|
|
| נשלח ב-30/8/2009 01:59 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | להגיד שהוא עשה את זה, זה לא שאלה אם זה כפירה, זה הכפירה עצמו
|
|
ואני חשבתי שאנו צריכים להאמין שכל מה שקורה בעולם הוא מעשה ידי הקב"ה, ולומר שיש משהו שהוא לא עשה זו כפירה. דעת הגאון מווילנא היא שאין שום אפשרות לאדם לעשות רע לשני אם חשבון שמים לא מצדיק את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 02:02 |
|
| |
"דבָר פשוט"....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 02:08 |
|
| |
| נורת_אזהרה כתב: |  | | ולומר שיש משהו שהוא לא עשה זו כפירה. |
|
זה שאני הורס את השלום בית שלי, שאני יושב ומקשקש בפורום באמצע הלילה, גם אלוקים אשם???????????
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 02:17 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | זה שאני הורס את השלום בית שלי, שאני יושב ומקשקש בפורום באמצע הלילה, גם אלוקים אשם???????????
|
|
אף אחד לא מדבר כאן על אשמה, משום שברור לנו שהיו לו סיבות לעשות זאת, גם אם אנחנו לא מבינים זאת. אתה יכול להבין שכשזקן בן תשעים נפטר בבית חולים זה נחשב שהקב"ה לקח אותו, אז מה כל כך קשה להבין בשואה? איזה הבדל מהותי יש כאן, חוץ מהמספרים והסבל? כל אדם מישראל מושגח בהשגחה פרטית, מה שאומר שעל כל אחד מהנספים בשואה הייתה החלטה ספציפית לסיים את חייו, בדיוק כמו הזקן מבית החולים. זה לא פוטר אף נאצי מאחריות ואשמה על המעשים שהוא עשה, ואין זה מעניין הדיון. השאלה האמונית העולה מהשואה נוגעת רק לנספים, וברור שהקב"ה אחראי למה שקרה. כל אחד מהנספים יוכל להגיע לשמים, לשאול מדוע הגיע לו להיות נספה בשואה, וגם לקבל תשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 02:35 |
|
| |
| נורת_אזהרה כתב: |  | | לשאול מדוע הגיע לו להיות נספה בשואה, וגם לקבל תשובה. |
|
אתה כבר אמרת את התשובה, שהיא, "היגיע זמנך למות" ועכשיו אלוקים ישלם לנאצים דמי שירות,
אין שום סיבה לתת עונש לדבר שבכל מקרה היה צריך לקרות, מה זה גן ילדים,
אתם בעצם אומרים שאלוקים מעביר אנשים מתחת הסכין של הרוצח ומהעניש את הרוצח ?
אבן עזרא דברים פרק כ' ז' והנה זה הכתוב לאות, כי יש מי שימות בבא יומו, רק המת במלחמה מת בלא יומו, על כן אמר דוד או במלחמה ירד ונספה,ע"כ
תוקן על ידי maxmen ב- 30/08/2009 3:30:17
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 03:49 |
|
| |
אבן עזרא דברים פרק כ' פסוק ז'
והנה זה הכתוב לאות, כי יש מי שימות בבא יומו, רק המת במלחמה מת בלא יומו, על כן אמר דוד או במלחמה ירד ונספה
האמת לא רציתי לצטט את האבן עזרא, כי דיון פלוסופי צריך שיהיה כזה, ולא לעמוד תחת אילן גבוה,
תוקן על ידי maxmen ב- 30/08/2009 4:02:28
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 11:19 |
|
| |
"מת בלא יומו" הכוונה שאם לא היה יוצא למלחמה לא היה מעורר על עצמו קטרוג שהביא לדינו למיתה, בדיוק כמו שכתוב לגבי מי שעובר במקום סכנה, אבל ודאי שמת בסופו של דבר כי כך נגזר בבית דין של מעלה, מה שיוצא מדבריך זו כפירה קלאסית כאילו במצבים מסוימים הקב"ה "מאבד שליטה" ואז ניתן הכח ל"רוע" בעולם.
"אתם בעצם אומרים שאלוקים מעביר אנשים מתחת הסכין של הרוצח ומהעניש את הרוצח ? "
ואתה אומר שהרוצח הוא הקובע את אשר יקרה?! אל תשכח(אם אתה מאמין שזה כך) "אין אדם נוקף אצבעו למטה, אלא א"כ מכריזין ע"כ מלמעלה", [אלו דברים בסיסים באמונה, ככה שאם הם לא ברורים לך מומלץ לך ללמוד אותם בעיון ואח"כ להתפלסף, ככה תימנע מעיוותים ושיבושים.]
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 11:25 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | |
לשאול מדוע הגיע לו להיות נספה בשואה, וגם לקבל תשובה.
אתה כבר אמרת את התשובה, שהיא, "היגיע זמנך למות" ועכשיו אלוקים ישלם לנאצים דמי שירות,
אין שום סיבה לתת עונש לדבר שבכל מקרה היה צריך לקרות, מה זה גן ילדים,
אתם בעצם אומרים שאלוקים מעביר אנשים מתחת הסכין של הרוצח ומהעניש את הרוצח ?
אבן עזרא דברים פרק כ' ז' והנה זה הכתוב לאות, כי יש מי שימות בבא יומו, רק המת במלחמה מת בלא יומו, על כן אמר דוד או במלחמה ירד ונספה,ע"כ
תוקן על ידי maxmen ב- 30/08/2009 3:30:17
|
|
אפשר באמת להשוות את זה לגן ילדים, העניין הוא שאתה חייב להבין שאנחנו ה"ילדים הקטנים" שממש, אבל ממש לא מסוגלים להבין בראש הקטן שלנו את ה"גננת", לפחות את זה מצופה ממנו להבין, אתה לא יכול לומר "אין שום סיבה" או "יש סיבה", אתה יכול לנסות להבין מה קורה, אבל לא לדעת את הסיבות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 15:09 |
|
| |
| נורת_אזהרה כתב: |  | זה שאני הורס את השלום בית שלי, שאני יושב ומקשקש בפורום באמצע הלילה, גם אלוקים אשם???????????
|
|
"הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים". נקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 17:20 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | | חוץ מיראת שמים". נקודה. |
|
ומה שהיפך מיראת שמים בידיינו
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 17:35 |
|
| |
| yakov7 כתב: |  | | אפשר באמת להשוות את זה לגן ילדים, העניין הוא שאתה חייב להבין שאנחנו ה"ילדים הקטנים" שממש, אבל ממש לא מסוגלים להבין בראש הקטן שלנו את ה"גננת", לפחות את זה מצופה ממנו להבין, אתה לא יכול לומר "אין שום סיבה" או "יש סיבה", אתה יכול לנסות להבין מה קורה, אבל לא לדעת את הסיבות. |
|
אתה אומר, שאתה רוצה להבין את אלוקים, אתה מתחפש לילד, אבל בחיי יום יום לא מהאמין בו, כלומר לא מבין אותו,
מזה יוצא שאתה בעצם גם לא סומך עליו, ואם אתה רוצה כן לסמוך אתה מתחפש לילד,
אבל לא לדעת את הסיבות.
אלוקים כתב את כל הסיבות בתורה,
תוקן על ידי maxmen ב- 30/08/2009 17:33:02
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 17:57 |
|
| |
| yakov7 כתב: |  | "מת בלא יומו" הכוונה שאם לא היה יוצא למלחמה לא היה מעורר על עצמו קטרוג שהביא לדינו למיתה, בדיוק כמו
שכתוב לגבי מי שעובר במקום סכנה, אבל ודאי שמת בסופו של דבר כי כך נגזר בבית דין של מעלה, |
|
אתה יכול לחבר את שני המשפטים????????????????????
בראשון: הוא בוחר,
בשני : נגזר בבית דין,
ולמה ולמי האבן עזרא כותב "שהנה זה הכתוב לאות" ??????? והמבין יבין
תוקן על ידי maxmen ב- 30/08/2009 18:43:48
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 18:05 |
|
| |
איפה נעלם "נולד לכתוב" בבקשה שיסכם את הדיון,
ואם אין כזה חוק כאן, אז חבל מאוד, טרחנו לריק,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 19:18 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | "מת בלא יומו" הכוונה שאם לא היה יוצא למלחמה לא היה מעורר על עצמו קטרוג שהביא לדינו למיתה, אבל ודאי שמת בסופו של דבר כי כך נגזר בבית דין של מעלה,
אתה יכול לחבר את שני המשפטים????????????????????
בראשון: הוא בוחר,
בשני : נגזר בבית דין,
ולמה ולמי האבן עזרא כותב "שהנה זה הכתוב לאות" ??????? והמבין יבין
תוקן על ידי maxmen ב- 30/08/2009 18:43:48
|
|
הנה, חיברתי...
הוא לא בוחר מה יהיה! הוא בוחר להכניס עצמו לדין ולעורר קטרוג, ואז יעיינו שוב בדינו, ועפ"י דין שמיים יגזר גזר דינו.
אבל אלו דברים פשוטים! זה כתוב בעשרות מקומות.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 19:25 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אפשר באמת להשוות את זה לגן ילדים, העניין הוא שאתה חייב להבין שאנחנו ה"ילדים הקטנים" שממש, אבל ממש לא מסוגלים להבין בראש הקטן שלנו את ה"גננת", לפחות את זה מצופה ממנו להבין, אתה לא יכול לומר "אין שום סיבה" או "יש סיבה", אתה יכול לנסות להבין מה קורה, אבל לא לדעת את הסיבות.
אתה אומר, שאתה רוצה להבין את אלוקים, אתה מתחפש לילד, אבל בחיי יום יום לא מהאמין בו, כלומר לא מבין אותו,
מזה יוצא שאתה בעצם גם לא סומך עליו, ואם אתה רוצה כן לסמוך אתה מתחפש לילד,
אבל לא לדעת את הסיבות.
אלוקים כתב את כל הסיבות בתורה,
תוקן על ידי maxmen ב- 30/08/2009 17:33:02
|
|
לא אמרתי שאני רוצה להבין את אלוקים מהסיבה הפשוטה שזה לא שייך, אני פשוט מאמין בו ולו, ומנסה "להבין את תפקידי בעולם", ולא "להבין את אלוקים", אלא להבין מה הוא רוצה ממני בעולמו.
אתה ממש הזוי בעניין, אתה מתיימר להבין את אלוקים לפחות כאילו אתה הסגן שלו או השותף שלו, אתה תוכל להמשיך להסתבך בזה, אבל בגישה כזו אין לך סיכוי להבין, לפחות תבין את זה: השכל האנושי שלך קטן מכדי להכיל תובנות מסוימות.
|
|
|
|
|