בית פורומים חבלי משיח

הציפייה למשיח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/8/2009 14:28 לינק ישיר 
הציפייה למשיח

ידוע לכולנו אפילו שלא יודעים עכשיו מי משיח שהוא יהיה אדם פשוט מאד וכל מה שכתוב בכתובים שיכול אפילו להיות שהוא נמצא בינינו ואנחנו רואים אותו ומדברים איתו והוא יהיה ב'גובה העיניים' של כל יהודי בישראל ויגאל את כל עם ישראל לא רק חלק קטן בישראל. מה שיש לנו מושגים וידע חז"ל נתנו לנו סימנים גם על משיח וגם על תקופת משיח ולא יתכן שאחד בישראל ידע שהוא כאן והאחר לא ידע.

את המשיח כולם יבינו לא רק שניים או שלושה או חמישים יהודים כי הוא ידבר בשפה של כל אחד וזאת החוכמה. הרגלא"ט שאתה מביא מאמרים פה יכול להצטיין בכתיבת צירופים ויראת שמים גדולה והפירושים שלך מאד יפים וגבוהים אבל בזה זה מצטמצם.

דדון, ראיתי במאמרים שהרב שלך מכניס את השם שלו כאילו הוא משיח וכל המאמרים מתרכזים סביב עצמו אז זה לא בדיוק מעיד על ענווה גדולה עם כל הכבוד.

אורית, תיקנתי לך את הכותרת ברשותך (תפתחי את תיבת המסרים שלך....)

תוקן על ידי 3ברית ב- 25/08/2009 15:51:39

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2009 14:39 לינק ישיר 
שאלות ניתן להפנות לרב הרגלא"ט

בס"ד

בכתובת    http://avichay2.orgfree.com/forum/index.php?act=idx

אני לא מוסמך לענות.

דדון מאור אלפסי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2009 14:51 לינק ישיר 

תשובתך "אני לא מוסמך לענות" מקובלת עלי.
כשם שאני לא מקבלת את הרבי מלובביץ' גדול הדור הענק שבענקים כמשיח כי עדיין לא הוכרז מיהו המשיח, לא אקבל אף יהודי שיכריז על עצמו כמשיח. בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2009 15:00 לינק ישיר 

אורית, סתם לידיעה, הרגלא"ט יצא מספר פעמים בהודעה שהוא אינו משיח, ממה שאני מבינה כשהוא כותב - הוא 'מתנתק מהאני' ומתחבר לעולם רוחני ואז הוא כותב.

אני אישית חושבת שרוגזם של אחרים יצא בדיוק מהסיבה הזאת שיש היום חשיכה גדולה וחוסר בהירות וגם חיפושים ובקשות ותחינות שמשיח כבר יבוא ויגאל אותנו, ואנחנו עוברים תקופה מאד קשה ותקוות וציפיות, וגם לצערי קמו להם יהודים שהקימו אתרים והם רואים את עצמם משיחים ומשקרים ומטעים את העם שלנו שגם ככה נמצא בבלבול מאד גדול.

כשיבוא באמת משיח - כולנו נתבשר על בואו.

תבורכי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/8/2009 19:43 לינק ישיר 

חבל שהשאלה לא הועברה לרגלאט... אבל יתכן (ואולי לא) שיש צורך לענות

הרגלאט וחסידיו מקבלים חיזוקים משמים שאכן הוא המשיח.
הרגלאט וחסידיו מצפים למשיח כמו כל יהודי פשוט וזה כולל את הרגלאט הוא אמר שהוא מצפה למשיח כמו כל יהודי פשוט.

אנחנו זועקים לגילוי משיח ואכן נענו תפילותינו ומן השמים מודיעים לרגלאט ולחסידיו שיש המשיח בנמצא וגלוי.
מי שרוצה בוודאי מתחזק ובזה שכרנו.
כל השאר לא כל כך בעניינים כרגע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 12:37 לינק ישיר 

שמחתי לקרוא דעותיכם.
לידיעתכם:
דוקא בשל העובדה כי משיח יחזיר את כולם בתשובה (גם מי שאינו ישראל) הגאולה הפעם באה באיטיות ובמתינות.
משיח הוא מערכת שלימה של כוחות מלכות השם יתברך המואצלים על נשמה שנבראה במיוחד לכך (אדם מלאך), כל התנהלותו בעולם אינה כשאר בני האדם (למרות שנראה ומתנהג ככולם) מודעותו כולה מחוברת בשכינה ובשם יתברך.
הוא עצמו מגן חי על עם ישראל - וגם מכין את סוכת דוד שתעמוד לנצח ותגן על כלל עם ישראל וכל הנלווים לעם ישראל בנאמנות.
יש רב בו ומעט ניתן לספר.
רבי נחמן מברסלב היטיב לתאר את המשיח ופעולותיו, בספרו "ספורי מעשיות משנים קדמוניות" ( 13 סיפורים שכולם באמת סיפור אחד) והסיפורים הללו הם העדות הטובה ביותר לאופיו פעולתיו דרכיו הנהגותיו של משיח צדקנו.
כך שכל כוכב עולה המכריז על עצמו או מוכרז כמשיח, תוכלו בפשטות לבדוק נכונות העובדות, לפי סיפורי המעשיות.
שבוע טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2009 16:51 לינק ישיר 

תסתכלו הרב עוזי מזרחי בקול הרעם מדבר על המשיח-

קוֹל הָרַעַם מס' 298 שָבָּת חקת התשס

מה יהיה כשיבוא המשיח ? מה ישתנה?

כולם כבר יודעים כי אני מבצע פעולות שונות על מנת לעורר את עם ישראל לבקש משיח. והאחרונה שבהן זו הפצת מזוזת הגאולה, כשהמטרה הסופית היא שבכל בית בישראל תודבק המדבקה ליד המזוזה ובכל פעם שיעברו לידה יביטו לשמיים ויאמרו לקדוש ברוך הוא "אבא משיח עדיין לא הגיע אנחנו מחכים לו" ולאחר שמיליונים: חילונים, מסורתיים, דתיים, וחרדים, יגידו את זה מספר פעמים ביום שלא כהרגל בתפילה. אני בטוח שלא יוכלו לומר בשמיים שלא צעקנו ובקשנו משיח וכבר הסברנו את זה בדפים הקודמים. במבצע האחרון שלי, תרם לי ידיד מאיר כהן הי"ו דוכן ביריד הספר בירושלים ושם הבנתי כי בעצם, יש סוג של חרדה הנובעת מחוסר ידיעה על מהות ביאת המשיח גם אצל חילונים וגם חרדים (שהם בכלל חיים בעולם שהם חושבים שעצם לימוד התורה שלהם והתפילות מספיק לביאת המשיח וכבר הוכחנו כי זה לא מספיק ראו קול הרעם 291,) ויש כאלו שאפילו מפחדים מבואו של המשיח שמא יפריע להם לתוכניות שלהם או באמצע החיים פתאום ישתבשו להם הדברים? ולכן החלטתי להקדיש את המאמר היום למה יהיה כשהמשיח יגיע, מה בעצם יקרה בימות המשיח ? איך יתנהלו אז חיינו? - אלה שאלות שרבים שואלים בהתעניינות מיוחדת, כאשר הם שומעים שמשיח-צדקנו עומד לבוא. הלוא מדובר כאן בשינוי מהותי של העולם ואורחותיו, ומטבע הדברים יש באדם חשש מפני הבלתי-נודע.המציאות של ימינו, על הטוב והרע שבה, לפחות היא ידועה ומוכרת לנו. התרגלנו אליה, למדנו להתמודד איתה, ואולי השלמנו במידה מסוימת עם רבות ממגרעותיה. ביאת המשיח היא מציאות חדשה, מציאות שעדיין איננה מוכרת לנו, שאיננו יודעים בדיוק מה יהיה אחריה. על-כן ייתכן, שאנשים חרדים מעט מפני התמורה הזאת. יהיה רק טוב בראש ובראשונה חשוב להדגיש, כי המשיח יביא עמו אך טוב ושמחה ואושר לכל אחד מאיתנו. השינויים שיהיו - יהיו רק לטובה, לטובתו של כל אדם. מי שרע לו היום - יהיה לו טוב; *ומי שטוב לו - יהיה לו עוד יותר טוב. הגאולה תביא את הפרט והכלל לידי שלמות, וממילא - לטוב, לשמחה ולאושר.ימות המשיח, במובנם הפשוט והבסיסי, הם המצב האידיאלי של העולם - עולם נכון, עולם מתוקן, עולם שבו שולטים הטוב והאמת. לא כמו העולם של ימינו, שבו אין האמת גלויה, הרע גובר על הטוב, והיחסים בין דברים הם משובשים. העולם שלנו הוא עולם לא-נורמלי, אלא שהוא משרה תחושה שכך היה וכך יהיה, וכביכול לא ייתכן

ימות המשיח

אחרת. אבל בהחלט ייתכן אחרת - ברגע שבו תתגלה בעולם האמת האלוקית , יתהפך העולם בן-רגע ויחזור להיות עולם נכון ומתוקן. אפשר להמשיל את העולם של ימינו לאנשים שחיים בעולם חשוך ואפל, ובמשך השנים פיתחו שיטות ואמצעים מגוונים שמסייעים להם להתמצא בחשיכה - מקלות-הליכה, חבלים, סימנים שונים וכדומה. הללו אינם יכולים כלל להעלות בדמיונם שאפשר להסתדר בלי האבזרים הללו, שבעזרתם יכלו ללכת, לזהות אנשים, להכיר מקומות וכו'. אבל האמת היא, שברגע שייפתח להם צוהר אל האור - כהרף-עין ישליכו את כל אבזרי החושך, ויבינו שאין עוד צורך בהם. הם אף יתפלאו, איך יכלו לחיות עד עכשיו בחשיכה, חיים כה מוגבלים ומעוותים.

אף אנו כך : ברגע שתבוא הגאולה וכבוד ה' יתגלה בעולם - ייעלמו כל הלבטים והבעיות שמטרידים כיום את מנוחתנו. לא יהיו שאלות של אמונה, שכן "ונגלה כבוד ה"'. לא יהיה קושי לעסוק בתורה ולקיים מצוות, שכן אנו עצמנו נשתוקק לזה, ממש כשם שכיום אנו רעבים למזון וצמאים למים. לא יהיו מלחמות, שנאות וקנאות, מכיוון שכולנו נחוש, שהזולת הוא חלק מאיתנו, וביחד אנו מהווים יחידה אחת שלמה ומאוחדת. לא יהיה צורך להילחם ברע, כי בתנאים כאלה של העולם, לא יהיה כלל שום מקום לרע, והטוב ישלוט לבדו. ועל מנת להמחיש את הדברים לחיי היום יום אז אפשר לומר כי נשים עקרות יפקדו ממש כמו שרה אימנו שלא היה לה רחם והקב"ה עשה לה נס וכשיבוא המשיח זה יהיה כבר רגיל ופשוט. אנשים עיורים יראו. חולי מחלות קשות יתרפאו. וכן הלאה.                                                 גאולה בתוך הגולה

תפיסה זו של הגאולה מבהירה לנו את פשר האמירות שאנו מוצאים בדברי חז"ל, ברמב"ם ועוד, שבימות המשיח "עולם כמנהגו נוהג". שכן כאמור, הגאולה איננה שינוי בסיסו של העולם ושידוד גמור של אורחותיו. ההפך הוא הנכון : הגאולה היא הכנסת סדר בעולם הקיים, העמדת הדברים במיבנה הנכון שלהם, הפניית כל הכוחות שיש בעולם לעבר הטוב והקדושה. על-כן מובן, שהגאולה באה בתוך העולם הקיים.) ראוי לציין, שרבים מהשיבושים של העולם שלנו לא היו בו בעת בריאתו, אלא נוצרו רק אחרי חטא עץ-הדעת, ובימות המשיח יחזור העולם למצבו הנכון, הבראשיתי, ואף יתעלה למעלה מכך.

כ"ק אדמו"ר הרבי מלובביץ הרבה להדגיש נקודה זו, בעיקר כמענה לאלה החוששים שמא הגאולה תהרוס את כל מה שבנו ויצרו בתקופת הגלות. אין שום סיבה לחשש כזה. הגאולה תביא רק שלמות בכל דבר. רמז לכך אנו יכולים לראות גם במלה 'גאולה' : 'גאולה' מורכבת מ 'גולה', בתוספת א'. לומר לך, שהגאולה מתלבשת בתוך הגולה עצמה, אלא שהיא מכניסה ב'גולה' את הא' (רמז ל"אלופו של עולם", הקב"ה). כשהקב"ה מתגלה בעולם - ה'גולה' עצמה מתהפכת ונעשית 'גאולה!

אתר קול הרעם http://www.myib.co.il/kh.htm

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2009 23:28 לינק ישיר 

שרה ערב טוב (כבר לילה...)

אני חושבת שמרוב עיסוק במשיח, שכולנו רוצים עכשיו ומיד, הפסקנו להסתכל בעצמנו. אז הנה... אלול הגיע, חודש הרחמים והסליחות, אני לדודי ודודי לי, ויש לי תחושה שאנחנו צריכים יותר לעשות בדק בית, פנימי, ולהמשיך ללמוד תורה, לחפש בכל מקום שיש בו אור, כל מאמר שמאיר את הנשמה, כי ככה גם עולים ברוחניות.
ראיתי בכל מקום מביאים תכונה אחרת בנושא משיח, אז... כנראה שזה הרבה הרבה מעל ההשגות שלנו בעיני בשר ודם.

אני מתפללת שנחזק את מידת הרחמים בתוכנו, גם כלפי עצמנו וגם כלפי הסביבה, נחזק את מידת האמת שזוהי המידה הראשונית שעלינו לעבוד עליה, שמחזקת מידות אחרות, נחזק את מידת הענווה להגיע ל"אין" פנימי כדי לנקות את הכלים הפנימיים בכדי שנוכל לספוג את האורות החיצוניים, והכי חשוב לאהוב את עם ישראל - השאיפה לאחדות צריכה להיות בכל אחד מאיתנו, שכולנו בניו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/8/2009 00:32 לינק ישיר 

חב"ד הקימו אתר משיח:
http://www.mnow.co.il/?gclid=CKGv0PWdvZwCFQoUzAodpDpanA

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > הציפייה למשיח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext