בית פורומים הנה ימים באים

ישראל לא שוקלת תקיפה באיראן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/8/2009 17:46 לינק ישיר 
ישראל לא שוקלת תקיפה באיראן

שגריר ישראל בוושינגטון: ישראל לא שוקלת תקיפה באיראן

"אני חושב שאנחנו רחוקים אפילו מלשקול דבר כזה כרגע", אמר השגריר בתגובה לשאלה האם ישראל נערכת לתקוף באיראן. בהתייחסו לסוגיית הגרעין האיראני אמר כי "אנחנו רוצים לראות נכונות איראנית להשעות את תוכנית הגרעין האיראנית ולהפסיק את ייצור הצנטריפוגות ולא ראינו דבר כזה"

דוד שמואלי כ"ו אב תשס"ט - 16/08/2009 17:17

בראיון לרשת CNN האמריקנית אמר היום (א') שגריר ישראל בוושינגטון, מייקל אורן, כי מדינת ישראל אינה שוקלת לעת עתה תקיפה באיראן. "אינני חושב שזה נכון. אני חושב שאנחנו רחוקים אפילו מלשקול דבר כזה כרגע", אמר אורן בתגובה לשאלה האם מדינת ישראל נערכת לתקוף באיראן.

אורן הדגיש את שיתוף הפעולה ההדוק בין הממשל הישראלי לאמריקאי בעניין זה, ואמר כי בישראל שוררת שביעות רצון על היענותה של אמריקה להקדים את תאריך היעד להידברות עם איראן מסוף השנה הלועזי לספטמבר הקרוב.

"מרגיע אותנו שאנחנו יודעים שתאריך היעד הוקדם מסוף השנה לספטמבר", אמר אורן והוסיף כי "יש לנו תאריך שבו זה הולך לקרות. אנו חשים בטוחים לאור העובדה שהממשל, בעקבות האירועים האחרונים באיראן, הפגין נכונות גדולה יותר לשקול חבילה של סנקציות רציניות נגד איראן".

בהתייחסו לסוגיית הגרעין האיראני אמר כי "אנחנו רוצים לראות נכונות איראנית להשעות את תוכנית הגרעין האיראנית ולהפסיק את ייצור הצנטריפוגות ולא ראינו דבר כזה... אנחנו מאמינים שלכל המדינות במזרח התיכון יש זכות לאנרגיה גרעינית אבל יש הבדל בין זה להעשרת אורניום".

השגריר אמר כי לאיראן בעיה קשה עם אמינותה, ועל כן ישראל תעדיף שחוסר ההסכמה יישאר בין איראן לעולם. "אם מחר איראן תסכים ותאמר אנחנו מסכימים לפיקוח כזה על תוכנית הגרעין שלנו, מבחינת ישראל ברור שאנחנו לא נרגיש בנוח עם זה", אמר אורן.

אורן חזר על המנטרה הישראלית הקבועה ולפיה היא לא תהא הראשונה שתחשוף נשק גרעיני במזרח התיכון: "הרעיון הוא שישראל לא תהיה הראשונה להציג פריסה של כלי נשק גרעיניים. זאת המדיניות של ישראל משנות ה-50, ומדינת ישראל שומרת על המדיניות הזאת עד היום", אמר אורן.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2009 03:37 לינק ישיר 

טילי חץ ופטריוט
טילי חץ ופטריוט
צילום: קובי פינקלר

תת-אלוף דורון גביש מונה היום (א') למפקד כוחות הנ"מ, בטקס שנערך במעמד מפקד חיל-האוויר, האלוף עידו נחושתן, בבסיס "שדה דב" של חיל-האוויר.

תת-אלוף דורון מחליף בתפקידו את תת-אלוף דניאל מילוא, אשר כיהן בתפקיד במשך שלושת השנים האחרונות וכעת פורש מצה"ל.

בטקס אמר מפקד חיל-האוויר, האלוף עידו נחושתן, כי "בראיית המציאות והמגמות בסביבת חיינו, נכונו לחיל-האוויר אתגרים מהמורכבים שידענו. כושרו המבצעי של החיל חיוני יותר מתמיד... בתוך משימותיו הרבות, שמור למערך הנ"מ חלק מרכזי וחשוב".

מפקד כוחות הנ"מ היוצא, תת-אלוף דניאל מילוא, אמר בטקס, כי "הייתי ואני נשאר גאה להיות חלק ממה שהיה ביתי השני. בשנים האחרונות עשה המערך הכנות לא מעטות למצב מלחמה, המלאכה רחוקה מלהיות מושלמת אך אני סבור ובטוח כי ניתן לבצע כל משימה בכל תנאי ובכל סביבה".

נראה לי שהדיסאינפורמציה מכוונת מאוד.

תוקן על ידי עדנרן ב- 17/08/2009 3:34:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2009 18:39 לינק ישיר 

למי שהאזין הבוקר לתוכניתו של גלעד כהן "חדשות לבקרים" בין השעות 7-9 ברדיו "קול ברמה" רואיין שם איש צבא או משטרה, ממש לא זכור לי, משהו בתחום...
בקיצור ולעניין, הוא באמת אמר שיש פה מסרים כפולים על מנת לבלבל...
ימים יגידו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > ישראל לא שוקלת תקיפה באיראן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext