בן ארוש
כנראה לא הבנת את תשובת הרב .
תשובת הרב שיש לבדוק האם פעלו כחוק או לא , הרב לא אמר שפעלו כחוק .
הרב אמר אם פעלו כחוק זה בסדר ויש לקבל את הדין , ואם לא יש לבדוק , כך שיתכן ופעלו שלא כחוק .
הרב אומר שבורא עולם פועל בעולם וכל מה שקורה בעולם זה בהשגחתו , ובורא עולם פועל בעולם גם דרך השקר והרוע , והכוונה שאם בורא עולם רוצה להעניש מישהו או לגרום סבל לאדם מסוים הוא יעשה את זה דרך מערכת המשפט , אפילו שמערכת המשפט יכולה להיות מושחתת , אין לזה קשר , כי גם מערכת מושחתת לא יכולה להעניש בן אדם ללא רצון הבורא .
נקודה נוספת
אסור לעבור על החוק , היות ובורא עולם מנהל את העולם דרך החוקים .
מי שמתנהג על פי החוק ונענש , יכול להיות סמוך ובטוח שהעונש הוא מבורא עולם , ולכן אסור להתלונן , ומי שעובר על החוק ונענש מביא את העונש על עצמו , ולכן אין לו על מי להתלונן אלא על עצמו.
לעצם התשובה של הרב לגבי דומא , אני מבין זאת כך , אם פעלו כחוק אין מה לעשות הכל משמים ואסור להילחם נגד החוק , ואם זה שלא כחוק יש לפעול ולוודא מי עבר על החוק ושיתן את הדין .
הרב אומר תמיד שבורא עולם רוצה שיפעלו בטבע , ורק כך הוא עוזר , לכן אם עברו על החוק יש לפעול בטבע לשנות את זה , ברור שגם אם עברו על החוק זה מבורא עולם , אבל אז יש את הבחירה להקל , לעומת אם פעלו כחוק אין את הבחירה לשנות.
יצחק
אני לא יודע מאיפה החלטת מי הם היהודים האמיתיים , לפי הרב כל יהודי הוא אמיתי , לכן לא מובן לי מה הינך אומר .
כל דבריך הם כתלונה נגד בורא עולם שזה חמור מאוד , כי השופטים לא יכולים להרע לאף אחד ללא רשות מבורא עולם , ולכן כששופט עושה רע לבן אדם זה אחד מהשנים או שהוא סובל כי בורא עולם רוצה כך , ואי אפשר לעשות חשבונות למה , או שעבר על החוק וסובל ממעשיו .
הערה
הרב יוצא בצורה תקיפה נגד אילו שלוקחים את החוק לידים , קח זאת בחשבון .
מקוה שהסברתי את הדברים בצורה מספקת .
בכל מקרה גם אם הדברים לא הובנו , השאלות שבן ארוש ויצחק שאלו מראה על חוסר הבנה בהנהגת הבורא , וגם חוסר הבנה בדברי הרב.