| נשלח ב-20/8/2009 14:02 |
|
| |
"עיתון חדש" יוצא לדרך חדשה ?!
עיתון "חדש בבית שמש" יוצא לדרך חדשה
הרב יצחק אלתר מנכ"ל "עיתונלי" מחליף את הרב מתתיהו רוזנצוויג בניהול ובבעלות המקומון החרדי המוביל "חדש בבית שמש"
יש "חדש בבית שמש". המקומון הוותיק והיחיד של בית שמש החרדית יוצא השבוע לדרך חדשה, עם כניסתו לתפקיד של הרב יצחק אלתר כמנכ"ל העיתון, ובכך מחליף הוא את המנכ"ל הוותיק הרב מתתיהו רוזנצוויג המכהן כדובר עיריית בית שמש.
עיתון "חדש" המשמש כשופר הקהילות החרדיות בבית שמש מזה כ-12 שנים, מלווה את ההתיישבות בבית שמש ומשמש כחוד החנית של הקהילות, ולזכותו נרשמים הצלחות רבות במאבקים מקומיים ובין היתר אף סלל את דרכו של ראש העיר הנוכחי הרב משה אבוטבול והכשיר את הקרקע לחילופי הגברי בעיריית בית שמש.
מנכ"ל העיתון הרב מתתיהו רוזנצוויג שבמסירות, בדביקות ובכשרון הצליח להרים את עיתון "חדש" ולהעמידו במרכז הקונצנזוס של הקהילות בבית שמש, נבחר לפני כחצי שנה לכהן בתפקיד הבכיר של דובר עיריית בית שמש, תפקיד אותו הוא ממלא בהצלחה רבה.
בחירתו של רוזנצוויג לתפקיד דובר העירייה, חייבה אותו להעביר את מושכות העיתון ואת הבעלות עליו לגורם אחר, והוא נמצא בדמותו של הרב יצחק אלתר, דמות מוכרת ומוערכת בעולם העיתונות החרדית.
הרב יצחק אלתר שנכנס לתפקיד מנכ"ל ובעלים של עיתון "חדש בבית שמש", מביא עמו ניסיון של כ-15 שנה בענף העיתונות החרדית, שכן במשך שנים שימש כמנהל חטיבת הפרסום של בטאון "עולם החסידות", ובשנים האחרונות מנהל בהצלחה את עיתון הילדים "עיתונלי" שהפך ביוזמתו להיות העיתון המרכזי והמוביל בקרב ילדי ישראל.
חילופי הגברי בתפקיד מנכ"ל ובעלים של "חדש בבית שמש", יצעיד בוודאי את העיתון קדימה, ויביא עמו רעיונות חדשניים וסוללי דרך במפת המקומונים החרדיים.
המנכ"ל היוצא מתתיהו רוזנצוויג אומר כי מחליפו בתפקיד הינו כידוע אדם בעל ניסיון עשיר בעולם העיתונות החרדית, אדם עם כישורים וקשרים, וללא ספק שהוא יביא עמו רוח רעננה שממנה יהנו כלל תושבי בית שמש.
רוזנצוויג מוסיף כי כבר כיום עיתון "חדש" בס"ד הוא העיתון בעל התפוצה הגדולה ביותר בכל בית שמש, בהגיעו מדי יום שישי לכ-10.000 בתים בבית שמש, ועם נתוני פתיחה שכאלו, רק השמים הם הגבול.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 14:15 |
|
| |
ברשותכם הייתי משכתב את כותרת האשכול במקום:
"עיתון חדש" יוצא לדרך חדשה ?!
הייתי כותב:
"עיתון?! חדש" יוצא לדרך חדשה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 14:21 |
|
| |
מיהם האנשים בצדדים של התמונה הראשונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 14:28 |
|
| |
מחשבות
פעם חשבתי שיש לך משהו נגד רוזנצוויג
עכשיו אני קולט שאתה סתם אנטי !!
או שאתה קשור לאיזה עיתון מתחרה
אחרת תגובתך הייתה מקווים לשינוי מדיניות וכד'
פיינרך:
אנשים בצדדים, הם חלק מצוות העובדים של העיתון
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 14:42 |
|
| |
ובשמותם? מי מהם ההוא שחותם "סופר חדש"?
אני מקווה שלא יהיו פיטורים בגלל העברת הבעלות...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 17:00 |
|
| |
גרפיקס, לא זה ולא זה.
אבל כדי שלא תצטרך לנחש ניחושי סרק, רק אומר.
עיתון שקורא לעצמו "העיתון של הציבור החרדי בבית שמש" צריך לשמש ב 2 כובעים.
1. לסקר את הנעשה בציבור החרדי בבית שמש.
2. לסקר את הנעשה בעיר בכלל ובעירייה בפרט, תוך אי רתיעה ממתיחת ביקורת כשצריך, גם אם מדובר בנציג חרדי.
נתייחס
ל 1. התעלמות טוטלית מציבור חרדי גדול בבית שמש - בתחילת דרכו החדשה (כשעבר לפורמט החדש) היו לחדש כמה רגעים של חסד, בהם הוא אומנם לא מתח ביקורת חס וחלילה על העירייה אבל לפחות הסכים לסקר מה נעשה ע"י נציג החרדים באופזיציה (אלי פרידמן). מאז גם את המעט הזה (כנראה מלחצים שהופנו אליו) חדש אינו עושה.
ול2. נו באמת...
אני לא שייך לעיתון מתחרה ואינני אנטי, תאמין לי ברגע שחדש יתחיל להיות "עיתון" ויפסיק להיות "ביטאון של העירייה", אני הראשון שיברך על כך.
ירוחם מכיר אותי ויודע מי עומד מאחורי הניק הוא יוכל להעיד שדברי אמת.
תוקן על ידי machshavot ב- 20/08/2009 16:56:14
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 17:55 |
|
| |
מחשבות ידידי, אם ירוחם מכיר אותך או לא אינני יודע וזה גם לא מענייני.
דבר נוסף אינני דובר של הדובר, אבל קצת להעלות זיכרונות מהעבר,
אני, וגם אתה או כל אחד אחר, לא היה נוהג אחרת מאדון רוזנצוויג.
אבל אם כבר התייחסת למפלגת "טוב", ולייחס המועדף שניתן בימים הראשונים למפלגה זו בעיתון "חדש", יחס שאף קומם עליו רבים וטובים (לא במובן המפלגתי של המילה, כמובן), ראוי להזכיר כי מי שבעט בדלי החלב, היה לא אחר משאר אדון פרידמן אותו אתה מכנה "הנציג החרדי באופוזיציה".
אדון פרידמן היקר אולי הוא יודע לשיר, אבל פוליטיקאי הוא בוודאי שלא, וגם התייחסות אנושית הוא עדיין לא למד.
אזכיר לי כי ביום שאדון רוזנצוויג התמנה להיות דובר העירייה, היחיד שיצא במליאת העירייה כנגד המינוי היה לא אחר מאשר פרידמן, שביקש להעניק את המינוי לרב לאו.
זאת ועוד, בבלאגן האחרון סביב דברי דובר העירייה על הקשר בין בית שמש לבני ברק, שוב היה אדון פרידמן היחיד שתקף במליאה את רוזנצוויג, כשמכל גווני הקשת האחרים שתקו, חילונים כדתיים-לאומיים, אבל פרידמן פתח ת'פה...
התנהלות זו של אדון פרידמן אולי היא ראויה מבחינתו, וכנראה שהוא התייעץ עם "רבניו" לפני שהתפרץ, אבל בוודאי שזה לא אדם בשביל לשבת עמו לשולחן. בעיות-אישיות, כבר אמרנו.
לאור זאת אני לא הייתי מצפה מעיתון "חדש" שינהג אחרת, אי אפשר לירוק לשני לפרצוף, לבזות אותו ברבים, ואחר כך עוד לגלגל עיניים לשמים ולשאול - אם זה היה "טוב"?!
אולי אדון פרידמן ידאג לתקן ולהתנהג יפה כלפי הבעלים החדש של העיתון, ויביא לסיומו של מערכת היחסים העכורים בינו לבין העיתון,
פשוט כאן הבעיה היא לא טוב, ולא פחות-טוב, אלא אדון פרידמן שראוי שילמד גם פרק בהלכות התנהגות בסיסית, וכבר אמרו חכמינו "לעולם יהא", דבר ראשון להיות בן-אדם!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 19:11 |
|
| |
גרפיקס,
בתגובות שלך אני מוצא דפוסי כתיבה דומים לאלה של חנוך שיין...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 23:45 |
|
| |
גרפיקס ידידי,
1. מתגובתך ניכר שאתה שייך לעיתון, למה לא אמרת זאת? האם אינך יודע את כלל העיתונות של "גילוי נאות"?
2. יחס מועדף לתנועת "טוב"? נו באמת אני יכעוללספור על כף יד אחת את המקרים שאלי פרידמן או תנועת טוב אוזכרה בעיתון וגם זה היה לאחר שפחדתם מפתיחת עיתון מתחרה (מה שאני מקוה שיקרה).
3. לא אני מכנה אותו "הנציג החרדי באופוזיציה", זאת המציאות ואם אינך סבור כך הרי שאתה נוקט עמדה ומוכיח את מה שכתבתי בדברי.
4. חובתו של אלי פרידמן לומר שמר רוזנצוייג לא מתאים להיות דובר העירייה. האמת כשאתה מספר לי את זה גדולתו בעיניי רק עולה. הרי מה פשוט היה לאלי פרידמן להתחנף לעורך חדש בתקוה לקבל אי אלו כותרות מחמיאות בעתיד, אך הוא כנציג ציבור אמר את האמת, והיא, מר רוזנצוייג לא מתאים להיות דובר, מסיבת היעתונאים האחרונה בניהולו של הדובר הוכיחה כמה צדק אלי פרידמן.
5. גם אם נקבל את טענתך לכעס של העיתון על אלי פרידמן איך אתה מסביר את ההתרפסות של ה"עיתון" בפני ראשי העירייה? האמת? לא קשה להסביר, הם הרי תמכו במר רוזנצוויג למינויו כדובר...
מכל האמור, ובמיוחד מתגובתך יוצא ש...
חדש איננו עיתון (ביינתים כשזה ישתנה אני הראשון שיודה בכך) אלא ביטאון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2009 01:49 |
|
| |
אלי פרידמן לא קרא למנות את הרב לאו אלא למנות אנשים כמותו שיודעים ממלכתיות מהי והוא צודק בזה
מה שמתי יודע לעשות כל שבוע בעיתון שלו זה לקומם את החילונים נגדינו ותו לא
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2009 02:02 |
|
| |
מה זה עוזר שמישהו אחר קנה את "חדש"?
|
|
|