בית פורומים אגודה אחת

שאלות ותשובות עם הרב יצחק מאיר יעבץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/9/2009 23:59 לינק ישיר 

הרצון של השלטון הוא שהחרדים לא יתגייסו?
אם נכון לגייס אחוז מסוים מהאוכלוסיה, יש צורך לחשוב על נוסחה צודקת. אין שום מוסריות בהתחמקות כוללת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2009 13:10 לינק ישיר 

חזקואמץ-הרב אביגדור נבנצל שליט"א פסק שיש לרבנות הצבאית דין "מרא דאתרא" על צה"ל ועל חייליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2009 14:15 לינק ישיר 

* http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="utf-8""> * name="ProgId" content="OneNote.File"> * name="Generator" content="Microsoft OneNote 12">

כבוד הרב,

(טעיתי במינוח, במקום רצון השלטון, צריך לבוא החלטת השלטון)

אבל ברשות כבודו אני אנסה לחדד את הדברים,

כשהרב מדבר על עוול כשחלק מהציבור אינם משרתים, האם הרב מדבר על עוול שעושה "קבוצה" א' ל"קבוצה" ב'

או שהרב מדבר על עוול שעושה ראובן המשתמט לשמעון המשרת,

אם הרב מדבר על עוול שנעשה ליחידים המשרתים, הרי מבחינתם העוול הוא שנטל שראוי לו להיות מוטל על כלל החברה, מוטל על כתפיהם, והעוול ישאר גם אם נחלק את הנטל שווה בשווה בין כל מגזרי האוכלסיה,

שהרי מה אכפת לו לשמעון המשרת האם אותו ראובן המשתמט הוא חרדי או חילוני, האם הוא חובש משקפיים או שאינו, ביחס אליו יש רק עובדה אחת שרלוונטית, שהוא עושה עבודה שמישהו אחר היה אמור לעשות,

ואת העוול הזה גורם להם הממשל שממשיך לדרוש גיוס חובה אפילו שאין לו צורך בכל כך הרבה חיילים, בגלל איזה שהיא שאיפה ל"צבא העם".

האם כבוד הרב עדיין סבור שיש עוול אישי לחיילים המשרתים,

או שכבוד הרב מסכים שהעוול הוא רק ביחס ל"חברה".

בתודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2009 15:39 לינק ישיר 

העוול הוא ביחס לחברה וגם ביחס לחיילים הפרטיים - ניתן לקצר את משך שירותם או להגיע לתןצאות טובות יותר אם יהיו עוד חיילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2009 20:03 לינק ישיר 

סנשו,
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=23&topic_id=2687005&forum_id=18643

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2009 20:47 לינק ישיר 

מה לעשות, אתה נמצא בפורום פתוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2009 21:04 לינק ישיר 

ערבה

אני ממשיך בהנחה שלך שצריך לגייס רק אחוז קטן. אם הגיוס הזה ייעשה בצורה שרירותית, הרי השלטון עושה עוול בל יכופר לאותם מגויסים ללא שום קריטריון הוגן. כך התנהל הגיוס של הצאר הרוסי.
אני יוצא מתוך הנחה שגיוס חלקי אמור להתנהל בצורה סבירה ומתוך הגינות ציבורית מינימלית. עוד לא שמעתי על התנהלות שרירותית ברמה כזו של מדינת ישראל, ואין לי סיבה לחשוב שהגיוס אמור להתנהל כך.
כעת הגיוס הוא כולל לפי החוק וכל אזרח חייב בו. כאשר אתה לא מתגייס, אתה למעשה מטיל את חובתך על אחר. דווקא לשיטתך, אם היו כולם מתגייסים היה הצבא מזדרז לבצע את הסינון. כעת חלק מהדילול מושג דווקא על ידי כך שחברה שלמה אינה מתגייסת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2009 11:06 לינק ישיר 

מה דעתך
לגבי הופעות מעורבות
ומה המקורות ההילכתיים לזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2009 11:28 לינק ישיר 

פצעי
זה שייך לאשכול התפתחות ההלכה וד"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2009 18:44 לינק ישיר 

פצעי

אתה מתכוון לשירת נשים וגברים או לגבר ששר בפני גברים ונשים?

בהחנה שהאפשרות השניה היא הנכונה, אין איסור לאשה לשמוע גבר שר ואין איסור לשבת גברים ונשים באולם אחד, רצוי בהפרדה ולא בערבוב. הבעיה היא באוירה של קלות ראש שעלולה להווצר. לא נכחתי מימי בהופעה מעורבת ולא בהופעה נפרדת וגם לא ראיתי שידור חוזר של הופעה. אינני יודע מה האוירה המצויה שם ומה עלול להתפתח.
מבחינת ההלכה, כל מקום שיש חשש לקלות ראש חובה למנוע זאת. מקורות לכך הן הסוגיה בסוכה לגבי שמחת בית השואבה שהתקינו תיקון גדול להפריד בין גברים לנשים והסתמכו על פסוקים וכן הגמרא האומרת שיש למנוע תערובת בשמחת הרגל ובדרשה. הרמב"ם בהלכות יום טוב מביא ששלוחי בית דין היו יוצאים ברגלים להשגיח על כך, כן, משמרת הצניעות.

אם תשובתי אינה מלאה, נא הוסף פרטים בשאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2009 19:08 לינק ישיר 

הרב! הרב מקשה עלינו את החיים, הרי גם בקניון יש אוירה של קלות ראש, אז הרב אומר שאסור ללכת לקניון?!

תלמיד בישיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2009 22:19 לינק ישיר 

יהודים

נדמה לי שר' משה פיינשטיין אומר שזה תלוי אם עושים משהו משותף או לא כלומר השתתפות באירוע מעורב לעומת הליכה או ישיבה במקום מעורב שאין בו פעילות חברתית משותפת לכולם. כמו נסיעה באוטובוס או טיול ברחוב או בקניון וכדו'

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/9/2009 09:11 לינק ישיר 

יהודים

לא ברורה לי נימת דבריך ולאיזו תשובה אתה מצפה.

יש כמה הבדלים:
בקניון אין אוירה כוללת. ישנם מי שמקלים ראש ויש מי שבאים לערוך קניות.
אתה לא חלק מאוירה משותפת, כמו שכתב אשר.
בקניון אתה הולך לצורך מסוים. מי שהולך לקניון רק בשביל לבלות, זה באמת יותר דומה לערב שירה.
במידה שהליכה לקניון מביאה אותך לקלות ראש, כדאי לך מאוד לשקול אם ללכת לשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 11:10 לינק ישיר 

יצחק מאיר,
לא עברתי על כל האשכול, אבל מכיוון שבעבר התדיינו באופן פרטי, במשמעותה של הציונות לגביך, כלומר, האם מדובר מבחינתך בערך או בצרך, במגמה דתית, או תועלתנית, או שמבחינתך אין הבדל בין מגמות אלו, והעליתי בדעתי, שתהיה תועלת מחזרה על ההבהרות הללו באופן פומבי יותר, אשר על כן אני מעלה את השאלה הזו שוב לדיון במסגרת הזו.

בהנחה וכבר שאלה זו נדונה מהאספקט הזה, אזי ראה דברי כאילו לא נאמרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 11:47 לינק ישיר 

השאלה נדונה ולמרות זאת לא אכלא דברי. אני מעתיק מתוך מכתב שכתבתי בעבר בנושא זה:

"אציג לך שני תרגילים מחשבתיים, שעשיתי לעצמי תוך ליבון הסוגיה הזו לפני כמה שנים:

תרגיל 1) להלן שתי אפשרויות תיאורטיות, למהלך הגאולה ההסטורי, מהנקודה בה אנו נמצאים כיום:

I    בני ישראל כבר נמצאים בארץ הקודש תחת שלטון יהודי חילוני ברובו; באיזושהי דרך – טבעית או ניסית – ימלוך מלך מבית דוד וישיב התורה והמצוות לסדרן; יבנה בית מקדש וכו'

IIבני ישראל יתפזרו חלילה וחס בארבע כנפות הארץ וכל התהליך יתחיל מהתחלה כאילו היה מתרחש לפני מאתיים שנה.

אני בחרתי בתשובה I. אתה רשאי לחלוק עלי, בעיני זה פחות סביר.

תרגיל 2) עד כמה שאני למדתי, נביאי ישראל, החל ממשה אבי הנביאים, ניבאו באופן כללי לפחות, על התהליכים המשמעותיים שיעברו על עם ישראל. גלות וגאולה; צרות הגלות – בחלקן מפורטות עד לאימה, ועוד.

האם אירוע הסטורי בכל קנה מידה בינלאומי, כמו שיבת עם לארצו לאחר קרוב לאלפיים שנה בתפוצות רבות, לא זכה ולו לרמז קל בכל הנבואות? ואם כן, היכן?

כפי שאתה מבין, שני התרגילים הללו, הובילו אותי לפתרון האחד, שמה שהתרחש כאן במאה וחמישים השנים האחרונות, הוא תחילתה של התגשמות של נבואת הנחמה.

אמנם, לא ניתן להתעלם מהבעיה הקשה עד מאוד, שמכונני אותו תהליך, בגדו ברובם בשם שמים, התכחשו לאבינו הרחמן ולא אבו להכיר בטובתו, שהוא הוא המדבר ומקיים שכל דבריו אמת וצדק.

שתי תשובות בדבר ושתיהן נכונות:

ראשית, לא אנו נכתיב לבו"ע היאך לקיים את הבטחותיו. נכון מאוד ששנים על שנים ציפה עם הקודש לגאולה ממשית, מוחלטת וברורה, ללא תערובות של טומאת החטא. אך אם כך גזר קורא הדורות וכך עלה לפניו הרצון להפקיד את מלאכתו בידי אנשים חטאים, גם את הטוב נקבל מאת האלוקים ואת הטוב המעורב ברע לא נקבל?

אם אין לי דרך אחרת להבין את מה שקורה כאן, אלא שזוהי יד ה' וחמלתו על עמו, כי ראה את עני ישראל... ואפס עצור ועזוב לישראל, (מלכים ב יד כו, עיי"ש היטב כי נוגע הוא) כלום אשפוך קיתון ואומר: לא חפצתי לקחתה?

ושנית, ונורא הוא עד מאוד, כאשר ה' מבטיח לעמו אחרית טובה, אין הכוונה שהם ישבו וייצפו בסרט שהוא הכין להם. הגאולה היא תהליך ששותפים בו שני צדדים: הקב"ה בטובו וחסדו מסבב את הסיבות ומעניק לעמו כלים לרוב טובה והעם מצווה לפעול בכלים אלו לשם שמים.

באם חלילה ה' נותן הטוב והעם אינו מכניס את האורים ואת התומים, אין לנו להלין אלא על עצמנו. אינני יודע אם הקב"ה כופה את הגאולה על העם נגד רצונו ויש להאריך בראיות לכאן ולכאן. יותר מלהפוך את ההסטוריה באופן שהיא נהפכה לעיני כל אפסי ארץ, לא ברור אם הובטח מעולם. נכון שתהליך זה מוכרח לחזק את אמונת התורה ואת קיום המצוות למקסימום עד לתיקון עולם במלכות שד-י, אך זהו תפקיד האדם לקדש את שמו יתברך ולא תפקידו של הקב"ה.

רק תאר לעצמך, איך היו נראים הדברים, אילו כל בני העם, שעוד כמחציתו היו שומרי תורה באותה שעה, היו עולים ארצה עם הצהרת בלפור, בשנת תרע"ז, שכללה אז גם את עבר הירדן המזרחי, (לא המפלגה), כלום יכולת לצפות לגאולה גדולה מזו? בקלות יכלו אז גדולי התורה להשתתף בשלטון באחוז כזה או אחר וההמשך נעלם מכל נעלם.

כלום ידעת שבשנות קום המדינה היתה יוזמה להחדרת משפט עברי = ע"פ תורה, למערכות המשפט הישראליות? תאר לך שהחזו"א היה דוחף ומשתתף ביוזמה כזו...

כלום חכמה היא ליידות אבנים בילד שנולד עד שיפול בו כל מום ואז להכריז כי בעל מום הוא ואיננו חפצים בו?"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > שאלות ותשובות עם הרב יצחק מאיר יעבץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.