בית פורומים סבבה כאן

"קול דודי הינה זה בא"...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/9/2009 20:14 לינק ישיר 

ואווו ממש מרגשים פה אלול!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 20:24 לינק ישיר 

נכון.....לפחות מה שלא עשו המורות עושים כאן....

ה' הוא אבא שלי!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/9/2009 20:25 לינק ישיר 

גאה בכל המפרסמים !!!!!!!!!!!!!!   כתיבה וחתימה מבורכת וטובה !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 20:37 לינק ישיר 

משו חמוד...

שאלה-
 למה אנחנו שרים את האבינו מלכנו האחרון--חננו ועננו כי אין בנו מעשים למרות שבעצם לפי תוכן המשפט הזה היינו אמורים להגיד אותו בבכי -כי אין לנו מעשים טובים לשלם עבור כל הבקשות שביקשנו לפני כן??
תשובה-
אותו דבר לגבי הפיוט "חטאנו לפנייך רחם עלינו.." איך אנחנו מעיזים לבוא לפני ה' ולשיר לו שירים קיצביים מזרחיים כאלה כשהגורל שלנו עכשיו נתון בידיו???

משל לאדם שמחפש את בת זוגתו לעתיד.. הוא נוסע בכביש יום אחד ופתאום ברמזור הוא רואה אותה.. הוא יודע שזו היא.. ברור לו שאיתה הוא מתחתן ויהי מה.
הרמזור מתחלף והוא מתחיל מעקב אחריה.. הוא נוסע כמו משוגע.. עובר על מדרכות.. תמרורים.. הורס חצרות בתים.. הכל כדי להגיע אליה!!
בסופו של דבר הוא מתייאש.. הוא פספס אותה..
השוטרים באים למצות את הדין עם העבריין תנועה המטורף.. כמה עברות ב10 דקות.. אי אפשר לספור..
מזמנים אותו למשפט... הוא נכנס לבית המשפט אבל וחפוי ראש.. פתאום הוא שם לב--
השופטת הזו.. היא מוכרת.. היא בחירת ליבו..!!!!
מרוב אושר שהיא השופטת שלו.. שהיא בעז"ה תסלח לו כי אחרי הכל הוא באמת אוהב אותה ומרוב אושר הוא מתחיל לשיר.. שר אפילו שחטא ויכול להיות שיהיה לו גזר דין לא טוב!!

ככה אנחנו.. אבא שלנו הוא השופט!!! אבא!!
למה שלא נשיר??
יש לנו את ההזדמנות לכפר על הכל.. כי אחרי הכל הוא אבא שלנו- אנחנו אוהבים אותו והוא אוהב אותנו!!!
איך אפשר שלא להיות שמחים??
הייתי מבינה אם השטן היה השופט- אבל אבא? זה מרגיע.. זה נותן תחושה טובה..

ללב יש את הסיבות שלו, שעליהן השכל לא יודע כלום

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/9/2009 20:42 לינק ישיר 

ועוד אחד...

יהודי פשוט אחד ניגש לבנק ומבקש הלוואה של 10,000 ש"ח. הפקיד שואל אותו תוך כמה זמן אתה מחזיר?
"מחר. אני מחזיר הכל!!" הפקיד מסתכל עליו "תגיד לי מה אתה אידיוט?!! איך תספיק?!! לך מפה!!".
למחרת מגיע אדם אחר ומבקש גם הלוואה של 10,000 ש"ח הפקיד שואל אותו תוך כמה זמן אתה מחזיר? "תוך כך וכך חודשים-כל חודש 100 ש"ח." והפקיד נותן לו.

ככה גם אנחנו מול אבא.
אנחנו לא יכולים להגיד לאבא ביום הדין "מחר אני נקי וטהור"-לא!!
אנחנו אומרים לקדוש ברוך הוא "תראה יש לנו לפעמים פאשלות ירידיות ועליות אבל בעזרתך תוך כך וכך חודשים אנחנו נקיים וטהורים לפניך" "פוולא פוולא" (לאט לאט-כמו שרבינו אמר).

אז רק ב"הצלחה!!
והרבה אמונה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/9/2009 20:43 לינק ישיר 

ועוד אחד(:
פתחו לי פתח כחודו של מחט....
שאלה נשאלת היא לגבי המחט
למה מחט? לא מצאו פתח יותר קטנצ'יק?
אומר הרבי מקוצק אתה יודע למה מחט? כי מחד זה חד ונוקב
שאדם רוצה לעשות תשובה הוא צריך להיות חד ונוקב בתשובה שלו
ולתשובה כזאת ה' יפתח לו וכו'
ר' נתן כותב בליקוטי הלכות אתה יודע למה מחט? כי מחט זה כ-ו-א-ב!!!!!
כמה פעמים עשינו תשובה? ועוד החזקנו בטעם הטוב של החטא באיזשהו מקום נסתר אה?
כמה פעמים עשינו תשובה מתוך ידיעה שניפול שוב אולי כבר מייאוש?
כמה פעמים עשינו תשובה סתם לנקות מצפון מבלי שום רגש פנימה?
כמה פעמים עשינו תשובה ולא האמנו בתשובה בכלל?
וזה הכי גרוע!
אומר ר' נתן אתה יודע מתי משמיים יתחילו להתעסק בתיקון שלך? אתה יודע מתי יפתחו לך את הפתח הזה?
שיכאב לך על העבירות שעשית שיכאב לך על איך שמרדת במלך על איך שבגדת באבא!
יכול להיות שהיה איזה פעם בחיים שצעקת איייייייייייייי על כל המצב שלך על כל מה שעבר עליך
אייי שאמר אבא נמאס לי מהשטויות אבא אני רוצה אותך אבא אני לא רוצה לחזור בגילגול בבקשה תעזור לי לתקן
והאיי הזה היה כ"כ אמיתי שבאותו רגע התחילו להוריד עליך את כל מה שאפשר
הרבה בדור הולכים בתהיות גדולות ואומרים לעצמם ריבונו של עולם אולי אנחנו לא תנאים אבל אפילו להם לא היו תהפוכות כאלה בחיים נהיינו חולי נפש כבר כמה אפשר עם התהפוכות האלה משאול תחתיות ועד הרקיע וחוזר חלילה? זה כבר גובל בחולי הנפש. אלא מאי?
שכל מה שהיה אמור לעבור עליך בשביל שתתקן *בכמה סיבובים(גילגולים)בגלל הצעקה האמיתית שצעקת
ה' החליט להוריד עליך את ה-כ-ל בפעם אחת לסיים עם זה אז אחים לא להיבהל משום דבר שיעבור עלינו
רק נראה לאבא שעובר מה שעובר אנחנו איתו עד הסוף ולא נופלים בייאוש,
תקשיב אבאלה יעבור מה שיעבור יהיה מה שיהיה אני לא עוזב אותך ולא משנה כמה קילקלתי ובמה פגמתי לא אכפת לי אני אטחן את הרקיע ויעשה תשובה לא משנה כמה אפול
מי שמנצח בזירת קרב זה לא מי שחוטף הכי הרבה מכות זה מי שנשאר לעמוד אחרון
אז גם לך מר יצר אתה יכול לנסות לפוצץ אותי לחבוט לבעוט לשרוט להכות אבל לא משנה מה תעשה
גם אחרי זה אני יעמוד אפילו שותת דם ואראה לאבא שלא התייאשתי ממנו כמו שהוא מחייה אותי כל רגע ומראה לי שהוא לא התייאש ממני ועדיין מאמין בי שאני יכול לעשות תשובה...

* שער הגילגולים הקדמה ל"ב

תוקן על ידי 1hadar1 ב- 09/09/2009 20:50:44

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/9/2009 20:47 לינק ישיר 

הדרררררררררררררררררר מהדרת ביותר!!!!!!!! נהדררררר ממש !!!!!!!!!!
כל הכבוד אהבתי מאוד !!!!!!!!!!!!!!!

אפשר לקבל בבקשה מקורות ??!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 20:53 לינק ישיר 

ועוד אחד ארוךךךךךך(:
מה זה בעצם חודש אלול?! מה הוא דורש ממנו מכל חודש אחר?! למה אנחנו צריכים להתכונן לקראתו ח-ו-ד-ש! לפני..לא מספיק יום יומיים?!

בחודש אלול אנחנו נולדים מחדש,יצירה חדשה,כמו תינוק הנולד בסוף תשעה ירחי לידה..-אסור לנו להסתכל על זה בתור המשך של שיגרה-
הקב"ה בורא אותנו כל ר"ה-מחדש..ל12 חודשים,עד ר"ה הבא לא דקה יותר..
דברים שכ"כ ברורים לנו מאז-דברים הגיוניים מציאותיים שקרו לנו בשנה שעברה (שזה יכול להיות גם יום לפני)-לא בהכרח ולא מובטח לנו שהם יהיו שוב-
למשל המשבר העולמי שקורה לנו ממש עכשיו אחד מתוך רבבות המליונרים שמשוועים עכשיו לפת לחם-לחם יום אחרי ר"ה-שזהו נגמר עידן העושר..?!שהוא יגיע למצב שלא ישאר לו שקל?! -הרי מבחינתו ר"ה זה עוד יום שחלף המשך של שיגרה-אין סיבה שפתאום הוא לא יהיה עשיר..מה יום מיומיים?! אוחח..איזה מסכן הוא -חי לו בתוך בועה שקרית הרי ברור שלא!.הוא לא קיבל ביטוח בתור פלוני-שהוא עשיר לכל החיים ור"ה לא חל עליו-זה אבסורד!
------
בר"ה של שנה שעברה נקבע לו בדיוק 12 חודשים של עושר! לא חודש יותר.. -לשנה אחת בלבד!מר"ה של השנה עד ר"ה של שנה הבאה לא יום יותר..אפלו לא דקה!
וגם אם בהגיון זה נראה לנו לא מציאותי איך בנאדם מולטי מליונר -עם סכומי כסף אגדיים יכול לאבד את כל רכושו-תוך יום?!אזי בא המשבר הכלכלי הוכיח לנו שיש דברים מעולם-ששום דבר לא מובטח לנו לנצח -ו.. ואין לנו על מי להשען.."אלא על אבינו שבשמיים"
עכשיו-מה שבעצם רציתי להגיד פה..-שהקב"ה מחליט לנו כל ר"ה מחדש דברים-כמה אני אצליח בלימודים,במבחנים,בחברה,משפחה וכו' וכו'-ואסור לנו לחשוב-זהו אני לא מצליחה בחברה,בלימודים-זה מציאות-ודי משלימים אם זה!
פשוט כפירה לחשוב כך...
ר"ה-זה ההזדמנות שלנו לבקש על הכל מחדש-לשכוח מההעבר הרי אנחנו בעצם נבראים מחדש-זוכים לעוד 12 חודשי חיים..
אנחנו צריכים להתעורר ולא לראות את כל הדברים כברורים מאליו-שנה שעברה ה' החליט שמגיע לנו להיות בריאים-שהכליות יתפקדו האוזניים עיניים המערכות של הגוף,אבל מי הבטיח לך שגם שנה הבאה תזכי לזה?!-למה שיגיע לנו בכלל?! אנחנו שומעים בקולו? אנחנו עושים מה שהוא מבקש?-למה כ"כ ברור לנו שנמשיך לחיות?! למה כ"כ ברור לנו שכל הקרובים אלינו יחיו?! למה?!..
תחשבו בהגיון-הגיון בריא מופשט..לדוג'-ההורים קנו לך מחשב חדש..נוצץ יוקרתי מעולה-ואת מה את עושה בו?!שוברת לו את המסך,מחליפה את המקשים במקלדת..-עושה בו שימוש אבל לא את השימוש האידאלי שבשבילו הוא נוצר -אז באמת מה אתם הייתם עושים בתור הורים?! ממשיכים לתת לבת את המחשב-שתמשך בהרס או לוקחים אותו-אולי מתקנים..או זוקרים לפח ודי ולא נותנים לה יותר לגעת בזב שוב!-התשובה ברורה לכל אדם שפוי! נכון?! -בוודאי שלא הייתם לוקחים והיא היתה ממשיכה לחלום על המחשב..
בדיוק כך אנחנו הקב"ה נתן לנו גוף,חיים,שכל ,כישרונות-אבל מה כדי שנעשה בו את השימוש הנכון את הצורת אידאל שבשבילו באנו לפה-עם כל המשתמע בכך-השימוש הנכון זה לעשות בו את רצון ה'-ואם כן-אם אנחנו הולכים לפי ההוראות קרי-לפי ההלכות- אין סיבה שהקב"ה לא ימשיך וימשיך לתת לנו לחיות בעולם..למה לא?!-אנחנו עושים בזה לפי ההוראות-אז אין סיבה שמשהו ישתבש..
בדיוק שאם אותה בת הייתה עושה במחשב דברים מועילים הוא היה נשאר אצלה ולא היה שום סיבה ראילית שהוא יוחרם ממנה-אבל אם אנחנו שוקעים בתוך בועה,הכל אצלנו ח"ו- גשמיות ו.גשמיות ו..גשמיות-קיבלנו גוף-ומה אנחנו עושים איתו במקום השימוש העיקרי לעבוד את ה' לקדש את שמו-אנחנו מבליטים אותו,מתלבשים בחוסר צניעות בעצם הורסים אותו-אז למה שהקב"ה יתן לנו אותו שוב?!-בהגיון לא מגיע לנו-אנחנו גם היינו מתנהגים אותו ד-ב-ר!
הקב"ה נתן לנו עיניים-ואנחנו רואים דברים אסורים,לא רק שלא הולכים לפי ההוראות עוד מחללים את שמו מסתכלים בדברים לא צנועים ואנשים ברחוב אומרים-זאת בת ה' זאת בת יהודיה?!-תארו לכם היה לכם חברה מצליחה ואדם בא ומחרתם לו מוצרים במחירי עלות קיבל מתנות[שזה למשל הדברים מעבר-כישרונות מיוחדים וייחודיים]ו..מה אנחנו הולכים ומחללים ומבזים את אותה חברה בפרסיה..מה הייתם מרגישים?! אוחח..עצבים נוראיים,פגיע חוסר אימון כך הוא עושה לנו אחרי כל הטובות ייתכן שהייתם אף תובעים אותו בגין הוצאת שם רע..אז למה שה' שנתן לנו לא במחירי עלות בחינם הכל בחינם..-רק מה אם הוראות צמודות שנעשה בדיוק בצורה הנכונה,אז אנחנו הולכים ומחללים בפרסיה מתלבשים בחוסר צניעות ,כביכול אנחנו משו פגום..לא איכותי לא טוב!-אז למה אנחנו כ"כ שאננים ובטוחים שהמגיע לנו להמשיך לחיות?!שאין דין ואין דיין..הרי הכל מצולם ומתועד למעלה הכל כתוב והס לנו מלהתפלא כשיבוא יום ונקבל מכתב שבו אנחנו מוזמנים לדין!
אז למה-אנחנו חיים בתוך בועה-למה כ"כ ברור לנו שמגיע לנו?! מאיפה כל הביטחון הזה?!-אנשים חושבים.."נוו..איי..איי ראש השנה עוד יום.. ו..ממשיכים במרוץ של החייים!
צדיקים-עצרו..!!!-
זה לא נכון-אף אחד לא הבטיח לכם!-הקב"ה כל ר"ה בוחן אותנו מחדש-מחליט אם באמת מגיע לנו שוב לחיות,אנחנו הולכים לפי ההוראות,טוב אנחנו לא מושלמים וה' מודע לזה-- נכון לפעמים נופלים לפעמים יש חריקות-אבל יש דרך לחזור..יש דרך לתקן.. ה' מאמין שנתקן ולא נשיר אותו באותו מצב באותו סטטוס,ו..מה שיהיה יהיה!-
בשביל להבאיר נחזור לדוג' -אם אותה בת היתה משתמשת במחשב בצורה טובה-אבל נכנס לה ויורס קטן-אז מה לדעתכם?! זהו ההורים יכעסו יתעצבנו יכחו את המחשב ודי?!
לא!!! ומבון למה---הם יודעים שזה חריקה-אולי היא אשמה כי היא הכניסה את הווירוס-אולי אחרים אשמים-כי הם שלחו לה את הווירוס והיא לא ידעה מה זה-והרסה את המחשב!-אבל ההורים יבנו שלא הייתה כוונה רעה-זה לא במזיד אז הם יתקנו והמחשב ישאר אצלה רק יבקשו שלהבא תקפיד יותר ותתנהג במשנה זהירות- בדיוק אנחנו כאן-הקב"ה מבין שיש לנו ניסיונות התמודדיות-אז שלא נחשוב אויש נפלתי זהו-עכשיו אני ח"ו אמות כי אני לא עושה את מה שה' רוצה-לא נכון-לא נפלנו במזיד,יש אפשרות לתקן וה' ימשיך לתת לנו את החיים.. ואם לא אנחנו אשמים,החברה הפילה אותנו כמו אותה בת שאנשים שלחו לה ווירוס-אז מה!-אז עדיין מתקנים,וזהו לא חוזרים לחברים האלה..-אבל דבר אחד הקב"ה מבקש ממנו ראית את הנקודת חולשה שלך,זה בסדר אני מבהין זה היה בטעות,אבל עכשיו כשאת מודעת לזה תתרחקיי תברחי מכל אלה שגרמו לנפילה הזזאת לטעות תהיא ערנית יותר זהירה!
אבל אם אותה בת הרסה והשחיטה ושברה במזיד את המחשב-אז כולנו מבינים שלא מגיע לה שוב את המחשב-בדיוק אנחנו החיים הם לא סתם שיגרה במקרה..
נוו..אני חי כך כך כמו כולם!אסור לנו לחשוב כך,חשיבה כ"כ רדודה
כל בר אנוש מבין שיש משהו למעלה שמחליט ועוקב -ונותן לנו את הכוחות-- וה' מחכה לזה מחכה שנשוב אליו לתשובה שלנו יש לנו באלול  חודש ימים לתקן להכין את עצמנו להראות לה' שמגיע לנו עוד שנה של חיים שאנחנו עושים את הרצון שלו!-שאנחנו עושים את השימוש הנכון!!..אזי ה' יגזור עלינו גזרות טובות בע"ה!!!

יש שתי מקומות שלומדים מהם שאנחנו נולדים מחדש ממש -הכל נקבע שוב-שוב דבר של שנה שעברה לא מובטח שימשיך באותה מתכונת..ואנחנו לא צריכים לחשוב אני עכשיו בריא אז זהו אני מסודר אני לא צריך להתפלל על בריאות-זה כ"כ טעות כמה אנשים היו בראים כמו שור ועכשיו!?..אפשר לתת רחמן לצלנן אין ספור דוגמאות..
בר"ה אנחנו צריכים להרגיש שאין לנו כלום לא מגיע לנו כלום ולהתחנן ולבכות לקב"ה שיתן לנו שנה טובה שנה של בריאות ושנה של הצלחה כי שום דבר לא מובן מאליו..אנחנו צריכים לקלוט אין ביטוח לחיים,נכון זה לא הכי נעים לשמוע את זה באיזה שהוא מקום בלב זה קצת מקומם מה אתה מדבר שטיות..אבל חבל לחיות כמו בת יענה צריך להתעורר!!
מאיפה מובאר שר"ה-זה זמן הוולדות של כל באי עולם מחדש..
עכשיו אנחנו רואים אצל שרה שכת'"ותהי שרה עקרה אין לה ולד". -שרה אמנו נולדה מלכתחילה בלי אפשרות ללדת ילדים-היא לא רק הייתה עקרה אין לה ולד-גם לא הייתה אפשרות בדרך הטבע להכנס להריון-ואיך?!איך פתאום היא זכתה להפקד?!
אלא מבוא לנו במדרש-שרה התפללה בר"ה כ"כ חזק קרעה את השמים-ביקשה מה' שיוריד אותה לעולם מחדש-התפללה והתחננה וה' אכן נענה לתפילה שלה ואומרים שאכן בר"ה היא זכתה להפקד-ה' הרי הוא שליט ובעל היכולות כולם!!!!-ה' כביכול נתן לה עוד שנה של חיים באותו ר"ה..ואם זה את האפשרות ללדת..
אז גם אנחנו לא מצלחות בלימודים,לא בחברה וכו'-אסור לנו לחשוב שזהו כך זה ישאר לעולם! פשוט אסור..!!אנחנו צריכות לאמין באמונה שלמה-שרה האמינה וגם חנה..והם זכו להפקד!עכשיו יש לנו חודש!..[נשאר שבוע וחצי] לבכות התחנן לבקש מה' כל הדברים שאנחנו כ"כ צריכים בהם עזרה והצלחה להתפלל!..רק להאמין ופשוט לבקש..
דבר שני.
הרי יודע שיש הלכה שאדם שלא ראה את אוהבו -יותר משנה צריך "לברך ברוך מחיה המתים"!-לכאורה זה תמוהה-למה "ברוך מחיה המתים" לא ראיתי שנה בסדר אז ברוכה הבאה, חסר מה להגיד-אבל מכאן ועד מחיה המתים?!
אלא-שאנחנו כל ע"מ-כביכול נולדים כל ר"ה מחדש!-שום דבר של שנה שעברה לא מובטח לנו שיהיה השנה-הכל נקבע מחדש ההצלחות האכזבות השמחה וכו'
לכן שפוגשים אדם צריך לברך ברוך מחיה המתים-כי אנחנו בעצם רואים אדם-שעמד כמוני וכמוך במשפט בר"ה וה' החיה אותו מחדש נתן לו שוב את החיים..

זהו-אנחנו עכשיו בחודש אלול -זמן יקר וחושב אנחנו רוצים להרגיש התעררות -להגיע מוכנים לר"ה-ולא לחשוב.טוב נוו..שיגיע ר"ה אני אתפלל חזק וזהו בע"ה יהיה טוב..מה חודש לפני אני צריכה להתכונן לא מוגזם!?לא!!!-
חודש אלול הוא כמו הריון של אישה בחודש תשיעי-היא כל הזמן בחודש הזה צריכה להרגיש את התנודות של התינוק,אם לא היא לא מרגישה סימן שיש בעיה-והיא צריכה ללכת לבדוק שהכל שם תקין אבל אם היא תגיד לעצמה נוו..אז בשביל מה צריך להילחץ,בעז"ה שיגיע התאריך אני אלך ללדת ואני יעשה באותו זמן את כל הבדיקות ויהיה טוב!
אדם שלא מרגיש באלול התעוראות כמיהה ורצון מוגבר לשוב בתשובה-צריך לפשפש במעשיו כנראה שמשהו לא תקין אצלו!
אישה כזאת היא מסכנה -היא לא מבינה שכדי להגיע מוכנה ללדה היא צריכה כל הזמן להרגיש  את התחושה של התינוק-ולבוא מוכנה-ואז בעז"ה היא תזכה בתינוק בריא ושלם..ללא כל ספק..
אבל אם היא תזלזל ולא תבדק ולא תעוורר בזמן-אזי יהיה מאוחר,ולא יעזור לה הבכיות..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/9/2009 20:54 לינק ישיר 

חחח הדר----
1. מדהים!!!
2. הכי אהבתי עם השופטת....חחח

ה' הוא אבא שלי!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/9/2009 20:57 לינק ישיר 

כתבתי לאחד מהם מקור כי רק את זה אני יודעת.
עכשיו לשם הבהרה: לא אני חיברתי את זה!!!
אני רק קראתי את זה באתרים והבאתי.
לכן גם לרוב אין מקור..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/9/2009 21:30 לינק ישיר 

הרבנית הדר !! ההודעות מהדרין ! ( ד.א האחרונה נראה לי מכסה את כל אלול ועשרת ימי תשובה עד שנקרא...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 23:06 לינק ישיר 

נראה לך?? לקרא אתזה! אני מבקשת.. אני לא טורחת סתם!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2009 08:46 לינק ישיר 

חזק וברוך הדר וכווולם.. (מקווה שקראתם..)

בס"ד

אל עולם, למדני את הדרך אליך, הראה לי את הדלת המובילה אל היכלך.

אנא, נחני בדרכי, עייפתי די מלחפש עוד טעם יצר ערב לחיכי.
מבולבל אנוכי ונסתמו כל רעיוניי, יבשו עיניי מבכי והשחירו תווי פניי.
שבתי על חטאי כמו עבד אסור ובשאט נפש ובלב שליו עברתי על איסור.

כמה אוכל להילחם? כמה אוכל לעמוד נגד???
ידעת טבעי ותכונתי, הלא ערום אני מכל ולבשרי אף לא בגד.
נפלתי וקמתי, קימתי היא כדמיון... ושוב בתשוקה דבקתי ברקב וכיליון.
לא בינה לי ולא כח, עשה בי כרצונך... איה אמצא מנוח...???

כבר עברו ימים חלפו שנים ועורי גם שערי צומח,
אך עדיין לא נמצא מצנן לדם יצרי הרותח.
נשארתי בילדותי עם מחשבותיי המצומצמות,
סתם גוף מתהלך אנוכי. עפר מגובל עם כמה נשימות.

ראיה שאינה שלי וריח שבמתנה ניתן לי,
גם שמיעה, טעם ומישוש כאילו בטעות נפלו בגורלי.
ואם יאבדו כל אלה ויתייבשו נימיי ועורקיי,
עיניי ממאור תחשכנה ויתפוררו כל עצמותיי,

הלא כבר ידעת כי לי הם דבר נפסד,
בתוכי תולעת וכמו הקיקיון אנוכי - בן לילה היה ובן לילה אבד.
אור וחושך בחללי, טוב ורע יושבים חבוקים,
פעם עשות רצוני ופעם רצון האלוקים.

מאסתי מדרכים עקלקלות, נפצעו מספיק רגליי,
מעתה ואילך דרך אחת לי ואליה כל מאוויי.

רצונך הוא רצוני! אעבודך אך לתומי!!!
בקדושתך אתקדש ולוואי אקנה גם עולמי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2009 09:14 לינק ישיר 

מהו המבחן האמיתי שבחזרה בתשובה: מביאים לדוגמא את אחאב שחטא בחטא נבות.
לאחר החטא הוא כל כך הצטער, ורצה  לחזור בתשובה, הוא פחד ששערי תשובה ינעלו בפניו ועשה מהפך גדול. קרע את בגדיו,
לבש בגדי שק במקום בגדי מלכות, צם ולא ישן על מיטת מלכים. הוא עשה זאת מתוך להט התשובה וחרדה מפני הדין
וד' שמע את תשובתו והחזירו אליו אבל בכלל לא בגלל כל מעשיו החיצוניים שאותם הזכרנו, בכלל לא.
רק בגלל קבלה אחת קטנה ועיקבית שקיבל באמת מתוך הלב כשמטרתו הייתה לצעוד עימה הלאה להמשך תיקון מעשיו
והיא: איחור ארוחת הצהריים שלו ב-3 שעות. שזה לכאורה קבלה קלה לאומת כל הקבלות האחרות שגזר על עצמו,
 אבל היא קבלה יותר איכותית מכיון שוכל לעמוד בה.
לכן המבחן האמתי בחזרה בתשובה זה לשים את הדגש על הנקודות הקטנות והקלות שצריכות תיקון ושנצליח לעמוד בהם
והן יהיו כמשהו קטן מתוך אותה מידה שאדם חטא בה. לדוגמא: תאוה- יקח על עצמו להתגבר על תאוה קטנה בצורה הכי קלה למשך זמן הכי קל שיכול
וזה מראה על תיקון אמיתי שאדם מנסה לתקן במעשיו וכך בעז"ה יצא זכאי בדין. 
רציתי בתחילה לכתוב על הדמעות בתשובה. אז רק אומר  את עיקר הדברים, בודאי אתם יודעים שכתוב בספרו של האר"י אם אני לא טועה
 שבזמן שאדם חש בכי בתפילה זה הרגע שבו נשמתו נשפטת בשמים. אך יתרה מזאת. בכוחן של הדמעות לזכךאת הנפש
ולפתוח שערי תשובה אפילו בפני אדם שמלאכים סגרו בפניו את השערים לתשובה, בזכות הדמעות הקב"ה בכבודו ובעצמו פותח לו את השערים למרות מחאות המלאכים
וראינו זאת אצל מנשה שלמרות שבאו מלאכים וסגרו לפניו את דלתות התשובה חתר לו הקב"ה חתירה מתחת כסא הכבוד שלו בידיו
ונתן לו לחזור אליו. כי שערי דמעה לא ננעלו. ומעל הכל, מעל התפילה מלאה בדמעות, מתוך לב נשבר ונדכא הקרב לאביו יש תפילה שמתקבלת
יותר במהירות ובאהבה והיא תפילה מתוך שמחה, מתוך שמחהשל התגברות על היצר הרע ומתוך שמחה יהודית , התפילה הבוקעת בשעה כזו
לא רק שהדלתות נפתחות לקראתה, היא פורסת כנפים ועוברת בלי להבדק ע"י המלאכים אפילו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/9/2009 09:15 לינק ישיר 

משל לאחד שהיה לו בת והגיע זמנה להתחתן אך כסף לא היה לו  יום אחד הוא קיבל הצעה חשובה בנו של הברון רוטשילד הוא ממש שמח וקפץ על המציאה כמובן נפגשו והלכו לסגור את השידוך  אז אמר הברון רוטשילד שהוא רוצה לשבת עם האבא לסגור את עניני הכספים לפני החתונה, אז הם ישבו ואמר לו הברון רוטשילד אני נותן דירה בי-ם ואת כל החתונה וכל חודש 20000 ש"ח וכו' ואז שאל את אבא של החתן מה אתה נותן? ענה לו אין לי כלום ואין לי מה לתת...... אמר לו הברון רוטשילד אתה תתן עשרת אלפים דולר, בלי זה אין שידוך, האבא התחנן על נפשו אמר לו הברון או שאתה נותן את זה א שאין שידוך, לך תחפש הלוואה מקרובים משכנים וכו', הלך האבא התחיל לחפש כמובן שלא השיג עד שחשב על רעיון חזר לברון רוטשילד ואז מיד שאל אותו הברון נו השגת את הכסף, אמר לו האבא לא השגתי אבל חשבתי על רעיון אולי אתה תתן לי את ההלוואה ונפרוס את זה בתשלומים..... עד כאן המשל!
והנמשל כך אנו בנ"י כל השנה חוטאים עושים עבירות מגיע עשרת ימי תשובה אומר לנו הקב"ה תעשו תשובה בלי זה אין מה לדבר ואז אנו אומרים סליחות וכו' מתחננים להקב"ה שיסלח לנו אבל אנחנו מרוב חטאים ומרוב עוונות יודעים שזה לא מספיק אז מה נעשה, ואז אנחנו באים לה' ואומרים לו אנחנו לא יודעים ממה להתחיל לעשות תשובה אז בבקשה השיבנו ה' אליך ונשובה תגיד לנו אתה מה לעשות ותסלח לנו........
אני מאוד אהבתי את המשל והנמשל...........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > סבבה כאן > "קול דודי הינה זה בא"...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.