| |
אני מאשים!!!אני מאשים!!!מכתב זעקה מאברך חשוב אני אברך חרדי מהמגזר הליטאי, מציג כאן כתב אישום חמור !!, המופנה כנגד ההנהגה הליטאית בכללה, וכנגד כל ההורים בפרט. המצב הנהוג כיום הוא שכל ילד באופן אוטומאטי עובר מסלול לימודים המתחיל בתלמוד תורה, ישיבה קטנה, ישיבה גדולה, ובסביבות גיל 22 אחר הנישואין עוברים ללמוד בכולל עד גיל שיבה, זהו מסלול ברור ללא סטיות, ומי שחורג ממנו [למעט יציאה לעבודה במשרה תורנית] יוצא ומורחק מהקונצנזוס החברתי המקובל. בדור שבו אנו חיים היוקר האמיר, ומרבית האברכים הלומדים בכוללים, עוד לפני שהתחילו לחתן ילדים, כבר מסובכים בהלוואות ונמצאים בחובות באופן מתמיד או בגלל המשכנתא או בגלל שכירות או בגלל ארנונה או בגלל שאר צרכים חיוניים. ובמצב זה אין כמעט מי שמסוגל ללמוד בצורה אמיתית ולהיות שקוע באוהלה של תורה. אם פעם היו אומרים שאחרי שמחתנים ילד ראשון נגמרים החיים וכבר לא באמת ממשיכים ללמוד, אז אימרו מעתה; מהיום הראשון שאחרי החתונה נגמרו לנו החיים!! כמה חבל שעשרות אלפי צורבים צעירים חייהם הרוחניים נגדעים בגיל כה צעיר, כמה כואב לראות את האברכים שיכלו להיות ענקים בתורה, עסוקים בנסיונות לגמור את החודש במקום להתעלות ברוחניות. כלו בדמעות עיני על שבר בת עמי, לראות איך נטמנים בזה אחר זה כשרונות וכוחות נפלאים ושוקעים במלחמת הישרדות על מעט ממון כדי לכלכל את ביתם. כמה עצוב להסתכל בעיניים הכבויות של אותם אברכים המסולאים בפז ששאיפתם הרוחנית נמוגה והתחלפה לזעקה נואשת למעט רווחה כלכלית. [כמובן שישנם יחידי סגולה שלמרות הקשיים והסבל מצליחים לשכוח את הצרות ולעסוק בתורה באמת להיות שקועים כל כולם בעומקה של הלכה. וירבו כמותם בישראל שמהם אנו חיים. אבל אני מדבר על הכלל כמש"א חז"ל (ברכות ל"ה ע"ב) הרבה עשו ולא עלתה בידם]. אם פעם חשבנו שצריך לשמור את הילדים בתוך מסגרת שיש שם רק לימוד תורה ורוחניות ללא צל צילו של ענייני עולם הזה, במטרה לגדל דור של תלמידי חכמים וגדולי תורה שיהיו שקועים בתורה ובעבודת ה', וההורים יחד עם העוסקים בצרכי ציבור יטלו על שכמם את העול הכלכלי. כיום מתברר שדבר זה כבר אינו אפשרי, ולמרות שהנשים יוצאות לעבודה, ולמרות הכוללים הרבים, והגמחי"ם הרבים, אין אפשרות להתפרנס בכבוד, כי הכוללים קורסים תחת הנטל והמלגות מופחתות והתשלומים מתאחרים, כי שוק העבודה מוצף והמשכורות נמוכות מאד, כי הדירה עולה הון עצום ואין ביד ההורים לשלם בקושי מחצית דירה. וכך יוצא שבמקום לגדל דור של אברכים ששקועים בתורה ובעבודת ה', גדל כאן דור שעסוק כל כולו במלחמת הישרדות נואשת על מעט רווחה כלכלית. לכן מוכרחים לשנות גישה ולקיים את דברי חכמינו ז"ל במסכת קידושין (כ"ט ע"א ובעוד הרבה מקומות) שחייב אדם ללמד את בנו אומנות, וכל שאינו מלמדו אומנות כאילו מלמדו לסטות. והובא כל זה להלכה ברמב"ם (פ"א מהלכ' ת"ת ה"ב) ובערוך השולחן (קנ"ו ס"א). ורק לאחר שיהיה לאברכים מקצוע ותהיה להם היכולת להתפרנס בכבוד, יש להקים מסגרות של כוללים שלא בשעות העבודה, כדי שיהגו בתורה באמת ויהיו שקועים בה בכל מוחם וליבם. ונראה כולנו ברכה בעמלינו, אמן.
 |
|
|
|
|
|