בית פורומים עצור כאן חושבים

בעל החלומות... האמנם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/8/2009 15:08 לינק ישיר 

לצ'אוטנג

אין לי מושג אם שאלת ברצינות אבל בכל אופן אתייחס לשאלותיך ברצינות .

החלום שלך הוא אפייני לחלומות בכך שהוא מבטא פחד ממלחמות גדולות(אחמדינג'ד) וקטנות (פוניביז')לעיתים גם פחדים וחרדות בתחומים אחרים מתבטאים בפחד מפצצות שהן סמל לחרדות.

"ועכשיו אני שואל, איך הצלחתי ליצור דמותו של הבחור ההוא בתוך הדמיון שלי. למה חשבתי שהבחור הוא אישיות שונה ממני ומאיים עלי, הלא אב אחד לשנינו, ולמה מתנכר הוא לי? "

כך כתבת.

1. לגבי השאלה- "הלא אב אחד לשנינו ולמה הוא מתנכר לי"- השאלה כלל לא מובנת  שהרי שאלה כזאת אפשר לשאול יום יום לאחר קריאת עיתון הבוקר ולאו דווקא בלילה....
2.לא הבנתי כלל את השאלה לגבי הבחור ההוא. הרי ברוב החלומות אנחנו חולמים על עוד בני אדם-הורים,חברים ,מחבלים וכו' וכו' אז למה לא יכל להיכלל בחלום איזה חשמלאי מאיים ?הרי בחלום אנחנו מספרים לעצמינו סיפור וברוב הסיפורים יש מספר דמויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2009 18:34 לינק ישיר 

צענערענע:

אני רציני לחלוטין. שאלתי שאלה שכבר הרבה מאד זמן אני מתלבט בה.

לא הבנתי איזה שאלה אפשר לשאול בבוקר אחרי קריאת עתון.

כשאנו מספרים לעצמנו סיפור, אנו מודעים לכל הדמויות שבתוך הסיפור. אי אפשר שדמות אחת תפחיד דמות שנייה, שהרי כל הדמויות מכירות אחת את השנייה דרך הדמיון של האדם המדמיין.

בחלום, לעומת זאת, הדמויות הן מתנכרות אחת לשנייה, ואני שואל איך דבר זה אפשרי, כיון שדמיון אחד ואחיד המציא את כל הדמויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2009 21:48 לינק ישיר 

אולי תבהיר ביתר אריכות מה ההבדל בין סופר הממציא מדמיונו האחד והיחיד סיפור שבו דמות אחת מתנכרת לשניה לבין סיפור שהדמיון שלנו ממציא בחלום?
במילים אחרות מדוע לדעתך חייב להיות הבדל מבחינת גיוון הדמויות בין שני המצבים?הרי המוח עובד גם בחלום. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2009 23:29 לינק ישיר 

בס"ד

לצ'אוט וכולם,

כמה חידודים.

א. בענין שפת האם. אכן "אותיות המחשבה" קרובות יותר לנפש מאשר אותיות הדיבור. שכן ענין הדיבור הוא מן האדם לזולתו, משא"כ המחשבה היא לאדם עצמו. יוצא מכך, לכאורה, שדי לה לשפת האם להתבטאות במחשבה גם כשהאדם ער ולאו דווקא במחשבה כשהוא ישן.

ב. בענין החלומות. אכן החלומות שלנו מכילים ענינים ומאורעות בבחינת "פילא דעיילי' בקופא דמחטא". זאת כיון שבשעת השינה המוח שענינו לבקר ולשלוט על הכל בפועל ובגלוי, נמצא רק בכח ובהעלם. ודבר זה בא גם לידי ביטוי בשכיבת האדם בשעת שינתו, שאז הראש (המובחר שבאיברים) והעקב שברגל (הנחות שבאיברים) נמצאים בהשוואה אחת (משא"כ כשהוא ער אז הראש הוא הכי למעלה והעקב הוא הכי למטה, כפשוט).

ג. ובפנימיות הענינים:

כבר אמר ד"ה ע"ה בתהילים: "שיר המעלות בשוב ה' את שיבת ציון היינו כחולמים".

הגלות נמשלה לחלום והגאולה ללידה. גם בגלות אנו מוצאים קונפליקטים רבים ממש כמו בחלום. עיקר הקונפילקט הוא מלחמת היצרים. מצד אחד יש לנו יצר טוב הדוחף אותנו לקיים מצוות וללמוד תורה ומצד שני יש את היצר השני שדוחף בדיוק לכיוון השני ה"י. ובבוא הגאולה "נתעורר" מחלום זה ונבחין באמת לאמיתה בעיני בשר ("וראו כל בשר כי פי הוי' דיבר"). וכיון שכן, לא רק שלא נילחם יותר עם היצר הרע אלא גם הוא יסכים לקיים רק את רצון ה', ואכמ"ל.

במשנה באבות מוזכרת מעלת תשובה ומעשים טובים בעולם הזה על קבלת שכר בעולם הבא וכן להיפך. המעלה בקבלת שכר בעולם הבא מובנת לכל. אמנם מהי המעלה בתשובה ומעשים טובים? ההסבר לכך הוא שבשעת הגלות לימוד התורה וקיום המצוות הם יקרים מאוד אפילו יותר מן כל הגילויים שבעולם הבא. והאדמו"ר הזקן הביא לכך משל מ- "ציפור המדברת". שציפור מדברת היא חידוש נעלה באין ערוך מאדם המדבר דברי השכלה עמוקים. וכך גם בגלות בעולם הזה דווקא כשקשה ויש הרבה הגבלות בלימוד תורה הרי זה חידוש עצום ורגעים אלו הם יותר יקרים לעומת הגילוי שיהא לעתיד שאז אין הדבר כל חידוש, כפשוט.

ואולי זאת כוונת דברי צ'אוט שבשעת החלום "אנו קרובים יותר למרכז הנפש".

תוקן על ידי אור_עליון ב- 26/08/2009 0:09:24

בברכת הצלחה,
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2009 23:33 לינק ישיר 

צענערענע:

תארי לעצמך שסופר מספר על עצמו, איך שהוא נכנס לישיבת מרקוביץ, רואה שם בחורים לומדים, ובמקלט, מצבור ענק של פצצות. אם הוא סופר מוכשר, אזי הקורא אולי ירגיש קצת פחד או התרגשות, וירצה לדעת מה קרה בסוף (בסוף, המחסן מתפוצץ, בנס גלוי אף בחור לא נפגע, אבל ישיבת מרקוביץ נהפכת לאבק פורח), אבל הסופר עצמו לא ירגיש פחד בכלל בגלל הפצצות, כי הרי הוא יודע שזה הכל המצאה. אם הוא אכן מרגיש פחד מדמיון שהוא המציא, דוגמת עקיבה רובינשטיין שזבוב דמיוני הפריע לו להתרכז, אז אנחנו נגדיר את הסופר כחולה ופסיכוטי.

בחלום המצב שונה לחלוטין, האדם שחולם שהוא מבקר בישיבת מרקוביץ, הוא עצמו מרגיש פחד אמתי, למרות שהוא זה עצמו שהמציא את כל הסיפור עם הפצצות. ואז נשאלת השאלה, איך הוא מצליח להפחיד את עצמו, או במלים אחרות, להפריד בין הדמויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2009 00:59 לינק ישיר 

החולם הוא  השחקן הראשי בסרט והדמויות המופיעות לצידו בסרט  הן סמלים שהמוח שלו ממציא כדי להיפטר מקונפליקטים וחרדות המלווים את חיי היום יום.(בניסויים הוברר כי אנשים שלא איפשרו להם לחלום החלו לאבד את השפיות)

בגלל מצב החלימה שהאדם שרוי בו אין הוא יודע שהסרט הוא דימיוני אלא חושב שהסרט הוא המציאות עצמה  ולכן ברור מאליו שהוא יחוש פחד.
אז זה לא שהאדם "מצליח להפחיד את עצמו"כלשונך אלא שהפחד הוא לעיתים (לא כל החלומות מפחידים) המחיר שאדם משלם כדי לפתור קונפליקט .
(כאשר חלומות הופכם לחלומות מסויטים זה סימן שהמנגנון המוחי שמתכוון להגן על האדם עובד חזק מידי ואז יש לכך פתרונות כגון תרופות הרגעה)
ועדיין לא הבנתי למה אתה קורא לפעולת המוח הזאת :"הפרדה בין הדמויות" ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2009 09:00 לינק ישיר 

אור_עליון:

תודה על הדברים המחכימים. אני לא חושב שהשפה שאדם חושב בו בשעה שהוא ער, מורה על שפת האם מהטעם שכתוב בתחילת האשכול.

כשכתבתי, שלכאורה בשעת החלום אנו קרובים יותר למרכז הנפש, התכוונתי מבחינה מכנית. כמובן למציאות פשוטה זו יש השלכות בכל העולמות.

צענערענע:

כתבת שהאדם בשעת חלומו לא יודע שהסרט הוא דמיוני. זאת בדיוק השאלה שלי, איך הוא מצליח ליצור דמיון שהוא לא יודע שזה דמיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2009 14:53 לינק ישיר 

בס"ד

צ'אוט

א. כתבת: "השפה שבה הוא מדבר בחלומו גם אינה הוכחה לשפת אם, כיון שיכול להיות שהוא חולם שהוא נמצא במקום או נסיבה המצדיקה שימוש בשפה ההיא"...

לא הבנתי, מנין נובע החילוק בין הדיבור בחלום לבין המחשבה בחלום? ממה נפשך, אם הסביבה או המקום המצדיקים שימוש בשפה מסוימת משפיעה על החלום, אזי שתשפיע גם על המחשבה. ואם אין ביכולת הסביבה או המקום להשפיע על החלום, אזי אין לה יכולת להשפיע גם על הדיבור.

מכך יוצא, שההשפעה מגורם חיצוני שייכת רק בדיבור (שהרי הדיבור הוא לזולת, כפי שציינתי לעיל), ואילו במחשבה לא שייך כלל ענין ההשפעה מבחוץ (היות שהמחשבה היא לאדם עצמו וכדלעיל). לכן אין כל טעם לחלק בין מחשבה בעירנות לבין מחשבה בחלום.

ב. כתבת: "כמובן למציאות פשוטה זו יש השלכות בכל העולמות"...

להיפך, "המציאות המכנית הפשוטה הזו" באה ומשתלשלת מן הרוחניות. וכמאמר הזוהר: "הקב"ה אסתכל באורייתא וברא עלמא".

בברכת הצלחה,
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בעל החלומות... האמנם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.