|
|
| נשלח ב-23/8/2009 18:59 |
|
| |
'ליאורר1234', את יודעת למה את בהלם?!
כי את 100% חיה בבועה של החוזרים בתשובה, שאם הם לא יצאו ממנה ומהר, היא תתפוצץ להם חזיתית בפרצוף.
המציאות בעולם החרדי מראה כי לבחורה חרדית שהולכת למדרשה, זה יהרוס לה בשידוכים. כן, יהרוס לה בשידוכים!
את אולי לא חיה את המציאות הקיימת בעולם החרדי, אז להרשות לעצמך לבוא ולומר לבחורה חרדית שתלך למדרשה למרות הכל בשביל להתקרב לבורא עולם, זו טעות חמורה.
מה זו האופציה היחידה ללכת למדרשה בכדי להתקרב לבורא עולם? ממש אבל ממש לא.
מה רע בשיעורי תורה/הרצאות/מאמרים, באינטרנט, כפי שהציעו חברי הפורום לעיל? זה מעולה!
אני סבורה כי 'מאמינה בך' מעוניינת למלא חסר רוחני בנשמה שקיים אצלה. גם באמצעות האינטרנט אפשר למלא את המצברים. בעולם המודרני שלנו שהטכנולוגיה והטכנולוגיה תופסים תאוצה והאתרים החרדים שבהם יש חומר אמוני, מתרבים אחד אחרי השני ב"ה, אין שום צורך ללכת לשיעורים ועוד במדרשיה. אין ספק שכפי ש'מאמינה בך' ציינה, זה יציג אותה באור שלילי ויעשה רושלם שהיא לא בחורה חרדית טיפוסית.
עדיין לא שמעתי על מדרשה חרדית (נטו) לבנות. אולי תתני לה שמות...
באמת שלא הבנתי מה דחפת פה את המשפט 'מי שולט החברה החרדית או בורא עולם'?
זה ברור שבורא עולם הוא מעל הכל, אבל בחורות חרדיות בגיל של שידוכים, לא יכולות לעצום את עיניים כמוך. אנשים שואלים עליהן, מתעניינים, מבררים, מה היא עושה בחיים? איפה היא לומדת? אהה היא במדרשה? מה, היא חוזרת בתשובה??? זו המציאות (לטוב ולרע).
לחוזרות בתשובה באמת לא איכפת מה אומרים עליהן, כי הן ממילא יתחתנו עם חוזר בתשובה שבאמת מחפש ו(אני מאמינה ש)מעדיף בחורה שעשתה משהו בשביל הנשמה. אולי את שוכחת אבל את מהלך החיים, החוזרים בתשובה לא עברו כמו בחורה חרדית טיפוסית, שאני משערת שאם 'מאמינה בך' גדלה בבית חרדי מוצלח+ כמוני, אז היא גדלה בבית שמושתת על אדני התורה ויראת שמים. בעיני אפילו זה תמוהה שבחורה חרדית בכלל חושבת ללכת למדרשה, גם אם היא גדלה בשכונה חרדית (שלדעתי הנתון הזה מיותר לחלוטין).
ולסיום, 'מאמינה בך', אני אישית לא ממליצה לך בכלל לקחת סיכונים ברגעים אלו של חייך, אבל הבחירה החופשית נתונה בידייך.
המון ב"הצלחה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2009 21:20 |
|
| |
מיוחדת, את יודעת למה אני בהלם?
כי החוסר אמונה המשווע הזה פשוט מזעזע
מה יתפוצץ לנו בפרצוף? איזו בועה?
בועה של אמת שמגנה עלינו מהשקר שבחוץ?
זה שאת מעדיפה לחיות חיים של שקר לא אומר שאחרים חיים בבועה
מה שאת אומרת
זה נטו חוסר אמונה
כן זה יהרוס לה בשידוכים ברוררר
כי להשם אין יד בדבר והוא לא מנהיג הכל
ואני חייה בבועה?
צאי מהקטע של כוחי ועוצם ידי הזה
השם מנהיג את העולם ואת השידוכים
הזיווג זה מהשם ולא מהחברה החרדית
זה שזה יהרוס לה בכמה שידוכים
זה נוו מאת השם
ואם זה לא "יהרוס" לה בגלל המדרשה
זה ירד בגלל סיבה אחרת
כי זה לא הזיווג שלה
את הזיווג שלה היא לא תפסיד כי היא עלתה למדרשה תאמיני לי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2009 21:23 |
|
| |
והמשפט שאמרתי מי מנהיג את השידוכים השם או החברה החרדית מתאים פה בול
ואת אפילו חזרת על מזה כמה שזה מתאים
אז יבררו
ויפסלו כי היא עלתה למדרשה
מאת השם? או מאת החברה החרדית?
השם עשה את זה !
ושוב, זה היה יורד מהסיבה הזו או מסיבה אחרת
כי זה לא הזיווג
ואת יודעת מה, מה רע בלעצום עיניים וללכת עיוורת אחרי השם יתברך?
אין רע בזה
תאמיני לי שהוא יוביל אותי למקום הרבה יותר טוב מאשר בן אדם אחר שפותח עיניים והולך בעיניים פקוחות אבל תכלס כעיוור אחרי המוסכמות של החברה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2009 22:36 |
|
| |
אוקי, בחורה חרדית שרוצה שם של חוזרת בתשובה מוזמנת ללכת למדרשה!!!
נקודת המוצא שלי היא ש: שידוך זה אך ורק מבורא עולם.
איפה פה החוסר אמונה?
את מכוונת בחורה חרדית ללכת למקום של חוזרות בתשובה, כשהיא צריכה לעשות השתדלות שלא ידפקו לה בשידוכים. אנשים מציעים שידוכים בהתאם לסגנון של הבחורה ובחורה שהולכת למקום לא לה, פוגעת בהשתדלות שה' מצפה ממנה.
השם מנהיג את עולם השידוכים- אמת, אבל הבחורה צריכה לעשות השתדלות לא לפגוע לעצמה בתדמית ועצם ההליכה למדרשה שהרושם הראשוני הוא שהבחורה חוזרת בתשובה, זו פגיעה בתדמית ובהשתדלות כאחד.
אם את אומרת שהחברה החרדית לא משפיעה רבות בשידוכים, אז את לא מכירה את החברה הזו. ואין לך זכות בכלל להביע דעה ולכתוב: "מאת השם או מאת החברה החרדית". צר לי לאכזב אותך, אך יש לך כשל בהבנת הטקסט שלי. הכל מאת ה', זה בטוח. זו נקודת המוצא שלי. אבל מה הקשר מאת החברה החרדית??? אמרתי שהחברה החרדית משפיעה כמו כל חברה, אבל מכאן ועד שהשידוך שלה הוא מאת החברה החרדית, זה דמיון מפותח שלך.
את צריכה להבין עוד דבר, זה לא 'ירד' בגלל הסיבה של המדרשה, אלא פשוט זה לא יתחיל כדי שזה ירד. בחורים חרדים יפסלו אותה כבר בשלב הבירורים ושדכניות יתחילו להבין שאולי מתאים לה בחור פחות טוב. זו המציאות.
היא לא תפסיד את השידוך שלה, כי זוג ראשון הוא לפי המזל- הזוג הוא ייעוד אלוקי שזומן לה מלמעלה. אבל את לא תוכלי להתווכח איתי שההצעות שלה יהיו פחות טובות וזה לא נעים להרגיש שהגיע לה יותר והיא מקבלת הצעות ששוות הרבה פחות. בזה אין לי שמץ של ספק.
מן הסתם, במידה והיא תלך למדרשה, היא לא תישאר כפי שהיא. עובדה לכך היא שבחורה חרדית בכלל לא היתה חושבת על מדרשה, כנראה שבגלל שהיא גרה בשכונה חילונית והיא טיפוס שמושפע מהסביבה היא צריכה את זה.
הלוואי והיית הולכת עיוורת אחרי השם יתברך כפי שתיארת, את הולכת עיוורת אחרי הסטיגמות שהרבנים/ות שלך שהחזירו אותך בתשובה, תיארו לך את המצב האידיאלי שצריך להיות בציבור החרדי. אבל זה לא ככה!!! החוזרים בתשובה כיום הם השוליים של החברה החרדית (ובאמת שעצוב לי לומר את זה), ואף אחד מהציבור החרדי החזק לא מעוניין להידמות להם, ולבוא איתם במגע במקומות כמו מדרשות או בשידוכים (שזה ברור). עצוב עצוב אבל זה המצב.
אני חיה בעולם של שקר?! אוי אוי אוי.
אני לא יורדת לרמות הנמוכות שלך. בעולם שלך כחוזרת בתשובה כל אותם אלו שמראים לך את המציאות היותר אמיתית ויותר מציאותית, חיים בעולם של שקר. את מדקלמת את מה שלמדת, אבל את שוכחת יישום.
יש משפט שהיית אומרת לך בלי למצמץ: "קודם תהיי עצמך, אח"כ תהיה כמוני"...!
תוקן על ידי מיוווחדת ב- 23/08/2009 23:19:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2009 22:52 |
|
| |
אחותי אחותי
יצאת מפרופורציות
לא באתי לריב איתך
בקשר לזה שאנו נפרדים מהחברה שלכם, מצער אותך או לא
אותי זה לא מצער
ככה השם רוצה אז אני מרוצה
לרמות הנמוכות שלי? חחחח
לא ביקשתי ממך לרדת לשום רמה
נמוכה או לא, זו אני ב"ה
מה שלימדו אותי.. מה שהראו לי...
חחח עזבי אחותי ממש לא באלי להכנס איתך לויכוח
אבל מה שלי נראה זה שאת רואה את הבעלי תשובה
כמו שלך הראו
כי רבע ממש שאמרת לא נכון עלינו
מה שהראו לנו ומה שלימדו אותנו
למדנו יותר בעצמנו מהמלחמות שלנו נגד היצר מאשר לימדו אותנו
בכל אופן אחותי אני באמת לא התכוונתי לריב איתך מבקשת מחילה אם נפגעת או אם הכעסתי אותך ואמרתי משהו שגרם לך לכעוס.
אל תקפידי עלי (:
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2009 09:46 |
|
| |
בס"ד
אני בהלם מהדו-שיח הנ"ל!!!!!!!!!!
ליאורי, חזקי ואמצי, יקירה!
תחיי' את חייך האמיתיים בלי כל הקליפות והמסכים,
אני מקנא בך.
|
| נשלח ב-24/8/2009 16:49 |
|
| |
וואווווווווווווו... לא התכוונתי שהשאלה שלי תגרום לכזה ויכוח...
כל אחת מכן צודקת מהצד שלה תודה שהגבתן נתתן לי כווני מחשבה שונים...
המשך שבוע רגוע...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2009 21:22 |
|
| |
ליאור צדיקה,
מיוחדת צודקת! לא בהכל, אבל בחלק לפחות!
אין ספק שחוזרים בתשובה גם הולכים אחרי מה שלימדו אותם בעיניים עצומות, זה שהם חוזרים בתשובה זה לא אומר שהעיניים שלהם השתנו. כל בני האדם הם כאלה: הולכים אחרי הכל בעיניים עצומות!! (גם זה מאיתו יתברך!).
נכון שחוזרים בתשובה מרגישים שהם למדנו את החיים לבד, אחרי המלחמות והנסיונות שהם עברו.
רק תדעי שגם לחרדים יש מלחמות ויש נסיונות ובאמת באמת את העבודה הקשה הם עושים....
הם הרי חרדים,לא?
ואני חוזרת:
אז נכון שבחברה החרדית זה יותר בולט שכולם הולכים אחרי כולם, אבל בכל חברה, ושוב, בכל חברה זה קיים. גם אצל חוזרים בתשובה!!
תצליחו!
בקשר למדרשה:
פוקחת אני עיניים נדהמות, ואומרת נו, נו,
כנראה שהאזור החילוני מחוסר החרדים השכיח ממך את ההליכה בעיניים עצומות אחרי כולם...........
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2009 22:23 |
|
| |
אחחח אחחח קשה לענות תשובה אמיתית בעלמא דשקרא לצערי המאוד מאוד רב !!! בכל אופן שיהיה בהצלחה בע"ה. אולי תתיעצי עם רב ?
|
|
|
|
|