|
|
| נשלח ב-14/8/2009 10:21 |
|
| |
גולם גולם אבל מתמטיקה הוא יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 10:28 |
|
| |
מיתפלפל
אינך דובר אמת, כל הסיפור שלך מצוץ מהאצבע כדי לעורר פרובקציה!!!
ההוכחה: 80,000 בשמונים אלף דולר לא ניתן לקבל היום (וגם לא לפני שנה וחצי) אפילו בחור ממוצע מישיבה סטנדרטית! המחירים גבוהים בהרבה!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 11:20 |
|
| |
היו היו שני חברים שלמדו יחד במשך שנים, לימים, אחד מהם יצא לעבוד, ואילו השני המית עצמו באוהלה של תורה וברבות הימים היה לראש ישיבה חשוב.
כשהגיע לפירקה בתו של החבר שיצא לעבוד, בת כלילת המעלות מאחד הסמינרים הנחשבים לטובים ביותר, החלו לדבר בה נכבדות, אך האב שלא היה מצוי כל כך בנבכי עולם הישיבות, החליט שאין כמו חברו הטוב מימים ימימה ראש הישיבה דהיום להתייעץ איתו.
ניגש אליו, ולאחר שהחליפו חוויות ורשמים, פנה החבר העוד לחברו ראש הישיבה, ואמר לו בתי הגיעה לפירקה ואני מחפש לה חתן טוב, ת"ח וירא שמים.
השיב לו ראש הישיבה, יש לי פה בחור מצויין, חמד בחורים כליל המעלות, מתמיד אמיתי ובעל מידות.
שאל החבר אפשר לראות אותו? ודאי ודאי אנה ראש הישיבה, בא נציץ לאוצר הספרים, ושם הראה לא את הבחור המיוחד, שאל החבר וכמה אני צריך לשלם עבורו? ענה ראש הישיבה, בחור כזה מיוחד לא ייבצר שישלמו עבורו 200.000$ טבין ותקילין, כששמע זאת החבר התעוות כולו ונעשה בשרו חידודין, וענה בצער סכום כזה אין סיכוי בעולם שאצליח לגייס, תמצא לי בחור טוב אך במחיר מעט יותר נמוך, השיב לו ראש הישיבה, אתה רואה את הבחור ההוא בקידמת ביהמ"ד? גם הוא בחור מצויין ונפלא ויעלה לך רק 150.000 $, השיב החבר ידידי גם סכום כזה הוא למעלה מיכולתי, וכנראה שמכאן לא תצמח לבתי הישועה, ופנה לצאת לדרכו מדוכדך ועצוב.
בעת שראש הישיבה ליווה אותו לדרכו כמנהג גוברין יהודאין, ניסה החבר את מזלו שוב וזרק שאלה לחלל הפרוזדור, אין לך איזה בחור ב-80.000 $?
השיב לו ראש הישיבה בודאי יש ויש, התעודד החבר היכן הוא האם אפשר לשזוף את עיניי בו?
ענה לו ראש הישיבה אין שום בעיה, אך כעת הוא לא נמצא, אך בעוד שבוע תוכל לראותו כשיחזור מאילת...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 11:48 |
|
| |
יש לך שתי ברירות:
א. להתחיל לריב עם החתן שלך, ואז חייכם וחייו לר יסגו בשושנים. ובוודאי חיי ביתך.
ב. לקבל אותו כמו שהוא. איש שעובד לפרנסת ביתו.
נכון, הוא לקח לך סכום כסף גגדול על מנת שיישב ויילמד, אך בצוק העתים הדברים משתנים. אולי בתך חשקה בבגד מסוים שאין הוא יכול לממן דרך הכולל. אולי נמאס לה לנסוע באוטובוסים כל היום, ורוצה רכב. בתשעים אחוז ממקם כגון אלו, ההחלטה נעשית במשותף בין בני הזוג. אלא אם הם גרים בשותפות ולא כזוג ממש.
אני בטוח שאם היא הייתה עושה לו עין חמוצה על רעיון זה, הוא לא היה חושב בכלל על לצאת לעבוד. אך היה ממשיך להתבטל בכולל. כי מי שלא רוצה ללמוד - לא יילמד. נקודה.
יכול להיות, שאתה רוצה שיגידו שהחתן של ר' .... לומד בכולל. אם לא, תן לו לצאת לעבוד ולקרוע את הת.... הוא עוד יתגעגע לכולל. לדף גמרא.
דע לך כלל, אי אפשר להחזיק מישהו בלימודים בניגוד לרצונו. תשאל את הניק רמ_בישיבה.....
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 12:56 |
|
| |
1. ב 80,000 לא ניתן לקנות היום בחור אבל לצורך "העיון" האשכול שלך היה שווה . (חברות של בתי אשכנזיות בחורות מיוחדות כלילות המעלות גם עם 120,000 דולר בקופה ,לא קונים אותם)
2. תשמח שהחתן שלך הפסיק לחלל את ה" ולחיות מן הצדקה .
3. לעבוד זו לא בושה .
4. עשית צדקה עם בתך , לא נורא ,לומדים בחיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 13:11 |
|
| |
הסיפור כולו לא נראה לי אמין.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 13:16 |
|
| |
יו"ס
בטח לא אמין כבר אמרנו . ב 80,000 דולר קונים רק חמור אשכנזי :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 13:24 |
|
| |
| הגולם כתב: |  | אני מבקש לחזור לפרופורציות.
חתן שלומד שווה 80000 דולר, אבל גם חתן שעובד שווה משהו. נניח 30000 דולר.
כך שהנזק הוא רק 50000 דולר.
וכעת, אם החתן בן 20+-, ונותר לו עד לפנסיה כ40 שנה, מתוכם שנה וחצי שהוא למד, והיה שווה מחיר מלא= כמעט ארבעה אחוז שצריך להוריד.
כך שהנזק הוא רק 48000 דולר.
וכעת, בא לא נשכח שהבת שלך רוצה בעל שעובד ולא בעל שלומד, כך שערכה בשוק יורד, ואם היא רוצה להתחתן היא צריכה לשלם. נניח 20000 דולר. כך שהנזק הוא רק 28000 דולר.
מזה נוריד את שעות הלילה, שבהם בין כה וכה הוא לא לומד ולא עובד, ועליהם מגיע לו מחיר מלא, כך שצריך להוריד כשליש מה80000= כ27000. כך שהנזק הוא רק 1000 דולר.
אולי לא נעים לך לשמוע, אבל מי שלא מוכן לתת לבת שלו אפילו אלף דולר - הוא אדם רע. |
|
בס"ד
למה יש לי הרגשה מאוד מאוד חזקה שהגום הוא...
החתן המדובר?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 13:27 |
|
| |
לא מבין את הבעיה כשאתה קונה מכונה כביסה והיא מתקלקלת אחרי שנה נגמר האחריות תביא תכנאי
אם אתה עדיין חושב שאתה יכול להתערב לזוג לך לטיפול פסיכולגי אמנם היא ביתך אבל כבר לא ברשותך
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 13:27 |
|
| |
בס"ד
תכל'ס. שאלת מה עושים?
אז כך. מחפשים את התמונה בה אתה מצולם עם החיוך הכי רחב,
לוקחים לחנות הפוסטרים הקרובה וכותבים "חייך, אכלת אותה" !
[נכון זה יעלה איזה 120 ש"ח, אבל זה בטל ב60 לעומת 80000 $]
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 13:38 |
|
| |
הוא פשוט רוצה שיהיה לו כסף לקנות חתן לביתו ב180.000 דולר תעריף 2
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 13:40 |
|
| |
אצל החסידים קונים כלה ב80.000 $
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 13:42 |
|
| |
הוא לא רוצה להיות בעל חוב כמוך.
החכם עניו בראשו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 13:44 |
|
| |
תתיעץ עם גדולי ומאורי הדור שליט"א
צריך ראיה רחבה לדורות הבאים
משתתף בצערך
רמ בישיבה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 13:44 |
|
| |
ויש כאלו שמשלמים סכום שכזה בשביל גירושין..
אז שמח שחיים באושר..
|
|
|
|
|