|
|
| נשלח ב-30/8/2009 15:08 |
|
| |
מה קרה? נא להרגע.
אנא עיין קצת באמונה וביטחון.. לא בוכים אח"כ.
האמונה קשורה יותר ללב, להרגשה.
אנחנו יודעים בשכל את העובדה שה' מנהיג את העולם ומשגיח וכו' אבל עלינו להאמין- להרגיש בלב שזה בדיוק ככה.
להשליט מח על לב.
להאמין- להיות שלמים עם הידיעות שלנו גם בהרגש.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 17:02 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | | "להשליט מח על לב." |
|
על זה שהאימא שלך היא אימא שלך, את גם צריכה להשליט מח על הלב??????????????.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2009 12:31 |
|
| |
כן.
כדאי לי להרגיש בכל מאודי את ה"אימהות" שלה..
רק מה- זה לא דבר קשה, לכן לא דורש ממני מאמצים להשליט מח,
לכן לא מדברים על זה.
מי שכן קשה לו עם זה, צריך לפתור את הבעיה בעצמו או לפנות לעזרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2009 16:52 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | | כן. |
|
אני לא חושב, אני חושב שאם תביני מה שכתבתי ש"האמונה" מלשון "נאמן" תביני שאין דבר כזה אמונה מלשון מהאמין סתם, כי האמונה כזאת זה טמטום וחילול השם וזה היפך של "היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים": למי שיש האמונה כזאת, אולי מתוך רחמים אלוקים יתן להם גן עדן ביחד עם המאמינים בשאר הדתות, כי האמונה זה לא לוטו, כלומר נולד אצל יהודי הוא מאמין כך, נולד נוצרי מאמין כך, והערבים בכלל הם עושים הכי קידוש השם כביכול,
הרי אין חילול השם יותר מזה,
נ, ב, בבקשה לא להגיב מיד, קצת לחשוב בבקשה,
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2009 16:55 |
|
| |
דווקא הגבתי אחרי יום שלם.
ועכשיו אני לא אגיב, אקח את הזמן שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2009 15:01 |
|
| |
טוב, מקסמן.
קראתי את כל טענותיך ברצינות יתירה.
לא הבאת אפילו מקור אחד לכך שהמילה "אמונה" היא קשורה לנאמנות.
וגם אם כן, מהי נאמנות?
אני לא יכולה לדעת אם אתה צודק. לכן בינתיים אני לא מאמינה לך.
אמונה זה לא believe, זה משהו אחר לחלוטין, זו מילה שאין בשום שפה.
מה שאני יודעת- את מצוות האמונה אנחנו לומדים מהפס' "וידעת היום והשבות אל לבבך", שם תוכל לראות איך אמונה היא בדיוק מה שאמרתי... ההשבה אל הלב.
פרוש נוסף לאמונה- הכמיהה לדעת את האמת, הרצון הזה לתת משמעות אמיתית לחיים.
מתוך אמונה ובטחון לחזו"א:
מדת האמונה היא נטיה דקה מעדינות הנפש.
אם האדם הוא בעל נפש, ושעתו שעת השקט, חפשי מרעבון תאוני, ועינו מרהיבה ממחזה שמים לרום,
כי העולם נדמה לפניו כחידה סתומה, כמוסה ונפלאה, והחידה הזאת מלפפת את לבבו ומוחו, והוא כמתעלף, לא נשאר בו רוח חיים,
בלתי אל החידה כל מעינו ומגמתו, ודעת פתרונה כלתה נפשו, ונבחר לו לבוא באש ובמים בשבילה,
כי מה לו ולחיים הנעימים האלו נעלמים ממנו תכלית ההעלם, ונפשו סחרחרה ואבלה וכמהה להבין סודה ולדעת שרשה והשערים ננעלו...
ומה נהדר המראה, ומה נפלאה תכניתו של בן האדם, ראה התוכן שאי אפשר לו להיות בן אדם באותו הכתר שהכתיר תחת השמש, אם לא תהיינה לו ידיעות מפורטות מהנמצא בעולמו מהדוממים והצומחים והמוצקים למיניהם, ובלעדי הידיעות האלו אין כל חיים למכונת האדם...
תוקן על ידי אופק20 ב- 01/09/2009 15:15:09
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2009 19:06 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | לא הבאת אפילו מקור אחד לכך שהמילה "אמונה" היא קשורה לנאמנות.
וגם אם כן, מהי נאמנות?
לכן בינתיים אני לא מאמינה לך. |
|
א, הרב נויגרשל מספר, שהגבאי ביקש ממנו לדרוש דרשה בבית כנסת, אחרי הדרשה ניגש עליו אחד ושאל, איך מיד שהגבאי ביקש כבר מוכן לך דרשה, הרב נויגרשל ענה, לא, אני כבר מכין את זה ארבעים שנה, כלומר ארבעים שנה של לימוד,
שביקשת מקור מיד נזכרתי מהסיפור הזה, אמרתי לעצמי, לך תתחיל מ'אלף, להתחיל לעיין בספרי דיקדוק וכו' וכו' זה צריך להיות מקצועי, ואין לי זמן לזה, בסוף ב"ה עשיתי חיפוש קטן בתוכנת "אוצר החכמה" ותראי כמה שאלוקים אוהב אותי, מעל 200 תוצאות לחיפוש,אני יתן לך את זה בהמשך,
ב, הוא נאמן אצלינו, ואנו נאמנים לו, זה הפירוש של מאמין,
ג, את רואה, זה כבר עובד, למה שתאמיני לי,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2009 19:10 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | | לא הבאת אפילו מקור אחד לכך שהמילה "אמונה" היא קשורה לנאמנות. |
|
מספר אמת ליעקב להרב קמינצקי זצ"ל והיינו שרש"י פירש אמונה מלשון מילוי התחייבות האדם והיינו מלשון נאמנות ,מספר נגלות ונסתורות : כך פירש ר' מנדלי את "אמונה" מלשון "נאמנות"
מספר כתב אמת מהרב רפאל כהן שליט"א וגם מהרב פינקוס זצ"ל אותו מילים על חג הפסח
"אמונה" מלשון אימון כאשר באים אנו להבין מה הכוונה "ואמונתך בלילות" שומה עלינו להבין קודם את תוכן עניינו של המושג "אמונה" אנו סבורים כי אמונה פירושה להאמין אלא שלהאמין לבד אין זה מספיק גם המאמין שמישהו יצר חפץ מסויים לא בהכרח שיש לו אמונה מי עשה את החפץ הזה המובן העמוק יותר של אמונה הוא נאמנות גם בעת ששרויים בחושך ואפילה עלינו לדעת כי הקב"ה ישנו ולתת בו אימון הנביא ישעיה מגדיר חסרון באמונה כך "אם לא תאמינו כי לא תאמנו" ישעיה ז ט וכביאור רש"י שם "לא תאמנו לא אמון בכם" כלומר מידת האמונה שבכם תלויה במידת נאמנותכם לקב"ה
"אמונה" פירושה אמון: מציאות הקב"ה כה ברורה ומוכחת שניתן לסמוך עליו "בעינים עצומות" מהרב פינקוס זצ"ל
מספר עיוני רש"י דף תתה' ניכר הגידול באדם עצמו כשיש אמונה, ואמונה כאן הוא מלשון "נאמנות" וכמו אסתר שהיתה נאמנת למרדכי
מספר תורת הרא"ם: ובמחילה מכ"ח איני רואה את דבריו של הרא"ם כי כל בן דעת כשמאמין איזה דבר הוא בכל ראיות ברורות כמו "ויאמינו בה' ובמשה עבדו" (שמות יד לא) מפני שראו כמה ניסים ונפלאות ומי שאין לו דעת מאמין בלתי ראיה כדכתיב "פתי יאמין לכל דבר" אלא כוונת רש"י היא דהול"ל 'ותאמנו' שפירושו אתם תהיו נאמנים (אוצרות יוסף)
רש"י דברים פרק לב אל אמונה - לשלם לצדיקים צדקתם לעולם הבא. ואף על פי שמאחר את תגמולם, סופו לאמן את דבריו: רבי אליהו מזרחי (הרא"ם) דברים פרק לב שפירוש אמונה בכל מקום הוא מלשון אמנה, שהוא נאמן לשלם
רש"י דברים פרק לב לא אמון בם:,,,,,, דבר אחר אמון לשון אמונה,
תוקן גודל פונט
תוקן על ידי ניהול_משני ב- 08/09/2009 12:34:38
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2009 14:20 |
|
| |
אני מתייחס בינתיים לציטוט מרש"י, אז הנה דברי ה'שפתי חכמים': "דקשה לרש"י למה אמר הלשון של אמונה, ומפרש דקאי אמתן שכרן של צדיקים שהוא לזמן ארוך בעולם הבא, לכן שייך ביה לשון אמונה". זא"מ שזה לא ההתבטאות הקלאסית להגדרה ל"מצות האמונה בה'" אלא מקרה מסוים שהיה שימוש במילה אמונה לעניין השכר לצדיקים.
הרש"י בהמשך: "אמון מלשון אמונה", גם שם עיין ב'שפתי חכמים' איך שזה דחוק וזה "אמן" בלי וא"ו, וזה לא "נאמנות".
"הוא נאמן אצלינו, ואנו נאמנים לו, זה הפירוש של מאמין", בזה אתה צודק, המאמין הוא נאמן לה' וה' נאמן עליו, אבל שוב, זו תוצאה, הרי אני מאמין בה' ואז הוא נאמן עלי, האם אני נאמן לו כי הוא "מאמין" בי?! אם הפרוש המילולי של 'אמונה' זה 'נאמנות' אז ככה יוצא
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2009 01:01 |
|
| |
עוד יעויין במורה נבוכים חלק א' פרק נ', בדברי הרמב"ם המזכירים בתוכנם, אם כי עמוקים פי כמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2009 15:42 |
|
| |
| yakov7 כתב: |  | | בינתיים |
|
מה בינתיים ? אתה פשוט רוצה להוכיח הפוך ? שאמונה זה, כי נולדתי אצל הורי ? אני פשוט חייב לאמין להם, אפי' אם נגיד שאני לא סומך עליהם ח"ו בכסף למשל ? וערבי ונוצרי צריכים להאמין במה שהם מהאמינים ? אני פשוט לא מבין אותך,מצטער, אני הגיד לך יותר אני לא מאמין בשום דבר בעולם באמונה כזו שאתה מדבר עליו,ובכל זאת האמונה שלי לא מעורר אפי' בהלכה קטנה ביותר, אני חושב שאם כל הכופרים היו מבינים את האמונה בלשון אימון נאמנות וכו' לא היה כופר אחד בנמצא,
לא תחכה שאני יתן מקורות כי אני לא יעשה את זה בלי נדר,נתתי לאופק20 כי אתה יודע מה ההבדל בין "כּה תאמַר לְבֵית יַעֲקב" לבין "וְתַגֵּיד לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל": ובכל זאת לא נתתי לה מקורות מקצועיים, כי אין לי את הזמן לזה, ואני חושב שמה שיצא לי מחיפוש בתוכנה של אוצר החוכמה צריך לספק אותך, אני בכלל חושב שבפורום שלנו לא צריך מקורות להפך זה גורע, השיכנועים צריכים להיות שכלתני לגמרי, אני מציע לך ולכולנו לבדוק, ותראו שזה פותר ומפרש מליוני בעיות של האמונה,
הסוג אמונה שאתה מדבר עליו טוב אולי לחנך ילדים, אבל ברור שהם גודלים צריכים להסביר להם, למשל הבן שלי שאל אותי על ערבי מתאבד, שמבחינתו של הערבי, אלוקים לא יכול כביכול לעניש אותו, אבל שהסברתי לו שאלוקים שואל את הערבי בשביל מה נתתי לך שכל, אז הבן המשיך לשאול אבל הערבי מאמין באמונה פשוטה, כאן נתתי לו את ההסבר שכתבתי כאן בפורום, עוד דוגמא: הבן שאל אותי פעם "שלמד שאסור לערר על תלמיד חכם אפי' אם ראה שעשה עבירה, כי ודאי עשה תשובה", הבנתי שמשהו מציק לו, אז מיד אמרתי שרק בעבירה של אדם למקום, אבל בעבירה של אדם וחבירו, אין את הודאי עשה תשובה, צריכים לראות בעיינים שביקש מחילה או היחזיר את הכסף וכו' (עניתי לו בשליפה מהשרוול,) והיה לי לא טוב מזה, הלכתי לשאול רב, שהוא תלמיד חכם מופלג, ואמר לי שצדקתי, אני כותב את כל זה, לא כדי להתפלסף, רק בגלל שזה נוגע הלכה למעשה בכל יום, בחינוך ילדינו ובודאי בלחנך בחורים או בנות שהעולם פתוח בפניהם, אני ממש לא בעניין להתפלסף סתם לשם התפלספות,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2009 21:51 |
|
| |
טוב, מיציתי את העניין.
מקסמן כתב: "אני בכלל חושב שבפורום שלנו לא צריך מקורות להפך זה גורע, השיכנועים צריכים להיות שכלתני לגמרי"
אבל צריך להבין שהשכל שלנו כשלעצמו אינו מבטיח כלום וסביר שנשגה בטעויות ותהיות אם נאמין בכח מחשבתנו בלבד, כשאתה רוצה להתפלסף ברוח היהדות הדרך היחידה היא אם יש לך בסיס איתן מדברי הקדמונים, בטח כשהשאלה היא על מושג כזה באמונה היהודית "אמונה מלשון מה?" לא שייך על זה ויכוח שכלתני בלי מקורות.
אחד מגדולי הפילוסופים נשאל ע"י תלמידיו, איך אנו דנים בנושאים שחקרו הפילוסופים הקדמונים ואנו עוד מוסיפים חקירה על חקירותיהם כאשר שכלנו משיג השגה קצרה לעין שיעור מהשגתם, אמר להם הפילוסוף אענה לכם על דרך משל, ננס וענק שעומדים אחד על יד חברו ומביטים לאופק, מובן מאליו שהענק רואה יותר למרחוק מהננס, אבל כשנרכיב את הננס על כתפי הענק אז הננס רואה יותר למרחק מהענק, אמר להם אותו הדבר לגבינו הפילוסופים אחרי שלמדנו חקירות הפילוסופים הגדולים ביכולתנו להבין לחקור עוד חכמה ותבונה.
אבל רק עם הננס ירכב על כתפי הענק, אחרת ראייתו תישאר קצרת טווח....
תוקן על ידי yakov7 ב- 12/09/2009 21:48:34
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2009 22:36 |
|
| |
| yakov7 כתב: |  | | אבל רק עם הננס ירכב על כתפי הענק, אחרת ראייתו תישאר קצרת טווח... |
|
yakov7 : כל הכבוד לך, אני מסכים איתך,
אני רק אומר שכל אחד בפורום, בא עם כל הקנין של תבונה שלמד במשך החיים שלו, ברגע שהבנו משהו, זה כבר התבונה והחכמה שלנו, ובמשהו שאנו לא מבינים, אין לדעתי טעם לצטט,
אני מקווה שמבינים את הכוונה שלי,
תוקן על ידי maxmen ב- 12/09/2009 22:32:53
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 16:03 |
|
| |
מקסמן, כשאתה אומר שאמונה זה מלשון נאמנות, זה ברור שכשאומרים על מישהו שהוא אדם נאמן אז הכונה היא שהוא נאמן ואפשר לסמוך עליו, זה יהיה מתאים אם תגיד שהקב"ה הוא נאמן כי אפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות, כל מה שיש לנו זה הוא והוא לבד יודע בדיוק מה טוב לנו, אבל כשאומרים על מישהו שהוא מאמין אנחנו מתכונים שהאדם הוא המאמין ולא ה', ואם אתה אומר שמאמין זה נאמן אז אתה בעצם אומר שהאדם הוא הנאמן וזה לא נכון כי לא כל מאמין הוא נאמן והאדם הוא מלא שקרים ולא נאמן בכלל.
|
|
|
|
|