בית פורומים אגודה אחת

שאלות ותשובות עם הרב יצחק מאיר יעבץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2009 14:51 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
לא הבנתי את השאלה.
נראה לך הגיוני שמי שרואה חשיבות בשמירת ההלכה יסתכל על תכנית שרוב הבחורות המשתתפות בה עירומות למעט לבוש מינימלי, למשל ?

אהה... לא ידעתי - מעולם לא צפיתי בתכנית ואיני מכיר בטיבה כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 14:53 לינק ישיר 

יהודים קבל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 15:08 לינק ישיר 

יהודים,
אז עכשיו אתה יודע.

גילוי נאות להוציא מלב החשדנים: אני יודע במה מדובר גם בלי להסתכל על התכנית (וגם בלי שיהיה בביתי טלויזיה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 15:30 לינק ישיר 

ועמך כולם צדיקים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 16:48 לינק ישיר 

אם כבר העלית את הענין,
באמת יש כאן צד לזכות , שאפילו ריקנים שבישראל שמשתתפים בתוכניות כאלו, רוצים לעשות רצון אביהם שבשמים, הלא כן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 20:16 לינק ישיר 

דרמטית 

יש לחלק את בעיות הכשרות לשניים. יש בעיות של מדיניות ויש בעיות של אכיפה.
כמדיניות, כשרות רגילה אינה נוקטת תמיד את דעת המחמירים במחלוקות הפוסקים. בנושאי אכיפה עלולה להיות בעיה במערכות מסוימות, שגם הקריטריונים שנקבעו אינם נאכפים כראוי.
ישנן מערכות שאינן מוגדרות 'מהדרין/בד"צים' שעניין האכיפה בהן אין בו רבב. כל הסיבה להמנע מהן היא עניין החומרות וההידורים ההלכתיים, כאשר מצד הדין מותר לסמוך במקרים רבים על שיטות מקילות. מקרים כאלו דומים לגמרי לסעיף שהבאתי לגבי פת עכו"ם.
דוגמא בולטת לעניין זה היתה בשנת השמיטה, כאשר מערכות ידועות הקלו בהיתר מכירה. איש אינו חושד אותן בזלזול במה שהן מחליטות. השאלה היא רק מה להחליט.
האם חרדי יסכים לאכול היתר מכירה כדי שלא להביך קשות את אחותו שעושה שמחה? האם לדעתו מדובר באיסור גמור? (זו אינה שאלה רטורית, שכן יש הסוברים שיש להכשיר כלים שבושל בהם היתר מכירה. מנגד יש הסוברים שמדובר בחומרא. יש דוגמאות נוספות, אך צריך להתמצא קצת בעולם הכשרות כדי לדעת להבדיל בין ענייני הידור לענייני אכיפה לקויה)

ערבהחבוטה

אני מניח שסימן השאלה הושמט בהודעתך שלא במתכוון. אם כך, כל התשובות נכונות.

תוקן על ידי אגודה_אחת ב- 09/09/2009 6:52:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 23:14 לינק ישיר 

יש פער גדול כמובן, בין הציבור החרדי והדת"ל בענין חינוך הבנות ומעמד האישה. חוץ מזה הציבור של מרכז והציבור של הגוש אינו רואה עין בעין בסוגיא זו בכלל.  יש עוד תהום אידיולודגי בין הגוש ובין השמאל הדתי (מימד, קולך,טובה הרטמן, תמר רוס, שירה חדש)
מבחינה אידולוגית לגבי לימודי חול וציוצנות כמדומני שתה מזדהה עם הגוש ולא עם מרכז/ הר המאור.  מה דעתך בסוגיא זו ואיך זה ישפיע על חינוך בנותייך שתח'. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 14:12 לינק ישיר 

כבוד הרב,

בהתייחס לדברי הרב שכתב שחייבים לציית לחובת הגיוס שהמדינה הטילה על אזרחיה,

ניקח לדוגמא,
עיר שזט"ה ישבו ודנו, איך לפתור את הבעיה שבניהם אינן מקובלים בחברה הצעירה של העיר,

והחליטו ברוב קולות להפוך את ההשתתפות במשמר הקהילה, שעד אז היה על בסיס וולנטרי,  לחובה על כל צעירי העיר,

וע"י זה שבניהם יהיו גזברים, וחתניהם אמרכלים, ועבדיהם חובטים את העם במקלות, המעמד החברתי של בניהם ישתפר,

האם כבוד הרב סבור שיש תוקף הלכתי, מוסרי או אחר, להחלטתם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 15:58 לינק ישיר 

מחשבות ידידי!

צר לי שאני מכניס דיון משני לאשכולו המרתק של הרב יעבץ, בכל אופן לדבריך:

אני אכן חושב שצורת הלבוש הלא עניינית של המגזר החרדי היא רעה חולה וזאת מכמה בחינות:
1. היא מחייבת בצורה קיצונית וכל מי שאינו מקפיד על קודי לבוש אלו מייד מקוטלג ומוקע מהחברה, כפי שכבר ציין ידידינו המשותף "פצעי אוהב".
2. היא גורמת לבידול וניכור של החברה החרדית מיתר חלקי העם. הדבר נעשה במודע ע"י המכונים "מנהיגי הדור".
3. היא לא מתאימה לאופייה של ארץ הקוד ואקלימה. ובודאי שלא כך לבשו בתקופת חז"ל בארץ.
4. היא משמרת צורת לבוש של קוזאקים פולנים וגנגסטרים איטלקים...
5. היא יקרה בטירוף!!! לדעתי קצת טעית בחישובים של עלויות בגדי בנך שנכנס למצוות למזל"ט. 600 ש"ח זו מחירה של חליפה זולה, מחיר מגבעת הוא כ 400 ש"ח, נעליים אלגנטיות עוד 200-300 ש"ח, עניבה, חגורה, חולצה, לפי אופנת הליטאים... מגיעים לסדר גודל של 1800 ש"ח, ואם מכפילים זאת במערכת לשבת ומערכת ליום חול כנהוג, העלויות בהתאם. זאת עוד לפני שניגש למחירה של פאת קסטם... ותכשיטים מהודרים.

ההשוואה לביגוד המותגים החילוני אינה רלוונטית. רק אומר שההקפדה על מותגים והנכונות לשלם עליהם כסף רב בגלל אילוצים חברתיים כנהוג אצל חילוניים בצפון ת"א, היא בדיוק המאפיין את החברה החרדית ולזה קראתי רעה חולה.

אני אישית לובש בימות החול מערכת בגדים שמחירה 100 ש"ח לכל היותר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 16:00 לינק ישיר 

הופס...
לא שמתי לב שנפתח אשכול מיוחד על צורת הלבוש החרדית
אעביר את תגובתי לשם

תודה לפצעי אוהב על הרמת הכפפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 21:16 לינק ישיר 

קערעסטיר

שאלת חינוך הבנות ומעמד האשה, ניתנות לפירוק לתת נושאים רבים.
ככלל, עמדת ה'גוש' ליברלית יותר כפי שכתבת ורעיונית אני מבין את הכיוון שלהם. כפי שכתבתי למעלה, לדרכם יש מחיר הלכתי ואני באופן אישי מתקשה להשלים אתו.
מאידך, מרכז והר המור, כל חד לפום חורפיה, נוקטים בקו ימני יותר ולפעמים אף יותר ימינה מחלקים מרכזיים בציבור החרדי.
אני משתדל לנקוט בכל סוגיה עמדה לגופה. קשה לי לומר כיוון חד, ברור ואחיד לאורך דרך של חיים שלמים.

ערבה

אתה שואל בעצם מהו הגבול שמעבר אליו אין חובה לקיים החלטות ציבוריות. שאלה ארוכה ומסובכת שאין כאן מקומה.
החובה לשרת בצה"ל ולהגן על המדינה, היא החלטה נכונה והגיונית בכל קנה מידה. אם אתה צריך אסמכתא לכך, ראה את המודעה של אגודת ישראל עם הקמ המדינה, הקוראת לכל גבר יהודי לבוא ולהתגייס לצה"ל. אם אתה חי כאן ואינך דובר ערבית, עליך להכיר במציאות ולא להטיל על אחרים את צרכיך הקיומיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 09:26 לינק ישיר 

אפשר לקבל סריקת המודעה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 11:46 לינק ישיר 

מה דעתך על כל אותם בתי כנסת חדשים הנקראים עדיין אורתודוקסים אך יש שם אישה חזנית ורבניות מאחורי מחיצה כלשהי וכו'
וכמו כן על אירגונים כמו קולך וכדו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 13:11 לינק ישיר 

פצעי אוהב
מה דעתך על כל אותם משפחות חדשות הנקראות עדיין חרדיות, אך יש שם אשה מפרנסת וחכמנית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 13:36 לינק ישיר 

תוקן על ידי ערבהחבוטה ב- 10/09/2009 13:34:18

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > שאלות ותשובות עם הרב יצחק מאיר יעבץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.