|
|
| נשלח ב-20/8/2009 08:40 |
|
| |
מחשבות היקר, אתה בהחלט צודק בטענתך מותר לך לבחור באיזו מפלגה שאתה רוצה , יש לי בעיה עם הסיסמא
רק בוחרי טוב הם חרדים שפויים??? וקשה לי עוד יותר להכליל את בוחרי טוב לציבור הליטאי היקר...
ועוד שאלה מדוע הקנאים כ"כ מפריעים לך? ב"ה בשכונתינו - רמה א' הם לא נמצאים , אז שיעשו ברמה ב' מה שהם רוצים...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 08:53 |
|
| |
אלישבע,
אני מודה לך על ההסכמה, את רואה כשמדברים אפשר גם לשכנע ולהשתכנע.
א. שימי לב לא כתבתי שרק בוחרי טוב הם שפויים, נהפוך הוא לצערי הרבה מחברי השפויים הצביעו לג' ולא לטוב, אני מאוד מקוה שבפעם הבאה זה ישתנה...
ב. כתבתי שרק תנועת "טוב" מייצגת בדרכה את החרשים השפויים, ג' לצערי כפי שכבר כתבתי ב20-30 שנין האחרונות לא מייצגת אותי ולא את החרדי השפוי אלא את החרדי הקיצוני. אני מציע לך שתעשי סקר היכן מר מונטג יותר אהוד, האם אצל החרדים השפויים או אצל החרדים הקיצוניים מב', נדמה לי שאת תופתעי מהתוצאות.
ג. קודםכל הם מפריעים לתושבים ברמה ב', יש לי שם כמה ידידים שבוכים לי על זה מרות, האם לא צריך להיות לי איכפת להם.
ד. לצערי, אע"פ שברמה א' הם במיעוט שולי, עדיין השכילו אי אלו גורמים בשכונה להביא אותם לכאן, די אם תסתכלי על שלטי הצניעות במרכז המסחרי, שלטים שלא יכירם בשום שכונה חרדית אחדת מלבד מאה שערים.
ה. כשאני מתכווין לקנאים כוונתי גם לאלו שלא מקבלים את ילדייך למוסדות החינוך, ,מכריזים שאת לא צנועה כשכל העוון שלך זה שאת הולכת עם מטפחת במקום עם כובע... וכאלו קנאים יש לצערי גם ברמה א' ואנחנו סובלת מהם קשות.
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 09:08 |
|
| |
אני חוזר עוד פעם על שאלתי אם הדבר כה פשוט מדוע שלא תגלו לנו את זהותו של הרב שהורה לכם להצביע לטוב ופרשן לכם את דברי הרב שטיינמן בצורה נפלאה שכזאת בכדי שנוכל לשאול אותו אם אמת היו הדברים והאם השאלה נשאלה לפני הבחירות או לאחריה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 09:21 |
|
| |
פלפל,
א. אני לא מבין אתה חושד בי? מדוע?
אני אומר לך ששאלתי רב, לא שאלתי רב למי אתה יכול להצביע שאלתי למי אני יכול להצביע וכך הוא הורה לי. השאלה ששאלתי הייתה אישית בשבילי וכך היא צריכה להישאר אם אתה שאלת רב והוא הורה לך להצביע ג' מצויין.
ב. לא ביקשתי מהרב לפרשן את דברי הרב שטיינמן, שאלתי אותו האם לאור דברי הרב שטיינמן אני יכול עדיין לתמוך בטוב והוא אמר לי שכן.
ג. הפרשנות על דברי הרב שטיינמן היא שלי בלבד, פשוט תמהתי מדוע הוא לא הזכיר את אנשי טוב, תחושתי היא שבאו אליו אי אלו "צדיקים" וסיפרו לו שיש בבית שמש קבוצה של פורקי עול שלא שומעים לשום רב מייצגים את הבינוניות וכו' וכו' ולכן צריך למחות, הרב שטיינמן כששמע את הדברים כמובן החליט למחות, אלא שהרב שטיינמן קצת יותר חכם מאותם בני בליעל ויודע שיכול להיות שמאכילים אותו לוקשים, לכן הוא החליט למחות כנגד תופעת הבינוניות ולא נגד אנשים או תנועה ספציפית.
ד. הסיבה שאני לא מגלה לך את זהותו של הרב היא מ 2 טעמים.
1. כאמור זו הייתה שאלה אישית, כמו שאני לא שואל את אשתך כשהיא באה לטבול מי הרב שהתיר לה את הכתמים, והולך להרב לברר אם זאת אמת והאם הוא התיר לפני הטבילה או אחריה, אלא אני יוצא מתוך הנחה שכך עשתה, מדוע לי לחשוד בה?
2. שאלתי את הרב האם אני יוכל לפרסם את דבריו והוא ביקש ממני שלא, בדיוק מהטעם שאתה כותב. הוא רוצה להימנע מחקירות שתי וערב מכל מיני "צדיקים" ואח"כ אם לא יקבלו את דעתו הרי שיוציאו עליו שם רע ויכריזו גם עליו כעל כופר או כעל עם הארץ.
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 09:31 |
|
| |
אל תערבב פה נושאים שלא קשורים לגבי טבילה התורה נתנה נאמנות לאשה ואין כאן מקום להאריך.
רב צריך להיות אחד כזה שמקיים כפשוטו את הנאמר לא תגורו מפני איש ואכן כל רבני ישראל מאז ומעולם קיימו זאת ואף ישנם כאלו שקידשו שם שמיים בעבור זה ואם הרב שלך מפחד מאנשים אז קיימים שני אפשרויות או שהוא איננו ראוי להיות רב וממילא לא שאלת רב או אפשרות סבירה יותר שהרב שאתה מדבר עליו לא קיים.
בעצם תשובתך אתה מראה שאתה מפחד מאד אם ישאלו את הרב שלך האם הוא הורה לך כך או שאתה ק כך מפרשן אותו והדבר מעלה הרבה חשדות ולכן אין לי אמון בסיפורים שלך
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 09:41 |
|
| |
אתמול שמעתי סיפור:
הבאתי את הדוגמא מהמקוה כדוגמא בלבד, התורה נתנה נאמנות לאשה לגבי זה שהיא טבלה או לא לא לגבי האם הראתה את כתמיה לרב, שם הנאמנות היא בסיסית שאין לחשוד בשום אדם ולהוציא עליו לע"ז אם אינך יודע שהוא עבר עבירה.
אבל אם זהל מספק אותך אתן לך דוגמא נוספת: אני אינני יודע את מי שאלת לפני שהתרת לעצמך לגלוש באינטרנט, אבל אינני חושד בך שאתה עושה זאת בלי התר הילכתי או שאלת רב.
1. הרב שך לפני שנים ביקש מהרב קרליץ לפעול בעניין ציבורי חשוב, לאחר שהרב קרליץ פעל ועשה כפי שהרב שך הורה לו, הוא יתפלא לשמוע כי הרב שך יצא נגדו פומבית. ניגש הרב קרליץ ושאל אותו לדבר, אמר לו הרב שך יש ר' אליעזר הפרטי שמורה הלכה ואיך לנהוג למי ששואל אותו ויש הרב שך הציבורי, ואין סתירה בינהם.
2. הרב שטינמן בעצמו לשאלת הרב פכטר תמך בו ואף בירך אותו (במו אוזני שמעתי את ההקלטה, אם אתה מעוניין אשתדל לעלות אותה לרשת) ואת תנועת טוב.
3. אתה שוב חושד בי אישית, ואינני מבין מדוע, הרי אני לא משכנע אותך להצביע לטוב אני אומר וחוזר ואומר לך תשאל את רבך באופן אישי, אני רק מסביר לך מה אני עשיתי, מפני מה אתה חושד בי? האם אינך מפחד ללקות בגופך?
תוקן על ידי machshavot ב- 20/08/2009 10:27:26
תנועת טוב מייצגת את החרדים השפויים ונלחמת בקנאים.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 12:30 |
|
| |
אם הבנתי אותך נכון הרי הרב שעליו אתה מדבר הוא הרב שטיינמן
אך מי שבא לשאול אותו באופן פרטי הוא מורה להציע טוב
ולציבור באופן כללי הוא מורה להצביע ג'
אתה לא שם לב שאתה עושה צחוק מעצמך ?
תוקן על ידי פלפל2004 ב- 20/08/2009 12:26:59
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 12:52 |
|
| |
פלפל,
לא, אתה קצת קשה קליטה, אז אני אסביר שוב ולאט.
הרב שאני שאלתי אותו, כמו שאמרתי מתגורר בירושלים.
לגבי הרב שטיינמן או כל רב אחר,
יש הבדל בין שאלה ציבורית לשאלה פרטית.
אני מציע לך בבחירות הבאות לשאול את הרב שטיינמן (ה' יאריך ימיו ושנותיו בבריאות) שאלה כזאת, נראה מה הוא יענה לך.
וזה נוסח השאלה:
האם אני מחוייב להצביע ג' אע"פ שאני חושב שהיא איננה מייצגת אותי ואינני סומך על נציגיה או שאני יכול להצביע לתנועת טוב שאני מכיר את נציגיה אישית כאנשים יראי ה', סומך עליהם ומרגיש שהם מייצגים אותי, תתפלא מה תהיה תשובתו.
זה לא סותר שכשהוא מורה לציבור הוא יגיד להצביע ג'.
תוקן על ידי machshavot ב- 20/08/2009 12:49:18
תנועת טוב מייצגת את החרדים השפויים ונלחמת בקנאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 12:54 |
|
| |
אלישבע-מדוע הרב מלינוביץ אינו בר סמכא בעינייך?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 13:01 |
|
| |
אין לי שום דבר נגד הרב מלינוביץ להפך הוא רב מיוחד מאד, הבעיה היא אחרת לגמרי...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 13:09 |
|
| |
| אלישבע1 כתב: |  | | ואתה לצערי רק "תינוק" |
|
אני חושב שבשביל תינוק,אני ממש ממש חכם.....צר לי!!!
אני לא חושב שרק בגלל שאת מורידה את הרמה של האשכול,אז צריך להתייחס אליך,אך אני מתעלם......
יש לך עוד הרבה ללמוד....
מישהו צדיק מאד מאד!!!(וגם תינוק חכם...)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 13:36 |
|
| |
יש לי הרגשה שאין לך עדיין זכות בחירה... (זה לא אישי...)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 13:53 |
|
| |
תתפלא אך אני באופן אישי לא סובל את מונטג ואתה יכול לראות זאת באשכולות שכתבתי לפני הבחירות ולמרות ששמוליק גרינברג במפלגה והוא כן מייצג אותי ניקרה בי השאלה האם בכלל ללכת להצביע לג' הלכלתי יומיים לפני הבחירות לרב שמכיר אותי באופן אישי ושאלתי אותו האם ללכת להצביע למרות שאני לא מסוגל בגלל שמונטג בפנים והוא השיב לי שאחרי מה שהרב שטיינמן דיבר אין ברירה אלא ללכת ולהצביע ג' למרות שזאת הייתה שאלה באופן אישי וכך באמת עשיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 14:04 |
|
| |
יפה מאוד, כך צריך לנהוג, וטוב שהצבעת ג'.
לי הרב ענה באופן שונה.
אז מה הבעיה?
|
|
|
|
|