בית פורומים אגודה אחת

שאלות ותשובות עם הרב יצחק מאיר יעבץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/9/2009 14:00 לינק ישיר 

מה עם אין בן דוד בא עד שתכלה מלכות הזלה מישראל?  (חז"ל אמנם, אבל דרשוה מפסוק).

האם אין כאן ראיה שתתחדש מלכות כלשהי, שתפוג לפני ביאת משיח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 14:50 לינק ישיר 

איננו יודעים מה יהיה, איך ובאיזה סדר. חז"ל אמרו רמזים רבים, מהם על פי פשט ומהם על דרך משל, וידועים דברי הרמב"ם בסוף משנה תורה.
אני מדבר על ראיה ארצית במבט הסטורי. אין לי עסק בנסתרות ואינני יודע לפרש מה שלא נגלה לעיני בשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 19:39 לינק ישיר 

יש במכתבך טענות טובות, אבל בהתייחס לאחת השורות האחרונות, לא נראה לך שאלו שחלמו להחדיר במערכת המשפט את המשפט העברי (היינו, דין תורה) היו נאיביים ותמימים גדולים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 22:17 לינק ישיר 

לידיעתך, היו בין הלוחמים להחדרת המשפט העברי גם פורקי עול תורה, בראשם השופט חיים כהן שחילל את כהונתו בחייו עם גרושה.
כמובן שלא היתה כוונה רצינית לנהל את בתי המשפט על פי הש"ך והסמ"ע כלשונם ללא שיקול דעת והתאמה למציאות, אבל מגמה להתחשב בהם כגורם מרכזי ומשמעותי היתה גם היתה. (וגם היום היא עוד לא אבדה לחלוטין מהיכלי המשפט)
מגמת משפט עברי לא היתה דתית נטו, אלא גם מתוך ראיה תרבותית. אני טוען שהדתיים היו חייבים לנצל את זה עד תום.

תוקן על ידי ymy33655 ב- 30/09/2009 22:19:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 02:56 לינק ישיר 

אתה לא  מפחד שבעוד כמה שנים תעשה פרסה מחשבתית (או תהליך של רה ארגון מחודש, כמו שקוראים לזה בעלון של האינטלקטואלים), ואז כבר יהיה מאוחר, שכן על פניו נראה ששברת את הכלים מאחוריך.

עשית מהפך אחד בחיים שלך, למה שלא תעשה עוד אחד?

הווי אומר, אדם יכול לסמוך על עצמו בנושאי דעות ואמונות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 08:52 לינק ישיר 

אז לא לעשות היום שום דבר גזרה שמא מחר אחזור בי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 15:04 לינק ישיר 

לא.

המסקנה היא לא לסמוך על עצמך. פשוט לשמוע לקול גדולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 18:26 לינק ישיר 

תחילת החשיבה העצמית היא לזכור את הדין שיחיד שעשה בהוראת בית דין חייב.
חבל לפתוח כאן את כל הדיון, מיהו גדול ומהי סמכות הגדולים.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 06/10/2009 18:27:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 19:54 לינק ישיר 

פושטער כתב:
לא.

המסקנה היא לא לסמוך על עצמך. פשוט לשמוע לקול גדולים.

מי הם הגדולים שצריך לשמוע אליהם?
מה יקרה אם הגדולים יעשו פרסה (או פארסה) מחשבתית?
ומה אם לדעתי יש גדולים שטועים? אני צריך להתנהג בצורה מוטעית לדעתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 21:47 לינק ישיר 

מיהם גדולים זה נושא אחר.

קודם כל בואו נסכים על העיקרון שצריך לשמוע לדעת גדולים וא"א לסמוך על דעתי העצמית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2009 00:10 לינק ישיר 

ירושלמי, הוריות א א : יכול אם יאמרו לך על ימין שהוא שמאל, ועל שמאל שהוא ימין תשמע להם?! – תלמוד לומר: "ימין ושמאל", שיאמרו לך על ימין שהוא ימין, ועל שמאל שהוא שמאל
רמב"ם פירוש המשניות שם: "יש להקשות, שאם כבר ידע שטעו הרי הוא מזיד, ואין המזיד חייב בקרבן! ופירוש קושיא זו, כמו שבארו, שהוא שגג באמרו יתעלה: "על פי התורה אשר יורוך וכו'"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 09:08 לינק ישיר 

גדולים לא עושים פרסה מחשבתית, זה יהיה חילול השם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 07:24 לינק ישיר 

פושטער
ומה אם יום אחד תעשה פרסה מחשבתית ותחליט שלא לשמוע בקול גדולים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2009 19:55 לינק ישיר 

פושטער

שאלו כאן כבר על העניין של סמכות הגדולים ולא ראיתי שסתרת את מה שעניתי. אתה בא כעת להוסיף טיעון בזכות הכפיפות לגדולים וזה תוכנו:
גם אם מצד עצם העניין נכון להחליט לבד בעניין פלוני, לא ראוי לעשות זאת מחשש שבעתיד יוחלט אחרת.
האם זו כוונתך?
האם אתה מצפה שאעשה היום דבר לא נכון בעיני, כדי שלא אתייצב בעתיד הלא ידוע בפני קונפליקט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2010 05:00 לינק ישיר 

שלום הרב יעבץ, אני עוקב אחרי ההתטאויות שלך בבמות שונות  ואני מוכרח לומר שאני מזדהה עם רוב הדברים ובעיקר עם הטון הרגוע ומיושב שאיתו אתה ניגש לבעיות. 

עם זאת, אני מוכרח לומר שלדעתי אתה שוכח אלמנט אחד חשוב בדבריך וקריאותיך והוא האלמנט התרבותי. לדעתי הקו הבסיסי המבדיל בין החרדים לקבוצות אחרות (כולל חרד"לים וכולל הר עציון) הוא האותנטיות.
השאלות האידיאולוגיות וההשקפתיות על ציונות, פתיחות ומקורות פרנסה, מעניינות מאוד אבל הם לא לוז העניין. 
העובדא היא שבחור שגדל בבית ליטאי בבני ברק חושב על עצמו ועל יהדותו מבפנים, המושגים הבסיסיים שלו הם מושגים יהודיים ומתוך העולם התרבותי הזה הוא משקיף החוצה על העולם (והא ראיה שגם כאשר יעזוב את דתו לא יפטר בקלות מהתרבות וצורת החשיבה בניגוד לעמיתו הד"לי). בחור דתי לאומי ולו גם מחסידי הרב ליאור או הרב ליכטנשטיין, חסרה לו את אותו דבר שבלעדיו אי אפשר להיות אדם - אותנטיות. זהותו היא בחירית, אין לו את אותו עולם עשיר של מושגים, דימויים, תנועות, שיש לבחור החרדי. יתכן שבתור אדם שקיבל חינוך אותנטי במידה מסויימת, אינך מודע למשמעויות הרבות של המושג הזה, לדעתי אין שום אפשרות לנהל, לאורך זמן  ציבור שאין לו שום אמות מידה תרבותיות ושהכול מתחיל ונגמר בהשקפה או באידאולוגיה. זאת הסיבה שאדם חרדי מרגיש הרבה יותר בנוח בזהותו מאשר הדתי לאומי שנאלץ לבנות לעצמו עולם מלאכותי.
גם בתוך העולם החרדי יש מדרג בתחום האותנטיות, לדעתי לחסידים יש מטען עשיר יותר של תרבות מאשר לליטאים ואכמ"ל.
המשמעות של הדברים היא שיכול להיות שתצליח להקים חברה "חרדית" מקיימת מצוות, מקבלת את השונה, משרתת בצבא וכו' אך בדרך תאבד את התרבות ואת האותנטיות ויהיהו לך אוסף של אנשים שבנו את עצמם בעצמם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > שאלות ותשובות עם הרב יצחק מאיר יעבץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext