בית פורומים אגודה אחת

שאלות ותשובות עם הרב יצחק מאיר יעבץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2009 12:30 לינק ישיר 

ימ"י שלום.

אתה מכיר אותי היטב,אני אחד מאוהביך בגדולים,שוחחנו כמה וכמה פעמים,ויש לנו הרבה מחשבות משותפות.

א.הייתי מאד רוצה לפגוש אותך שוב,לאחר זמן די רב שלא נפגשנו,וללבן איתך בצורה מעמיקה את הנושאים אותם פתחת.

ב.החלק ה'ציוני' שבהשקפת עולמך צורם לי מאד מאד,ועל כל פנים הוא איננו זכור לי משיחותינו,ונדמה לי שיש לך מספיק ידע אודות חורבן הציונות,מכדי שתאשר אותה (גם אנחנו מאשרים זדים...?)

ג. מדוע קביעת החזו"א לב"ג שר"י,כי מי שהביא את הצרה עליו מוטלת החובה לפטור אותה,לא מקובלת עליך?

יש לי עוד המממווווןןןן מה לדבר איתך,ומאד אשמח אם תוכל להקדיש לי זמן,אשמח לתשובה באישי.

ידידך אוהבך משכבר הימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 12:32 לינק ישיר 

הרב יעבץ,
כשאתה כותב על הטרוגניות כדבר חיובי, האם כוונתך שהציבור החרדי יקבל בחיוב אנשים ששמירת המצוות אצלם היא בסטנדרנט נמוך מהמקובל בחברה החרדית (אני לא רוצה להשתמש במילים קיצוניות, אבל יהיו כאלו שיתארו אותם כ"לא שומרים את כל התורה")?
לדוגמא, אדם שמחזיק בביתו טלויזיה, או אשה שמתלבשת שלא כהלכה [ואני מדבר על ההלכה, לא על נורמה של עובי גרביים], האם הציבור החרדי אמור לקבל אותו כחלק ממנו, או לא [מה שקורה כיום]?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 12:52 לינק ישיר 

חזק סתם שאלה לליבון
מי שלא מקפיד על לשון הרע זה גם נחשב ללא חרדי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 13:00 לינק ישיר 

אתה שואל שאלה טובה, זה נושא לדיון נפרד, ולא אני המרואיין (כמה חבל...)

ניתן ליעבץ לנסות לענות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 13:19 לינק ישיר 

פרידמניסט
מדוע אתה כ"כ בטוח שבן גוריון הוא שהביא את הצרה?

נחמנדיק
מאיפה המקור שלך לכך שצריכים גם לומדים בשעת מלחמה, זה מוזכר בהלכות מלכים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 14:00 לינק ישיר 

בעל

יפה שאתה ממלא את מקומו של הרב יעבץ.

אלא שאם כבר,אז עד הסוף.

אם שמת לב,כתבתי שאלו היו דברי החזו"א לב"ג,אם אתה רוצה להיכנס לדיון בעניין,בפרספקטיבת הזמן,בוא נתראה שוב בעצכ"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 16:10 לינק ישיר 

להרב יעבץ
מענין אותי יותר להבין באיזה תחום עוזר העבודה ברבנות הצבאית למאמץ המלחמתי.
נקודה נוספת, יש דרגות באיכות הלימוד,וכולנו מבינים שירידה באיכות הלימוד זה גם ירידה,ואשר על כן סבורני שאנשים כמו כבוד תורתו שאם תניח את הענוה בצד, תוכל לומר לעצמך שאין הרבה כאלו בהרבה בחינות, ניצול הזמן, הכשרונות, ההשגים בלימוד,מדובר בקבוצה מצומצמת מאוד בלומדי התורה,אני סבור שהיחס לקבוצה הזו צריך להיות יחס מיוחד, לתת להם את כל האפשריות שיגיעו להשגים הגבוהים ביותר שהם יכולים להגיע,שילמדו בצורה שטוב להם בשביל העליה הפרטית שלהם,זה שאותם אנשים הגיעו להשגים מכובדים עדיין אין זה די ואין גבול לכמה שאפשר להתעלות,החזון איש זצ"ל ישב רוב ימיו ולמד תורה בהסגר ללא משרה ללא הפסק, וזה אחד מהדברים שיצרו את הדבר המיוחד הזה שנקרא החזו"א זצ"ל שהיה מיוחד גם בגדולי ישראל ובודאי אחד מהגורמים זה הדבר הזה שישב ולמד שנים רבות ללא הפסק, ללא נשיאה בצרכי ציבור,ואם מישהו היה יכול באותם שנים שישב החזוא ולמד בביתו לומר מה הוא יושב ומסתגר לו בחדרו שיגאג לכלל אז באו אותם השנים המעטות שבהם פעל החזו"א מה שפעל ויטפחו על פניו, כי את מה שפעל החזו"א לא פעלו הרבה אנשים במספר שנים כפול ומכופל,ואין צורך להאריך במילים  על התרומה שהחזו"א תרם לדור,כי זה משהו בלתי נתפס מה שפעל. 
אני חושב שאת התפקדים שיש ברבנות הצבאית אפשר לתת גם לכאלו שאינם נמנים מהקבוצה המיוחדת הזו של לומדי התורה, כונתי שיש הרבה טיפוסים שלא מתאים להם לשבת ולהגות בתורה בשקט, הם צרכים משהו יותר אתגרי, אז אפשר לתת להם את התפקדים ברבנות הצבאית. צרכיםלהבין שיש קבוצה מצומצמת בלומדי התורה שהיא מיוחדת מכולם ועליה צרכים לשמור כמו על אתרוג.
בזמננו בגלל שנהיה מצב שכולם לומדים בכולל אז כבר לא מבדלים כל כךבין הדרגות בלומדים כולם אברכים יושבים ולומדים, אבל אין הדבר כן, מתוך כל הקבוצה הגדולה של אברכים היושבת בכוללים, ישנה קבוצה מיוחדת יותר,ועליה צרכים לשמור
וקבוצה זו פטורה מהרבה דברים שאברכי כוללים אחרים מחויבים, לדוגמא אם יש מקום להשתלבות אברכים בהחזרה בתשובה, אז ביחס לקבוצה מסוימת באם זה מפריע להם בעליה בלימוד הם אינם צרכים לעסוק בזה,עד כמה שזה נשמע אולי לא נחמד לומר כן,בדיוק כמו הדוגמא שצינתי מהחזו"א כמובן שלא כולם יכולים להגיע למה שהחזו"א הגיע אבל אפשר ללמוד את הכיוון והיתי מציע לכל הלועגים מה האברכים האלו תורמים שנפגש עוד כמה עשרות שנים ואז נדבר, ואם בעולמנו השקרי לא יוכלו לראות את זה בעיני בשר אז כשיגיע הזמן של עין בעין יראו בשוב ה' ציון, יראו כולם עין בעין את תרומתם של אלו המסתגרים בד' אמותיהם שלא פעלו לישוב הארץ, ועל כגון זה נאמר שמעו דבר ה' החרדים אל דברו, וכדברי הגמ' ב"מ לג' ב' אלו תלמידי חכמים אמרו אחיכם וכו', אז יראו כולם מי פעל באמת, מי הקריב את הגאולה השלמה האמתית,לא אתחלתא דגאולה, בעוד כמה עשרות שנים.  
כמו שיש מושג כזה שלא לשלוח בחורי ישיבות לעסקנות וכדומה אלא לתת להם את מספר השנים המצומצם שיש להם שילמדו בשקט, יש כאלו שאצלם הנהגה זו ממשיכה גם לאחר מכאן
יסלח לי כבודו אבל דוקא בגלל הערכתי אליו, אני מרגיש שיש כאן זילותא מסוימת בכבוד התורה,המצב שיצר כבודו שגם אדם בדרגה כזו של לימוד מרגיש שהוא לא תורם מספיק בעצם זה שהוא נמנה על העלית של העולם שהי"ת ברא, יש בכך זילותא מסוימת בכבוד התורה.
אני רוצה לציין יהיה בטח מי שיאמר הנה  עוד אחד נמהעדר החרדי שאומר מה שלימדו אותו לומר,אז אדגיש שאני מאלה שיש להם ביקורת על הרבה דברים הנעשים בציבור החרדי,ולכן לא התיחסתי לענין גיוסם של אברכי הכולליםבאופן כללי,הנקודה שכאבה לי זה החלק הפרטי הנ"ל כפי שצינתי.
רק לסיום אציין, איך היה נראה אם החזו"א היה יושב ולומד בארצנו הקדושה את אותם שנים מופלאות שבהם הצמיח את יצירת המופת הנקראת "חזו"א" והיה מגיע אי מישהו מהצבא ואומר לו, רבי, תתרום למאמץ המלחמתי, תצטרף לרבנות הצבאית, אנחנו לא מסתפקים בזה שאתה יושב ולומד תורה בחדר הסגור, האם יש למישהו ספק שהיה זה ביזוי התורה, והן הן הן הדברים הנמצאים בנושא שלפנינו, אמנם לא באותו מינון, אבל באותו כיוןן.  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2009 16:28 לינק ישיר 

נחמדניק

מילה בסלע.

וגם אני חושב,שהרב יעבץ כ'רב' צבאי,זה בזבוז נורא,ועוול שזועק לשמיים,שאחד מבני העלי' המועטים ישרוף את זמנו הכ"כ יקר (לאור פועלו עד היום)בגלל רעיון עיועים כאילו הוא לא תורם לחברה במעשיו עד הנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 17:24 לינק ישיר 

ymy33655 כתב:
נחמדניק

אתה טוען שיש כאלו שחלקם הוא בלימוד תורה. יש מקום לדבריך. אלא שהצבא צריך לומדי תורה בשורותיו ממש. 

אני מבינה מדבריך שלומד תורה לבוש מדים מגן על עם ישראל יותר מאשר לומד תורה בחולצה לבנה ומכנסיים שחורים.

מממ  נשמע מעניין, שמא תואיל להביא מקור לחידוש מחודש זה??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 17:53 לינק ישיר 

פרידמניסט

א. אינני זוכר מי אתה. אשמח אם תיצור קשר.
ב. חורבן הציונות? יש מה לדון והרבה. באופן כללי, כשם שלא תמיד הדתיים מייצגים את הדת נכון, כך לא תמיד ה'ציונים' מייצגים את הציונות נכון. לא באתי להגן על בן גוריון או על משה דיין. עם ישראל עבר משהו במאה השנים האחרונות, משהו שלא ניתן לפטור במנוד ראש, לטב ולמוטב. אני רואה בזה גם תהליך אלוקי וגם החמצה אנושית.
ג. גם אם קביעה זו מקובלת, אתה עורך את החשבון עם האיש הלא נכון. בן גוריון כבר מזמן לא כאן ואותם אלו שמולם אתה צריך לנהל את חייך, מכירים את בן גוריון פחות ממך. האם כל מי שאינו חובש כיפה מייצג את בן גוריון וצריך לפתור את הבעיות שהוא יצר?
(כל זה לשיטתו. יש להאריך עוד הרבה)

חזק

לקבל בחיוב, לא. לקבל כחלק ממנו, כן.
צריך להבין שקהילה היא בעלת רבדים רבים. כל תענית שאין בה מפושעי ישראל אינה תענית. תפקיד הטובים לרומם את החלשים ולא להבדל מהם.

שלוש האחרונים, כל אחד בשמו הטוב יכובד.

אכן החזו"א והגר"א מוילנא תרמו בהיותם אנשים בודדים שיצרו יצירה תורנית לדורות. רובם המוחלט של גדולי ישראל בכל הדורות, לא נהגו כן. מי שכוחו גדול בתורה, שומה עליו לתרום מכוחו התורני לעם, גם על חשבון זמנו ואיכות לימודו.
תארו לכם שהרמב"ם היה מקדיש את כל עיתותיו ללימוד תורה, הלא היו לנו עוד שלושה חיבורים בסדר הגודל של משנה תורה ומורה הנבוכים. הרמב"ם 'בזבז' שנים רבות מחייו כדי לעזור לאנשים, ברוח ובגשם. רבי עקיבא היה גבאי צדקה ויהושע בן נון ניהל מלחמות ברמה הכי צבאית.
(דילגתי על שלוש פלנטות במשפט אחד)
חובתו של מי שחש שהוא מסוגל לכך, לצאת אל העם ולהשפיע.

יש עוד להאריך בדבריכם הנכוחים. לצערי עלי לסיים לעת עתה.
מתוקף הקורס, לא יצאתי לנופש השנה. אני יותא כעת לכמה ימים ואינני יודע אם אוכל להכנס לכאן. הכניסו את שאלותיכם ואתייחס אם ירצה ה' מיד כשאשוב. חדדו גם נקודות שכבר כתבתי, כדי שאוכל להאריך בהם כמיסת הפנאי.
להתראות.

(מספר הסלולרי שלי למעוניינים 052-6817595)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 19:11 לינק ישיר 

דרמטית כתב:
נחמדניק

אתה טוען שיש כאלו שחלקם הוא בלימוד תורה. יש מקום לדבריך. אלא שהצבא צריך לומדי תורה בשורותיו ממש. 

אני מבינה מדבריך שלומד תורה לבוש מדים מגן על עם ישראל יותר מאשר לומד תורה בחולצה לבנה ומכנסיים שחורים.

מממ  נשמע מעניין, שמא תואיל להביא מקור לחידוש מחודש זה??

מפרשת השבוע: כי ה' אלהיך מתהלך בקרב מחנך להצילך ולתת איביך לפניך והיה מחניך קדוש ולא יראה בך ערות דבר ושב מאחריך.

המחנה היוצא להלחם באוייב צריך להיות קדוש, ומי שמסייע לקידושו וממילא להגנת העם -  הוא לומד התורה במדים ולא בחולצה צחורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 19:37 לינק ישיר 

הרב יעבץ, שלום רב,

אני חדשה כאן, הגעתי לאשכול הזה דרך הפורום של בית שמש,
ואני שואלת בכנות, בלי שום רצון לקנטר חלילה,
עד כמה הדרך החדשה שבה בחרת, היא באמת הדרך בה אתה מאמין, וכמה אחוזים ממנה זו פשרה, מעין ברירת מחדל.
ואפרט,
ברור לעין כל, שמצאת את עצמך מותח ביקורת על התנהלות הציבור החרדי, אורחותיו ומנהגיו, והתנהגותם העדרית של האשים,
אז מה?
מצאת דרך של פשרות? אני מנגד לכך וכך דברים בציבור החרדי, ולשאר אני מסכים, ולכן אני חרדי מזן חדש?
או שמא, יש לך השגות גדולות יותר על הדרך כדרך בכלל, אך לעשות צעדים נרחבים יותר ,כרגע, כאדם נשוי ובעל משפחה , אין לך אומץ?
הרי אינך מגדיר את עצמך כחרדי לאומי, שכן קימות בשיטה הזו חורים לא פחות ואולי יותר , אומנם מסןג שונה, אך עדיין השיטה היא בעיתית,

אם כך,
אולי התכוונת לדרך אחרת, אך עדיין אין בפיך את ההגדרות המדוייקות?

אולי אתה מחפש שביל ביינים, דרך מלך,
כדי לאכול את העוגה , ולהשאירה שלימה?

שואלת בכאב,
בת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2009 21:30 לינק ישיר 

יהודים, אם המטרה היא "גיור" הצבא וקידושו אז.. עד הסוף..

'ויספו השטרים לדבר אל העם ואמרו מי האיש הירא ורך הלבב ילך וישב לביתו'.

רבי יוסי הגלילי אומר: 'הירא ורך הלבב' - זהו המתיירא מן העברות שבידו, לפיכך תלתה לו התורה את כל אלו, שיחזור בגללן.

ישוחררו לאלתר החילונים שאינם שומרי מצוות, ושומרי המצוות החרדים מן העברות שבידם..יגויסו צדיקי הדור המובהקים בלבד..

בקיצור, להפוך את הצבא ל"קדוש" במשמעות האמיתית של התורה - למרבה הצער כפי הנראה רחוק מהמציאות, עד ביאת גואל במהרה .. 

תוקן על ידי דרמטית ב- 23/08/2009 21:27:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2009 01:36 לינק ישיר 

רק תוספת קטנה למה שהשבת לחזקואמץ

כתבת כך
לקבל בחיוב, לא. לקבל כחלק ממנו, כן.

הייתי מחזק את הדבר
כי אותו אחד המחזיק טלביזיה בביתו הוא בדרך כלל תוצר של הציבור החרדי ואי אפשר שלא לקרוא
לו חלק מהציבור החרדי ולהתעלם מן התוצרת הפגומה במעט כי הכישלון הרוחני אינו רק כישלון פרטי של האדם עצמו אלא של הממסד כולו
ועל הציבור לקחת אחריות גם על הכישלונות ועל כל התוצרת שהוא מניב
האם מישהו מקבל בהבנה זריקת  אחד מילדיו מביתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2009 09:44 לינק ישיר 

הרב יעבץ

כתבת לי כך:

גם אם קביעה זו מקובלת, אתה עורך את החשבון עם האיש הלא נכון. בן גוריון כבר מזמן לא כאן ואותם אלו שמולם אתה צריך לנהל את חייך, מכירים את בן גוריון פחות ממך. האם כל מי שאינו חובש כיפה מייצג את בן גוריון וצריך לפתור את הבעיות שהוא יצר?

ובכן,כמובן שאיני מדבר על האיש,אלא על הדרך.
ומכאן,שכל מי שרואה את הציונות ואת דרכה המדינית כנכונה/ראויה/רצויה הוא הוא בר פלוגתתי בעניין זה,שהרי,אם הוא מסכים עם דרך החתחתים שהובילה למצב הנורא בו שרויים יהודי כל העולם,כתוצאה מההרפתקה הזו,הרי שעליו מוטלת החובה לפתור את הבעיה,ועל כל פנים אין לו כל זכות לדרוש ממי שצעק חמס כנגדו מראשית הדרך שיבוא לסייע לו בחילוץ עגלתו מהבוץ,מקסימום,הוא יכול לנסות ולבקש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > שאלות ותשובות עם הרב יצחק מאיר יעבץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.