שלום חברים, אני עובר על האשכולת כאן, ואני שם לב שיש כאן חברים באמת מביני עיניין, ולכן הייתי שמח לקבל את תגובותכם:
אז ככה, אני גרוש בגיל 30 מהמגזר הליטאי היותר פתוח, אני לומד ועובד,
ובאמת רוצה לתקן את טעויות העבר (והיו טעויות )
וכיום לאחר חיפוש עצמי מעמיק ולאחר תקופה שבה בניתי את היסודות להקמת בית אמיתי של תורה, יצאתי לשידוכים ומאז
יצא לי לפגוש מדי פעם גרושות חרדיות, אבל רוב הסחורה ממש רדודה, בנות שעיקר העיסוק שלהם זה במראה החיצוני, ובשאר הבלי העולם, ללא כל תוכן וללא מטרה, וכמובן שעם סחורה כזאת עדיף להישאר לבד... (אני מאמין שיש גם סחורה טובה, אולי במקפיא... )
בשבוע האחרון הציע לי שדכנית מתל אביב, בחורה בעלת תשובה 5 שנים, שאר הפרטים האישיים דוקא קורצים, כמו:
מראה עדין, בחורה בעלת עסק מכובד, וכמובן היא אחת שמאד מבינה את מהות החיים, והמטרה שלנו יכולה להיות משותפת.
אם הבחורה הייתה מגיעה מבית חרדי הייתי שמח לפגוש אותה, רק שהעבר שלה קצת מרתיע אותי ( מדובר בעבר של עולם האופנה והדוגמנות, במילים מועטות העבר שלה לפני החזרה בתשובה לא היה הכי חלק... )
חברים יקרים, מה לעשות לפגוש או לוותר מראש ?
נשלח ב-10/8/2009 20:50
אני קצת משוחדת בתור בעלת תשובה אבל אשתדל ליהיות אובייקטיבית
בכל אופן תראה.
אתה מחפש אישה יראת שמים שמתעסקת בפנים שרוצה להתחזק כמה שיותר ולדבוק בהשם נכון?
ועד עכשיו, התאכזבת כי אותן גרושות התעסקו רק בחיצוניות ובשטחיות
אומר לך משהו כזה, בתור בעלת תשובה, אכפת לנו חיצוניות, אבל זה כבר לא העיקר, העומק כעת תופס מקום מרכזי בחיינו, והשאר זה שולי.
אתה יודע, כ/שאדם חוזר בתשובה, הוא כמו תינוק שנולד מחדש
השם מוחק לו את כל עוונותיו.
וביום הדין לא יזכירו לו אף עוון
כיוון שהוא עשה תשובה על עוונות אלה
כך שאם השם יתברך מלך העולם הגדול המושלם והצדיק סולח מוחל ומוחק
מי אנחנו בני אדם שנזכור עוונות של אחרים
כלפי מעלה, לא היו ולא נבראו עוונותיה ואדרבה, כל העוונות שלה הם זכויות
ועוד במיוחד אחת שעסקה בדוגמנות וואי אני מקנאה בזכויות שלה.
אתה רק צריך לרוץ לפגישה בשביל אחת שעזבה עולם שלם עולם של תהילה ופרסום
לכבוד השם יתברך
לכבוד התורה
לכבוד הצניעות של בת המלך היקרה.
לפעמים העבר קצת מפחיד נכון
אבל אף אחד מאיתנו עברו לא חלק
כמו שאתה אמרת, גם לך היו עוונות
זה שאצלה זה גלוי ואצלך זה בסתר
זה עדיין עוונות.
אני אומרת, תנסה, אין לך מה להפסיד
הכי הרבה תתחזק מהיראת שמיים שאני בטוחה שיש לה
ומה נשאר עוד לאמור?
שהשם יתברך יצליח דרכיך ותזכה למצוא את זיווגך ההגון במהרה
תוקן על ידי ליאורר1234 ב- 10/08/2009 20:46:50
נשלח ב-10/8/2009 21:08
ליאוררר,
גם אני מחפש אחת שתתעניין בחיצוניות, רק שזה יהיה כמו שכתבת טפל ולא עיקר,
אני מסכים איתך בכל מה שכתבת על בעלי תשובה, ואני מאד מעריך את עולם החזרה בתשובה,
אני גם לא יודע אם אני ראוי לקבל אחת כזאת...
( ולגבי העוונות: לצערינו כל אחד חוטא מדי פעם בין בגלוי ובין בסתר, כמו שנאמר בקהלת אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא, רק שיש כאלו שעושים תשובה ויש כאלו שזאת דרך החיים שלהם, וזה בין לחילונים ובין לדתיים וזה נושא אחר, כאן מרתיע אותי יותר המקום והסגנון שממנו היא באה.)
נשלח ב-10/8/2009 21:22
כאחת שבאה מרקע חרדי מאוד (בית חסידי)
אני אתעלם מההצעה שהוצעה ואתמקד במה שכתבת על הגרושות חרדיות שפגשת עד עכשיו.
אני לא יודעת מי הן אותן בנות שפגשת וכמה. מה שברור הוא שהן לא מייצגות אף אחת רק את עצמן. לצערי, מנימת כתיבתך השתמע כאילו הגרושות החרדיות הן רדודות וחומרניות...
יש לי אחות גרושה-בחורה מדהימה ומקסימה, אינטלגטית וחכמה ומאוד מאוד מטופחת.
אהה, והיא לא במקפיא-אפילו לא בפריג'ידר.
אתה אומר בעצמך שאתה שם דגש על מראה חיצוני-וזה יכול להשמע רע ואולי לכן הפגישו לך את מי שפגשת עד כה.
עם תגיד שאתה מחפש מישהי ערכית, מישהי שמבינה את תכלית החיים ומבינה את תפקידיה ומהותה כאישה וכאמא לעתיד-אז תגלה שיש בציבור שלנו המון בחורות ערכיות שגורל נישואיהן הראשונים לא עלו בקנה אחד עם אגדות סינדרלה וכו'
&&&
ליאורר-מסכימה ומצטרפת לכל מילה שכתבת-היטבת להבהיר ולמצות אתהנושא במילים הנכונות והמדויקות לנושא כ"כ רגיש.
נשלח ב-10/8/2009 21:44
ליאור, את מכירה את הבעלי תשובה האלה שהולכים עם הראש בקיר?
כי חברה שלי (מבית חרדי) התחתנה עם אחד כזה מבלי שהיא ידעה שהוא כזה, והיא היום קצת מצטערת על זה.
מה שבאתי להגיד פה שצריך לבדוק טוב מאוד את העבר ובעיקר את ההווה וההשקפות של אותה גברת לפני שאתה יוצא עם מישהי
וד"א,
זה לא מתייחס רק לבעלי תשובה
נשלח ב-10/8/2009 21:59
לצערי אין לי תשובה כיון שזה נושא רגיש מסובך ומורכב מאוד. מכל מקום רציתי לאחל לך בהצלחה ואולי להעלות אפשרות לשאלת רב שמכיר אותך אישית.
נשלח ב-10/8/2009 22:04
קרן אור כתבה:
אני לא יודעת מי הן אותן בנות שפגשת וכמה. מה שברור הוא שהן לא מייצגות אף אחת רק את עצמן. לצערי, מנימת כתיבתך השתמע כאילו הגרושות החרדיות הן רדודות וחומרניות...
קרן אור, כתבתי שחור על גבי לבן שאני מאמין שקיימות גרושות טובות, אני לא באתי להכליל את כל הגרושות, לי אישית ואולי לאור העבר שלי לא מציעים את הטובות ביותר...
ושוב אני חוזר, אני שם דגש על מראה, אבל זה ממש ממש לא העיקר אצלי, וכל אלו שהציעו ידעו מי אני ומה אני מחפש, רק שאת הבנות שהם הציעו הם לא הכירו...
תוקן על ידי גרושחדש ב- 10/08/2009 22:01:33
נשלח ב-10/8/2009 22:21
היי גרוש, אתה נשמע בחור עם ראש על הכתפים, אפילו שעבר עליו דבר לא פשוט, כי ההתלבטות שלך בהחלט לגיטימית.
אי אפשר לדעת מי יהיה בן/בת הזוג שלנו.
מ"בפנים" אני יודעת, שלא כל בחורה בעלת תשובה ששה להשתדך עם בחור חרדי מלידה, בדיוק כמו שחרדי מלידה לא שש להשתדך עם בעלת תשובה.
אבל אם היא הסכימה, ולך זה נראה טוב, למה שלא תלך על זה?
הרי לשניכם יש "טעויות" מהעבר, כמובן שאי אפשר להשוות, ולך תדע, אולי היא באמת היא.
אתה אומר שלא חשוב לך היופי, ומצד שני אתה שם על זה דגש. אני חושבת שיופי זה דבר חשוב מאוד, וגם מציעים לך בחורה שברור שהיא עונה לקריטריון,
אמרת שאתה מתלבט רק בגלל העבר שלה,
הקב"ה בעצמו שכח לה אותו
ואתה...?
אגב, [ואני די בטוחה שכל הבנות יצטרפו לקריאה] אני מוחה על זה שאתה מתייחס אלינו, הנשים, כ "סחורה". זה נשמע לא טוה בכלל....
נשלח ב-10/8/2009 23:40
אתה רוצה לאכול מגש פיצה ולהשאיר אותו שלם לא יקרה.
נשלח ב-11/8/2009 00:15
תנסה, מה כבר יכול לקרות?!
לא מתים מזה...
ב"הצלחה!
נשלח ב-11/8/2009 01:17
ושירה, אפשר לומר שירדת לסוף דעתי, ישנם בעלי תשובה שלוקחים את הדת בקיצוניות, אשרם ואשרי חלקם,רק שאותי הקיצוניות הזאת קצת מפחידה.
ד_שחר , יש המון צדק בדברייך, לקחתי לתשומת ליבי !
ולגבי הסחורה: בבקשה להכניס את הדברים לפורפורציות אף אחד לא מתייחס אליכם כאל סחורה, רק שאצלינו הגרושים יש מושג כזה של שוק, ובשוק הזה יש סחורה גם של גברים וגם של נשים...
ליטאי, מאיפה בא לך הרעיון על המגש פיצה השלם שאני רוצה לאכול ?
אני ממש לא רוצה מגש שלם, אני מסתפק בשתי מנות פיצה...
לשמחתי אני בחור שנראה מצויין ולכן חשוב לי שהמיועדת לי תהיה בחורה אכותית וגם שתראה טוב ! ואני חושב שזהו הרצון של רוב חברי הפורום למצא אחת כזאת...
תוקן על ידי גרושחדש ב- 11/08/2009 1:14:30
נשלח ב-11/8/2009 09:10
חבר יקר,
מציאות של רדודה או אחת שמשקיעה בקנינים רוחניים מצויה הן אצל הרווקות שבינינו.
כאן ניתן לעמוד על ההבדלים בין בני האדם השונים, בין סדרי העדיפויות שלהם בחיים
ולנסות למצוא את החלק המשלים.
אני נתקלת בבעיה דומה ב"שוק" הבחורים.
לפני הכל, נכבד גם את הקבוצה הרדודה. הרי כל אחד ועולמו שלו. רק שזה לא מתאים לך.
ולגבי בעלת התשובה. אם בררת נתונים עקרוניים ומצאת הרבה דברים טובים ואולי
גם אפשריים. מדוע הפחד מהעבר שלה??
כמו שלה יש עבר כלשהו, סה"כ חווית מערכת נישואין ועוד כמה נסיונות שיהיו רווקות חרדיות
שיסתייגו ממך בשל כך. לך על העיקר. נסה, לא מפסידים מזה אף פעם. מה שבטוח לא
תיסר את עצמך בשאלות שלא איפשרת לעצמך. אולי בכלל תגלה מייד כמה זה לא שייך
ומהיבט שונה לגמרי. יש הפתעות אחרי בירורים ובתקשורת אישית.
בגדול, בעלי תשובה בד" מתמקדים בעיקר בחיי העוה"ב. אז אולי תגלה ששניכם עם כוונות
טובות ושאיפות רוחניות רק בסקאלות שונות.
דבר ראשון שיש לי לומר לך, זה שיותר החשש מהצד שלה, היא זאת שמן הסתם מתלבטת יותר ומתוסכלת יותר...
(היא בחורה יפה, איכותית, מעולם האופנה - "שיא השיאים" לשעבר.. צריכה לצאת עם גרוש, עם עבר שלא כ"כ היתה מקבלת לפני כן..)
ולמה אני אומרת את זה? לא בשביל לפגוע ח"ו אלא בכדי לחדד את המציאות.
עכשיו בקשר אליך - אני אוהבת מאד בעלות תשובה ומכבדת אותן.
אך את רובן - מרחוק.
למה? כי הם נמצאים במקום שאנחנו לא יוכלים לעמוד בו.
לא לחינם חז"ל אמרו את זה.
הכי קשה בעולם זה לשלב בין חרדי מבית שעבר כמה משברים,
לבין חילוני מבית שקיבל הארה שכזו, ועף למעלה.
אין פה שיפוט אם זה טוב או רע - יפה או מכוער,
אין פה דעה אם זה נכון או לא נכון אם זה מקובל בשמים או לא.
יש פה קביעת עובדה שאלו פערים שמאד מאד מאד קשה לגשר עליהם.
כמובן - שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל.
תשקול היטב, וששום דבר לא יסנוור אותך. תעמיק מאד, כדי שלא תטבע אח"כ בתהומות האי הבנות ובגלי הפערים.
מקווה שהועלתי במשהו.
אחת מאלף, הבחורה המוצעת גם היא גרושה, והיא גם ראתה תמונה, כך שהיא לא מתפשרת על כלום...
בכל מקרה תודה לכולם, אני בעזרת ה' יפגש, וימים יגידו...
נשלח ב-12/8/2009 16:13
מהיכרות אישית המצב אצל גרושים/ות הוא על הפנים!!!! החיפוש הוא כבר הרבה יותר ממוקד וברור ולכן קשה מאד למצור מישהי/הוא שיענה על כל הדרישות, גם על כל החלומות שהיו לי בתור רווק/ה וגם על כל התובנות שיצאו לי מחיי הנישואין והגירושין ..... וזה קשה!
ההצעות הם בכלל דלוחות, אבל זה כבר נושא אחר.
(אבל לדעתי המצב יותר בטטה אצל הגרושות. לגרושים יש תמיד סיכוי להתחתן עם כל מיני רווקות עם בעיות קלות מאד- ובדורינו אפילו כספיות, ועל לחתן גרושה עם רווק אףף אחד אחר לא חולם.)
לענין ההצעה הספציפית שלך, לעניות דעתי דווקא בגלל שאתה כבר גרוש וראית ואתה יודע שלא הייחוס והמשפחה החרדית או לא הם אלו שיעזרו לחיי הנישואין שלך. תחשוב על עצמך בלבד!!!! לא על מה יגידו החברים והשכנים יום אחרי שתתארס איתה.....
נשלח ב-12/8/2009 17:00
ממפפ, או איך שלא קוראים לך,
תודה, גרמת לי להעלות חיוך... נתחיל בזה שאני האחרון שסופר מישהו, לא שכנים ולא חברים, אני מתייחס רק לאחד ויחיד והוא כמובן הקב"ה,
לגבי נישואים של גרושה עם רווק, אני מכיר מקרים בודדים, ואפילו יש לי חבר שהיה רווק והתחתן עם גרושה +ילד, אבל זה מקרה נדיר של התאהבות חזקה מאד, וברוך ה' כיום יש להם 4 ילדים נוספים
לגבי נישואים של רווקה עם גרוש זה יותר מציאותי, גרוש בא לבד בלי ילדים, משא"כ גרושה,
אבל גרושה ללא ילדים היא רווקה משודרגת, ולדעתי אם היא בחורה לעיניין שבאמת נפלה לשידוך לא מתאים, גם בתור רווק הייתי הולך על זה, כי הניסיון שחוותה מקנה לה ידיעות מה באמת חשוב בחירת בן זוג,
אני אישית מעדיף גרושה, אני חושב שגרושה שכבר חוותה משבר בנישואים, כבר יודעת לאיזה סוג של מערכת היא נכנסת,
משא"כ רווקה אפילו שמבינה בשכל ושמעה הרצאות על חיי נישואים וכו' אין לה את הניסיון של המציאות וידוע שהמציאות עולה על כל דימיון...