בית פורומים בחדרי חרדים

קניתי לבת שלי חתן ב 80.000 $ והוא יצא לעבוד !!! מה עושים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/8/2009 18:35 לינק ישיר 

בשווקי העבדים כמה שהאדם היה חסון חכם ואינטלגנט, כך עלותו בהתאם. בשוק השידוכים כמה שאתה אינפנטיל מובטל והולך בטל, הרי זה משובח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 22:21 לינק ישיר 

לא משנה אם "קונים" חתן או "מקבלים" או איך שלא תקראו לזה,
כל הגישה הזאת מעוותת.
זוג הולכים להתחתן, אם ההורים יכולים לעזור, מה טוב,

אם כבר צריך לשלם על מישהו, זה על הכלה שהולכת לפרנס את בעלה.
על מה מגיע לחתן כסף, על כך שהוא יושב ולומד?
הרי זאת עבודתו, אשתו עובדת לחיי עולם הזה והוא עובד לחיי עולם הבא,

אם החתן גם היה עובד לרווחת משפחתו וגם קובע עיתים לתורה בשעותיו הפנויות
הרי הוא כליל המעלות, גם מפרנס וגם לומד,
אבל אם הוא רק לומד, על מה מגיע לו צל"ש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2009 22:40 לינק ישיר 
חוצפה מחוצפת הרצחת וגם ירשת ?!

כששאלתי את חתני מדוע הצהיר שישב וילמד כל חייו החציף לי החוצפניאק פנים וענה כי באמת שאף לשבת וללמוד כל חייו רק שמחמת דוחק הפרנסה החליט לצאת לעבוד , כששאלתי אותו איזה דוחק פרנסה יש לו כשאישתו מרוויחה כ5000 שקל בחודש  חוץ ממה שהוא מרוויח מהכולל ענה לי המחוצף כי הוא שואף לרמת חיים יותא גבוהה וכי אני מתערב לו בשלום בית ! ! ! הבעיה היא שעכשיו יש לי בת נוספת בשידוכים ואני לא יודע האם עלי למוטט את עצמי שוב בחובות כדי לקנות לה עילוי כי החתן החוצפניאק היה באמת עילוי אמיתי ו''שטייגעניסט'' מישיבה נחשבת ביותר ולבסוף יצא לעבוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2009 23:36 לינק ישיר 

מיתפלפל

אם תכתוש את האויל במכתש בתוך הריפות בעלי לא תסור מעליו אולתו (משלי כ"ז)

חתנך הוא לא רכושך ולא קנית אותו. הוא אדם חופשי וזכותו לחיות כפי שהוא רוצה. אם תמשיך להתערב לו בחיים, תצפה לניתוק ממנו ומבתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 00:03 לינק ישיר 

מיתפלפל כתב:
כששאלתי את חתני מדוע הצהיר שישב וילמד כל חייו החציף לי החוצפניאק פנים וענה כי באמת שאף לשבת וללמוד כל חייו רק שמחמת דוחק הפרנסה החליט לצאת לעבוד , כששאלתי אותו איזה דוחק פרנסה יש לו כשאישתו מרוויחה כ5000 שקל בחודש  חוץ ממה שהוא מרוויח מהכולל ענה לי המחוצף כי הוא שואף לרמת חיים יותא גבוהה וכי אני מתערב לו בשלום בית ! ! ! הבעיה היא שעכשיו יש לי בת נוספת בשידוכים ואני לא יודע האם עלי למוטט את עצמי שוב בחובות כדי לקנות לה עילוי כי החתן החוצפניאק היה באמת עילוי אמיתי ו''שטייגעניסט'' מישיבה נחשבת ביותר ולבסוף יצא לעבוד

מה זה "חוצפניאק"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 00:55 לינק ישיר 

לעניות דעתי אתה אשם בהפסד הכספי הזה שבכלל הסכמת לתת כזה סכום לחתנך ולבתך
אבל אולי בעצם אתה לא אשם כ"כ ואתה בסה"כ מסכן שנקלע בעל כורחו לסיטואציה שכזו
ואני יסביר למה אתה מסכן . . . .

הרבנים החשובים בדורנו יש להם כח עצום אך לא משתמשים בכח הזה לדברים של דיני נפשות,
כולנו חזינו במהפיכת הפלאפונים הכשרים איך שכמעט בכל בית בישראל החליפו את הטלפונים
הקודמים לטלפונים כשרים מה גם שלא היה נוח איתם ובתחילת הדרך הם בכלל תיפקדו רק
כשעונים ! ! ! שלא נדבר על כך שאין בהם את ה SMS הפעיל כ"כ אצל רובנו ("פעם") אבל בכל
זאת רוב הציבור עשה צעד של החלפת המכשירים כי . . . . . כך הרבנים אמרו.

השאלה שלי היא באם אכן חזינו שיש לרבנים כזאת עוצמה למה הם לא משתמשים בעוצמה
שלהם לביעור נגע קניית דירות לילדים סליחה . . . . . . קניית חתן לבתם ? ! ? ! ?הרי מדובר
ממש בדיני נפשות כולנו יודעים בדיוק כמה אנשים נפטרים מדי שנה בשנה בגלל עול החובות
שצברו וצוברים מנישואי ילדים, במקום שלהורים יהיה נחת מילדיהם ושאר יוצ"ח מעטים הם
האנשים שזוכים לנחת הנ"ל היות ולדאבון הלב הם נפטרים ואנו רואים מכל עבר את המודעות
החדשות של ועד זה או אחר שאוספים כסף לעוד משפחה שהתמוטטה.

אולי הסיבה לכך שהרבנים לא נלחמים בזה בכל הכוח היא בגלל שהם נוגעים בדבר וטוב להם
לקבל דירות שלמות או 75% מדירה ? ! ? ! ?

לי הדבר הזה מאוד כואב וחבל שהרבנים לא מטפלים בזה בצורה יותר תקיפה,
אצל החסידים העניין הזה פחות בעייתי כי כל רבה' אומר לחסידים שלו מה לעשות,
אמנם בכל כלל יש יוצא מן הכלל אבל רובם שומעים לרבה' שלהם.

מדובר בדיני נפשות ממש . . . . .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 01:45 לינק ישיר 

מתפלפל, תתפלל

שיחזור מדרכיו הקלוקלות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 02:03 לינק ישיר 

כבר כתבתי כאן את דעתי בנידון באשכול שפתחתי בנושא.

ולך מתפלפל
אומנם אודה על האמת אין לי בנות .
אבל עדין אני לא מבינה גם לשלם על בחור וגם הפריראית תפרנס אותו .
בכתובה הרי הגבר צריך לפרנס ולא האישה .
ולכן שעזרת לביתך לקנות דירה .
תשמח שיש לך חתן חרוץ וחברמן שמבין את נפש אישתו ומבין שאישה לא יכולה לקרוע את עצמה גם לפרנס .גם ללדתו לגדל משפחה ברוכת ילדים והוא בסך הכול מקיים את אשר הבטיח בכתובה.

היום שמעתי על בחורה שאביה שהיה גביר קנה לה  בחור בן תורה למדן עצום .עם יחוס עצום .
אך במידות הוא אדם קשה ומוזר .ורודף כבוד.
 איש ריב ומדון .שאף לאחר שנים פרנסה הוא לא מביא .
היא יש לה ממנו רק מירורים ותיסכולים ועוגמת נפש .
אחותה התחתנה עם בחור שלאחר זמן יצא לשוק העשיה והוא מפרנס את משפחתו בכבוד
אדם שקובע עיתים לתורה .אדם שנוח לבריות .
אז עשה את החשבון מי עשתה דיל יותר טוב?????.....

בחור שרק לומד לא באמת נמצא בחיים האמיתיים ולא מבין כמה קשה הפרנסה ולא מבין את ההקרבה.
ולא מעריך אלא היות והוא מקבל הכול על מגש של כסף הוא חושב שכולם חייבים לו.
ולכן מיתפלפל יקר שמח עם חתנך ואל תקרא לו חצוף  .
כי זה מה שביתך באמת רוצה.     
ttp://bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2347110&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 02:40 לינק ישיר 

מיתפלל אני מבין ללביך. אבל אני שואל.

ממתי חתן ירא שמים קונים בכסף?

יראת שמים קונים ביראת שמים!

יראה שמים אמיתי, יחפש בת זוג יראת ה' ולא יחשוב על ממון! אלא יבטח בה' שהוא זן ומפרנס לכל!

לדגמא הרב עובדיה יוסף שהתחתן לקח כלה יראת ה', ולא התחתן מתוך כסף כי לא היה לו כלום אחרי שהתחתן עד שהוציא את ספריו לאור.

תגיד לביתך השניה שתצא לשדיכין ותבחין בעינה איזה חתן ירא שמים למדן, מידות טובות ושהוא יראה בה מידות טובות,  אח"כ תחשבו על הכסף... (לא מחפשים למדן שמפתים אותו בכסף כי אם הוא נמשך אחרי הממון אתה יכול להבין על מה הוא חושב, למדן אמיתי מחפש את ה' יתברך! הוא מחפש כלה צדיקה!)

חתן ירא שמים לא קונים בכסף.

קונים ביראת שמים.

תוקן על ידי רונןיג ב- 16/08/2009 2:41:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 08:30 לינק ישיר 

מיתפלפל יקר!!

אין לי הרבה מה להוסיף אחרי שכמעט כולם כתבו את אותו רעיון של תשובה, אבל בקצרה;
חתן לא קונים בכלום, ואתה יכול להגיד על ה 80000 דולר שלך קדיש, אבל זה לא הנקודה השאלה היא איך אתה מסתכל על זה, אני לא מדבר על התסכול אבל אם בגלל העוגמת נפש שלך אתה לא תדבר איתו או איתה או תביע בפניהם את הבעיה שלך אתה תגרום שהזוג יריב ויגיעו למצב של גירושין או מי יודע אם לא לניתוק ממך לחלוטין שאז לא רק ש"הפסדת את ה 80000 דולר" אלא גם את הנכדים בעז"ה, תחשוב טוב מה עדיף לך שים את הדברים בכף המואזניים וחשוב היטב,

בכל מקרה לשאר הבנות שלך על תתחייב בכלל אם אין לך, וכי לך יש יותר מאשר לחתן או למחותן שאתה צריך להתחייב ולהיכנס לחובות עצומים וזה ללא קשר לעוגמת נפש הזאתי..

ומצד שני אם יש לך אז תתן, וכי יש הורים שאינם מעוניינים בטובת ילדיהם???? לא שזה מחייב אותך...

בכל מקרה לסיום שמור על עצמך כדי שתוכל להנות מילדיך ומנכדיך.

בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 08:54 לינק ישיר 

פופובין,

נראה שגם השווער שלך אכל אותה כמו זה של מיתפלפל.
איך הלכת רחוק, איך אתה מעלה על דעתך שילדים יתנתקו מהוריהם בשל ביקורת על מעשה לא ראוי של הילדים?
מהיכן לקחת רמת מוסר ירודה שכזו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 09:01 לינק ישיר 

מנהל_רוחני

אני לא מכיר אותך ובוודאי אתה לא מכיר אותי שאתה יכול להחליט לי מי אני ומה השווער שלי..?
ולעניינו;
ובמציאות של היום ככה זה גם אםתשאל רב מה לעשות במקרה שהזוג מרגיש שההורים מתערבים לזוג זה פשוט לא לשמוע להורים אלא ההחלטה בידי הזוג, וכי חיתנו את הילדים כדי שיעזרו כל הזמן בהוריהם?? חיתנתם אותם תעזבו אותם??

אם הזוג רב כל הזמן בגלל ההורים בסוף הילדים מתרחקים מההורים מה לעשות.????
וזה לא רמת מוסר ולא כלום זוהי מציאות,

בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 09:44 לינק ישיר 

יושב-כמו תמיד כשזה נוגע ללובשי הפראק וללומדים שכן על מנת לקבל פרס-אתה מעדיף לקנח בחומר חזק ולהגיד -זה רק קבוצה קטנה..לא מורגשת...חלשה...ואז אתה לוקח  עוד עוד עוד מהחומר וכמו ההדים של החומר מתפוגגים כך בעיניך גם הבעיה מתפוגגת....

מיתפלפל-חייך אכלת אותה!!ופעמיים!!
פעם אחת שהאמנת שחצוף בן 19 (או 29)(הם גודלים רק בשנים לא במח....שמוכן לרצח את האבא של האישה  שבחרה בו  על קדושת הכסף =הוא למדן.עילוי.גאון. וגילית שהוא נוכל.בור.שייגץ.גנב.ורוצח-והכל בשם הלמדנות כמובן...
פעם שניה-שהאמנת שהבת שלך רוצה רבי עקיבא בגלל שבסמינר שטפו לה את המח שמי שלא מתחתנת עם עילוי -וגנב-לא שווה כלום ..והיא סוג ב'...אבל מהר מאד אחרי החתונה -רוב הנשים הרגילות -לא מוכנות להיות גם האימא גם האבא גם המפרנסת ...גם הספונזדור שרצה ב7 בבוקר לעבודה וחוזרת ב3- הביתה סחוטה כהוגן -בלי טיפת חיות וחיוך-למשפחה ברוכת ילדים..וכל זה כשבעלה ה"אברך" יושב בכוילל ומפלפל את נשמתו במקרה הטוב ..או שותה את כוס הקפה השביעי היום-במקרה הרגיל..או מחפש בנרות איזה וועדה עוד לא הקימו...ואיזה איסור עוד לא אסרו במקרה הטוב מבחינתו(כותרת ראשית ביתד והמודיע..)ובמקרה הרע מאד מחינתנו!!!

בקיצ-אין סיכוי שמי שמתחתן רק מתוך חמדנות -יהיה בעל טוב ומתחשב באשתו-ובוודאי שלא יהיה חתן מתחשב בשווער הנדיב שלו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 10:09 לינק ישיר 

כבר דשו הרבה בנושא, ובאמת רוב הבנות רוצות את רבי עקיבא בביתם
ורוב הבנים רוצים שנוות ביתם תיהיה לפחות בתו של כלבא שבוע.
אבל מה לעשות לא כל החתנים רבי עקיבא, ולא כל השווערים כלבא שבוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 10:23 לינק ישיר 

א. במידה והבחור מעוניין ללמוד, עדיף לסייע בפרנסה כל חודש, עם סכום נוסף של כ-1000 עד 1500 ש"ח. שכך, דרכו של מסחר, כשאדם משקיע 80,000$, ומתברר לו שצריך עוד השקעה קטנה, הוא מוסיף את זה ולא בורח.
ב. במידה והוא לא מעוניין ללמוד. א. עדיף שילך לעבוד ולא יבזבז את זמנו בכולל, כדי להרגיע את המצפון שלך.
ג. בעניין מה ניתן לעשות: כנראה גם לקחת משכנתא, אם כן, נשאר לך להודיע לבחור, כי אין בידיך אפשרות להמשיך ולשלם את המשכנתא, ובמידה והוא מעוניין בדירה, הוא מתבקש לשלם את חלקו בדירה.
תבהיר לו כי גם כך, נשארו לך המון חובות.
בכל מקרה, לא משנה מה שיהיה, אסור להגיע למצב של סיכסוך עם החתן, זה בטוח לא שווה, גם לשלם, וגם לא לרוות נחת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > קניתי לבת שלי חתן ב 80.000 $ והוא יצא לעבוד !!! מה עושים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.