|
|
| נשלח ב-11/8/2009 20:19 |
|
| |
אני לא אמרתי להיות סגור בתוך ד' אמות, צריך לפעול, להשפיע, ולשנות מה שניתן. אבל לא בחשבון של התחברות לשטן, ונסיון להכשיר את השרץ, בכדי שנוכל להנות מהמדינה הזאת...
נכון הוא שהציבור הדתי חרדי ברובו מבדיל עצמו ומסתגר עם עצמו ולא מנשא לשנות ולהשפיע (גם זה צריך לדעת איך)וזה טעות גדולה של החרדים לדעתי. תראה למשל את החב"דניקים (אני לא חב"דניק ואין לי נגיעות אישיות להם), כמה הם פועלים בארץ ובעולם שזה היה אחד הדברים החשובים שהרבי עשה מאז שנהיה נשיא החסידות, ואת זה כולם רואים עד היום. אבל מכאן ועד לשיר התקוה ולהתחבר למדינה ולתת לה את הכוח זה כבר טעות איומה., להגיד שהמדינה הזאת ומנהיגה הם אתחלתא דגאולתא, זאת טעות,ושוב אתה מחבר שתי מילים הפוכות דתי וציוני, פלוס ומינוס...
תראה מה קורה להרבה דתיים טובים מהמגזר הלאומי ציוני, שלומדים בבתי ספר ממלכתי, הולכים לצבא, תראה מה נהיה איתם, יותר מ 50% מהם בסופו של דבר יורדים מהדת או הופכים להיות מסורתים (שלא נדבר על הילדים והנכדים).
פעם שמעתי את הרב ניסים יגן זצ"ל שאמר כל הזמן "לקרב כן להתקרב לא" והדר זיל גמור...
תוקן על ידי nipnap ב- 11/08/2009 20:17:19
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 21:36 |
|
| |
יוצא מתוך דבריכם שני דברים ואני אגיד אותם
א. החרדים שיטתם גם לא נכונה
מסתגרים בד' אמותיהם לא משתתפים לא פועלים וכו'
ב. שיטת הציונות הדתית גם לא נכונה
שרים התקווה חוגים מעורבים מאמינים במדינה וכו'
מה שאנו צריכים ואני תמיד אומר את זה זה את הטוב מכל קבוצה
ולא להיות מקובע בקבוצה אחת ומה שיש שם עם זה אני חי לא אני רוצה להיות יהודי ההולך בדרך ה' אבל בכל שיטה יש פגם ועליי לנהוג כרבי מאיר תוכו אכל קליפתו זרק
בהרהורים ביני לבין עצמי אני שם לב שאני קצת יותר קרוב לחרדלניקים בצורה מסויימת הם לקחו משני העולמות ושיתפו אותם
פרידום לגבי הטלוויזיות בבתים של הדתיים הלאומים זה אמת תראה לי בית של דתי לאומי שאין לו טלוויזיה בבית אחד ואם תמצא הוא חרדלניק לא דתי לאומי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 22:02 |
|
| |
למשקיף,
אני מסכים עם כל מלה לגבי זה שצריך לקחת מכל מגזר את הטוב ולהשתפר. מישהו אמר שאין בעיות בדת"ל? יש גם יש ולא צריך זכוכית מגדלת כדי לראות.
ההפרדה בין חרדלני"ק לדת"ל היא מלאכותית שכן מדובר באותם ערכים ודעות שצד אחד מקפיד יותר והאחד פחות. בבסיס הם שווים והשאר זה סמנטיקה ורמת הקפדה.
nipnap - אין לי זמן כרגע לאחר מכן בעז"ה אגיב.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 22:34 |
|
| |
משקיף זהו העניין לקחת מכל אחד את הטוב כמו רבי מראיר, אבל בשביל זה צריך להיות מסוגל להבחין בין טוב לרע זה מה, שהגמרא השתבחה בו, וזה לא כל אחד יודע לעשות כמו שצריך...
וכן אני מדגיש פה שוב שכל החידוש שאני רוצה להעביר פה באשכול זה, שאם אנחנו שומרי תורה והמצוות על כל הפלגים נדע לפעול בתוך עמינו מצד, ולהפריד עצמינו מחיבור לשילטון הקלוקל שקיים פה, בבחינת תוכו אכל קליפתו זרק. ואז נרוויח מזה שלהם לא יהיה יניקה מהקדושה וממילא תתבטל....
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 22:58 |
|
| |
זה גם דעתם של סאטמר אני אישית לא מחזיק בזה
כידוע לך אני חושב שכן צריך לבחור שכן צריך להשתתף במה שקורה במדינה
אבל מי אני ומה חיי רק שאני נשען על גדולים כדוגמת הרב עובדיה יוסף מורנו ורבינו פאר הדור והדרו וכל אשר יאמר לנו קטן וגדול אותו נעשה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 10:13 |
|
| |
המשקיף, אמרת "כדוגמת הרב עובדיה..." יש עוד גדולים שאתה נשען עליהם, או שמא זה רק הרב עובדיה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 10:41 |
|
| |
מה אנשים בעצם רוצים באומרם שאין זה אתחלתא דגאולה? הרי הגאול מווילנא כתב שיהיה אתחלתא כבימי כורש. ראוי לציין שהוא אמר כורש ולא דריוש. מה היה אז? המלך הגדול בגויים החליט, שלא כרצון ה"מקומיים" לתת רשות ליהודים לחזור.
ההקבלה ברורה, המושלים כאן, או הבריטים החליטו, ונעשה רשמי יותר באו"ם, לתת לנו לחזור לכאן, ונלחמו בנו ה"מקומיים" גם כן.
זה לא נבואה מצד הגר"א, אלא הבנת נבואה קיימת. גם אלה שהיו לפניו אמרו כן.
הבעייה שיש אנשים שאוהבים את המדינה יותר מדאי, וכו', זה משהו אחר, ולא נוגע לעניין של אתחלתא דגאולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 11:23 |
|
| |
טלויזה לעומת מחשב
ב"ה
לר' יעקב
אני מסכים איתך אבל בהסתיגות - מחשב ללא חסימה ( ולא נכנס לפרסומות) דינו הרבה יותר גרוע מאשר
טלוויזיה ושלא יספרו לנו סיפורים, כי יש ילדים מתוחכמים שגם הגנות וחסמים לא יעמדו בפניהם/מפניהם
אך טוב וחסד ירדפונו כל ימי חיינו - אמן
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 13:43 |
|
| |
צריך להפריד בין אתחלתא דגאולתא והעניינים שקוראים בתקופה, לבין "מדינת ישראל" והשילטון הציוני שזה הפך הגאולה...המציאות היא קיימת זה לא אומר כמו שחלק חושבים להמשיך לחיות בארצות הגויים ולתת את המקום לגויים, אלא קודם הכרה שהמדינה והשילטון הוא פסול אנטי יהודי (לכן הם קראו לעצמם ציונים ולא יהודים), וצריך להחליפו במלכות דוד, וזה על ידי משיח צידקנו...וכמובן בית מקדשנו ששועלים הילכו בו, וכל עוד הוא חרב, והשועלים נמצאים בו, אין גאולה...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 23:08 |
|
| |
ניפנפ,
ההבדלה שאתה עושה היא לא נכונה המדינה על מוסדותיה היא הגוף של השלטון שאמור לנהל את החיים של האזרחים.
המאיישים את התפקידים הם הבעיה, לא "ראש הממשלה" ולא "נשיא בית המשפט העליון" הם הבעיה, ביבי נתניהו ודורית בייניש הם.
ואם תחשוב לעומק גם הם לא בדיוק הבעיה אלא מי ששלח\מימן\השפיע בצורה כזו או אחרת על בחירתם הוא הבעיה.
לכן לבוא ולומר מדינת ישראל היא השטן זה לא רק טעות, כי אם כפיות טובה כלפי רבונו של עולם. (תראה להיכן הגיעו אלה שמצדדים בגישה זו, בעלי זקנים פיאות וכו', עד ללחיצת ידיים של ערפאת ואחמידנג'ד הדבקים בהשמדת אותו "משטר הציוני" ).
אותו שלטון ציוני לא קרא למדינה מדינת ציון כי אם מדינת היהודים אז לבוא ולומר שהוא היה אנטי יהודי גם לא נכון.
הבעיה של הציבור המאמין עם המדינה\שלטון אינה ב'גוף' כי אם בנשמה. לא הפחנו כמו שצריך רוח יהודית במדינה עוד בשלבי התכנון שלה וגם לא בשלבי הקמתה (ובכלל עלינו אליה רק לאחר שנבעטנו מהגלות החמימה והנוחה) וחלק מהציבור המאמין עד היום מתנכר אליה..
אם אותו ציבור שמודע ל'נשמה' שצריך להפיח באותו 'גוף' לא עושה זאת\מתכחש לכך\ תולה זאת בגורמים אחרים, מה לו כי ילין על הציבור שכלל לא מודע לאותה 'נשמה' (סימן שאלה, לא עובד..)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 23:58 |
|
| |
פרידום הידיד, דבריך צריכים התייחסות...
כתבת:
"ההבדלה שאתה עושה היא לא נכונה המדינה על מוסדותיה היא הגוף של השלטון שאמור לנהל את החיים של האזרחים. המאיישים את התפקידים הם הבעיה, לא "ראש הממשלה" ולא "נשיא בית המשפט העליון" הם הבעיה, ביבי נתניהו ודורית בייניש הם.
ואם תחשוב לעומק גם הם לא בדיוק הבעיה אלא מי ששלח\מימן\השפיע בצורה כזו או אחרת על בחירתם הוא הבעיה."
מי ששלח את אותם "נבחרים" זה הבוחר הפשוט!!! אף אחד לא שם אקדח
ברקתו אלא הוא בחר מדעתו (כסילותו) באחד מהמועמדים הבזויים לכנסת,
וזה לא חשוב במי הוא בחר ולאיזו מטרה, שלום עכשיו או להחזיר עטרה ליושנה,
הנקודה הקריטית היא שהוא בחר, מתוך תקוות שוא שהדבר ישפר את מצבו האישי
כמו החברתי והכלכלי!!!
לכן בדבריך אלה אתה מאשים בעצם מעל מליון איש שבחרו לכנסת,(בנוסף למממנים וכו')
את מי שלא יהיה...
"לכן לבוא ולומר מדינת ישראל היא השטן זה לא רק טעות, כי אם כפיות טובה כלפי רבונו של עולם. (תראה להיכן הגיעו אלה שמצדדים בגישה זו, בעלי זקנים פיאות וכו', עד ללחיצת ידיים של ערפאת ואחמידנג'ד הדבקים בהשמדת אותו "משטר הציוני" )."
כפיות טובה כלפי בורא עולם??? אנו מודים לו בכל יום על הארץ ועל המזון!
על הארץ ולא על המדינה...הוא החזיר אותנו לארץ(אדמה) המדינה (הציונית)
היא לא רצונו אלא רצוננו(לפחות של רבים מאיתנו), ובדרך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו, ולכן המדינה היא שלב ביניים "טבעי" בדרך לגאולה הסינטתית והקשה בעיתה כמובן.
בקשר לחולי נפש מנטורי חרטא אין מה להגיב.
"אותו שלטון ציוני לא קרא למדינה מדינת ציון כי אם מדינת היהודים אז לבוא ולומר שהוא היה אנטי יהודי גם לא נכון."
הוא לא אנטי יהודי, הוא אנטי יהודי דתי!
"הבעיה של הציבור המאמין עם המדינה\שלטון אינה ב'גוף' כי אם בנשמה. לא הפחנו כמו שצריך רוח יהודית במדינה עוד בשלבי התכנון שלה וגם לא בשלבי הקמתה (ובכלל עלינו אליה רק לאחר שנבעטנו מהגלות החמימה והנוחה) וחלק מהציבור המאמין עד היום מתנכר אליה..אם אותו ציבור שמודע ל'נשמה' שצריך להפיח באותו 'גוף' לא עושה זאת\מתכחש לכך\ תולה זאת בגורמים אחרים, מה לו כי ילין על הציבור שכלל לא מודע לאותה 'נשמה' (סימן שאלה, לא עובד..)"
וזאת בדיוק הטעות שלכם(הדתיים הציוניים?) שאתם חושבים שצריך כדבריך "להפיח רוח יהודית" במדינה, ולא היה ולא נברא כדבר הזה, אתם לא צריכים "להמיר את דתה" של המדינה,
כמו שהחרדים אינם יכולים להמשיך במשחק של המקל והגזר כלפי המדינה, אתם(כולנו)צריכים לעבוד את ה' תחת שלטונה של המדינה ולפי חוקיה, חילוניים ככל שיהיו בדיוק כפי
שהיינו בגלות, ולהתפלל כל יום לה' כמובן לגאולה השלימה, ולא לנסות להחזיר בתשובה את
המדינה שכמו שכבר אמרנו אין בה ולא יהיה בה מימד רוחני...
בקיצור:
מדינת ישראל=ארנונה, מיסים, שדה תעופה, תחבורה, שירותי בריאות,וכו'...
ולא שום דבר מעבר לזה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 03:02 |
|
| |
kitoob,
"לכן בדבריך אלה אתה מאשים בעצם מעל מליון איש שבחרו לכנסת,(בנוסף למממנים וכו')
את מי שלא יהיה... " --- נכון בהחלט, רק שרובם המוחלט (מעל 95%) עושים את זה כתוצאה מחינוך שגוי\תקשורת וכו' ואפשר להגדיר זאת כסוג של תינוקות שנשבו.
"היא לא רצונו אלא רצוננו(לפחות של רבים מאיתנו), ובדרך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו, ולכן המדינה היא שלב ביניים "טבעי" בדרך לגאולה הסינטתית והקשה בעיתה כמובן." --- לענ"ד קצת קשה לומר היא לא רצונו אלא רצוננו ברמה הפילוסופית אמונית, ולעיניננו, וכי אין זה תפקידו של משיח בן יוסף להכין את הצד הפיזי בגאולה (מדינה, צבא וכו') ותפקיד משיח ב"ד את הצד הרוחני כשהשאיפה האופטימלית ששני המשיחים (הצדדים הרוחני והפיזי) יהיו בהרמוניה זה לצד זה?
"הוא לא אנטי יהודי, הוא אנטי יהודי דתי! " נכון בהחלט! יש חלקים, לא רבים בכמותם (פחות מ-20%) אך רבים בהשפעתם על הציבור שרואים בדת מכשול ומיושנות שמונעת קדמה והתפתחות תרבותית (חלקם בשוגג וחלקם במזיד).
אך מה עושים כדי לנטרל את השפעתם ההרסנית? מתבצרים? נותנים להם לזכות בנקודות במאבק על רוב הציבור המסורתי, או שנלחמים (ולא ע"י ניתוץ רמזורים וזריקת אבנים על שוטרים שמשיג את המטרה ההפוכה) על לב העם בקירוב רחוקים, בהפצת שיעורי תורה, ביציאה לעם מתוך הישיבות (כשחב"ד הם דוגמה נפלאה לכך) וכשמתרכזים בהפרדת מקומות ישיבה בקוי מהדרין חומרא דחומרא לכל הדעות, לעומת קירוב רחוקים, מחטיאים את המטרה בענק וזה בדיוק התבצרות ב-ד' אמות nipnap).
"וזאת בדיוק הטעות שלכם(הדתיים הציוניים?) שאתם חושבים שצריך כדבריך "להפיח רוח יהודית" במדינה, ולא היה ולא נברא כדבר הזה, אתם לא צריכים "להמיר את דתה" של המדינה,
כמו שהחרדים אינם יכולים להמשיך במשחק של המקל והגזר כלפי המדינה, אתם(כולנו)צריכים לעבוד את ה' תחת שלטונה של המדינה ולפי חוקיה, חילוניים ככל שיהיו בדיוק כפי
שהיינו בגלות, ולהתפלל כל יום לה' כמובן לגאולה השלימה, ולא לנסות להחזיר בתשובה את
המדינה שכמו שכבר אמרנו אין בה ולא יהיה בה מימד רוחני... "
ואולי זו בדיוק הדרך לגאולת 'אחישנה'? סתם נקודה למחשבה...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 14:32 |
|
| |
נו, מה יהיה...עוד פעם הצמד מילים האלה "תינוקות שנישבו"?...עזוב שטויות בחייך.
אני רואה שעדיין לא השלמת עם מותו הקרב של מב"י(מותה של המדינה) ועדיין אתה
חושב(מאמין?) שהתרין משיחין יחיו "בהרמוניה זה לצד זה" למרות שניהלנו דיון בנושא הזה ומבחינתי הוכח מעל לכל ספק כדברי מהר"ל ז"ל "כי ממשלה ומעלה זאת(מב"י) יש לו הפסק ובטול" ומב"ד יקום על חורבותיה של מדינת ישראל אפילו שאתה לא מעוניין בכך...
ואין טעם לנהל דיון זה מחדש.
בקשר לשאלתך "מה עושים" כדי לנטרל את השפעתם ההרסנית וכו'...זאת בדיוק טענתי, שזו
הבחינה של שב ואל תעשה עדיף כי אוי לרשע ואוי לשכנו וראינו טוב מאד שעד היום "העשייה"
של הציונות הדתית כמו של החרדים בכנסת היא חילול ה' מתמשך שלדעתי רק מחיש את הקץ
האיום שהולך ומתקרב אלינו ר"ל.
אין גאולת אחישנה!!! אין אין אין אין! אנחנו כבר מעבר לזמן בעיתה...לא שייך לדבר על גאולת
אחישנה במצבנו דהיום...(ראה פורום המייחל שגם מתייחס למציאות בבחינת מהלכים כפויים)
לפי הציטוט של הרבי מלובביץ' ז"ל שהובא במאמר אני למד שהסכנה שראה הרבי במציאות שאנשים רואים בקום המדינה כאתחלתא דגאולה, היא סכנה ברורה ומובנת, שעכשיו כביכול, יש רק לחכות להמשך של אותה אתחלתא...ועל זה בדיוק צעק הרבי! שהבין ברוח קדשו שרק הציפייה המוחשית של עם ישראל למשיח וגאולה תביא לגאולה ברחמים...וכבר צעק בשיחתו הידועה בשנת תשנ"א "מה עוד יכולני לעשות כדי שכל בנ"י ירעישו ויצעקו באמת ויפעלו להביא את המשיח בפועל..." ולא יחכו לו "בכל יום שיבוא" אלא יעשו מעשים לקרב את בואו.
לסיכום:
החרדים יעשו טוב אם ילמדו מהציונות הדתית מושגים כמו אהבת הארץ, תורה ועבודה וכו'...
הציונות הדתית תעשה טוב אם תלמד מהחרדים לקיים את המצוות באדיקות, בלי כל מיני הקלות שאנו עדים להם בציבור הדת"ל...
כנראה שכל הפלגים הדתיים בימינו מחזיקים רק בחלקיקי אמת ויש לקחת חלקיק מכל ציבור ע"מ לבסס השקפה "נכונה" לחיים...זה מה שעל כולנו לעשות.
מה לעשות אחי, המצב חרבשא...
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 14:48 |
|
| |
לפרידום אני אוסיף על דבריו של כיטוב:
תלמד היסטוריה ותראה שכל ההויה של הקמת המדינה, מהקמת הציונות, הרצל וחברי מרעיו, הכל קם על בסיס של עם חופשי בארצנו (אחרי שהתנצרות לא התקבלה...) חופשי מתורה ומצוות עד כדי כך שלא ידעו מה לכתוב במגילת העצמאות והזכירו את הקב"ה כבדרך אגב במושג של "צור". וממילא כל המנהיגות מהתחלה ועד היום היא אנטי דתית, ולא מכירה בכלל בצורך של בית מקדש (אחרת למה להחזיר לערבים את הר הבית, ולמה לתת להם לשלוט שם עד היום), ובעובדה שעל פי התורה גאולה יכולה להיות רק על ידי מלכות בית דוד, זה שלטון התורה. זה שעדיין אנו בגלות וצריכים לדאוג לעצמנו במצב הקיים זה עניין אחד.
התהליכים שקוראים במאה שנה האחרונות השואה, קיבוץ הגלויות ושילטון ליהודים בארץ ישראל משנת תש"ח, כל אלו תהליכים של הגאולה.
אבל הנקודה הגדולה שאותה אנו מפספסים, היא שחז"ל אומרים, "מגלגלים זכות על ידי זכאי וחובה על ידי חייב". אם כך אדם שנרצח על ידי פלוני, אנו יודעים שנגזר עליו מיתה מאת השם, ואותו פלוני שרצח אותו, עליו "מתקיים חובה על ידי חייב", אז בגלל שהשם גרם לכך שימות על ידו, האם בגלל זה נפתור את הפלוני מעונש בגלל שהשם גרם לכך, בכל מקרה הוא חייב אי אפשר להגיד השם גרם לכך...
אותו הדבר השם מוליך את עם ישראל בתהליכים של גאולה עד ימינו שאנו קרובים לגאולה, וגורם לכך בכל מיני צורות, (כמו שהיה בימי בית שני שעלו לארץ חייבים, עובדי עבודה זרה, נשואים לגויות וכו', ודווקא כך השם עשה זאת כדי שלא יהיה קיטרוג על הגאולה הבאה בבית שני. ואחרי זה עזרא הסופר והחרש והמסגר, גדולי הדור החזירו את העם בתשובה ותיקנו אותם. לא השאירו את העם בקילקולו, לא השאירו את בית המקדש בידי שועלים, וזו לא הייתה "מדינה" אלא ממלכה על פי התורה ממלכות בית דוד). גם היום השם הביא את העם חזרה לארצו על ידי גוף שנקרא "ציונים", הקים שילטון בארץ הקודש, וכל זה מתהליכי הגאולה. אבל הציונות והשליטון עצמו נגיד שהוא פתור כי השם גרם לכך כמו הרוצח!!!. הציונים שהרסו דור שלם של יהודים נשלו אותם מיהדותם המירו את דתם, ומוצצים את דמם ועד היום השילטון הציוני עושה זאת לשומרי תורה ומצוות בצורה מתוחכמת, נגיד השם גרם והם פתורים?!?!? לא ולא.
כך הוא העניין אין שום סיבה להתחבר לשילטון הערב רב ששולט בנו, ולא לשיר איתו את התקווה ולא לחגוג את הקמת המדינה האנטי דתית ויהודית ולומר הלל. שילטון שנותן לגיטימציה להומואים ולסביות וקורא להם שפויים, ולנו קיצונים ופרימיטיביים וכו' וכו'. כמו הרוצח אנחנו לא נגיד לו חזק וברוך על שעשית רצון השם, אלא נבוא איתו בדין וחשבון, למרות שהשם גרם לכך, כך עם השילטון הציוני והמדינה ששולטת פה.
צריך לדעת לעשות את ההבחנה הדקה ולא לתת להם את היניקה מהקדושה....
תוקן על ידי nipnap ב- 13/08/2009 16:48:56
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 14:51 |
|
| |
כמה ציטוטים קטנים מאקדמיוס מנהל פורום 'הדינוזאור והנביא' שמצאו חן בעיניי:
"אל תאמין במה שאתה יכול לבדוק. ואל תהפוך לצ'אט דיון שיכול להביא למסקנות"
"ראוי שנאמין מה שנתבאר אמתו מצד העיון", (רלב"ג, הקדמה ל'מלחמות ה')."