בית פורומים אגודה אחת

שאלות ותשובות עם הרב יצחק מאיר יעבץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/9/2009 17:05 לינק ישיר 

בהשגחה פרטית מאמעש זימנה לנו ההשגחה העליונה דוגמא לשיקול שאינו הלכתי, שחרדי לא היה שוקל אותו בכלל. ומישהו שאינו חרדי שקל אותו בנימוק זה עצמו, "דרך ארץ קדמה לתורה".

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2683170&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2009 17:07 לינק ישיר 

כבוד הרב יעבץ!

בכדי לצאת לעבוד, או לתמוך בנאלצים לעשות זאת, אין צורך בשינוי מהותי בהגדרה העצמית, וניתן לעשות זאת גם כחרדי. גם ללמוד וללמד תנ"ך, ניתן בתוך המסגרות החרדיות בתנאים מסויימים. גמישות הלכתית והתאמת ההלכה למציאות החיים, אם לא שמכריזים ע"כ בריש גלי, ניתן גם כן להיעשות בתוך החברה החרדית.

ואת צורת הלבוש המאפיינת, הרי לא שינית... ונותרת כבול לאותם פרטי לבוש חרדיים.

אני מעלה בדעתי אם כן 2 סיבות עיקריות לתהליך שאתה כנראה נמצא בעיצומו:
1. "החוויה הלאומית", לפיה בהיותך בתוך המסגרות החרדיות, ללא שירות צבאי, הרגשת חוסר בהשתייכותך לעם ישראל על כל רבדיו. השתייכות כזו היא פנימית ואמיתית לדעתי, ונחסכת מחרדים רבים שעיקר חייהם הוא להבדיל את עצמם מחלקים נרחבים ככל האפשר של עם ישראל.

2. "עיצוב המציאות", החרדים בד"כ נמצאים במצב של התגוננות, הסתגרות והתבדלות ממציאות החיים למען שמירה על החרדיות, שמטרתה התגוננות, הסתגרות והתבדלות ממציאות החיים... למען שמירה על החרדיות... וכו' וכו'... עד אין תכלית. בתהליך השינוי שעברת, אתה מנסה להיות ממעצבי המציאות ומהמשפיעים עליה במקום להתכחש לה.

ברצוני לשאול:
האם הגדרתי נכונה את הסיבות למהלך? האם הן הסיבות המשמעותיות יותר לתהליך?
האם ישנם סיבות נוספות? מהם?

ומדוע לא החלפת את לבושך החרדי בלבוש "מציאותי" יותר? האם אתה רואה ערך כלשהו בשימור אופנת הלבוש החרדית?

חייב לציין שמקוצר הזמן ורוב טרדותיו, לא עברתי על כל התגובות באשכול, כך שבהחלט יתכן ששאלותי כבר נענו. אשמח אם כן להפנייה.

בהערכה רבה
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2009 19:48 לינק ישיר 

לומדמכלאדם כתב:
בהשגחה פרטית מאמעש זימנה לנו ההשגחה העליונה דוגמא לשיקול שאינו הלכתי, שחרדי לא היה שוקל אותו בכלל. ומישהו שאינו חרדי שקל אותו בנימוק זה עצמו, "דרך ארץ קדמה לתורה".

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2683170&forum_id=771

לו יצוייר שבמקרה של פיקוח נפש מאן-דהו יפסוק שאסור לאכול תולעת האם נביא מזה דוגמה לשיקול שחרדי שוקל ומישהו שאינו חרדי לא ישקול?
האם נראה לך שאותו ברנש מייצג איזה זרם דתי שנידון באשכול זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2009 01:18 לינק ישיר 

קראתי את הכתבה, וממש הזדהיתי עם הרגשתו של אוכל התולעת.

אם הוא לא היה אוכל, השבט היה נכשל. והיו מאשימים אותו ואת הדת בכשלון. זה היה גורם שנאה לדת, ואולי אף "חילול ה", במובנים שלהם.

הצרה היא שמישהו לימד אות פעם דבר מה לא נכון, וכך נתן לו ברגע הגורלי את התירוץ ה"דתי" למעשהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2009 11:11 לינק ישיר 

"עולם כמנהגו נוהג ושוטים שקלקלו עתידים ליתן את הדין"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2009 12:19 לינק ישיר 

בנושא התולעת מתאים לפתוח על כך אשכול נפרד.

אך לא אמנע מלשאול, האם לא היה יכול לקדש את הדת/אלוקים על ידי שהיה מוותר על ניצחון בתחרות עבור שמירת מצוות.

בכך היה מראה שהדת חשובה לו מכל זהב וכסף ותהילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2009 17:15 לינק ישיר 

יהודים,
אתה ודאי צודק, הגם שאם היה כ"כ חשובה לו הדת (או לפחות שמירת ההלכה) סביר שהיה נמנע מלכתחילה מלהשתתף בתוכנית כזו ש"קצת" בעייתית גם מעוד כמה וכמה סעיפים בשו"ע...
אגב אדם ששמירת ההלכה כה חשובה לו , היה נשמר גם מלצפות בתכנית כזו, כמדומני, הלא כן ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2009 18:55 לינק ישיר 

חזקואמץ

אין לך מושג מדוע אני רואה כך את המציאות? אין לי תשובה שתניח את דעתך. אני רואה כך את המציאות, מפני שכך אני מכיר אותה. בתוך עמי ישבתי, הכרתי חרדים רבים מספור ואני אומר באחריות את מה שאמרתי.
אתה מכיר מציאות אחרת? אני מאמין לך ושמח לשמוע. בורר שיש כמה חרדים שאני לא מכיר. ככלל זו התפיסה הרווחת.
חרדי המוזמן לשמחה משפחתית שאינו יכול שלא לבוא וההכשר בה אינו ברמת ההידור שהוא רגיל אליה, מה הוא יעשה?
אני לא עשיתי סקר מסודר. אולי אתה כן. אני מכיר מהתרשמות ישירה אנשים רבים שלא יחשבו בכלל להתפשר על ההכשר. אני מציע שתעשה סקר בפורום הזה או בבחדרי או איפה שתרצה.

נחמדניק

לגבי המעבר בתוך הציבור הלאומי, אתה צודק בהחלט, אלא שזו עצמה אחת הסוגיות שבויכוח, האם חברה צריכה להיות הרמטית ולשלול ככל האפשר אפשרויות מעבר.
לגבי דבריך על החרד"ל, אין לי אלא להסכים עם הערתך השניה. זה היה חסרון מהותי בעיני כשבדקתי אותם, במסגרת מיפוי זרמים ביהדות שעשיתי.

איש ציפור

אין לי מה להוסיף. יפה אמרת.

לומד

יישר כוחך שהזכרתנו שכמו כל טיעון אסור להשתמש בו בלי הכרה.

שלמה

אני לא בטוח שאני מסכים להגדרה שאני  נמצא בעיצומו של תהליך. אני לא חי בתחושה כזו. מבחינתי השלמתי לעת עתה תהליך של יציאה מזהות מגדירה ומחייבת, ופני אינן מועדות לרכישת זהות חלופית. טוב לי עם המצב כעת.
בעצם על צירף אותם סעיפים שמנית, הוגדרתי כ'לא חרדי' על ידי כמה מגדירנים מטעם עצמם, מה שמותיר פקפוק על טיעונך שניתן לעשות כל זאת ולהשאר חרדי, כאשר אתה מתכוון כנראה להשאר חרדי בעיני כולם.

ניתן לומר שהסיבה המרכזית לתהליך שעברתי, אם להתייחס למישור הסוציולוגי, היא התחושה שהיתה לי שאינני רוצה לחיות כך.
לא הייתי מסוגל לראות את עצמי מוגבל לתחומי לימוד מסוימים, מלמד רק אותם את ילדי, מוגבל לצורת פרנסה מאוד מסוימת ולוקח כבר כעת מספר לכל הגמ"חים הקיימים. (יש לי ארבע בנות בהתחלה)
כל צעד לחוד אפשרי אולי בדוחק בלי לפרוץ מסגרות, אבל מכלול המצעדים כמעט בלתי אפשרי. כאשר אינני מסכים גם עם התיאולוגיה (שלא מדעת?) החרדית, אזי אני נידון לחיי אנוס.
לשם מה לי לחיות כך?

לאחרונה אני לובש מדי צה"ל הרבה מאוד. אין לי דחף לקנות חולצות טריקו. אני טיפוס שמרני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 01:10 לינק ישיר 

שלמה[
בנושא הביגוד

הביגוד הגברי החרדי הוא בס"ה ביגוד מכובד כך שאיזה צורך יש להחליף אותו
סתם כי אני צריך להראות לכולם שאני לא כמו כולם?

איזה רווח יש בזה

זה לא אומר שאני פוסל או מסתכל על אנשים שאינם לבושים כך בצורה שונה נהפוך הוא מי שזה עושה לו את זה אדרבה ואדרבה ודאי  טוב שינהג כרצונו

וכשם שעורכי דין שרים וכדו' מתלבשים כך גם אני כאחד שרוצה להוביל מהלכים טוב שאני עושה כן ומשדר מכובדות כדי להשפיע על אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 01:19 לינק ישיר 

ידידי האוהב!

תנסה להסביר לי באופן אובייקטיבי מה בדיוק מכובד בלבוש החרדי?
מדוע לבוש של קוזאקים פולנים או גנגסטרים איטלקים שהיה נהוג לפני 80-100 שנה, נחשב מכובד כיום?

הלבוש החרדי אינו מתאים כלל לאופיה של ארץ הקודש, וככל מטרתו היא ליצור בידול וניכור מיתר חלקי העם.

יותר ממכובד נכון לומר שהוא יקר עד להחריד!

קח זוג צעיר חרדי, רק הבגדים שהם לובשים בכדי להשתייך למגזר עולים יותר מ 10,000 ש"ח ללא גוזמא !

נער חרדי כדי להשתייך למגזר צריך ללבוש ערכת בגדים בשווי 2,000 ש"ח לפחות

זה לא טימטום לדעתך? האם הצר שווה בנזק המלך?

לדעתי זה אחד החוליים המרכזיים בחברה ובתרבות החרדית, וכמי שמנסה לתקן עולם במלכות שדי, ציפיתי מהרב יעבץ ידידי שיחיל את התיקון גם על העיוות הזה.

אשמח לפתח דיון ענייני (אולי באשכול אחר) בנידון.

לילה טוב
שלמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 09:49 לינק ישיר 

הרב יעבץ ידידי והנהלת הפורום,
יישר כח גדול על האשכול, כפי שאמרתי לך בע"פ הרבה מהדברים שהיו מקובלים אצלי משחר ילדותי ה(יחס למדינה, לציונות, לאדם העובד, להלכה וכו') קיבלו באשכול זה בירור ואסמכתאות.
אין ספק שעליך נאמר דברי חז"ל (כמובן בהשאלה):
"במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד".

שלמה ידידי המלומד,
כתבת "לדעתי זה אחד החוליים המרכזיים בחברה ובתרבות החרדית". אתה לא מגזים קצת? לאחרונה קניתי לבני שחגג בר מצווה את כל הסט של החרדי המצוי ויצאתי מהחנות ב"נזק" של 600 ש"ח. חוץ מזה האם הלבוש החילוני זול יותר? בדקת פעם כמה עולה נעלי נייקי?
אני כשלעצמי הייתי מוותר בשמחה על הכובע, הוא מחמם ומציק, אך מה לעשות בכל חברה ישנם קודי לבוש, ואינני רואה בזה איזה שהוא אסון.
אני חושב שכפי שניסח זאת פצעי, הנקודה צריכה להיות מה קורה כשמגיע אלינו יהודי ירא שמים שכל חטאו שהוא איננו הולך עם כובע (כי כך הורגל משחר ילדותו) מדוע אנחנו מרחיקים אותו, מבדלים אותו? ובצד ההפוך מדוע מי שלבוש כחרדי עם כל הסממנים ילדיו ישר יתקבלו בכל מוסדות הלימוד "הנחשבים" אע"פ שמי שישוחח איתו או יעמוד על קנקנו יגלה אדם ריק מתוכן ומושחת?
מדוע אמרת חז"ל "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו" נשכחה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 10:16 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
אגב אדם ששמירת ההלכה כה חשובה לו , היה נשמר גם מלצפות בתכנית כזו, כמדומני, הלא כן ? 

כלומר?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 11:18 לינק ישיר 

לא הבנתי את השאלה.
נראה לך הגיוני שמי שרואה חשיבות בשמירת ההלכה יסתכל על תכנית שרוב הבחורות המשתתפות בה עירומות למעט לבוש מינימלי, למשל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 13:26 לינק ישיר 

ymy33655 כתב:
השו"ע ביורה דעה סוף סימן קיב העוסק בפת עכו"ם כותב, שמי שנזהר בפת עכו"ם ואוכל עם מי שאינו נזהר, יאכל עמו מפתו משום איבה. כלומר, אינו צריך להמנע מראש מלאכול עם מי שנוהג בדיעבד, אלא יאכל עמו את פתו הכשרה פחות, (במושגים של שו"ע זה לא יותר מרבנות במושגינו) כדי שלא לפגוע בו. הש"ך מוסיף שם שבחמאה של עכו"ם לא ינהג כן שהרי יכול לומר שאינו אוהב חמאה ואין איבה.
זה סעיף לא חרדי. הראה לי מי שמוכן להוריד את רף ההידורים שלו, רק כדי שלא לגרום לחברו אי נעימות.

השוואה לקויה !!

פת עכו"מ היא אחת מתקנות חז"ל להרחיק את היהודים מהגויים.
ברור שאם יש בעיה כשרותית ידועה לגבי הפת המסוימת, אין כל היתר לאכול. אלא בסתם פת שהחסרון היחיד שלה הוא שנאפתה על ידי גוי - שמה אל תחמיר.
בימינו אין כל ספק שכשרות הרבנות ברוב הערים היא מינימלית, אם בכלל.

ובכלל, לגבי התנהגות חרדים בשמחות - במשפחתי הקרובה נערכות מפעם לפעם שמחות מעורבות, תמיד מזמינים עבורינו, ה"פלג החרדי", מגשיות מבני ברק, ואף אחד לא מרגיש מכך שלא בנוח . יש לנו עקרונות ואנשים מכבדים בעלי עקרונות, לא נעלבים מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 14:48 לינק ישיר 

הרב יעבץ,

הסיבה להתגייסות לצהל היא
א, הרצון לתרום למדינה,
ב, המדינה החליטה שצריך להתגייס, ואסור להשתמט מחובות הכלל,
ג, הרצון 'לכבוש' את הצבא,

בתודה מראש,

תוקן על ידי ערבהחבוטה ב- 08/09/2009 15:05:22

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > שאלות ותשובות עם הרב יצחק מאיר יעבץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.