|
|
| נשלח ב-17/8/2009 17:53 |
|
| |
| Astrolog כתב: |  |
מה זה "חוצפניאק"? |
| חוצפניאק זה שם חיבה שאני קורא לחתני וכך הוא גם רשום אצלי בספר טל' . והשורש למילה חוצפניאק זהו ביטוי תחושה כלפי אדם מחוצף שגזל אותך גם בדעת וגם בממון ............... ולכל המגיבים יפי הנפש שכל הזמן דורשים לי לא לנסות לחנך אותו שיחזור לכולל באלול ברור לי שאם הדבר היה קורה ח''ו אצלכם לא הייתם שותקים !
תוקן על ידי מיתפלפל ב- 17/08/2009 17:59:28
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 17:57 |
|
| |
הפתרון הוא:
לקחת משכנתא על הדירה שאתה קונה לו. ושאתה תשלם אותו כל זמן שהוא יושב ולמד.
ברגע שהעילוי הגדול מחליט לצאת לעבוד, אתה ג"כ מפסיק לשלם את המשכנתא שהתחייבת לתת. וכך החוצפניאק צריך פתאום לשלם את המשכתא הכבדה שלך.
אבל אתה נהגת בטיפשות ונתת 80.000$ ועכשיו אתה אוכל את זה.
אם היית לוקח משכנתא של אותו סכום, הוא לא היה מעז לצאת לעבוד. כי הוא יודע שאתה יכול להפיל את זה עליו.
תוקן על ידי חרדי_טוב ב- 17/08/2009 17:54:20
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 18:34 |
|
| |
תמשיך לשפוך כסף על שטויות.. לומדי דף היומי, יגיעי הכפיים, מספיקים יותר מכל אברך מסוג שכזה, כאלו שכל מטרת לימודם הוא לצקת את דם הורי זוגתו ולסחוט את מיטב מנעמי העולם הזה... נבלים ברשות התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 18:43 |
|
| |
רשעות טהורה לשמה:
פרננדו - אתה מכיר אותו? דיברת איתו? בררת מה חשב מלכתחילה ומדוע החליט כך בסוף???
אתה בכלל יודע משהו אישי מהסיפור חוץ ממה שקראת כאן?
אז אתה משלים את כל תאוריות הרשע שלך מדיונך הקודח והשונא???
אתה בכלל מכיר אברכים " שכל מטרת לימודם הוא לצקת את דם הורי זוגתם ולסחוט את מיטב מנעמי העולם הזה"???
ואם מצאת כמה כאלו בסביבתך החוטאת אז אתה כבר יודע שגם אותו אחד הוא כזה?
ואולי היו לו סיבות טובות ונכונות לשנוי הנ"ל?
בדיוק כמו שאתה שופט את האברך הזה - בלי לדעת עליו כלום, ממש כלום, כשאתה משלים את כל הרשעות מדמיונך
בדיוק כך שופטים אותך ואותנו החילונים.
בלי לדעת עלינו ועליך כלום,
והכל תיארויות ודמיונות מרושעות!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 20:24 |
|
| |
נזכרתי בוורט די ידוע שביידיש נשמע ממש טוב ובעברית הרבה פחות
אבל גם זה נשמע מוצלח למדיי
שווער אחד שידע איזה תכשיט יש לו
שאל את חתנו למחרת החתונה מה הוא מתכנן לעשות אחרי השבע ברכות ,
ענה לו חתנו אני מתכנן כמובן ללכת ללמוד בכולל
שאל אותו השווער כמה זמן אתה מתכנן ללמוד ?
ענה לו החתן , אני אלמד כנראה יום שלם , בעצם אולי חצי יום
שמח מאוד השווער ומיד שאל כמה זמן תלמד כך ?
ענה לו החתן למחרת אני יצא לעבוד
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 21:03 |
|
| |
מה שתעשה היום, הוא לקבל את חתנך כמו שהוא. מי שמרגיש שהשהייה בכולל יגרום לו סבל של חיים ברמה כלכלה נמוך, באמת אינו ראוי שאחרים יתמכו בו בכדי שילמוד. עדיף שהוא ישתדל בעצמו לפרנסתו. עם קשר או בלי, מעניין שהחפץ חיים כותב, שלא חייבים לגלות לשווער פוטנציאלי את כל מגרעות החתן, אם השווער הוא טיפוס כזה שלא יקיים כל מה שהוא מבטיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 23:09 |
|
| |
אושי שפרנוביץ ניסה לשכנע את המשקיעים הכושלים שלו, שימו עוד מאה אלף, ותצילו את המליון.
עצתי, תן לו כל חודש אלף דולר ותציל את השמונים אלף שלך...........
וכעת ברצינות, אני לא מבין מדוע בחורות שנולדו לאבא ליטאי לא מתחתנות עם בחורים חסידיים, שלא דורשים כלום ועוד מוכנים לשלם דירה.... (ויש כאלה מאות...)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 23:47 |
|
| |
| יושב_סתר כתב: |  | | הסיפור כולו לא נראה לי אמין. |
|
אני מכיר הרבה אברכים שקבלו דירות ומתים לצאת לעבוד, ויושבים וטוחנים את כל העולם ואשתו בכולל...זה יותר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2009 00:05 |
|
| |
| יושב_סתר כתב: |  |
יש קבוצה קטנה של אנשים שעוד שבויים בסטיגמת הסידור המלא ויש לשלחם דחוף לבית החופשית
רוב הציבור החרדי הליטאי מזמן כבר לא בקטע. זה נותן חלק, ההוא נותן חלק, הזוג לוקחים משכנתא מקסימלית, קונים דירה לפי הסך הכל ורצים לחיים.
רק המשוגעים נשארו רדומים. |
|
א"כ אפשר לאחל שיהיו לך 10 בנות?!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2009 22:20 |
|
| |
| מיתפלפל כתב: |  |
מה זה "חוצפניאק"? חוצפניאק זה שם חיבה שאני קורא לחתני וכך הוא גם רשום אצלי בספר טל' . והשורש למילה חוצפניאק זהו ביטוי תחושה כלפי אדם מחוצף שגזל אותך גם בדעת וגם בממון ............... ולכל המגיבים יפי הנפש שכל הזמן דורשים לי לא לנסות לחנך אותו שיחזור לכולל באלול ברור לי שאם הדבר היה קורה ח''ו אצלכם לא הייתם שותקים !
תוקן על ידי מיתפלפל ב- 17/08/2009 17:59:28
|
|
מעניין איך חתנך רושם אותך בספר טלפונים, אולי מיתפלצף ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2009 22:48 |
|
| |
יושב, אל תיתמם. ישנו אחוז מסויים שההשקעה בהם מצדיקה, אבל חלק ניכר יושב ומעביר את ימיו ושנותיו להבל ולריק, אחרי שיצק את דם חותנו.. אל תשחק אותה קלוץ, בתוך עמי אני יושב, רואה בעיניים כלות איך נשות/ שפחות האברייכים מתאבדות בשביל בעליהן בזמן שאלו עושים את תורתם קרדום לחצוב בהם, מסחרה בכמות ההספק הלימודי, תואר בתלמוד, לפי המרבה במחיר.. זוהי תורה לשמה?? פוי!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2009 23:12 |
|
| |
למזלנו לא אתה ודעותיך המשובשות קובעים מי ראוי ומי אינו ראוי לשבת באהלה של תורה...
אפילו אם אברך כזה לא ילמד כלום כל היום - ורק ישב בין קירות בית המדרש ויספוג קול תורה ויר"ש ויתפלל כדבעי ואשתו מסכימה לזה ולצורת החיים הנובעת מכך כך - הרי אברך כזה הוא טוב וצדיק אלפי מונים מכל אחד אחר שמסתובב ברחובות לפרנסתו וללא יוצא מהכלל!!!
מה עוד שרוב האברכים יושבים ולומדים מי פחות ומי יותר ואינם מוציאים ימיהם בבטלה וחשים בעצמם כאשר הם "גמורים" ויוצאים לפרנסתם בברכת מוריהם הרוחניים והכל בהסכמה ובתיאום עם רעיותיהם.
יש לדעת כי חובת יהודי לשבת וללמוד אינה תלויה בתוצאות לימודיו או בהספק זה או אחר או בקליטת הלימוד ברמה זו או אחרת!
יהודי צריך ללמוד בכל זמן פנוי ולעבוד לפרנסתו כדי שיוכל לחיות ברמה מקובלת ולא לשם גריפת אוצר בן 1350000000000 מליון יורו עם או בלי תהילים כעכברא דשכיב אדינרי או כמו רוטשילד שהכספת והכסף שלו היו מלאך המוות שלו רח"ל!
תוקן על ידי יושב_סתר ב- 18/08/2009 23:09:11
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 00:32 |
|
| |
קשקושי שכל, אלו שבנו את תורתם על דם קרוביהם, הם בבחינת בוצע ברך ניאץ ה'.. אלו שכל מטרת לימודם היה כדי לזכות ברכוש רב יותר ומנעמי חיים מפונקים יותר, הרי הם פסולים ותורתם סרק.. אל תנופף במנטרות נדושות, בחור עם מידות טובות עדיף לאין ערוך על סטודנט לתלמוד עם תארי גאונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 09:11 |
|
| |
יושב
יש לך מקור מעבר למקווה לאגדה הזו על רוטשילד?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 11:08 |
|
| |
יושב אתה באמת עומד מאחרי הדברים שכתבת:
אפילו אם אברך כזה לא ילמד כלום כל היום - ורק ישב בין קירות בית המדרש ויספוג קול תורה ויר"ש ויתפלל כדבעי ואשתו מסכימה לזה ולצורת החיים הנובעת מכך כך - הרי אברך כזה הוא טוב וצדיק אלפי מונים מכל אחד אחר שמסתובב ברחובות לפרנסתו וללא יוצא מהכלל!!!
מהיכן המקור ההלכתי לכך? נראה לי שנסחפת קצת...
|
|
|
|
|