|
|
| נשלח ב-16/8/2009 08:32 |
|
| |
ילד ילד לך תתבגר........... :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 10:39 |
|
| |
ליטאית, סלחי לי על ההערה,
אני חושב שיש צורך לשמור על כללי דיון עניינים!
כך שמן הראוי שתפרטי את טענתך,או שתביעי את אי שביעותך מן הטענות בצורה מכובדת והולמת!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 12:16 |
|
| |
OK אפשרי קיבלתי את הערתך.
צדיק - למה, לפי דעתך , הנשים האלו אינן פונות להתגרש, אה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 02:13 |
|
| |
ליטאית,
א.לדעתי,אותן נשים לא הולכות להיתגרש כי הן עדיין מוכנות לחיות עם ה"סבל"הזה.
רק שהן לא ממש אוהבות את הדרך הזאת,אך זה לא מה שישבור אותן...אחרי הכל,הרי מראש כאשר הן התחתנו היה ברור לשני הצדדים שהיא תעבוד והוא ילמד...רק שכיום קשה לה במצב הנוכחי והיא מבקשת שינוי...
ב.אם היא באמת רוצה לשנות את מהלך החיים,וזה ממש חשוב לה,אז או שתסתדר לבד היא ובעלה איך שהוא,או-אם הוא לא מסכים,אז באמת יש לה את הרבנות לא רחוק ממנה....
(כמו שדנו כבר באשכול זה,שהרי כיום לא אומרים לבנות את האמת...)
תוקן על ידי מישהוצדיק ב- 17/08/2009 2:10:42
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 02:16 |
|
| |
אפשרי,
תודה על היחס החם....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 20:11 |
|
| |
מישהו צדיק כתבת את שחשבתי
תורתנו לא בעד גירושים בנסיבות שכאלו , בד"כ יש ילדים ואסור להפקירם
זוהי התורה של הדור הבא זה לא נחת לבורא יתברך
הכוללים נוסדו בגלל סכנת הרוחניות בצבא
בחו"ל רובם עובדים ולומדים כפי שכתוב באבות :"טובה תורה עם ד"א שיגיעת שניהם משכחת עוון"
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 00:48 |
|
| |
אני שמח שעוד אנשים חושבים כמוני!
(אך אני לא מופתע...)
אני יודע שדברי אמת...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2009 22:48 |
|
| |
זה עתה ראיתי את האשכול הזה.
ליטאית יקרה,
מה שאת אומרת בעצם הוא, שבנות בית יעקב הנשואות לאברכים, כל-כך כנועות, עד שאפילו הרהור כפירה על תוחלת הלימוד של הבעל אינו עולה בליבן.
האם באמת ובתמים את חושבת כך?
האם את בוחנת כליות ולב? או שמא זו משאלת לב שלך בנוגע לאפקטיביות של החינוך בבית יעקב?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2009 08:24 |
|
| |
תסמכועלי,
את שאלתי בענין הגירושין שאלתי בציניות, ע"מ לחדד את הנקודה.
הכוללים לא נוסדו בגלל סכנת הרוחניות בצבא, אפילו הישיבות לא נוסדו מסיבה זו...
על ערך עליון של לימוד תורה, שמעת פעם?
שלוימע,
הבן, אתה שבוי בתוך קונצפט, לפיו לא יתכן כי אשה תשמח בהיותה מגדלת ילדים + מפרנסת עיקרית.
ולכן, אם אטען שקיימת תופעה כזאת, תשאל: הן כל כך כנועות??
אז כן, בתוך עמי אנוכי יושבת.. בבית יעקב כך מחנכים, ויש לציין כי עושים 'עבודה יסודית' (אולי אפילו מעט מדי) , ולראיה, בנות רבות שאביהן אינו אברך כולל רוצות להינשא לבעל שתורתו אומנותו
והתוצאה היא, שהנשים מרגישות שליחות רבה באורח חייהן, לפחות כמו נשותיהן של רופאים, או של אנשי קבע או של אנשי עסקים שעושים המון כסף,
לרוב הנשים יש נכונות להסתפק בחיי צמצום, ולהזדקקות למינימום האפשרי של עזרה מצד הבעל (מצידן, לא מצידו !)
מציאות של חוסר סיפוק מאורח חיים זה , לרוב , כמעט תמיד, מגיע מצד הבעל !!
בד"כ לאשה די קשה לקבל זאת (כי איפשהו כולן חולמות על בעל רבי עקיבא..אם כי כמובן המודל האידיאלי של רחל, הוא אשה התומכת בבעלה בכל מצב ועוזרת לו לממש אתמיטב הפוטנציאל בכל תחום) ....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2009 14:00 |
|
| |
אני מצטרפת לדברי ליטאית, שזה בכלל לא משקף.
אני מכירה דוקא יותר נשים שיש להם זעקה הפוכה. למה הסיתו את הבעלים שלנו לעזוב את הכולל, ולצאת לעבוד.
הנשים שאני מכירה לא סובלות את השינוי של הבעל ומרגישות ריקנות וחוסר טעם ותכלית בחיים שכאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2009 16:48 |
|
| |
תופעה של נשים המשמשות 'משגיח' לבעליהן, או שאינן מאפשרות לו להתפתח בכיוון המתאים לו, רווחת יותר בתקופה הקרובה לנישואין (או גם בהמשך, במערכת יחסים פחות מוצלחת..)
ע"מ להקטין את התופעה, שמתי לב כי אחרי שנות התיכון (י"ג-י"ד / ה'-ו') כמעט ולא מדברים על 'בית של תורה' מתוך הנחה שלא כל הבחורים בשוק הם 'שפיצים' ולמדנים.. אז למה להוסיף קשיים על אלו הקיימים בבנית מערכת הזוגיות...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2009 22:03 |
|
| |
ליטאית, את כותבת דברים נכונים וערבים. אבל בהחלט קיימת תופעה של אברכים שמעוניינים לעבוד לפרנסתם, והם נרתעים מתגובת החברה [אשה/שווער/משפחה/חברים], ונשארים בכולל ללא סיפוק וללא הנאה. וזו תופעה שיש לעוקרה מהשורש, כי מבחינת היהדות אין שום בעיה שאדם ירויח את פרנסתו בעמל כפיו, [שלא לדבר על שיטת הרמב"ם שכך רצוי].
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2009 08:51 |
|
| |
לעניות דעתי גבר צריך לפרנס את אישתו במצב שלה אין את האפשרות לעשות זאת, יש ילדים היא צריכה לטפל בהם לא?!כל עוד ניתן להסתדר בלי עזרת הבעל בפרנסה שישב וילמד זה האידיאלי אך לעיתים אין ברירה אבל כמובן לפני שמחליטים החלטה כזאת צריך לשאול רב...
אבל מי שמגיעה לאמונה חזקה בקב"ה שהוא המפרנס ובזכות זה שאת מחזיקה תורה הוא ישלח לך את מה שאת צריכה אשריה...
כך צריך לחיות...
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 13:02 |
|
| |
הבעל צריך לפרנס את אשתו בכל מצב, בין אם היא מגדלת ילדים ובין אם כוחותיה במותניה (אמנם ע"פ חזל גם לאשה יש מחויבות לעזור לפרנסה בהתאם למקובל. בזמנם - טויית חוטים, אריגה וכדו', בימינו - אולי להיות מטפלת וכדו')
אבל , כמובן, לאשה יש את הזכות להגיד שהיא מוותרת על פרנסה בשפע, או לחילופין מוכנה להתאמץ ולפרנס (בשפע..) ,לפטור את בעלה מדאגות ועול ולהניח לו ללמוד כרצונו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 13:42 |
|
| |
ליטאית, את צודקת לגמרי, השאלה היא האם הנורמה המחייבת בחברות מסוימות (עליהם אנו דנים כאן) היא שהבעל צריך לפרנס והאשה מחליטה לוותר על הזכות ולסייע לבעלה להקדיש את זמנו לתורה, או שהנורמה היא שאשה טובה צריכה לפרנס את בעלה הלומד ואם לא היא כנראה לא הכי טובה, או גרוע מכך. אני מניח שאת מכירה את הדברים יותר מקרוב מאשר אני, ואני מקווה שתעני לי (וכן אחרים/ות שכותבים/ות כאן) בכנות, כיצד באמת הם פני הדברים?
|
|
|
|
|