|
|
| נשלח ב-14/8/2009 08:09 |
|
| |
אין כמו שיחה פתוחה מלב אל לב,
עשה עמו פגישה בארבע עיניים, ספר לו כמה מאמץ עשית, ולאיזה חובות נקלעת בעקבות זה,
תקשיב לו, מה הביא אותו לעשות את הצעד הזה,
ואולי תתפלא לשמוע, שאולי בתך יש לה דרישות שהוא לא מסוגל לספק ממשכורת של כולל......
ואם בכל אופן , זה לא יישב את דעתך,
תעשה עמו הסכם, שיחזיר חלק מהסכום בתשלומים קטנים מדי חודש.
גרושים זה לא פתרון למצוקת הורים,
כי אז תצטרך לשלם כפליים.
ותזכור :
כל נערה רוצה לפני החתונה "רבי עקיבא"
ואחרי החתונה "כלבא שבוע"
בכי חשוב לא לסכסך בין בני הזוג,
כי על פי רוב, זו החלטה משותפת.
בהצלחה.
,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 08:38 |
|
| |
טעות עשית.
אצלנו, נותנים את הכסף בפריסה לעשר שנים.
ברגע שייצא לעבוד, התשלומים יופסקו לאלתר.
ביזנס זה ביזנס. עד הסוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 08:58 |
|
| |
[/quote] לפני כשנה וחצי כשהבת שלי יצאה לשידוכים ידענו אני ואישתי שאנחנו עומדים להכנס לחובות גדולים מכיון שהכסף שחסכנו לא הספיק לנו בשביל לקחת חתן כפי שרצינו לבת שלנו שיהיה עילוי ומישיבה נחשבת . הבת שלי שהיא כלילת המעלות הייתה בשידוכים כחצי שנה עד שסגרה עם בחור עילוי למדן גדול ומתמיד שלמד בישיבה מצויינת מאד , שהצהיר תמיד כי הוא רוצה לשבת וללמוד כל החיים ובכל מצב . לחתונה ההורים שלו נתנו רק 20.000 דולר . ואנחנו נתנו 80.000 דולר [ לקחתי על עצמי חובות שאותם אני עדיין מגלגל עד עצם היום הזה ] כל זה בשביל שהבת שלי תהיה נשואה לאברך תלמיד חכם שישב וילמד . ועכשיו פחות משנה אחרי החתונה הוא החליט שהוא רוצה לצאת לעבוד ! חצוף מחוצף ! ! ! בשביל מה שילמתי לו שמונים אלף דולר ואני בחובות ? בשביל שיעבוד ??? חוצפניאק ! אני מרגיש פה מבחינתי שהוא גזל אותי ורימה אותי ............ ! יש לכם עצה או רעיון מה עושים במקרה כזה ? [/quote]
צר לי עליך איש מסכן חבל שעדיין ישנם אנשים שחושבים כמוך
קנית לבת שלך חתן? מה ילדים זה משא ומתן? אתה נורמלי? דרך הישר לחפש חתן שיהיה טוב לבת שלך אתה יודע מה הנסיונות והקשיים שבני הזוג עברו? עוברים? אתה בטוח שאתה מבין למה החליטו כך? לא כל מה שאומרים לך זה מה שקורה! תכנס לראש שלהם! שחכת מה זה זוג צעיר? ואם ככה הם יחיו מאושרים אולי זה עדיף? לא שאני מצדד לצאת לעבוד או ההפך צריך לזכור שאתה חיי לעצמך תן להם לחיות לעצמם!
ד' ירחם עליכם בתוך שאר ..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 09:13 |
|
| |
מיתפלפל, היה לו גישה לאינטרנט ? אולי אצלך ? כי אם כן אל תתפלא על הצינון שלו. תתנחם בכך ששמעתי על שווער אחד שקנה עילוי בדמים מרובים, ובסוף החתן היה קם בעשר בבוקר, עד שהוא היה מגיע עם מקל להעיר אותו (אמיתי).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 09:18 |
|
| |
מיתפלפל היקר
צר לי להודיע לך שהמקח חי וקיים, ואין רב שיצדיק אותך,
תעצום עיניים תהפוך דף ותמשיך בחיים שלך בלי להתערב אצל הזוג הצעיר,
לא רואה מילה אחת שהבת מתלוננת על זה,
בכל מצב חלילה האשמה יהיה עליך נטו ה' ירחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 09:20 |
|
| |
מה רצית? שימשיך להתבטל בכוילל? טוב עשה....תודה לה'.
שוניקו, איך זה קשור לנט?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 09:52 |
|
| |
פירסט, הנט זה מצנן ידוע ליר"ש, אצל כל אחד משפיע ברמות אחרות. בהמשך לדברי בין הערבים, יש להוסיף את הווארט הידוע שנערה צעירה מעוניינת בהתחלה להשתדך עם מתמיד כר' חיים קנייבסקי, אח"כ היא רוצה כבר ר' חיים נאה, ואחרי החתונה ר' חיים עוזר...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 09:54 |
|
| |
| msניק כתב: |  | | גירושין, ומיד!!! |
|
במה זה יעזור? הוא יתגרש ומה הלאה? חמיו לא יקבלו את ה80,000 דולר בחזרה,
שילמת עליו, נדפקת.. לא תקבל אותם בחזרה בחיים. אלא אם יש חוזה או ראיות וכ"ו..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 10:02 |
|
| |
בין הערבים צודק!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 10:05 |
|
| |
ולמה נראה לי משום מה שאם החתן יוצא לעבוד שנה וחצי לאחר החתונה, הדבר נעשה בהסכמת / בהמלצת / בעידוד, ואולי אף בלחץ אשתו, שהיא ביתך?
אם אשה רוצה שנה וחצי לאחר החתתונה שהבעל ימשיך ללמוד ובהנחה שהיחסים בין בני הזוג תקינים וטובים, בדרך כלל הבעל ימשיך ללמוד.
וסתם הערת אגב, את ה-80,000$ נתת לבת שלך ולא לחתן שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 10:10 |
|
| |
שוניקו, מדבריך אני למד כי לעבוד לפרנסתו זה ירידה ביר"ש. אכן??
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 10:11 |
|
| |
אני מבקש לחזור לפרופורציות.
חתן שלומד שווה 80000 דולר, אבל גם חתן שעובד שווה משהו. נניח 30000 דולר.
כך שהנזק הוא רק 50000 דולר.
וכעת, אם החתן בן 20+-, ונותר לו עד לפנסיה כ40 שנה, מתוכם שנה וחצי שהוא למד, והיה שווה מחיר מלא= כמעט ארבעה אחוז שצריך להוריד.
כך שהנזק הוא רק 48000 דולר.
וכעת, בא לא נשכח שהבת שלך רוצה בעל שעובד ולא בעל שלומד, כך שערכה בשוק יורד, ואם היא רוצה להתחתן היא צריכה לשלם. נניח 20000 דולר. כך שהנזק הוא רק 28000 דולר.
מזה נוריד את שעות הלילה, שבהם בין כה וכה הוא לא לומד ולא עובד, ועליהם מגיע לו מחיר מלא, כך שצריך להוריד כשליש מה80000= כ27000. כך שהנזק הוא רק 1000 דולר.
אולי לא נעים לך לשמוע, אבל מי שלא מוכן לתת לבת שלו אפילו אלף דולר - הוא אדם רע.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 10:14 |
|
| |
| הגולם כתב: |  | אני מבקש לחזור לפרופורציות.
חתן שלומד שווה 80000 דולר, אבל גם חתן שעובד שווה משהו. נניח 30000 דולר.
כך שהנזק הוא רק 50000 דולר.
וכעת, אם החתן בן 20+-, ונותר לו עד לפנסיה כ40 שנה, מתוכם שנה וחצי שהוא למד, והיה שווה מחיר מלא= כמעט ארבעה אחוז שצריך להוריד.
כך שהנזק הוא רק 48000 דולר.
וכעת, בא לא נשכח שהבת שלך רוצה בעל שעובד ולא בעל שלומד, כך שערכה בשוק יורד, ואם היא רוצה להתחתן היא צריכה לשלם. נניח 20000 דולר. כך שהנזק הוא רק 28000 דולר.
מזה נוריד את שעות הלילה, שבהם בין כה וכה הוא לא לומד ולא עובד, ועליהם מגיע לו מחיר מלא, כך שצריך להוריד כשליש מה80000= כ27000. כך שהנזק הוא רק 1000 דולר.
אולי לא נעים לך לשמוע, אבל מי שלא מוכן לתת לבת שלו אפילו אלף דולר - הוא אדם רע. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 10:15 |
|
| |
מיתפלפל.
עם כל ההשתתפות בצערך עלי לומר לך - טעות בידך!!!
לא קנית חתן. הימרת בכסף שלא היה לך, יתכן שמהסיבות הטובות ביותר, אך אם יש כאן פשע הרי שהוא לא של חתנך שהוא צעיר לימים, עדיין אין לא מושג מימינו ושמאלו ואינו יודע כמה צער צעד זה מסב לך.
זה שהבחור הצהיר אתמול כך והיום עשה כך, אינני רואה בזה כל פסול, אני בטוח שכולנו וגם אתה שינית את דעותיך עשרות מונים במהלך שנות חייך ובכל נושא, (רק חמור אינו משתנה), וכפי שכבר נאמר כל בחור ישיבה עד שלא טועם את קשיי החיים נדמה לו שאפשר לשבת וללמוד עד 120 כמו השווער (מיתפלפל).
ולכם מציעי הגירושין, מי שמכם!!!! להציע דבר כזה???? הרי "מיתפלפל" לא אמר שביתו אינה רוצה את בעלה ודורשת גירושין, אדון "מיתפלפל" מרגיש מרומה בנוסף להרגשות שליליות אחרות ובצדק, ורק אם גם ביתו תרגיש את אותן הרגשות + סלידה ממעשיו של בעלה ניתן להציע גירושין כמובן בתנאי לאחר טיפול בייעוץ נישואין.
טרם זאת מיתפלפל אתה יכול מקסימום לדרוש את מכירת הדירה לתשלום חובותך.
תוקן על ידי dudi_25 ב- 14/08/2009 10:11:53
|
|
|
|
|