בית פורומים אגודה אחת

נשות אברכים פנו לאתר עד מתי אנחנו נעבוד ואתם תשבו בכולל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/9/2009 21:21 לינק ישיר 

אישציפור, בשביל לענות על שלה כזו צריך להיות נביא, לא כן?
יש לך איזה רעיון איך אפשר לבדוק למה באמת האשה מתכוונת, האם לוותר על זכויותיה ולסייע לבעלה להקדיש זמנו לתורה, או להיות אשה טובה יותר בנורמה החברתית?
אם יהיה לך רעיון כזה, אשתדל לסקור אצל מי שאני יכול...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 23:13 לינק ישיר 

במוסדות החרדיים מחנכים את הבנות לכך שיוותרו על זכויותיהן בשביל שהבעל יוכל ללמוד, האם זה רצוי? ברור גם שמי שרוצה לסטות מהנורמה המוכתבת זה קשה לה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 23:44 לינק ישיר 

בסמינרים מדברים הרבה על אהבת תורה וזה נכנס ואת מבינה את הערך וזה ממש לא בגלל נורמות חברתיות שאם בעלך ילך לעבוד ואת תשבי בבית אז את לא אישה טובה אישה שנותנת לבעלה לעבוד כל עוד היא יכולה לעשות את זה לדעתי זה מראה שהיא באמת לא מבינה את הערך של לימוד התורה היא רדודה ומי שמתחתנת עם בעל לומד בגלל נורמות חברתיות היא מסכנה כי היא תהיה כל הזמן ממורמרת אבל זו הבחירה שלה איך לחיות את חייה ע"פ נורמות או...
אין ספק שעול הפרנסה מוטל על הבעל חברה שלי אומרת את זה בפגישות שאם קורה מצב שאין כסף שלא יבוא אליה בטרוניא כי היא לא חייבת היא עושה זאת בשבילו שיוכל ללמוד....

תחייך אל העולם והוא יחייך אליך בחזרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 00:10 לינק ישיר 

כנראה שעד 50 השנים האחרונות ערך לימוד התור לא היה מובן בעם ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 07:54 לינק ישיר 

נלענ"ד שבית יעקב בנו את עולם התורה יותר מאשר הישיבות.
מפליא שבנות שבכל פרמטר, כולל תורני, עולות על בני זוגן, רואות לעצמן אידיאל לפרנס אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 09:46 לינק ישיר 

סנשו,
זה לא מה ששאלתי, לא שאלתי על האשה, אלא על הנורמה החברתית , או אם אדייק עכשיו יותר, על החינוך שמקבלות הבנות, האם החינוך הוא שהמצב המתוקן הוא מה שקובעת ההלכה שעל בעל לפרנס את אשתו, וחסידות יתירה (שלפי חז"ל משתמע שיש גם בעיות בצידה...) של אשה היא למסור את הנפש ללימוד תורה באופן שכל או לפחות רוב העולם נופל עליה הן בבית והן בחוץ  (מובן שבאופן רגיל כלומר להקל על הבעל ולעזור לו כמו שאמרו חז"ל  בברכות "גדולה של נשים מזו שלנו וכו'" זו מידה שראויה להיות נורמה בעולם יהודי מתוקן אלא שלא על כך אני מדבר)
או שהמסר העיקרי הוא שבחורה טובה מתחתנת עם "עילוי" (שזה דוקא מסר חינוכי חיובי בעיקרו, לפחות אם הוא לא גורם לתסכול לבנות רבות שלא בהכרח יזכו לכך) ומפרנסת אותו , תוך עקיפה (מודעת או לא ) של דברי חז"ל וההלכה הכה ברורים בענין הזה?
לא למדתי בבית יעקב מעולם, אבל הרושם שלי, הוא שממש לא ברור שהחינוך נעשה שם לפי המודל ההלכתי חז"לי שתיארתי בחלק הראשון של דברי, ונראה לי שהוא נוטה לסגנון שהבאתי בחלק השני, אשמח לקבל אישור או הפרכה לענין, ממי שלמדה או שמכיר מקרוב בנות שלמדו שם...
 בתודה מראש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 10:07 לינק ישיר 

החינוך בבית יעקב (למיטב ידיעתי) אינו טוען להיות הלכתי כלל ועיקר, שהרי מדובר בחינוך ולא בלימוד תורה.

מחנכי בית יעקב מנחילים לבנות את הערך של לימוד תורה על פי פסוקים ומאמרי חז"ל.

במקרא:
טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף

כי טוב סחרה מסחר כסף ומחרוץ תבואתה

יקרה היא מפנינים וכל חפציך לא ישוו בה

עץ חיים היא למחזיקים בה ותמכיה מאשר,

ומאמרי חז"ל רבים הם בענין ייקור לימוד התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 10:50 לינק ישיר 

אני לא בטוח שהבנתי ,
אתה טוען שחינוך יהודי צריך להיות מושתת על פרשנות חופשית של פסוקים, ולא על דברי חכמים ופסיקות הלכה שלהם ?

רק לשם ההבהרה , לא טענתי שצריך ללמד את הבנות את הסוגיות וכד' (יתכן שכן אלא שזה לא נוגע לנושא שלנו כאן) אלא שהמחנכים/ות צריכים להיות מודרכים לחנך עפ"י ההלכה, אם הבנתי נכון ואתה טוען שלא כך צריך להיות , ו/או שכך בפועל קורה, על זה גופא אני שואל ...
האם אין לחשוש משום גילוי פנים בתורה שלא כהלכה חלילה ? וגם אם לזה ב"ה לא הגענו (כי בסה"כ אפשר ליישב את הדברים עם ההלכה והוראות חז"ל, גם אם יחסית בדוחק) האם עקרונית נכון לחנך כך בחברה יהודית ששואפת ללכת בדרכי חז"ל? 
אם מישהו חושב שכן אשמח להבין למה? בתודה מראש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 11:36 לינק ישיר 

הסיבה להעמדת ערך האברכיות בראש הסולם היא הפחד שאם הגברים החרדים יצאו מהבונקרים הישיבתיים הם יהפכו ל'ניאו חרדים' אם לא גרוע מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 11:52 לינק ישיר 

ר' אמנון,
אם כך:
1. האם להערתך החשש הזה מוצדק?
2. האם זו הדרך האופטימלית להתמודד עם כך ?
3. בהנחה שלא האם יש דרך טובה יותר להתמודד עם החשש הזה ?

בכל מקרה אני חושב שדייקת היטב בהבחנה בין "ערך" האברכיות, לבין ערך לימוד התורה, באשר גם אם קורלציה ודאי (אני מקוה) יש בינהם, זהות להבנתי (ותקנוני אם אני טועה) ודאי שאין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 16:02 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
אני לא בטוח שהבנתי ,
אתה טוען שחינוך יהודי צריך להיות מושתת על פרשנות חופשית של פסוקים, ולא על דברי חכמים ופסיקות הלכה שלהם ?

רק לשם ההבהרה , לא טענתי שצריך ללמד את הבנות את הסוגיות וכד' (יתכן שכן אלא שזה לא נוגע לנושא שלנו כאן) אלא שהמחנכים/ות צריכים להיות מודרכים לחנך עפ"י ההלכה, אם הבנתי נכון ואתה טוען שלא כך צריך להיות , ו/או שכך בפועל קורה, על זה גופא אני שואל ...
האם אין לחשוש משום גילוי פנים בתורה שלא כהלכה חלילה ? וגם אם לזה ב"ה לא הגענו (כי בסה"כ אפשר ליישב את הדברים עם ההלכה והוראות חז"ל, גם אם יחסית בדוחק) האם עקרונית נכון לחנך כך בחברה יהודית ששואפת ללכת בדרכי חז"ל? 
אם מישהו חושב שכן אשמח להבין למה? בתודה מראש. 

לא היה בדברי משום טיעון שמחנכים על פרשנות חופשית.

אין להכחיש שחז"ל דברו רבות בשבח לימוד התורה ולומד התורה ואת הערך/ערכים אלו מעבירים בסמינר בהדגשה יתרה ובלא העברת המכלול והאיזון. אך הפרת איזון אינה חינוך שלא על פי ההלכה כי אם חינוך עקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 16:03 לינק ישיר 

ר_אמנון כתב:
הסיבה להעמדת ערך האברכיות בראש הסולם היא הפחד שאם הגברים החרדים יצאו מהבונקרים הישיבתיים הם יהפכו ל'ניאו חרדים' אם לא גרוע מכך.

הפחד אינו שמא יהפכו לניאו חרדים כי אם ההתרחקות מדרכי התורה אל דרכי הרחוב הפרוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 16:27 לינק ישיר 

תראה,
בתור לימוד זכות זה יפה.
אבל אני לא בטוח שזה יכול לעמוד במבחן ביקורת פשוטה.

באשר בסופו של דבר לחז"ל ולהלכה יש משנה סדורה שלימה בענין, ע"י לקיחת פסוקים ומימרות והוצאתם מההקשר אפשר להגיע רחוק מאוד, ולא בכדי הזכרתי גילוי פנים שלא כהלכה, כי גם אם אפשר להניח או לפחות לקוות שכרגע זה לא המצב בבית יעקב, המדרון חלקלק וכשמתחילים בדרך כזו א"א לדעת לאן יגיעו בסוף. (באופן ישיר או בעקיפין) והחכם עיניו בראשו.
בכל מקרה לא באתי לקטרג , כי אם לשאול ואם יש צורך אז גם להתריע, כשעוזבים את ההלכה, גם אם זה נעשה לשם מטרות גדולות וחשובות בסופו של יום יהיה לכך מחיר.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 21:17 לינק ישיר 

אישציפור יקר,

מה דעתך על אדם המשתוקק מאד שבנו יהיה פרופסור גדול, וכך הוא מחנך אותו: בכל הזדמנות הוא מסביר לו שבעצם אדם הגון וישר יכול להתפרנס משרברבות, גם אפשר להיות סנדלר ולהישאר בן אדם נכבד, יש אפשרות גם שתהיה פועל בנין, הוא מסביר לו. "אבל תדע לך שאם תעבוד קשה ותלמד היטב תוכל לעשות תואר ראשון, ואם תלמד עוד תוכל לעשות תואר שני, ואולי בסוף תהיה פרופסור. בסדר, מוישי?"
ככה מחנכים להיות פרופסור? לא!

אדם שמשתוקק שבנו יהיה פרופסור, מטפטף לו בכל הזדמנות "מוישי, תדע לך, פרופסור זה הבן אדם הכי מוצלח שיכול להיות", "אין כמו פרופסורים!", "מוישי, אתה רואה את האדם החשוב הזה שנוסע ממול? זה פ-ר-ו-פ-ס-ו-ר! אתה רואה מוישי? תסתכל טוב איך הוא לבוש יפה, איך כולם מכבדים אותו, כדאי לך להיות פרופסור".
ככה מחנכים להיות פרופסור!

עכשיו תשאל: זה לא חינוך מעוות? למה האב הזה לא יכול להגיד לבנו את האמת? שיאמר לו שיש הרבה אנשים שאינם פרופסורים והם מוצלחים ומוכשרים, יפים, חכמים ועשירים, אלא שפרופסור זו מעלה יותר גדולה. למה שלא יאמר לו את האמת?

דרוש נמשל?

נ.ב. אני מסכים שנוצרת בעיה גדולה כתוצאה מחינוך כזה להמונים, אני אישית גם מכיר את הבעיה הזו מקרוב, אבל אני מבין מאד את מי שמחנך כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2009 23:36 לינק ישיר 

ידידי,
גם אני מחנך את בני להיות ת"ח,  אלא שלהיות ת"ח משמעו לקיים את הכתוב בתורה ובהלכה, בלי קיצורי דרך... 
אהבת תורה לא יכולה לבוא על חשבון שינוי או עקיפת הלכות באבן העזר, ובכלל כל ההנחה כאילו האברך כל ימיו הוא הת"ח היותר משובח מופרכת מאליה,בכל מקרה לא תהיתי על מי שמחנך את בנו/בתו כך, אלא על מוסד חינוכי שנוהג כך, מבלי לסייג את דבריו כראוי.

לא מאוד קשה להדגיש את ערכו של לימוד התורה תוך כדי הבהרה שתכלית הלימוד הוא המעשה )כמובא בגמרא בכמה מקומות , (אם אתה לא מכיר את המקורות תבקש ובל"נ אביא את חלקם
וממילא חלק מהמעשה הזה הוא החיוב בפו"ר ובנשיאת אשה, לפי ההוראות הדרכים המובאות בהלכה .
למעשה קשה לי  להבין איך אפשר אחרת...  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > נשות אברכים פנו לאתר עד מתי אנחנו נעבוד ואתם תשבו בכולל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.